:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL
PERSBERICHT: RELEASES APRIL
Bron: Universal - Datum: 2005-03-10 - Geplaatst door: Werner
INSPECTOR MORSE DEEL 3
Een passie voor muziek
Een zwak voor bier
Een neus voor misdaad

De derde dubbel-dvd in een reeks van acht. Meesterdetective Inspector Morse (John Thaw, overleden in 2002) heeft een passie voor klassieke muziek, een zwak voor bier en een neus voor misdaad. Samen met Sergeant Lewis (Kevin Whately) gaat hij op pad om de meest fascinerende zaken op te lossen. In april brengt Universal deel 3 uit in een reeks van 8 geplande maandelijkse dubbel-dvds. De 2 dvd’s bevatten vier klassieke Morse-afleveringen:
• Deceived by Flight
• The Last Enemy
• The Secret of Bay 5B
• The Sins of the Fathers

Deceived by Flight
De tweede door Oscar-winnaar Anthony Minghella (The English Patient) geschreven episode laat Morse en Lewis zien bij een cricketwedstrijd. Maar het wordt voor hen geen dag lekker luieren in de zon, want één van de spelers overlijdt plotseling, nog voordat de eerste bal geslagen is.
The Last Enemy
Morse is terug op bekend terrein: de academische werelduniversiteit van Oxford. In het kanaal wordt een lijk gevonden en de enige aanwijzing omtrent de identiteit wijst in de richting van de universiteit. Morse ontdekt dat een felle machtsstrijd om een belangrijke functie de aanleiding vormt voor de moord, maar welke van de alom gerespecteerde kandidaten is de moordenaar?
The Secret of Bay 5B
Architect en playboy Michael Gifford is gewurgd in zijn auto. Zijn agenda en het parkeerbonnetje vormen de enige aanknopingspunten. De lijst van verdachten groeit als Morse en Lewis ontdekken dat de dode een driehoeksverhouding had. Morse verzamelt eindelijk al zijn moed om de aantrekkelijke vrouwelijke patholoog anatoom uit te vragen voor een romantische avond.
The Sins of the Fathers
Morse en Lewis worden ondergedompeld in het mysterie rond een vijandig overnamebod van een multinational en de verdachte dood van de huidige directeur.

Lewis: "Was death instant?"
Morse: "Instantaneous, Lewis. Coffee may be instant, death may not."

Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3
Speelduur: 440 min.
release 7 aprilBRIDGET JONES 2: THE EDGE OF REASON
"Have never been happierin entire life. However, must not obsess or fantasize."
Same Bridget. Brand new diary.

Voor eeuwige vrijgezellin Bridget Jones kan het leven niet meer stuk. Eindelijk is ze samen met de man van haar dromen. Gelukkig... voor ons duren mooie liedjes niet lang en slaan de oude twijfels en angsten snel weer toe. Haar eigenste topadvocaat Mark Darcy (Colin Firth) blijft angstaanjagend perfect en begripvol, en zij stapelt de miskleunen torenhoog op. Hij vergeeft haar haar kleine kantjes en jaloezietjes, zij blijft hem tergen met haar onzekerheden, overtollige kilootjes en paranoia. Of is er toch meer aan de hand met die walgelijk volmaakte steltloopster die zich zijn stagiaire noemt? Tot overmaat van ramp duikt uit het niets de onverbeterlijke charmeur Daniel Cleaver (Hugh Grant) weer op, haar ex-baas...

Beeban Kidron
Haar naam, hoewel apart, doet niet meteen een belletje rinkelen, maar deze Britse filmmaakster maakte naam met Oranges Are Not the Only Fruit (1990), het verhaal van een ontluikende lesbienne. Ze scoorde voor het eerst over de grote plas met de bizarre komedie To Wong Foo, Thanks For Everything, Julie Newmar. Hoewel die film alweer uit 1995 dateert en ze tussenin prenten draaide als het mooie maar minder bekende Swept from the Sea mocht ze het regieroer overnemen van Sharon Maguire, die debuteerde met de originele Bridget.

