:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2005
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2005
Bron: A-Film - Datum: 2005-05-05 - Geplaatst door: Werner
KREATIEF MET KURK
Releasedatum 10 juni 2005

Het in 1993 en 1994 uitermate populaire knutselprogramma van Arjan Eederveen en Tosca Niterink komt nu voor het eerst uit op dvd. (De serie is nooit op video verschenen). De eerste 13 afleveringen staan nu op 3 DVD's in één fraaie box. In iedere aflevering wordt een thema behandeld. Iedere keer een nieuwe les in het verwerken van kurk als kreatief basismateriaal, een filmfragment, een mini-documentaire en andere wetenswaardigheden omtrent het ondewerp. Tosca Niterink speelde Ellen (Ellen Brusse in de Teleac-cursus "Kreatief met Karton") en Arjan Eederveen cursusleider Peter van de Pood.

DVD 1
Les 1 Eenzaamheid
Les 2 Passie
Les 3 Magie
Les 4 Schoonheid

DVD 2
Les 5 Lijden
Les 6 Techniek
Les 7 Ambitie
Les 8 Natuur

DVD 3
Les 9 Geloof
Les 10 Tijd
Les 11 Geweld
Les 12 Feest
Les 13 Dood

DVD Specificaties:
Taal: Nederlands
Feature Length: 13 x 40 minuten



AMAZONES
Releasedatum 2 juni 2005

Vier vrouwen uit Breda-Noord zijn hun armlastig leven beu. Lot (Susan Visser) is gescheiden en heeft twee kleine kinderen; haar vriendin Sam (Monic Hendrickx) heeft een druk gezin en een werkloze man; Reneetje (Georgina Verbaan) heeft een dochtertje en altijd een beetje coke op zak; en onderwijzeres Kers (Monique van de Ven) heeft na het overlijden van haar man moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Ze nemen dan het stoutmoedige besluit een bank in de buurt te overvallen en tot hun grote verrassing komen ze er gemakkelijk mee weg. De vrouwen zijn uitgelaten over het succes van hun acties. Maar probleemloos is hun leven niet geworden. Kers wordt tot vervelens toe achterna gezeten door schoolhoofd Zeger die een oogje op haar heeft. Sams echtgenoot Najib ontdekt extra geld in het keukenlaatje en begint achterdochtig te worden. Reneetje gooit geld over de balk en Lot wordt tot overmaat van ramp verliefd op Achilles (Theo Maassen) een politieman. Steeds strakker spant het net zich rond de vrouwen. De vrouwen besluiten nog één laatste grote slag te slaan, maar die overval loopt vreselijk uit de hand.

DVD Specificaties:
Regisseur Esmé Lammers
Acteurs: Susan Visser, Georgina Verbaan, Monique van de Ven
Taal: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby
Aspect Ratio: 16:9
Length: 99 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of
• Soundtrack
• Storyboard
• Fotogallerij
• Featurette



HANS CHRISTIAN ANDERSEN: HET TINNEN SOLDAATJE
Releasedatum 23 juni 2005

De schrijver Hans Christian Andersen heeft vele sprookjes geschreven die tot de beroemdste ter wereld behoren. Tot op de dag van vandaag zijn zijn verhalen onverminderd populair. Als eerbetoon aan deze grootmeester is een prachtige opnieuw getekende serie gemaakt; Hans Christian Andersen - The Fairytaler.

HET TINNEN SOLDAATJE
Hannes is een tinnen soldaatje. Hij is alleen niet helemaal gelijk aan de andere soldaatjes. Hij heeft maar één been. Dat is voor hem geen probleem. In de speelgoedwinkel waar hij staat, heeft hij veel speelgoedkameraadjes. Hij is dapper en beleeft de prachtigste avonturen. Dan komt er ook nog eens een mooie ballerina in zijn leven...

DE VLO EN DE PROFESSOR
De droom van de professor is om op een dag een vliegende ballon te bouwen zoals zijn vader dat ooit deed. Eerst moet hij daarvoor genoeg geld sparen. Hij reist met zijn lieve vrouw door het land om geld te verdienen. Hij werkt als magiër, een slangenmens en een oplichter, maar niets lijkt te lukken. Op een dag ontmoet hij een zeer getalenteerde vlo, die in zijn snor woont. Deze vlo zou hem roem en rijkdom kunnen bezorgen. Zal de professor ooit zijn werkelijke droom waarmaken?

DE GOUDEN SCHAT
De vrouw van de drummer heeft altijd een kind gewild. Haar grootste wens is bovendien, dat wanneer haar kind geboren zou worden, dat het wordt aangeraakt door gouden zonnestralen. Gelukkig komt haar wens uit, ze krijgt een kind! Peter, haar gouden schat, wordt geboren. Vanaf jonge leeftijd lijkt baby Peter een speciaal muzikaal talent te hebben. Hij droomt ervan om later over de hele wereld te reizen en een geweldige drummer te worden. Zijn vader, de drummer, gooit roet in het eten...

DVD Specificaties:
Met stemmen van o.a Joost Prinsen, John Jones, Lucie de Lange, Tom Van Landuyt, Jeroen Maes, Daphne Deckers
Taal: Nederlands en Engels
Genre: Animatie
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 78 minuten

Extra's:
• Trailer the Fairytaler



HANS CHRISTIAN ANDERSEN: DE PRINSES OP DE ERWT
Releasedatum 23 juni 2005

De schrijver Hans Christian Andersen heeft vele sprookjes geschreven die tot de beroemdste ter wereld behoren. Tot op de dag van vandaag zijn zijn verhalen onverminderd populair. Als eerbetoon aan deze grootmeester is een prachtige opnieuw getekende serie gemaakt; Hans Christian Andersen - The Fairytaler.

DE PRINSES OP DE ERWT
In een prachtig koninkrijk ver weg van hier heerst geen rust. In het paleis is de prins aan het mokken omdat het hem niet lukt een prinses te vinden van wie hij kan houden. De koning en de koningin zijn heel moe van de wereldwijde zoektocht van hun zoon. Op een dag regent en stormt het heel hard. Helemaal nat van de regen klopt een jonge vrouw aan bij het paleis. Ze beweert een prinses te zijn en zoekt een plek om te schuilen. De koningin besluit het meisje aan een 'Echte Prinsessen Test' te onderwerpen...

