:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
Bron: Universal - Datum: 2005-04-08 - Geplaatst door: Werner
FIVE CHILDREN AND IT
Wat zou jij wensen?

Een sprookjesachtige, superspannende familiefilm
Terwijl hun vader aan het front vecht – we schrijven WOI – moeten vijf kinderen de vakantie doorbrengen bij hun oom en tante aan zee. Ze logeren er in een oud, griezelig spookhuis en vervelen zich te pletter. Tot ze op het strand een Psammead, een eeuwenoud zandmonster met vreemde magische krachten, ontdekken. Dat monster mag dan al een spuuglelijke brompot zijn, het kan wel wensen in vervulling laten gaan. Hoewel, slechts één wens per dag en de resultaten verdwijnen bij zonsondergang...

Van de schrijfster van The Railway Children

Mupp It
Five Children and It was in 1991 al op de BBC te zien als een tv-reeks. De fantasierijke filmbewerking komt uit de koker van John Stephenson, die jarenlang bij Jim Henson’s Creature Shop werkte, de popshop achter de Muppets. En dat zie je er ook aan, natuurlijk. De Psammead of "It", zoals de kinderen hem weinig respectvol dopen, lijkt wel een – digitaal gesofisticeerde – kruising tussen Statler, Animal en Gonzo.

Stemmig
De naam van de Victoriaanse schrijfster Elisabeth Nesbit doet in dit Rowling-tijdperk waarschijnlijk weinig belletjes rinkelen, maar zij bezorgde de wereld ook de grondstof voor het u ongetwijfeld vertrouwder in de oren klinkende The Railway Children. Kenneth Branagh speelt oom Albert en de Engelse Komiek Eddie Izzard levert het originele stemwerk voor It, en in de Vlaamse versie zult u ongetwijfeld Axel Daeseleire, Veerle De Jonge (Matroesjka's) en Barbara De Jonge (Gert en Samson) herkennen.

Specificaties:
Genre: familiefilm
Regie: John Stephenson
Originele release: 2004
Cast: Kenneth Branagh, Zoë Wanamaker, Eddie Izzard
huur 10 mei - koop 9 juni
Speelduur: 103 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS
Beeld: 16:9

Extra's:
• Director Commentary
• Making of
• Outtakes
• Trailer



BIG & BETSY - BIG IN BAD
Badparels voor de Zwijnen!

Big en Betsy gaan vanavond naar een feestje. Maar dan moet Big wel eerst in bad. Benieuwd of zwijntjes dat wel fijn vinden? De dvd bevat Big in Bad + Boze Buren, met extra verhaaltje: De Mesthoop, totale speelduur ca. 75 minuten

Specificaties:
Cast: Big: Peter Thyssen; Betsy: Maike Boerdam; Theresa Pruim: Myriam Bronzwaar; Pieter-Paul Pruim: Jan Van Hecke; Agent Suikerbuik: Fred Van Kuijk; Boer Janus: Chris Cauwenberghs
Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
koop 12 mei
Speelduur: 75 min.



LEMONY SNICKET'S A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS

Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events of Lemony Snicket: Ellendige Avonturen is een fantastisch neerslachtige familiefilm die zich wellustig wentelt in de ellende van zijn hoofdpersonages. Het onding is gebaseerd op de eerste drie delen van de bij ons relatief onbekende – en laten we vooral hopen dat dat zo blijft! – kinderboekenreeks Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events. De schrijver ervan heet, het zal u misschien verbazen, Lemony Snicket, de vreselijke man die ook de film vertelt. Vertolkt door die gluiperige gladjanus Jude Law, als u het per se wilt weten.

U krijgt dit jaar gegarandeerd geen vreselijker film te zien !!