"Friends - they spend years trying to find you a boyfriend, but the moment you get one, they instantly tell you to dump him!

Genre: Romantische komedie
Regie: Beeban Kiedron
Originele release: 2004
Duur: 103 minuten
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Jacinda Barrett, Jim Broadbent
Single DVD
Geluid: Engels gesproken Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 Anamorphic
huur 5 april - koop 7 april

Extra's:
• The mini Break to Austria
• Feature Commentary
• Deleted scenes
• A smooth Guide to exotic Thailand
• The Big Fight
• Mark and Bridget: Forever?
• Bridget Jones interviews Colin Firth
• Lonely London
• "Who’s your man" Quiz
• Trailers Wimbledon, Meet the FockersMATROESJKA'S
Digipack luxebox met 4 dvd’s
Vlaamse serie, Internationale klasse

"Alleen maar dansen hadden ze gezegd"

Antwerpse vrouwenhandelaars rekruteren met de hulp van lokale talentscouts jonge Russische en Litouwse meisjes in het armoedige Vilnius. Die zijn immers erg in trek bij West-Europese bordeelbezoekers. België is het gedroomde transitland. De immigratiedienst is er laks en de politie houdt zich afzijdig: "Russische hoeren zijn immers geen prioriteit." Voor wie durft, valt er altijd wel wat te ritselen. Op Cyprus krijgen de meisjes in plaatselijke stripclubs eerst een "dansopleiding". Daarna gaat de reis naar België, waar ze worden ondergebracht in de nachtclub van de bende om vervolgens te worden doorverkocht aan zakenrelaties in België en Nederland. Het is lange tijd een goed draaiende handel geweest, maar de laatste lichting meisjes doet moeilijk en bezorgt de bende een hoop kopzorgen. De spanning tussen de bendeleden onderling loopt hoog op. En dan zijn er nog een spijtoptant met schulden en een koppige onderzoeksjournalist.

"...Matroesjka's, in alle opzichten een misdaadserie van nú..." - Humo, Dwarskijker

De serie zal in de videotheken ook te huur worden aangeboden vanaf 29 maart.Kijkcijferkanon en kritisch succes
Dit was de aanzet van Matroesjka's, de prestigieuze tiendelige dramareeks, een co-productie van Independent Productions, Canal+ en VTM, gerealiseerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De kijkcijfers logen er alvast niet om (een gemiddelde van 1.270.000 kijkers per aflevering!!!), maar het is vooral de nooit geziene appreciatie van pers en publiek voor dit product van eigen bodem die geschiedenis schreef. Intussen is de reeks al verkocht aan verschillende buitenlandse zenders. Zo debuteerde de reeks onlangs met veel bijval op de Russische televisie en werd hij ook aangekocht door RTL-TVI en zenders in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Litouwen en Brazilië.

Cast & Crew
De cast is samengesteld uit Vlaanderens topacteurs. Onder meer Peter Van den Begin, Marc Van Eeghem, Wim Opbrouck, Luk Wyns, Axel Daeseleire, Frank Aendenboom, Tom Van Dijck, Stany Crets, Hilde Heijnen, Lucas Van den Eynde, Veerle De Jonghe en Manou Kersting zorgen stuk voor stuk voor vuurwerk op het televisiescherm. De regie van Matroesjka's is in handen van Guy Goossens en Marc Punt, die ook de scenario's schreef. De Britse topcomponist David Julyan (Memento, Batman Begins...) tekent voor de muziekscore van Matroesjka's.