KLEINE IDA'S BLOEMPJES
Kleine Ida is verdrietig omdat haar bloemen slap hangen. Ze snapt niet hoe het komt dat ze gisteren nog bloeiden en er vandaag vermoeid en verbleekt uitzien. Hans, haar leraar vertelt dat de bloemen naar het bloemenbal zijn geweest en uitgeput zijn omdat ze de hele nacht hebben gedanst. Daarom legt Ida de bloemen in het bedje van haar pop zodat ze kunnen bijkomen. Die avond hoort Ida een vreemd geluid in de kamer waar het poppenbedje staat. Dapper besluit ze een kijkje te nemen.

DE DENNENBOOM
De kleine dennenboom is niet gelukkig. Hij wil graag groot zijn zodat hij over de andere bomen heen kan kijken. Hij zou ook graag een mast op een schip zijn zoals de oudere dennenbomen. Dan gebeurt er iets spannends: hij wordt uitgekozen om een kerstboom te zijn in het grote huis. Hij wordt prachtig opgetuigd en staat daardoor volop in de aandacht tijdens Kerst.Voor de kleine dennenboom kan het leven niet mooier worden. Maar hoe lang zal zijn vreugde nog duren? Wat zal er na Kerstmis met hem gebeuren?

DE VARKENSHOEDER
Een jonge prins is helemaal weg van een prinses die niets van hem weet. Maar, hij wil dat zij op hem verliefd wordt omdat hij zo lief is en niet omdat hij prins is. In vermomming gaat hij naar de vader van de prinses en vraagt hem om werk. Hij wordt varkenshoeder van het kasteel. Na verloop van tijd trekt hij de aandacht van de prinses met de magische poppen die hij maakt. De prijs voor zijn poppen is een kus. Zal de verwende prinses die prijs betalen voor zo´n prachtige pop?

DVD Specificaties:
Met stemmen van o.a.: Joost Prinsen, Ann Ceurvels, Karen De Visscher, Paul Codde, Yvon Jaspers en Daphne Deckers
Taal: Nederlands en Engels
Genre: Animatie
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 78 minuten

Extra's:
• Trailer the Fairytaler



ONG-BAK: MUAY THAI WARRIOR
Releasedatum 23 juni 2005

Ting woont in een klein en vredig dorpje als op een dag het hoofd van het heilige Boeddhabeeld "Ong-Bak" wordt gestolen. De dief probeert door deze daad in de gunst te komen van misdaadkoning Khom Tuan. Ting ziet het als zijn taak het heilige beeld terug te halen. Om het hoofd terug te winnen moet Ting het in illegale straatgevechten opnemen tegen locale en buitenlandse tegenstanders. Zijn buitengewone atletische en traditionele Muay Thai vaardigheden maken hem al snel tot kampioen. Wanneer hem beloofd wordt dat hij het hoofd van Ong-Bak terugkrijgt, is hij zelfs bereid mee te gaan in een gevecht tegen de Birmese bokser Saming.

DVD Specificaties:
Regisseur: Prachya Pinkaew
Acteurs: Tony Jaa en Wannakit Siriput
Taal: Thai
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Actie
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 105 minuten

Extra's
• Original Theatrical Trailer



AZUMI
Releasedatum 23 juni 2005

DVD Specificaties:
Regisseur: Ryuhei Kitamura
Acteurs: Aya Ueto, Hiroki Narimiya
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 128 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



HARDLOPEN: DE BK METHODE
Releasedatum 9 juni 2005

Met een juiste looptechniek kost het minder energie om een bepaald looptempo te handhaven. Je loopt makkelijker en economischer. Wanneer je spieren precies weten wat ze moeten doen tijdens het lopen, kost de loopbeweging veel minder energie. Beginnende hardlopers ervaren dit als geen ander. Het lopen kost in het begin veel meer energie vergeleken met een paar weken later. Het is echter goed om direct vanaf het begin te weten waar je op moet letten bij een juiste looptechniek. Ook ervaren lopers kunnen hun loopprestaties verbeteren door in de training aandacht te besteden aan looptechniek. Looptechniek is voor zowel de beginnende als ervaren loper een essentieel onderdeel binnen de looptraining. Het bepaalt namelijk in belangrijke mate de loopprestatie.

DVD 1: BEGINNERSEN GEVORDERDEN:
O.a.
- Looptechnieken
- Blessurepreventie
- Trainingsadviezen
- Snelheidstraining en rendementsverhoging

DVD 2: PROFESSIONALS
O.a.
- Technieken
- Anatomie
- Biomechanica
- Rendementstrainingen

DVD Specificaties:
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby
Aspect Ratio: 16:9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



NEVER DIE ALONE
Releasedatum 2 juni 2005

King David, een keiharde, maar stijlvolle crimineel keert terug naar zijn geboorteplaats op zoek naar vergiffenis. Het enige wat hij vindt is zijn dood. Hij sterft niet alleen want zijn laatste momenten brengt hij door met Paul, een ambitieuze journalist. Pauls leven zal door deze tragische ontmoeting voorgoed veranderen. Deze donkere film is een verfilming van het gelijknamige boek van Donald Goines.

DVD Specificaties:
Regisseur: Ernest R. Dickerson
Acteurs: DMX (Romeo Must Die), David Arquette (Scream)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 85 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



RHYME AND REASON
Releasedatum 2 juni 2005

Documentairemaker Peter Spirer interviewde 80 invloedrijke artiesten uit de rap en hip-hop wereld voor een documentaire die de hip-hopcultuur in beeld brengt. Rhyme & Reason laat zien hoe rap kon uitgroeien tot een belangrijke culturele stem en miljardenindustrie, wat de artiesten te zeggen hebben over het controversiële beeld dat heerst over deze muziek en de levensstijl eromheen. Naast old-school veteranen als Kurtis Blow, KRS-ONE en Chuck D., komen ook gangsta rap iconen als Ice-T, Dr. Dre, MC Eiht, Wu-Tang Clan, The Fugees en P. Diddy aan het woord. Deze documentaire bevat ook unieke beelden van de herdenkingsdienst van Tupac Shakur en een van de laatste interviews met The Notorious B.I.G.