Olalaf
Na een brand – het begin van hun ongelukkige lotgevallen – blijven de Baudelaire kinderen verweesd achter. Violet (14, leidster en duivel-doet-al), Klaus (12, taalvirtuoos en bolleboos) en Sunny (bijtgrage baby) moeten op zoek naar een nieuw thuis. Ze reizen van voogd naar voogd, de een al kierewieter dan de ander. Goed gek. Gevaarlijk gek is echter de verre verwant die zichzelf The Ultimate Dad noemt, maar eigenlijk aast op het fortuin van hun ouders... de gewiekste Count Olaf. Alias Jim Carrey in Alle Staten. De enige sympathieke figuur uit de film, als u het ons vraagt. Hoezo nee? Deze vraag dan: kunnen de kinderen hun erfenis en... leven veilig stellen?

Rampenfilm
Regisseur Brad Silberling, bekend van tv-werk, het spooksprookje Casper en City of Angels, verzamelde een Brits-Amerikaanse topcast voor het vertolken van de kleurrijke personages uit het door tegenslag en rampspoed geplaagde universum van Lemony Snicket. En, misschien had u het nog niet helemaal door, maar dat wereldje hangt aaneen van zwarte humor, ijzingwekkende avonturen en heerlijke taalspelletjes!

Specificaties:
Genre: gruwelijke familiefilm
Regie: Brad Silberling
Originele release: 2004
Cast: Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law, Emily Browning, Kara Hoffman, Liam Aiken, Timothy Spall, Billy Connolly
huur 24 mei - koop 26 mei
Speelduur: 103 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9

Extra’s
• Director Commentary
• Director Brad Silberling and the Real Lemony Snicket Commentary
• Building a Bad Actor
• Making the Baudelaire Children Miserable
• Interactive Olaf
• Orphaned Scenes



MIRANDA

Christina Ricci schittert in romantische thriller
Frank (John Simm), een wat kleurloze bibliothecaris, begint een stormachtige relatie met Miranda (Christina Ricci), een mysterieuze jonge vrouw. Wanneer Miranda plots verdwijnt, reist hij naar Londen om haar te zoeken. Hij ontdekt er dat ze verschillende identiteiten heeft: danseres, zakenvrouw, oplichtster en meesteres. Maar wie is nu eigenlijk de echte Miranda?

Specificaties:
Regie: Marc Munden
Cast: John Hurt, Kyle MacLachlan, Christina Ricci
huur 12 april - koop 12 mei
Speelduur: 88 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS
Beeld: 16:9

Extra’s
• Trailer
• Featurette
• Interviews
• B-Roll



CONNIE AND CARLA

Girls will be Boys will be Girls.
Conny (Nia Vardalos - My Big Fat Greek Wedding) en Carla (Toni Colette - The Sixth Sense, Shaft), twee toneelactrices die de eindjes aan elkaar moeten knopen, zijn in Chicago getuige van een maffia-afrekening. Ze kunnen ontsnappen maar zijn er wel van overtuigd dat de maffiosi achter hen aanzitten. Ze besluiten te vluchten naar LA en duiken er onder in het cabaretcircuit. Als drag queens scoren ze een gigantische hit met hun show. Maar dan wordt Connie verliefd op Jeff (David Duchovny). En Jeff denkt natuurlijk dat Connie een kerel in vrouwenkleren is... Een romantische komedie die alle clichés binnenstebuiten keert en... vice versa.

Specificaties:
Regie: Michael Lembeck
Originele release: 2004
Cast: Toni Collette, Nia Vardalos, David Duchovny
huur 10 mei - koop 9 juni
Speelduur: 93 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS
Beeld: 16:9

Extra’s
• Backstage Featurette
• Dressing the Drag
• Outtakes
• Debbie Reynolds
• Deleted Scenes
• Trailer
• Club Reel
• Sing A Karaoke
• TV Clips
• Interviews



