:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ICE AGE EXTREEM COOLE EDITIE
PERSBERICHT: ICE AGE EXTREEM COOLE EDITIE
Bron: Fox - Datum: 2005-02-28 - Geplaatst door: Werner
ICE AGE - EXTREEM COOLE EDITIE
Te koop vanaf 2 maart!

Het coolste avontuur beleef je thuis! Deze fantastische dubbel-dvd puilt uit van de extra's, met een te gekke "Extreem Cool View" en interactieve functies. Nog nooitwas de ijstijd zo cool!

De coolste film sinds 20.000 jaar...
Twintigduizend jaar geleden strekten de gletsjers zich steeds verder uit over de aarde en gingen de dieren op de vlucht voor de ijstijd. Maar terwijl iedereen naar het Zuiden gaat, is Manfred, een eenzame, norse mammoet, op weg naar het Noorden. Al snel ontmoed Manfred Sid, een zelfingenomen luiaard, die Manny's spoor volgt. Als ze per toeval een weeskindje vinden, overtuigt praatjesmaker Sid Manny ervan dat ze het kind terug moeten brengen naar zijn familie. Maar dat kan alleen met de hulp van Diego, een sluwe sabeltandtijger die verschillende meesters dient...

Beleef Ice Age als nooit tevoren
De Ice Age Extreem Coole Editie is een interactieve dubbel-dvd met spannende, nieuwe games en de mogelijkheid om de film te bekijken in "Extreem Cool View". In die versie zie je de film in een nieuw format, en dat betekent ook dubbel plezier voor jong en oud. De "Extreem Cool View" bevat ook pop-ups, mini-featurettes onderaan het scherm, diverse animaties en hilarische interactie met de personages. Verder kan je ook genieten van zes verwijderde scènes, een animatiegalerij, en een sneak preview in de wereld van Robots, de nieuwste film van de makers van Ice Age. Dus pak je warm in, sluit je aan bij de mafste kudde van de ijstijd en beleef Ice Age als nooit tevoren!

Knappe animatie
Voor de regie van deze volledig digitaal geproduceerde animatiefilm tekende Chris Wedge en Carlos Saldanha. Met de meest moderne middelen werden driedimensionale omgevingen gecreëerd die soms fascinerend echt lijken. Chris Wedge won al een Oscar met zijn korte animatiefilm Bunny. De realistische lichteffecten in Ice Age geven de film een unieke uitstraling. Hoewel fantasie op de eerste plaats kwan, hebben de makers van Ice Age toch hun best gedaan de werkelijkheid van de ijstijd niet met de voeten te treden. Veel studiewerk werd verricht in het Museum of Natural History in New York, en vooraanstaande paleontologen en archeologen gaven graag advies.

Robots: de volgende hit van Blue Sky Studios
De nieuwe film van Chris Wedge en Carlos Saldanha, Robots, verschijnt einde maart in de zalen. Ook deze film wordt ingesproken door Nederlandse en Vlaamse acteurs. Het verhaal gaat over een robotje dat graag uitvinder wil worden. Op zijn 18de verjaardag gaat hij zijn droom achterna en begint het avontuur in de grote Robot-stad... Binnenkort kunt U mee genieten van deze nieuwe kaskraker van de Blue Sky Studios.

Ice Age Extreem Coole Editie: De personages
Manny - mammoet - zware jongen
Manfred, Manny voor de vrienden, is een knorrige, wollige mammoet die liever met rustgelaten wil worden. Aan de buitenkant ziet hij eruit als een brave, zij het kolossale olifant van een paar ton met een bontjas aan. Maar achter die witte tanden en dat koele uiterlijk gaat een warm hart schuil.
Sid - luiaard - praatjesmaker
Sid is een rappe prater die even snel vrienden als vijanden maakt. Omdat hij zich in en uit de problemen weet te kletsen, is Sid de praatjesmaker van onze ijstijdhelden.
Diego - sabeltandtijger - spion
Diego is de enige vleeseter van het stel en is door zijn leider weggestuurd om een mensenbaby te scoren om lekker op te smikkelen. Daarom moet Diego onopvallend infiltreren in het groepje van Sid en Manny.
Scrat - knager - prehistorische pieper
Scrat is een zoogdier met een diepgeworteld instinct: hij moet z'n eikels verstoppen. Hij hoort niet bij onze helden, maar fungeert wel als onweerstaanbare running gag door het hele verhaal heen. Bovendien heeft Scrat er een handje van de natuurelementen te ontketenen...

De stemmen
De Nederlandse stemmen werden ingesproken door onder meer Carlo Boszhard, Birgit Schuurman en Katja Schuurman. In de Vlaamse versie zorgen onder meer Chris Van den Durpel, Tom Van Bauwel en Francesca Vanthielen voor de stemmen van de dieren. In het Engels zorgen Ray Romano, John Leguziamo, Denis Leary en Goran Visnjic voor de stemmen.

Productinformatie
Titel: Ice Age Extreem Coole Editie (2 discs)
Releasedatum: 2 maart 2005
Genre: Animatie
Leeftijd: AL
Lengte: 81 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 & DTS 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1, Vlaams Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands en Engels
Beeldverhouding: 16x9 / 1.85:1
Menutalen: Engels, Nederlands

Extra's disc 1:
• Audiocommentaar door regisseur Chris Wedge en co-regisseur Carlos Saldanha
• Eerste blik op Robots
Gone Nutty, Scrat's verloren avontuur
• 6 verwijderde scènes met optioneel commentaar
• 2 gloednieuwe interactieve spelletjes

Extra's disc 2:
Ice Age in "Extreem Cool View"
• Achter de schermen bij Ice Age
• 6 filmpjes over het maken van Ice Age
• 3 "Scrat onthult" filmpjes
Ice Age internationaal
• Oscarwinnende korte animatiefilm Bunny
• 3 interactieve animatiestudies
... en meer!


Recent nieuws van dezelfde bron