DVD Specificaties:
Regisseur: Peter Spirer
Met: Tupac Shakur, Notorios B.I.G, Wu-Tang Clan
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Documentaire
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 4:3 (1.33:1)
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 91 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



WONG KAR-WAI BOX
Releasedatum 2 juni 2005

2046
Hong Kong, 1966. In een kleine hotelkamer schrijft Chow Mo Wan een Science-Fiction boek dat zich afspeelt in 2046. Het gaat over een mysterieuze trein naar 2046 waar al degenen die daarheen gaan worden gedreven door hetzelfde verlangen: hun verloren herinneringen terugvinden. Tijdens het schrijven denkt hij aan de vrouwen die in zijn leven zijn oorbijgegaan. Elk van deze vrouwen hebben een spoor achtergelaten in zijn geheugen en voeden zijn inspiratie. Een van hen komt regelmatig terug, de vrouw van wie hij echt gehouden heeft. Het is zijn buurvrouw in hotelkamer 2046.

DVD Specificaties:
Regisseur: Wong Kar-Wai
Acteurs: Tony Leung, Chiu Wai, Li Gong
Taal: Kantonees en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: DTS en Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 (2.35:1)
Disc Format: 2x DVD-9
Feature Length: 127 minuten

Extra's:
Disc 1:
• Original Theatrical Trailer
Disc 2:
• Interview with Wong Kar Wai
• Cannes Events
• Portrait of Wong Kar Wai by famous French Film Critics Michel Ciment, Jean-Michel Frodon and Pascal Merigeau
• Conversations with Tony Leung, Zhang Ziyi and Wong Kar Wai
• Building 2046: Design and Creation of the Futuristic City

FALLEN ANGELS
Een gedesillusioneerde huurmoordenaar in Hong Kong heeft geen gevoelens voor zijn vrouwelijke opdrachtgeefster. Hij gaat op zoek naar iemand waar hij zijn liefde wel aan kan geven en ontmoet in de stad het vreemde meisje Punkie. Ook volgen we de stomme He Shiwu die in snackbars en ijstenten inbreekt om daar klanten te forceren zijn producten te kopen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Wong Kar-Wai
Acteurs: Leoni Lai, Michelle Reis
Taal: Kantonees
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 92 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

CHUNKING EXPRESS
Twee agenten, die beiden door hun vriendin zijn verlaten, zijn op zoek naar een nieuwe liefde. De eerste agent is de wanhoop nabij en besluit verliefd te worden op de eerste de beste vrouw die hij tegenkomt. Dat blijkt de leidster van een zojuist mislukte heroďnesmokkel te zijn. De tweede agent gaat elke dag uit eten in hetzelfde restaurantje. Het meisje dat hem bedient raakt gefascineerd door zijn triestheid. Als zijn ex-vriendin de sleutels van zijn appartement voor hem in het restaurant achterlaat, ziet

DVD Specificaties:
Regisseur: Wong Kar-Wai
Acteurs: Brigitte Lin, Tony Leung, Chiu Wai
Taal: Mandarijn
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 98 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

IN THE MOOD FOR LOVE
Wanneer Meneer Chow en zijn vrouw verhuizen naar een nieuw appartementencomplex, komt hij in contact met zijn buurvrouw, mevrouw Chan. Uit eenzaamheid zoeken Chow en Chan elkaars gezelschap op. Op een dag komen ze er achter dat hun partners een verhouding met elkaar hebben. Hun vriendschap wordt hechter door de gedeelde wraakgevoelens en groeit langzaam uit tot liefde. Nu staan ze voor de keuze: doorgaan met hun relatie of terug keren naar hun overspel plegende partners.

DVD Specificaties:
Regisseur: Wong Kar-Wai
Acteurs: Tony Leung, Chiu Wai, Maggie Cheung
Taal: Kantonees
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 94 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Deleted Scenes
• Making Of
• Alternative Ending
• Interviews Wong Kar-Wai



EMIR KUSTURICA BOX
Releasedatum 2 juni 2005

ARIZONA DREAM
Hoewel Axel in het drukke New York City woont, droomt hij liever over vliegende vissen in de woestijn en maagdelijke landschappen. Als zijn oom Léo hem uitnodigt om naar Arizona te komen voor zijn bruiloft, gaat een wens in vervulling. Léo kan Axel dan ook gemakkelijk overhalen om te blijven in Arizona. Hij gaat werken als autoverkoper en ontmoet de wonderlijke Elaine, een weduwe die ervan droomt om ooit te kunnen vliegen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Emir Kusturica
Acteurs: Johnny Depp, Jerry Lewis, Faye Dunaway
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: 5.1 Enhanced Stereo Surround, Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 135 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of
• Filmography
• Deleted Scene
• Teaser

UNDERGROUND
Terwijl de Duitsers de eerste bommen op Belgrado laten vallen, profiteren Marko en Blacky van de ontstane chaos. Ze hebben direct door dat een land in chaos een ware goudmijn voor ze kan zijn. Een overmoedige stunt doet Blacky in de handen van de vijand belanden maar Marko redt zijn vriend en verbergt hem in de kelder bij de ondergedoken vluchtelingen. Terwijl er ondergronds wapens worden gefabriceerd werkt Marko zich bovengronds op als wapensmokkelaar. Wanneer in 1944 de vrede komt houdt Marko dit verborgen voor Blacky en de vluchtelingen. Hoe lang zal hij dit vol kunnen houden?

