:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART
Bron: Filmfreaks - Datum: 2005-03-15 - Geplaatst door: Werner
A SNAKE OF JUNE

In de Japanse stad zonder naam regent het onophoudelijk. Onder de miljoenen naamlozen die hun dagen doorbrengen in anonieme kantoorflats is ook Rinko, werkzaam als zielenverpleegster bij een hulplijn voor kankerpatiënten. De jonge vrouw voelt zich gevangen in haar erotiekloze huwelijk met Shigehiko, een man van middelbare leeftijd die na kantoortijd dwangneurotisch schoonmaakt en 's nachts in de woonkamer slaapt. Op een dag wordt Rinko tot haar ontzetting met compromitterende foto's gechanteerd door een mysterieuze fotograaf met maagkanker. Dankzij Rinko's invoelende begeleiding bij de hulplijn heeft de man van zijn zelfmoordplannen afgezien en een nieuw levensdoel gevonden: Rinko. Hij draagt haar op om allerlei onzedelijk handelingen te verrichten in ruil voor de negatieven. Langzaam maar zeker verschuift echter de verhouding tussen chanteur en slachtoffer, en ook Rinko's echtgenoot krijgt lucht van de zaak. In de zwoele zomeravond klimt deze bizarre geschiedenis naar een climax. De stem aan de telefoon krijgt contouren, de regen wordt intensiever. Rinko wacht op wat komen gaat.

Regie: Shinya Tsukamoto
Herkomst: Japan 2002
Speelduur: 77 minuten
Beeld: 4:3 (= originele beeldverhouding), PAL
Regio 2
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS Japans Gesproken
Nederlands en Engels ondertiteld
DVDtype: DVD9
Releasedatum koopdvd: 22 februari 2005

Extra's:
• Trailer
• 4 ansichtkaartenABRIL DESPERADAÇADO (BEHIND THE SUN)

April 1910. In het woestijnachtige Noord-oosten van Brazilië wappert een hemd met bloedvlekken in de wind. Tonho, de oudste zoon van de Breves wordt door zijn vader verplicht om de dood van zijn oudere broer te wreken. Die werd slachtoffer van een oude vete tussen zijn familie en een andere rond grondbezit. Als Tonho doet wat van hem verwacht wordt, weet hij dat zijn leven een onomkeerbare wending zal nemen. Zijn dagen zullen geteld zijn. Zoals de traditie van de streek voorschrijft zal een lid van de vijandelijke familie hem volgen om te doden. De angst voor de dood en de invloed van zijn broertje Pacou, doen Tonho twijfelen aan deze logica van geweld en tradities.

"Full of poetic imagery, dazzling phhotography and heartfelt performances from a mostly unknown cast. 'Behind The Sun' is old-style melodrama at its best" - BBCi

Nominatie Golden Globe, Gouden Leeuw, BAFTA Award

Regie: Walter Salles (The Motorcycle Diaries)
Beeld: 16:9 anamorf
Regio 2
Geluid: Dolby Surround 2.0 Portugees gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld
DVDtype: DVD9
Releasedatum koopdvd: 21 februari 2005 (alleen Vlaanderen)

Extra's:
• Filmografieën
• TrailersMA MÈRE

De wat lusteloze puber Pierre brengt zijn vakantie door bij zijn ouders op de Canarische eilanden. De relatie tussen moeder en vader is al een tijdje dood en elk van hen heeft zijn eigen weg in het leven gevonden. Als vader voor zaken weg moet, is Pierre aangewezen op zijn moeder die hij verafgoodt. Maar zij wil dat hij haar ziet voor wat ze is: een vrouw voor wie het leven - in al zijn eenzaamheid - is verworden tot een drank-, rook- en seksorgie. Als Pierre's vader om het leven komt laat hij zich onderdompelen in de destructieve en perverse levenswandel van zijn moeder. Naar de gelijknamige roman van George Bataille.

"Honoré joins the rank of fellow French filmmakers like Catherine Breillat and Bruno Dumont"
"Huppert is brilliantly risky as usual, layering a real sense of mischief and inner torture" - Rich Cline
"This film is so mesmerizingly matter-of-fact and psyschologically nuanced"
"Isabelle Huppert is creepily good" - Eye Weekly (Kim Linekin)

Regie: Christophe Honoré
Beeld: 16:9 anamorf, PAL
Regio 2
Geluid: Dolby Digital 5.1 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld
Releasedatum koopdvd: 21 maart 2005

Extra's:
• Filmografieën
• Trailers