Aflevering 1
Vrouwenhandelaar Ray Van Mechelen en z'n rechterhand Mark Camps houden audities in Vilnius. Ze beweren op zoek te zijn naar danseressen voor een tournee langs hippe discotheken in België, Nederland en Duitsland. Een lokale 'talentscout' moet vertrouwen wekken bij de kandidates. Intussen worden in de Belgische poldergemeente Doel twee lijken gevonden van jonge Russische prostituees. Alle sporen leiden naar de bende van Ray Van Mechelen. De politie ondervraagt Mike Simons, een medewerker van Van Mechelen. Simons wil wel praten, maar enkel op voorwaarde dat hij bescherming krijgt. Inspecteur Clem De Donder gelooft hem niet. In Vilnius tracht Nico Maes, een Belgisch onderzoeksjournalist, tevergeefs om enkele meisjes ervan te overtuigen niet in te gaan op Van Mechelens voorstellen. Kasandra, één van de kandidates, ruikt onraad wanneer Van Mechelen haar een Grieks artiestencontract wil laten ondertekenen. Ze contacteert de plaatselijke politie. Haar boezemvriendin Daria wil echter kost wat kost weg uit Litouwen. Ze tekent het contract en geeft haar paspoort in bewaring bij Mark Camps.

Aflevering 2
Op Cyprus krijgen de meisjes een 'dansopleiding' en meteen zijn alle illusies verdwenen. Ze worden door Van Mechelens handlangers verplicht om te strippen in een lokale nachtclub. Olga en Deborah kunnen echter ontsnappen. Mike Simons heeft zich bij de politie gemeld als spijtoptant. Inspecteur De Donder blijft echter opvallend sceptisch. Hij weigert Simons bescherming te verlenen. Journalist Nico Maes pakt uit met een onthullend artikel over vrouwenhandel en de laksheid van de Belgische politie. Vincent Dockx, zoon van peetvader John Dockx, wordt gearresteerd in verband met de moord op twee Russische prostituees. Ray Van Mechelen wordt zenuwachtig. Hij grijpt in.

Aflevering 3
De politie sluit al snel het onderzoek van de moord op spijtoptant Mike Simons af. Laura verdenkt Clem De Donder ervan de bende van Ray Van Mechelen informatie door te spelen. Esther trekt noodgedwongen in bij Jan Verplancke. De groep Oost-Europese meisjes komt aan in Antwerpen. Ze mogen de nachtclub van de bende niet verlaten. Van Mechelen maakt hen duidelijk wat hij van hen verwacht. De eerste avond loopt het al mis als Deborah een van de klanten te lijf gaat. De bende besluit haar te verkopen.

Aflevering 4
De bende haalt de Russische Inga weg uit een bar in Limburg en brengt haar terug naar Studio 69. Inga zat bij de vorige lichting Oostblokmeisjes. Kalinka is allesbehalve opgetogen over haar terugkeer. Daria overtuigt Nico Maes om een brief buiten te smokkelen uit de club. Hij wordt betrapt. Zolang Deborah weigert in te gaan op de avances van haar nieuwe ‘eigenaar’, blijft ze opgesloten op zolder. John Dockx ontdekt dat Jan Verplancke Esther voor zich laat werken in een bar. Dat is tegen de regels. Ray en Vincent besluiten hem een lesje te leren.

Aflevering 5
De bende wil zes meisjes verkopen aan een Nederlanse clubeigenaar. Marc Camps moet onderhandelen over de prijs. Hij laat zich omkopen. De politie valt Studio 69 binnen, maar de bende was blijkbaar getipt. Kalinka en Inga worden meegenomen voor verhoor. De positie van Clem De Donder wordt stilaan onhoudbaar. Zelfs Laura vertrouwt hem niet langer. Esther haalt haar spullen op bij Jan Verplancke. Die zint op wraak.

Aflevering 6
Irina duikt onder bij Peter Jones, de klusjesman van de club. Zijn vrouw is daar allesbehalve blij mee. Ze contacteert de politie. Clem De Donder wordt door Interne Zaken geschorst. De politieleiding verdenkt hem ervan tipgever te zijn van de bende van Van Mechelen. Jan Verplancke wordt ‘gerecupereerd’. Hij mag weer meespelen van Ray. Nico Maes pakt opnieuw uit met een onthullend artikel op de voorpagina van de krant. De bende wordt nerveus. Ray schakelt Esther in om Nico uit te horen.