DVD Specificaties:
Regisseur: Emir Kusturica (Arizona Dream)
Acteurs: Miki Manojlovic, Lazar Ristovski
Taal: Frans en Servo-Kroatisch
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Thriller
Audio: Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 170 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Documentary "Kusturica 7 Years Later"
• Interviews with actors
• Filmography
• Photogallery
• Historical Notes
• Behind the Scenes Footage

BLACK CAT, WHITE CAT
De hoogbejaarde 'gypsy godfather' Grga Pitic en zijn vriend Zarije Destanov zijn beste vrienden. Zarije's zoon Matko is een nietsnut die met zijn achttienjarige zoon Zare aan de oevers van de Donau woont. Hij voert daar een illegaal handeltje met de Russen die er regelmatig voorbij varen. Op een dag denkt Matko zijn grote slag te kunnen slaan op de zwarte markt. Hij kan zijn eigen vader niet om geld vragen en keert daarom naar Grga. Matko vertelt hem dat Zarije dood is. De oude man is ontsteld door het nieuws en besluit Matko te helpen. Matko draaft door na zijn succesvolle bedrog en betrekt vervolgens de zigeunergangster Dadan bij de deal. Met alle gevolgen van dien...

DVD Specificaties:
Regisseur: Emir Kusturica (Arizona Dream)
Acteurs: Doctor Kolja, Zabit Mehmedovski, Srdan Todorovic
Taal: Frans en Kroatisch
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Thriller
Audio: Surround
Aspect Ratio: 4:3 (Letterbox 1.85:1)
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 124 minuten

Extra's:
• Filmography

LIFE IS A MIRACLE
Bosnië 1992 – Luka, een Servische ingenieur, is samen met zijn vrouw Jadranka, een operazangeres, en hun zoon Milos uit Belgrado weggetrokken. Ze komen midden in het niemandsland terecht. Daar helpt Luka mee aan de bouw van de spoorlijn die de regio voor het toerisme moet ontsluiten. Luka, verblind door zijn aangeboren optimisme, gaat volledig op in zijn project en blijft doof voor de aanhoudende berichten van een op handen zijnde oorlog. Zijn leven staat op zijn kop wanneer het conflict uiteindelijk losbarst. Jadranka verdwijnt samen met een muzikant, terwijl Milos onder de wapens wordt geroepen. Hij blijft koppig optimistisch en wacht de terugkeer van zijn vrouw en zoon af. Maar Jadranka keert niet terug en Milos wordt gevangen genomen. En ondertussen verplichten Servische militairen Luka om Sabaha, een moslimgijzelaarster te bewaken. Al snel wordt hij verliefd op de jonge vrouw die tegen zijn zoon geruild zal moeten worden.

DVD Specificaties:
Regisseur: Emir Kusturica
Acteurs: Slavko Stimac, Natasa Solak
Taal: Servo-Kroatisch
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 (1.85)
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 155 minuten

Extra's Original
• Theatrical Trailer



FRIED DRAGON FISH / FIREWORKS (2-DVD)
Releasedatum 2 juni 2005

FRIED DRAGON FISH
Poo Ring-wong is een databank operator die onlangs is ingehuurd om voor een privédetective te werken. Als ze leest dat er een zeldzame en dure draakvis is gestolen, denkt ze dat er meer achter zit. Gedreven door nieuwsgierigheid gaat ze op onderzoek uit. Ze stuit op Natsuro, een rare jongen die in een kamer vol aquaria leeft. Langzaamaan worden de twee tot elkaar aangetrokken totdat Poo erachter komt dat Natsuro een professionele terrorist is... Dit mysterieuze en lyrische verhaal van Shunji Iwai is geďnspireerd door een van zijn favoriete deuntjes, Break these Chains van Chara. Het behandelt enkele thema's die hij later zou uitdiepen in de succesvolle film Swallowtail Butterfly.

DVD Specificaties:
Regisseur: Shunji Iwai
Acteurs: Miyoko Yoshimoto, Tadanobu Asano (Zatoichi)

FIREWORKS
Moeten we het van opzij bekijken, of van onderen? Twee vervlochten verhalen onderzoeken hoe een klein incident alles kan veranderen. De 12-jarigen Norimichi, Yusuke en Junichi kunnen er maar niet achterkomen hoe vuurwerk er van opzij uitziet. Is het rond? Of is het plat? De perfecte manier om hierachter te komen, is door zelf te gaan experimenteren, zo denken ze. In de nacht van het Zomervuurwerk gaat het drietal op avontuur. Juist op die dag is hun klasgenootje Nazuna van plan om weg te lopen met Norimichi of Yusuke, afhankelijk van wie een 50 meter zwemwedstrijd wint. Vriendschap of Liefde? Dit eeuwige vraagstuk is het onderliggende thema van deze twee interessante verhalen die vol zijn van warmte, onschuld en charme.

DVD Specificaties:
Regisseur: Shunji Iwai
Acteurs: Youta Yamazaki, Megumi Okina (Ju-On: The Grudge), Takayuki Sorita, Kenji Kohashi (Azumi)

Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: 2x DVD-9
Feature Length: 2x 50 minuten



BOLLYWOOD HOLLYWOOD
Releasedatum 2 juni 2005

De knappe, jonge internetmiljonair Rahul (Rahul Khanna) kan wat betreft de keuze van vrouwen geen goed doen in de ogen van zijn traditionele Indiase moeder en grootmoeder. Geen enkele vriendin is volgens hen geschikt als toekomstige vrouw. Ook zijn laatste vriendin, een Europees-Canadees meisje, wordt afgekeurd. Rahul heeft er genoeg van dat zijn moeder en grootmoeder zich continu met zijn relaties bemoeien; hij weet alleen geen oplossing. Als ze dreigen de bruiloft van zijn zus op te schorten totdat hij een leuk Indiaas meisje vindt, barst de bom. Hij schakelt een escortservice in voor een nepvriendin. Dit leidt tot een compleet verrassende wending in Rahuls liefdesleven.

DVD Specificaties:
Regisseur: Deepa Metha
Acteurs: Rahul Khanna, Lisa Ray, Moushumi Chatterjee
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 101 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



BOLLYWOOD QUEEN
Releasedatum 2 juni 2005

Een multiculturele romantische musical in Londen. Een jong stel, zij van Hindoestaanse afkomst en hij van Engelse, bevindt zich tussen twee vuren, maar ondanks de culturele verschillen overwint de liefde het. Een moderne musical met een mix tussen het Bollywood geluid en de Urban Sounds van modern Londen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Jeremy Wooding
Acteurs: Preeya Kalidas, James McAvoy, Ciarán McMenamin
Taal: mix Engels en Hindi
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 89 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



CHURCHILL - THE HOLLYWOOD YEARS
Releasedatum 23 juni 2005

Een groep Amerikaanse fi lmmakers maken een fi lm over WOII in Engeland. De acteur die Winston Churchill speelt is een oude man met sigaar en na de eerste draaidag besluiten de producers hem te vervangen door een jonge knappe acteur. Dit is de jonge ster van hun laatste film. Winston Churchill blijkt een kick-ass actieheld te zijn.