INSPECTOR MORSE DEEL 4

Een passie voor muziek
Een zwak voor bier
Een neus voor misdaad

De vierde dubbel-dvd in een reeks van acht
Meesterdetective Inspector Morse (John Thaw, overleden in 2002) heeft een passie voor klassieke muziek, een zwak voor bier en een neus voor misdaad. Samen met Sergeant Lewis (Kevin Whately) gaat hij op pad om de meest fascinerende zaken op te lossen. In mei brengt Universal deel 4 uit in een reeks van 8 geplande maandelijkse dubbel-dvds. De 2 dvd’s bevatten vier klassieke Morse-afleveringen:
• The Infernal Serpent
• Driven to distraction
• Masonic Mysteries
• Second Time Around

Specificaties:
koop 12 mei
Speelduur: 420 min.
Geluid: Dolby Stereo 2.0
Beeld: 4:3



URBANUS

Urbanus en Universal. U kijkt toch ook?

Universal brengt klassiek podiumwerk van Urbanus voor het eerst op dvd uit Ooit was Urbanus - Urbain Servranckx (°1949) – alomtegenwoordig. Podia in Vlaanderen en Nederland kreunden in de jaren '70 onder zijn nooit vertoonde mix van oneerbiedige humor, volkse jool en "plezante" liedjes. Zalen – uitverkochter dan de Duitse scheidsrechterij – gingen onvoorwaardelijk plat. Starecht komedie van de bovenste plank, op maat gezaagd en vereeuwigd op gouden en platina platen als Drie sprookjes (1977), Volle maan (1978) en <>Is er nog een Urbanus in de zaal? (1979).

De tv en Hollywood – nu goed, dan toch zeker het Zoniënwoud – lonkten en Urbanus reeg in de jaren '80 de successen en controverses gezwind aaneen. Urbanus' pogingen om in de jaren '90 een andere weg in te slaan werden door het publiek keer op keer teruggefloten, maar intussen is de komiek uit het Pajottenland helemaal terug met de satcom – satirische sitcom – Urbain, waarin hij zijn leven als "legendarisch" entertainer genadeloos over de hekel haalt.

Intussen releast Universal drie dvd’s met klassiek werk van podiumbeest Urbanus. Langverwachte verwennerij voor de oude garde, een openbaring voor de jonge generatie.

Goud van Urbanus
Goud van Urbanus bevat een selectie uit Urbanus Live, De Flauwste van Urbanus, Urbanus in 't Echt, Beter 10
Crises in de Lucht dan 1 in ons Land
. Deze verschenen eerder al op video.

Urbanus - In ‘t Echt / Live
Urbanus - In ‘t Echt / Live is een combinatie van twee tv-uitzendingen van de VARA, gepuurd uit Urbanus’ waanzinnig populaire optredens uit de periode 1982-1985. Live werd opgenomen in het Agnietenhof van Tiel op 4 en 5 februari 1983. Deze opnamen werden samengevat voor televisie en uitgezonden door de Vara op 12 november 1983 en 3 november 1984. In 't Echt werd opgenomen in het Circustheater van Scheveningen op 9 en 10 december 1985 en in twee delen uitgezonden op 10 december 1987 en 3 maart 1988.

Hiep Hiep Rahoe
Hiep Hiep Rahoe bevat Urbanus' integrale theatershow, zoals die werd opgenomen in het Cultureel Centrum De Werf van Aalst, april 1998, en de integrale versie van opnamen gemaakt in het Luxor Theater van Rotterdam en op televisie uitgezonden via RTL4 onder regie van Jop Pannekoek.

