:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: TOON HERMANS
PERSBERICHT: TOON HERMANS
Bron: Universal - Datum: 2005-04-26 - Geplaatst door: Werner
TOON HERMANS
Alle One-Man Shows van 1958 tot 1997 op 22 dvd's


Toon Hermans (1916-2000) was de eerste in Nederland die urenlang alleen op het toneel stond in een One man show. Later zouden velen zijn voorbeeld volgen. Hij bracht luchtige troostrijke liedjes en absolute onzin die de mensen onvergetelijk lieten lachen. Hierbij sprak hij rechtstreeks tot de harten van de mensen, in alle lagen van de bevolking en alle uithoeken van het land. Toon Hermans werd Nederlands populairste artiest. Wanneer zijn shows op tv werden vertoon, lagen de straten er verlaten bij. Op 22 april is het precies 5 jaar geleden dat deze grote humorist overleed.

Over de dvd box
Vijf jaar na het overlijden van Toon Hermans verschijnen voor het eerst zijn One Man Shows compleet op dvd. Deze erfenis van Toon is bijeengebracht in een grote box van 22 dvd’s met onbekende opnamen, interviews, beelden van achter de schermen en uniek commentaar van Toon zelf. Met de originele affiches van de shows en inhoudelijke teksten van samenstellers Jacques Klöters en Lisa Wade.

Deze uitzonderlijke box geeft een volledig beeld van het oeuvre en de ontwikkeling van Toon Hermans. De laatste One Man Show van Toon is voor het eerst in zijn geheel te zien en alle shows zijn vergezeld van een extra dvd met uniek materiaal. Nummers die nooit eerder op televisie verschenen, andere versies van bekende nummers, buitenlandse optredens van Toon in Duitsland en Amerika en repetitieopnamen geven een hele nieuwe kijk op het werk en de vakmanschap van Toon. De box bevat naast interviews, documentaires en privé opnamen ook de enige speelfilm die Toon ooit maakte Moutarde van Sonaansee. Op iedere dvd geeft Toon persoonlijk commentaar en uitleg bij zijn shows en zijn nummers.

Over de samenstellers
Jacques Klöters is de officiële biograaf van Toon Hermans. Hij was nauw bevriend met Toon en maakte met hem de serie Gewoon Toon, gebaseerd op een twee weken lang interview dat ze samen hadden. Jacques Klöters was cabaretier bij Don Quishocking en staat bekend als cabaretkenner en programmamaker (De Sandwich, Andermans Veren).

Lisa Wade studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam op het oeuvre van Toon Hermans. Ze werkte eerder samen met Jacques Klöters aan de cd box Toon Het verzameld werk die de Edison Bijzondere Uitgave van Historische Aard 2004 ontving.

Geluk
Geluk is geen kathedraal,
misschien een klein kapelletje.
Geen kermis luid en kolossaal,
misschien een carrouselletje.
Geluk is geen zomer van smetteloos blauw,
maar nu en dan een zonnetje.
Geluk dat is geen zeppelin,
't is hooguit 'n ballonnetje.


Release:
Koopdvd 12 mei
Samenstelling: Jacques Klöters en Lisa Wade
Geluid: Stereo 2.0
Beeld: 16:9

Extra's:
• nog nooit eerder vertoonde nummers en nieuwe versies van nummers zoals Leg neer die bal, De duif is dood
• beelden uit de buitenlandse shows
• unieke beelden uit privéarchief, o.a. repetitiebeelden
• film Moutarde van Sonaansee (1959) geschreven, geregisseerd en gespeeld door Toon Hermans
• interviews met Mies Bouwman, Willem Duys en Sonja Barend
• documentaires: Spelen maar, Toon thuis, En de wind zong
• exclusief commentaar van Toon zelf bij de nummers