DVD Specificaties:
Regisseur: Peter Richardson
Acteurs: Christian Slater (The Contender, True Romance), Neve Campbell (Wild Things, Scream)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 81 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



GATE TO HEAVEN
Releasedatum 2 juni 2005

Op het vliegveld in Frankfurt worden twee mensen die allebei van vliegen dromen verliefd. De een is de illegale Alexej, een Rus die in de catacomben van het vliegveld woont, de andere is de schoonmaakster Nisha uit India.

DVD Specificaties:
Regisseur: Veit Helmer
Acteurs: Valeri Nikolayev, Masumi Makhija
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 90 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



DEAR FRANKIE
Releasedatum 23 juni 2005

De negen jaar oude Frankie woont na vele vele verhuizingen samen met zijn moeder Lizzie boven een fish & chips winkel aan de Schotse kust. Elke paar weken schrijft Lizzie haar dove zoon Frankie uit naam van zijn vader, waarin ze verhaalt over avonturenin exotische landen. Zij durft de waarheid over Frankies vader niet te vertellen en heeft Frankie verteld dat zijn vader op een groot schip, de Acra, werkt. Dit schip heeft ze op een postzegel gezien, niet wetend dat het schip bestaat. Als het schip in de buurt aanlegt hoopt Frankie dan ook dat zijn vader hem opzoekt. Hoewel Lizzie's moeder al jaren aandringt op de waarheid, kan Lizzie het ook nu niet opbrengen haar zoon de waarheid te vertellen. Ze verzint een oplossing en vindt ze een vreemdeling die de rol van Frankie's vader op zich wil nemen. Deze ontmoeting verloopt succesvol, maar haar opluchting is echter van korte duur...

DVD Specificaties:
Regisseur: Shona Auerbach
Acteurs: Emily Mortimer (Notting Hill), Gerard Butler (The Phantom Of The Opera), Sharon Small (About A Boy)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 (1.85:1)
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 105 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



COMMARE SECCA
Releasedatum 23 juni 2005

Op een dag wordt in een park in Rome het lijk van een vermoorde prostituee gevonden. De moord heeft 's avonds laat plaatsgevonden en de politie verhoort alle mogelijke verdachten die rond dat tijdstip in het park aanwezig waren. Iedereen heeft een verklaring waarom hij in het park was, maar algauw blijkt dat alle getuigen wel iets te verbergen hebben en niemand de gehele waarheid vertelt.

DVD Specificaties:
Regisseur: Bernardo Bertolucci
Acteurs: Gabriella Giorgelli, Allen Midgette, Carlotta Barilli
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 88 minuten



SKY HIGH
Releasedatum 23 juni 2005

DVD Specificaties:
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 122 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer




Op 9 juni 2005 brengt A-Film Home Entertainment de eerste reeks films uit van het dvd-label "The Documentary Collection".



HOOP DREAMS
Releasedatum 9 juni 2005
Twee getalenteerde basketbalspelers, William Gates en Arthur Agee worden gedurende hun volledige middelbare school carričre gevolgd vanaf hun wedstrijdjes op straat tot het moment dat ze gerekruteerd worden door universiteiten. De tegenslagen die deze jongens moeten overwinnen omvatten o.a. ouderlijke drugsverslaving, armoede en geweld evenals de gebruikelijke tegenslagen zoals blessureleed. Beide jongens dromen ervan om het getto te verlaten en speler te worden in de NBA. Toch zijn er vele redenen om aan te nemen dat het ze niet gaat lukken. Desondanks presteren ze het om studiebeurzen van gerenommeerde universiteiten te halen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Peter Gilbert, Steve James, and Frederick Marx
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Documentaire
Audio: Stereo
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 170 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



BODYSONG
Releasedatum 9 juni 2005

Bodysong is een episch verhaal over liefde, seks, geweld, dood en dromen. Het verhaal van ons leven, verteld door bewegende beelden uit de gehele wereld. Van nieuwsberichten tot amateurbeelden, vanaf de geboorte tot aan de dood, begeleid door fragmenten uit vele films van de laatste 100 jaar die zijn verwerkt tot een indrukwekkend muziek spektakel door Jonny Greenwood van Radiohead. Bodysong is zowel een film als een website. De website www.bodysong.com vertelt de verhalen van de mensen die zijn geportretteerd in de film.

DVD Specificaties:
Regisseur: Simon Pimmel
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Documentaire
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 78 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Simon Purmell: Blinded by light, how long is a minute?



CUBA FELIZ
Releasedatum 9 juni 2005

Cuba Feliz vertelt het verhaal van een oude Cubaanse straatzanger, Gallo, die een droom heeft gehad. Gallo besluit zijn droom achterna te reizen en doorkruist zijn vaderland Cuba. In zijn zwervende bestaan komt Gallo overal muziek tegen; op straat, in treinen, in achterbuurten en op drukke dorpspleinen. Gallo beweegt zich tussen de sterren van de salsa, de jonge rappers van de arme wijken, orkesten met vurige oude mensen, bolerozangeressen, improviserende jazzmuzikanten en feestvierende dorpsbewoners. Gallo ontdekt de lach van de muziek, dans, improvisatie, de emotie van trompetten of een simpel refrein dat men onder vrienden neuriet. Deze magische momenten verwerkt Gallo in een oude en nieuwe liedjes. Uiteindelijk heeft Gallo heel Cuba doorgereisd, maar op het einde van zijn droom is hij op dezelfde plaats als waar hij is begonnen. Het Cubaanse leven blijkt niet altijd zo vrolijk als de Cubaanse muziek.