"Urbanus, het aspirientje voor de kleine man". - De Telegraaf

Urbanus - In ‘t Kort
1949-1972: geboren en van alles en nog wat
1973: Urbanus debuteert met zijn begeleidingsgroep Anus.
1974: Urbanus gaat solo als Urbanus van Anus. De debuutelpee Urbanus van Anus Leevend levert vijf hitsingles op. Eerste komische tv-act in het programma Zorg dat je d'er bij komt. Urbanus’ Anus vervalt.
1975: Nederland gaat voor de bijl
1977: Drie sprookjes
1978: Volle maan
1979: Is er nog een Urbanus in de zaal? - Een bakske vol met stro (meer dan 150.000 verkochte exemplaren)
1980: De beruchte “quickies” voor de BRT (eervolle vermelding Festival van Montreux) - Quand les Zosiaux chantent dans les bois (Urbain goes Vreemd)
1982: 10 jaar Urbanus live (platina)
1983: tv-show Beter 10 crises in de lucht dan 1 in ons land.
1984: stripfanaat Urbanus lanceert met Willy Linthout de hilarische anarchistische avonturenstrip Urbanus. Political correctness moest nog worden uitgevonden, maar deze reeks veegde er al bij voorbaat de vloer mee aan. Intussen verschenen al meer dan 100 afleveringen.
1985: Urbanus Plezantste (voor de Nederlandse markt), dubbelelpee Urbanus in het Echt (goud).
1987: Urbanus stopt met live-optredens. Met Stijn Coninx neemt hij zijn eerste langspeelfilm Hector op, de (tot dan) grootste kaskraker uit de Belgische filmgeschiedenis.
1990: opvolger Koko Flanel kent in de bioscopen van de Lage Landen nog meer succes dan Hector.
1991: VTM: spelprogramma Wie ben ik?
1992: VTM: Meer moet dat niet zijn
1993: film De Zevende Hemel van de Fransman Jean-Paul Lilienfeld.
1995: 12-delige tv-serie Genoeg Gelachen, Nu Humor. Poesje Stoei, zijn eerste plaat in tien jaar, wordt een nummer 1. Urbanus doet de hoogdagen van de 70’s herleven met een uitverkochte theatertoernee. VTM: RIR (Reglement is Reglement).
1996: Urbanus en Willy Linthout wisselen uitgeverij Loempia voor de Standaard Uitgeverij. Urbanus concentreert
zich meer en meer op het schrijven van scenario's voor de successtrip en andere reeksen als De Geverniste Vernepelingskes.
2005: Satcom Urbain op één (VRT)

Specificaties:
koop 12 mei
Geluid: Dolby Stereo
Beeld: 4:3



TOON HERMANS

Alle One-Man Shows van 1958 tot 1997 op 22 dvd’s

Toon Hermans (1916-2000) was de eerste in Nederland die urenlang alleen op het toneel stond in een One man show. Later zouden velen zijn voorbeeld volgen. Hij bracht luchtige troostrijke liedjes en absolute onzin die de mensen onvergetelijk lieten lachen. Hierbij sprak hij rechtstreeks tot de harten van de mensen, in alle lagen van de bevolking en alle uithoeken van het land. Toon Hermans werd Nederlands populairste artiest. Wanneer zijn shows op tv werden vertoond, lagen de straten er verlaten bij. Op 22 april is het precies 5 jaar geleden dat deze grote humorist overleed.

Over de dvd box
Vijf jaar na het overlijden van Toon Hermans verschijnen voor het eerst zijn One Man Shows compleet op dvd. Deze erfenis van Toon is bijeengebracht in een grote box van 22 dvd’s met onbekende opnamen, interviews, beelden van achter de schermen en uniek commentaar van Toon zelf. Met de originele affiches van de shows en inhoudelijke teksten van samenstellers Jacques Klöters en Lisa Wade.

Deze uitzonderlijke box geeft een volledig beeld van het oeuvre en de ontwikkeling van Toon Hermans. De laatste One Man Show van Toon is voor het eerst in zijn geheel te zien en alle shows zijn vergezeld van een extra dvd met uniek materiaal. Nummers die nooit eerder op televisie verschenen, andere versies van bekende nummers, buitenlandse optredens van Toon in Duitsland en Amerika en repetitieopnamen geven een hele nieuwe kijk op het werk en de vakmanschap van Toon. De box bevat naast interviews, documentaires en privé opnamen ook de enige speelfilm die Toon ooit maakte Moutarde van Sonaansee. Op iedere dvd geeft Toon persoonlijk commentaar en uitleg bij zijn shows en zijn nummers.