Aflevering 7
De meisjes zijn nu drie maanden in België. De politie houdt Studio 69 streng in de gaten. Klanten worden systematisch gecontroleerd bij het verlaten van de club en blijven weg. De bende komt in geldnood. Ray Van Mechelen vraagt Jan Verplancke een escortservice op te starten. Een klant wordt verliefd op Eva. Hij wil haar contract afkopen. Na een schermutseling met de politie worden Ray en Vincent opgepakt.

Aflevering 8
Ray en Vincent zijn het steeds vaker oneens over het beleid van de club. Vincent wil Ray eruit. Hij doet Jan en Eddy een lucratief voorstel. Daria’s spaargeld is verdwenen. De andere meisjes verdenken Deborah van diefstal. Wim Wilson heeft Eva’s contract afgekocht van de bende. Hij stelt Eva voor aan zijn ouders, maar die zijn helemaal niet opgetogen. Wanneer Vincent Kalinka keihard aanpakt, komt het tot een open conflict met Ray.

Aflevering 9
Drie maanden later. Eva heeft een baantje in een snackbar. Nico Maes kan haar overhalen tot een gesprek met politie-inspecteur Sierens, maar Eva weigert koppig klacht in te dienen tegen de bende. Na het incident met Vincent is de relatie tussen Ray en John flink bekoeld. Het vertrouwen tussen de bendeleden is nu helemaal zoek. Daria verneemt dat haar boezemvriendin Kasandra in Vilnius vermoord werd in opdracht van Ray. Bij een razzia in Studio 69 worden verschillende meisjes opgepakt. Er blijkt een probleem te zijn met hun visa. Eddy Stoefs en Ray van Mechelen worden aangehouden en beschuldigd van vrouwenhandel, geweldpleging en pooierschap.

Aflevering 10
Na de begrafenis van John Dockx hebben Vincent en Ray een moeilijk gesprek. Vincent doet Ray een heel onverwacht voorstel. Eddy geraakt meer en meer in het nauw. Hij wordt beschuldigd van gerommel met de boekhouding en, erger nog, met de inkomsten van de club. Jan Verplancke speelt z’n intrigantenrol nu voluit. Ray zet Kalinka aan de deur. Kalinka voelt zich vernederd en zint op wraak. En ze weet natuurlijk wel heel erg veel over de malafide praktijken van Ray en de bende.

Cast
Peter Van den Begin - Ray Van Mechelen
Tom Van Dyck - Vincent Dockx
Frank Aendenboom - John Dockx
Luk Wyns - Eddy Schoefs
Axel Daeseleire - Jan Verplancke
Stany Crets - Clem De Donder
Lucas Van den Eynde - Nico Maes
Veerle Dejonghe - Esther Vandewalle
Marc Van Eeghem - Mark Camps
Manou Kersting - Danny Bols
Peter Thyssen - Rudi Sierens
Damiaan De Schrijver - Ludo Gulinck
Wim Opbrouck - Mike Simons
Jan Van Looveren - Peter Jones
Hilde Heijnen - Laura Keyser
Marilou Mermans - Vivianne De Donder
Chris Lomme - Monique Wilson
Sofie Decleir - Lut Jones
Saartje Vandendriessche - Sita
Vic De Wachter - hoofdredacteur
Ronny Waterschoot - comm. Van Hout
Warre Borgmans - dokter Van Looy
Bert André - Henri Boon

"Meest schokkende VTM-serie ooit is kijkcijferkanon.” - Dag Allemaal, 18 januari

Presentatie en extra's
De volledige serie van tien afleveringen in een collector’s edition met vier dvd’s: een luxebox met digipack en 6 ansichtkaarten.
Ondertitelsporen: Engels
Beeld: 16:9 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1 Nederlands en DTS Nederlands
Speelduur: 450 min.
huur 29 maart - koop 7 april

Extra's:
• fotogalerij