DVD Specificaties:
Regisseur: Karim Dridi
Acteurs: Miguel Del Morales, Pepín Vaillant, Mirta Gonzáles
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Documentaire
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 90 minuten

Extra's
• Short Film: Children's Passion (27 min)



TOUR DES LEGENDES
Releasedatum 9 juni 2005

Een oud krantenartikel met een foto van door zweet en modder besmeurde wielrenners zet deze documentaire over de mystieke wereld van de Tour de France in beweging. Waarom fascineert deze onscherpe, schimmige zwartwitfoto meer dan de huidige wielerverslagen op de televisie? Deze vraag brengt ons bij legendarische wielernamen als Gino Bartali, Louison Bobet en Jean Robic, die in 1948 een heroďsche strijd uitvochten waarbij zelfs de toekomst van een land op het spel stond. Over de barre omstandigheden waarin die strijd beslist werd, wordt verteld door de weinige nog levende renners uit die tijd. Maar ook reizen we af naar de plekken waar het zich allemaal heeft afgespeeld. Op slingerende paadjes hoog in de bergen, in sneeuw en mist. Daar werden de helden geboren en de mythes gecreëerd. Het verleden is er nog bijna tastbaar. Het oude archiefmateriaal, de flarden krantenkoppen en de fraaie anekdotes leiden tot een visueel spectaculaire apotheose waarin het mythische karakter van de wielersport tot uitdrukking komt. De film eindigt waar hij ook begon: de Tour de France van nu. Is er te midden van het mediacircus dat het geworden is nog heroďek te vinden?

DVD Specificaties:
Regisseur: Erik van Empel
Taal: mixed: Nederlands, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels
Genre: Documentaire
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 70 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of
• 1948 Rankings




Op 9 juni 2005 brengt A-Film Home Entertainment de vierde reeks films uit van het dvd-label "Quality Film Collection". Onder dit label worden kwaliteitstitels in een mooie verpakking opnieuw uitgebracht op single DVD.



JOHAN CRUIJFF - EN UN MOMENTO DADO
Releasedatum 9 juni 2005

Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. El Salvador heeft het Spaanse voetbal, in het bijzonder dat in Barcelona, onschatbare diensten bewezen. De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. Cruijff heeft niet alleen hun levens, maar zelfs hun taal verrijkt. In 1988, kort na zijn komst als trainer van Barcelona, liet Johan Cruijff na een wedstrijd de voltallige Spaanse pers met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking 'op een gegeven moment' in het Spaans vertaalde als: En un momento dado, letterlijk, 'het moment dat je gegeven wordt'. Niemand had bij die dubbele betekenis stilgestaan. De krant El Pais sprak van een heel nieuwe kijk op de Spaanse taal en sinds die bewuste persconferentie maakt de uitdrukking 'en un momento dado' deel uit van de dagelijkse omgangstaal. Deze nieuwe uitdrukking vormt het uitgangspunt van de film. Drie Spanjaarden en tien Catalanen vertellen hun verhaal over wat Cruijff in hun leven betekent, en welk groot moment hij hun heeft gegeven. Ze komen uit alle lagen van de bevolking; een manager op een cruiseschip, een kok, een reclamemedewerkster, een oud-voetballer, een schrijver, een visser. Allen hebben in hun leven of werk iets te danken aan Johan Cruijff. Hun verhalen worden afgewisseld met talloze televisiefragmenten van beroemde, onmogelijke doelpunten tot zijn afscheid van Barcelona in het Nou Camp stadion. Johan Cruijff tenslotte komt zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven, zoals het overlijden van zijn vader en later zijn stiefvader.

DVD Specificaties:
Regisseur: Ramón Gieling
Met o.a.: Johan Cruijff
Taal: Catelaans, Spaans, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands en Engels
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 92 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• The Johan Cruyff Foundation



LOST IN TRANSLATION
Releasedatum 9 juni 2005

Bob Harris (Bill Murray) en Charlotte (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikanen die verblijven in Tokio. Bob is een filmster die in de stad is voor opnames van een whisky commercial. De jonge Charlotte sukkelt achter haar man aan, een aan zijn werk verslaafde fotograaf (Giovanni Ribisi). Wanneer ze allebei niet kunnen slapen, komen Bob en Charlotte elkaar 's nachts tegen in de bar van het hotel. Uit deze toevallige ontmoeting groeit een verrassende vriendschap. Charlotte en Bob duiken het nachtleven van Tokio in. Ze hebben enkele hilarische ontmoetingen en krijgen uiteindelijk een nieuw geloof in de mogelijkheden van hun beider levens.

DVD Specificaties:
Regisseur: Sofia Coppola
Acteurs: Bill Murray, Scarlett Johansson
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 99 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of, Video "City Girl"
• Deleted Scenes
• A Talk with Bill Murray & Sofia Coppola.



IL GATTOPARDO
Releasedatum 9 juni 2005

Visconti's vorstelijke epos (naar gelijknamige roman van Guiseppe Tomasi di Lampedusa) speelt zich af op het breekvlak van twee tijdperken in het Italië van 1860. De Prins Don Fabrizio realiseert zich dat er na de landing van Garibaldi op Sicilië en de eenwording van Italië geen plaats meer zal zijn voor zijn adellijke klasse. Zijn neef (en erfgenaam) sluit zich aan bij Garibaldi's leger om de monarchie omver te werpen en verkiest een huwelijk met een burgermeisje boven zijn aristocratische nicht. De prins ziet het einde naderen van de adellijke wereld. De gegoede burgerij zal hun plaats innemen. Ze zullen wat edel is platvloers maken, wat verfijnd is banaal: "Wij waren de luipaarden, de leeuwen; zij die na ons komen zijn de jakhalzen en de schapen".

DVD Specificaties:
Regisseur: Luchino Visconti (Ludwig)
Acteurs: Burt Lancaster, Alain Delon, Claudia Cardinale
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: 1.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 178 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



TIERRA
Releasedatum 9 juni 2005

Angel, een insectenverdelger met een geheimzinnig verleden, reist naar een bescheiden Spaanse wijngaard om een plaag van ongedierte aan te pakken die de smaak van de druiven aantast. Het duurt niet lang voordat hij verliefd wordt op twee vrouwen: Angela, de verlegen, ongelukkig getrouwde dochter van de eigenaar van de wijngaard en Mila, de zwoele, vrijgevochten minnares van de echtgenoot van Angela. Overspoeld door tegenstrijdige emoties, probeert Angel rust te vinden in de ingewikkelde situatie met de man, de twee vrouwen en het heelal. De relatie tussen natuur, mens en kosmos is en terugkerend thema in de films van Julio Medem.

