:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S APRIL
PERSBERICHT: KOOPDVD'S APRIL
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2005-02-24 - Geplaatst door: Werner
SOLDAAT VAN ORANJE(Rob Houwer Film Collectie)
Klassieke Nederlandse oorlogsfilm naar het boek van Erik Hazelhoff Roelfzema.

Synopsis:
DREIGING
Soldaat van Oranje, de film naar de gelijknamige bestseller van Erik Hazelhoff Roelfzema, geeft een dynamisch beeld van Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Student Erik Lanshof, gespeeld door Rutger Hauer, is in 1939 aanvankelijk onbezorgd over de toekomst. De ellende in de wereld gaat aan hem en zijn medestudenten voorbij. Als op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet.

VERZET
In Londen zetelt inmiddels ook de Nederlandse regering. Ver weg van de werkelijkheid in eigen land, dringt de ernst van de Duitse onderdrukking nauwelijks tot hen door. Voor Erik is dit de reden om over te gaan tot actie. Zich bewust van de noodzaak om in Nederland een nieuw inlichtingennet op te zetten, brengt hij hiervoor geheimagenten met zendinstallaties aan land. Daarnaast krijgt hij van Koningin Wilhelmina de opdracht belangrijke politici en militairen veilig over te brengen naar Londen. Als Nederland in mei 1945 eindelijk wordt bevrijd, blijken slechts enkele vrienden van de groep uit 1939 het einde van de oorlog te hebben gehaald.

DE MAKERS
Soldaat van Oranje werd destijds de grootste en duurste Nederlandse speelfilm. Voor miljoenen filmliefhebbers maakten producent Rob Houwer en regisseur Paul Verhoeven een indrukwekkend epos over de meeste dramatische periode uit onze vaderlandse geschiedenis.

Specificaties DVD:
Regie: Paul Verhoeven (Turks Fruit, De Vierde Man, Keetje Tippel, Total Recall, Robocop, Starship Troopers, Basic Instinct)
Cast: Rutger Hauer (Turks Fruit, Blade Runner, Lady Hawke, The Hitcher), Jeroen Krabbé (The Fugitive, The Living Daylights, Immortal Beloved, The Prince of Tides), Belinda Meuldijk, Derek de Lint (De Aanslag, The Unbearable Lightness of Being), Lex van Delden (A Bridge Too Far), Huib Rooymans (Een Vlucht Regenwulpen, De Flat), Dolf de Vries (Turks Fruit, De Vierde Man), Eddy Habbema, Rijk de Gooijer (Hoogste Tijd, Op Hoop van Zegen, De Avonden, Een Vlucht Regenwulpen), Peter Faber (Ciske de Rat, Keetje Tippel, Max Havelaar, A Bridge Too Far)
Genre: Oorlog
Speelduur: 150 minuten
Releasedatum: 19-04-05 op koopDVD
Taal: Nederlands / Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 2.0 mono

Extra's:
• Teaser (Nederlands)
• Trailer (Engels)

Bijzonderheden: Soldaat van Oranje trok in 1977 maarliefst ruim anderhalf miljoen bezoekers in de Nederlandse bioscopen en werd ook in het buitenland een doorslaand succes.HET BITTERE KRUID (Rob Houwer Film Collectie)
Aangrijpende verfilming van de gelijknamige best seller van Marga Minco

Synopsis:
NEDERLAND 1940-'45
Het Bittere Kruid gaat over het joodse meisje Sara en de ondergang van haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film is gebaseerd op de aangrijpende en veel gelezen novelle van Marga Minco. Sara wordt in 1942 plotseling ontslagen uit het sanatorium waar ze voor tuberculose wordt behandeld. Het blijkt dat de vader van Greet, haar hartsvriendin in het sanatorium, als NSB-er heeft geëist dat Sara wordt verwijderd.

DE BITTERE JAREN
Bij thuiskomst in Amersfoort wordt Sara direct geconfronteerd met de harde werkelijkheid van de oorlog. Joden moeten een ster dragen en naar het joodse getto in Amsterdam verhuizen. Ook Sara’s ouders worden gedwongen om te vertrekken. Sara, haar broer David en zijn vriendin Lottie blijven achter. Na een onbenullige ruzie reist ook Sara naar Amsterdam. Daar ontmoet ze in het geheim weer haar vriendin Greet. Greet is ongeneeslijk ziek, maar leidt met haar ouders een luxe leven in een gevorderde joodse villa. Geëmotioneerd verbreekt Sara de vriendschap. Tijdens het laatste sabbatmaal worden Sara’s ouders opgepakt. Sara ontsnapt en besluit samen met David en Lottie naar Palestina te vluchten. Het plan mislukt, alleen Sara ontsnapt aan de Duitsers. Op haar eerste onderduikadres viert ze Pesach, het joodse paasfeest. Sara zal als enige van haar familie de oorlog overleven.