Over de samenstellers
Jacques Klöters is de officiële biograaf van Toon Hermans. Hij was nauw bevriend met Toon en maakte met hem de serie Gewoon Toon, gebaseerd op een twee weken lang interview dat ze samen hadden. Jacques Klöters was cabaretier bij Don Quishocking en staat bekend als cabaretkenner en programmamaker (De Sandwich, Andermans Veren).

Lisa Wade studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam op het oeuvre van Toon Hermans. Ze werkte eerder samen met Jacques Klöters aan de cd box Toon Het verzameld werk die de Edison Bijzondere Uitgave van Historische Aard 2004 ontving.

Geluk
Geluk is geen kathedraal,
misschien een klein kapelletje.
Geen kermis luid en kolossaal,
misschien een carrouselletje.
Geluk is geen zomer van smetteloos blauw,
maar nu en dan een zonnetje.
Geluk dat is geen zeppelin,
‘t is hooguit ‘n ballonnetje.


Specificaties:
koop 12 mei
Samenstelling: Jacques Klöters en Lisa Wade
Geluid: Dolby Stereo
Beeld: 16:9

Extra's:
• nog nooit eerder vertoonde nummers en nieuwe versies van nummers zoals Leg neer die bal, De duif is dood
• beelden uit de buitenlandse shows
• unieke beelden uit privéarchief, o.a. repetitiebeelden
• film Moutarde van Sonaansee (1959) geschreven, geregisseerd en gespeeld door Toon Hermans
• interviews met Mies Bouwman, Willem Duys en Sonja Barend
• documentaires: Spelen maar, Toon thuis, En de wind zong
• exclusief commentaar van Toon zelf bij de nummers



FREEK DE JONGE

De Vergrijzing, een terugkeek op 60 jaar Freek

In de theatermarathon De Vergrijzing kijkt Freek terug op de afgelopen 60 jaar. Flarden uit zijn carrière, zijn persoonlijk verleden, de wereldgeschiedenis en de actualiteit worden gemixt tot een wekelijkse voorstelling.

'Meer theater, minder cabaret'. Dat is de bondige vooruitblik van Freek de Jonge op zijn nieuwe show De Vergrijzing. Alibi voor de voorstelling is zijn 60ste verjaardag. De vijftien tv-theatershows werden in 2004 wekelijks op de VPRO uitgezonden.

Freek zelf, op z’n site: "Ik word een dagje ouder, dus de kans is groot dat de voorstellingen eerder contemplatief zijn dan inspelen op de actualiteit", aldus Freek. Omdat hij elke week met een ander verhaal komt en ruimte wil laten aan improvisatie, ontbeert De Vergrijzing een strak format. "Ik koppel data uit mijn persoonlijke geschiedenis aan historische gebeurtenissen, bijvoorbeeld aan de moord op Kennedy, het WK Voetbal in 1974 en de eerste stap op de maan. De voorstelling wordt dus deels autobiografisch. Of beter gezegd: zoals ik mijn leven fantaseer. Het worden veelal monologen, maar er komen ook een muziekvoorstelling met de Nits. Verder wil ik me nog niet vastpinnen op de inhoud. Straks gooi ik alles weer om."

Specificaties:
koop 12 mei
Samenstelling: Jacques Klöters en Lisa Wade
Geluid: Dolby Stereo
Beeld: 4:3
Ondertitelingssporen: Nederlands Doven en Slechthorenden
Speelduur: >750 min.

Format & Extra's:
De box bevat 6 dvd’s met alle 15 shows en een interview-dvd met o.a. 8 niet eerder vertoonde liedjes uit De Vergrijzing.