DVD Specificaties:
Regisseur: Julio Medem (Lucia Y El Sexo)
Acteurs: Carmelo Gómez, Emma Suárez, Karra Elejalde
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 130 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of
• Cast & Crew information
• Photogallery



BITTER MOON
Releasedatum 9 juni 2005

Een liefde in Parijs tussen Seigner en Coyote verandert in een sado-masochistisch spel. Tijdens een bootreis wordt het verhaal in flashbacks verteld aan de sullige Grant, die langzaam ten onder gaat aan de destructieve kracht van het echtpaar.

DVD Specificaties:
Regisseur Roman Polanski (The Pianist)
Acteurs: Hugh Grant (Bridget Jones), Peter Coyote (Erin Brockovich), Kristin Scott Thomas (English Patient)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Enhanced Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 134 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



HAMLET
Releasedatum 9 juni 2005

Hamlet, Prins van Denemarken, keert terug naar zijn vaderland wanneer zijn vader, de koning, sterft. Zijn moeder Gertrude is al hertrouwd met zijn oom Claudius, de nieuwe koning. Ze dringen bij Hamlet aan om te trouwen met zijn geliefde Ophelia. Wanneer de geest van zijn vader echter verschijnt om Hamlet te vertellen dat hij door Claudius en Gertrude vermoord is, is Hamlet uit op wraak.

DVD Specificaties:
Regisseur: Franco Zeffirelli (Tea with Mussolini)
Acteurs Mel Gibson (Braveheart), Glenn Close (The House Of The Spirits), Alan Bates (Gosford Park)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 129 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



DONNIE DARKO
Releasedatum 9 juni 2005

Donnie Darko is een normale tiener, uit een normaal gezin, meet een normaal leven. Dan stort er plotseling een vliegtuigmotor op zijn ouderlijk huis, midden in zijn slaapkamer, waardoor hij maar net aan de dood ontsnapt. Vanaf dat moment zal Donnie's leven niet meer hetzelfde uit zien. Hij krijgt last van hallucinaties, krijgt wereldbedreigende boodschappen door en begint zich voor vriend en vijand nogal vreemd te gedragen. Ook het leven om hem heen staat op z'n kop. Waarom staat er ineens het huis van de christelijke zelfhulpgoeroe Cunningham in brand? Waarom wordt zijn favoriete lerares Engels ineens ontslagen? Waarom blijft de oud-lerares 'Mrs Death' op en neer lopen tussen haar huis en haar brievenbus? In de verrassende ontknoping wordt duidelijk dat niets voor niets blijkt te zijn.

DVD Specificaties:
Regisseur: Richard Kelly
Acteurs: Jake Gyllenhaal (City Slickers), Drew Barrymore (Charlie's Angels), Patrick Swayze (Dirty Dancing)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 118 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Deleted & extended scenes with optional director's commentary
• Production stills
• Concept art,
• Cunning visions
• Infomercials plus optional commentary
• The philosophy of time travel book
• Cast & crew information
• Website
• Gallery.



ALL ABOUT MY MOTHER
Releasedatum 9 juni 2005

Dit wereldwijd bekroonde drama vertelt het hartverscheurende levensverhaal van Manuela. Wanneer Manuela haar 17-jarige zoon Esteban verliest bij een auto-ongeluk reist ze af naar Barcelona om zijn vader het droevige nieuws te vertellen. Esteban's vader gaat tegenwoordig als vrouw door het leven en heeft nooit van het bestaan van zijn zoon geweten. Manuela zoekt de rosse buurt van Barcelona af en treft daar een vroegere vriendin. Samen proberen ze weer wat van het leven te maken en door allerlei verwikkelingen lijkt zelfs het leven van Manuela weer zin te krijgen... Regisseur Pedro Almodóvar oogstte met dit aangrijpende verhaal, dat soms absurde maar ontroerende personages neerzet, wereldwijd succes.

DVD Specificaties:
Regisseur Pedro Almodóvar (Hable Con Ella)
Acteurs Penelope Cruz, Antonia San Juan, Cecilia Roth, Marisa Paredes
Taal: Spaans en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Spaans: Dolby 5.1. Frans: Stereo
Aspect Ratio: 4:3 (Letterbox version)
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmography of Pedro Almodóvar



SECRETS AND LIES
Releasedatum 9 juni 2005

De arme Cynthia deelt een kleine arbeiderswoning met haar enige volwassen dochter Roxanne. Op een zekere dag krijgt ze een telefoontje van ene Hortence. Zij beweert Cynthia's dochter te zijn, die bij de geboorte ongezien ter adoptie is afgestaan. Cynthia en Hortence besluiten tot een ontmoeting. Als blijkt dat Hortence een donkere huidskleur heeft, vermoedt Cynthia dat er een vergissing in het spel is. Maar niets is minder waar. Dat er meer geheimen en leugens in het spel zijn, blijkt als Cynthia haar donkergekleurde dochter meeneemt naar een barbecue bij haar broer, ter ere van de 21ste verjaardag van Roxanne.

DVD Specificaties:
Regisseur: Mike Leigh (Vera Drake)
Acteurs Brenda Blethyn (Saving Grace), Timothy Spall (All Or Nothing)
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 4:3 (Letterbox Version)
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 135 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmography & Biography Mike Leigh



APOCALYPSE NOW REDUX
Releasedatum 9 juni 2005

Tijdens de Vietnam oorlog gaat kapitein Willard op zoek naar deserteur Kurtz, een mystieke zonderling die zich diep in het oerwoud schuil houdt en heerst over wrede, koppensnellende inboorlingen. Willards boot en bemanning dringen dieper het oerwoud in en raken steeds verder weg van de werkelijkheid. Deze versie van de meest besproken film aller tijden duurt maar liefst 49 minuten langer. Dit is de versie die Francis Ford Coppola wilde maken, maar niet kon. Het Amerikaanse publiek was er niet aan toe om de werkelijkheid over de Vietnam oorlog onder ogen te zien. Met Apocalypse Now Redux laat Coppola het opnieuw zien: het is de oorlogsfilm aller oorlogsfilms.