Specificaties DVD:
Regie: Kees van Oostrum
Cast: Ester Spitz, Gerard Thoolen (Prospero’s Books, A Dry White Season, De IJssalon), Kitty Courbois (Op Hoop van Zegen, Hoogste Tijd, Flesh & Blood), Frank Rigter, Marion van Wijk, Mirjam de Rooij (De Flat)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 83 minuten
Releasedatum: 19-04-05 op koopDVD
Taal: Nederlands
Ondertiteling: geen
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 2.0 Mono

Extra's:
• TrailerONE LAST RIDE

Synopsis:
Michael en Gina lijken alles voor elkaar te hebben. Zij hebben het goed samen en Gina is in verwachting van hun eerste kindje. Michael heeft een goede baan en zijn baas is tevreden over hem. Maar Michael heeft een serieus probleem. Sinds zijn jeugd is hij verslaafd aan het gokken op paarden. Hoewel hij Gina heeft beloofd te stoppen, heeft hij intussen hun hele vermogen verloren. Na zijn laatste salaris te hebben vergokt, wil zijn geldschieter Tweat (Chazz Palminteri) zijn geld terug hebben. Michael is radeloos. Als Gina’s leven wordt bedreigd, realiseert hij zich dat hij is overgeleverd aan Tweat. Hij kan zijn schulden voor eens en voor altijd aflossen door voor Tweat te gaan ‘werken’. Zijn leven wordt hierdoor een nog grotere chaos...

Specificaties DVD:
Regie: Tony Vitale
Cast: Patrick Cupo, Anita Barone, Robert Davi (Die Hard, The Goonies, Licence To Kill), Chazz Palminteri (The Usual Suspects, A Bronx Tale, Analyze This), Charles Durning (O Brother, Where Arrt Thou?, The Sting, Dog Day Afternoon)
Genre: Misdaad-Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 05-04-05 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1THE THIRD WAVE
Action packed high speed thriller

Synopsis:
In het nieuwe Europa zonder grenzen hebben internationale misdaadkartels de veiligheidssystemen onschadelijk gemaakt om hun winstgevende praktijken te optimaliseren: drugs, prostitutie en het witwassen van geld. Door nieuwe samenwerkingsverbanden willen ze een greep doen naar de economische macht in Europa. Ze vinden steeds één man op hun pad, de terreurbestrijder Johan Falk. Een stel huurmoordenaars wordt ingezet om Falk uit te schakelen en er volgt een bloedstollende achtervolging dwars door Europa. De climax vindt plaats in München tijdens de gewelddadige EU rellen...

Specificaties DVD:
Regie: Anders Nilsson
Cast: Jacob Eklund, Irina Björklund
Genre: Thriller
Speelduur: 114 minuten
Releasedatum: 05-04-05 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1STRIKE FORCE

Synopsis:
Ex-CIA agent Simon leidt een speciale eenheid die ingezet wordt voor zeer gevaarlijke en gevoelige missies. Niets kan hen weerhouden hun doel te bereiken, zelfs de wet niet. Als een aantal jonge meisjes ineens spoorloos verdwijnt, worden Simon en zijn team ingezet. Ze stuiten op Marcos, een meedogenloze gangster, die aan het hoofd staat van een grootse criminele organisatie. De jonge meisjes worden ontvoerd en gedrogeerd, waarna ze aan de hoogste bieder worden verkocht. De jacht op Marcos wordt geopend en een uiterst gevaarlijke reddingsoperatie wordt opgezet om de meisjes te bevrijden...

Specificaties DVD:
Regie: Mike Kirton
Cast: William Forsythe (The Rock, Raising Arizona, One Upon a Time in America), Erika Eleniak (Under Siege)
Genre: Actie
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum: 05-04-05 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0DEVIL WINDS
Hell has been unleashed. And it’s coming your way.

Synopsis:
Pete Jensen was altijd een expert in het voorspellen van het weer in Oklahoma. Tien jaar geleden voorspelde hij dat een tornado een ramp zou veroorzaken, maar niemand wilde hem geloven. Bij de ramp verloor Pete zijn geliefde vrouw, waarna hij alles achterliet en verdween. Nu, tien jaar later, keert hij terug naar zijn oude woonplaats en naar zijn dochter, die hij ook achterliet. Maar dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Pete voorspelt weer een aankomende ramp en doet er alles aan om iedereen te waarschuwen. Anders zullen meer onschuldige mensen het slachtoffer worden van de "devil winds"...

Specificaties DVD:
Regie: Gilbert Shilton
Cast: Joe Lando, Nicole Eggert
Genre: Actie
Speelduur: 86 minuten
Releasedatum: 05-04-05 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0