DVD Specificaties:
Regisseur: Francis Ford Coppola (The Godfather Trilogy).
Acteurs: Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen, Dennis Hopper, Harrison Ford
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 197 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



CASA DELL'ORCO (THE OGRE)
Releasedatum 2 juni 2005

De Amerikaanse Charel Bates, een succesvolle schrijfster van horrorverhalen, wordt al sinds haar jeugd achtervolgd door een verschrikkelijke nachtmerrie. Ze brengt met haar man en zoontje de vakantie in Italië door, waar ze verblijven in een oud kasteel. Daar wordt ze steeds vaker overvallen door enge voorgevoelens en lugubere dagdromen. Terwijl mensen uit het nabijgelegen dorp haar proberen te waarschuwen, lijken er meer en meer elementen uit haar nachtmerrie uit de kelder van het kasteel op te duiken. Charels echtgenoot wijt alles aan het toeval en haar levendige fantasie, maar de macabere kelders herbergen een afgrijselijk onheil.

DVD Specificaties:
Regisseur: Lamberto Bava (A Cena Con Il Vampiro)
Acteurs: Virginia Bryant (Demoni 2), Patrizio Vinci, Alice Di Giuseppe, David Flosi
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Horror
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 90 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



A CENA CON IL VAMPIRO (DINNER WITH THE VAMPIRE)
Releasedatum 2 juni 2005

Na een auditie worden enkele jonge artiesten uitgenodigd door de befaamde regisseur Jurek. Ze worden opgehaald en naar zijn kasteel gebracht, dat zowel indrukwekkend als angstaanjagend blijkt te zijn. Nog voordat ze de grote Jurek ontmoeten, merkt het viertal dat er vreemde dingen gaande zijn. De personen die ze ontmoeten, lijken uit een andere wereld te komen en de regisseur zelf blijkt een vampier te zijn. Tijdens het diner bekent hij dat hij het ondode bestaan moe is, maar dat hij geen zelfmoord kan plegen. Hij verlangt van zijn gasten dat ze hem voor zonsopkomst doden, anders zal hij zich gedwongen zien hen te doden.

DVD Specificaties:
Regisseur: Lamberto Bava (Casa Dell'Orco)
Acteurs: George Hilton, Patrizia Pellegrino, Riccardo Rossi, Isabel Russinova, Valeria Milillo
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Horror
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 90 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



PER SEMRRE (UNTIL DEATH)
Releasedatum 2 juni 2005

De hoogzwangere Linda vermoordt samen met haar minnaar haar echtgenoot Luca. Ze begraven zijn lijk in een afgelegen gebied. Acht jaar later runnen ze samen het hotelrestaurant dat ooit van haar en Luca was en leven ze er samen met haar inmiddels acht jaar oude zoontje, Alex. Op een regenachtige nacht klopt er een berooide vreemdeling aan, op zoek naar onderdak. Hoewel het hotel al dicht is, besluit Linda hem uit medelijden een kamer te geven. De volgende dag biedt ze hem tegen kost en inwoning een baantje aan, maar algauw blijkt de vreemdeling verdacht veel weg te hebben van Luca en duiken er uit het niets voorwerpen op uit het verleden...

DVD Specificaties:
Regisseur: Lamberto Bava (Casa Dell'Orco)
Acteurs: Gioia Scola, Urbano Barberini, David Brandon
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Horror
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 93 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



DENTRO IL CIMITERO (GRAVEYARD DISTURBANCE)
Releasedatum 2 juni 2005

Een stel Italiaanse tieners probeert na een winkeldiefstal de politie te ontvluchten. Tijdens hun wilde rit raken ze verzeild in een vreemd, onbekend gebied. Wanneer ze 's nachts in een lugubere herberg terechtkomen, vertelt de eigenaar hen over een crypte vol verschrikkingen. Wie een nachtelijk verblijf in die crypte kan verdragen, heeft recht op de schat aan geld, creditcards en juwelen die met deze weddenschap te verdienen is. Eén van de tieners durft het aan en zijn vrienden volgen hem. In hun reis door het enorme ondergrondse labyrint komen ze oog in oog te staan met de ene verschrikking na de andere.

DVD Specificaties:
Regisseur: Lamberto Bava (Casa Dell'Orco)
Acteurs: Karl Zinny, Beatrice Ring, Gregory Lech Thaddeus, Gianmarco Tognazzi
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Horror
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 93 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



Rest van de kalender:

Veranderingen:
• Von Trier E-Trilogy (4DVD) Releasedatum 7 juli 2005
• Cleopatra Releasedatum 11 augustus 2005
• The Invisible Man Releasedatum TBA

7 juli 2005:
• Cronaca Di Un Amore
• Ecce Bombo
• Von Trier E-Trilogy Box (4-dvd): Element of Crime, Epedemic, Europa + bonusdvd
• Saint Ange
• I Sovversivi (regisseurs gebroeders Taviani)
• Sotto Il Segno Dello Scorpion (regisseurs gebroeders Taviani)
• We don't live here anymore
• Mystics
• Simple Men
• Riding Giants

21 juli 2005:
• The Bride & Prejudice - The Bollywood Musical
• Fakers
• Romantic Englishwoman (regisseur Joseph Losey)
• Time without Pity (regisseur Joseph Losey)
• Good Rocking Tonight
• Demontown (serie)
• Fist Of The Northstar (Manga)
• Radio Inside
• Box Kieslowski (Une Breve Histoire D'Amour, Tu Ne Tueras Point)
• Mon Oncle d'Amerique (Alain Resnais)
• La Casa Dell' Orco (regisseur Bava)
• A Cena Con El Vampiro (regisseur Bava)
• Dentro Il Cimitero (regisseur Bava)
• Per Sempre (regisseur Bava)