:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: TARZAN S.E.
PERSBERICHT: TARZAN S.E.
Bron: Buena Vista - Datum: 2005-05-16 - Geplaatst door: Werner
TARZAN
Walt Disney's 37e Classic
vanaf 25 mei te koop op DVD
in een 2-disc Speciale Uitvoering

De animatiefilm Tarzan, gebaseerd op het legendarische personage van Edgar Rice Burroughs, zal binnenkort verkrijgbaar zijn op DVD, in een 2-disc Speciale Uitvoering, vol bonusmateriaal. Dolle pret gegarandeerd!

Tarzan is een fantastisch eigentijds verhaal over een jongetje, Tarzan genaamd, die door een groep grorilla's wordt grootgebracht en in het bijzonder door zijn liefdevolle 'apen'-moeder Kala. Wanneer een groep onderzoekers bestaande uit de mooie Jane, haar vader Professor Porter en de gemene Clayton in Tarzan's vredige leven binnendringen, wordt hij geconfronteerd met zijn ware afkomst. Kala ziet dat Tarzan zich tot hen aangetrokken voelt en geeft hem een uniek geschenk, namelijk de mogelijkheid om zijn eigen weg in het leven te kiezen. Voor Tarzan wordt het dilemma alleen maar groter als hij verliefd wordt op Jane. Welke 'familie' moet hij dan kiezen: diegene die hem heeft groot gebracht of... zijn eigen bloed.

Met Phil Collins als componist en zanger is Tarzan een adembenemend animatiekunstwerk dat een aparte plaats inneemt in de "Disney Classics" verzameling. De vijf liedjes werden door hem in 5 verschillende talen gezongen: Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Ondanks het feit dat Tarzan één van de meest verfilmde verhalen van Hollywood's geschiedenis is - enkel Dracula telt meer filmversies,- is deze de eerste animatiefilm-versie die gemaakt werd. De film werd een van de meest succesvolle bioscoopreleases van een Disney film ooit!

Tarzan op DVD in een 2-disc Speciale Uitvoering
Genre: Animatiefilm
Speelduur: 85 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Alle leeftijden
Taalkeuze: Dolby Digital 5.0 : Nederlands / Vlaams / Frans / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans
Technische Specificaties: 1.66:1 – 16 x 9

Disc 1:
• Tarzan – De Film
• Niet eerder vertoonde scènes
• Muziek en meer
• Spellen en activiteiten

Bonusmateriaal Disc 2:
• Achter de schermen bij Disney
- Geschiedenis en ontwikkeling
- De muziek van Tarzan
- Verhaal en editorial
- De personages in Tarzan
- Productie animatie
- Publiciteit

De muziek in Tarzan
De uitdaging van Tarzan bestond in het vinden van een nieuwe manier om muziek aan de animatiefilm toe te voegen zonder het verhaal te storen. Spontaan heeft het productieteam aan de Grammy winnaar en vroegere Genesis voorman Phil Collins gedacht, die ook later nog voor heel wat Disney-films de songs heeft geschreven en ingezongen. Nadat Phil Collins Burrough's book en Disney’s scenario had gelezen, had hij genoeg informatie om er meteen aan te beginnen. Na een paar weken had hij reeds drie liedjes op papier (Son of Man, Trashin' the Camp en Stangers Like Me). Andere liedjes uit de film zijn Two Worlds en You’ll Be in My Heart.

Ter herinnering: Tarzan bestaat ook in een Vlaams gesproken versie, met de volgende stemmen: (Vlaamse versie - Originele versie)
Tarzan (oud) - Pieter Embrechts - Tony Goldwyn
Jane Porter - Francesca Vanthielen - Minnie Driver
Kala - Annemie Gils - Glenn Close
Tarzan (jong) - Thomas Van Praet - Alex D. Linz
Tuk - Els De Schepper - Rosie O'Donnell
Tantor- David Davidse - Wayne Knight
Kerchak - Herbert Flack - Lance Henriksen
Professor Porter - Warre Borgmans - Nigel Hawthorne
Clayton- Vic De Wachter - Brian Blessed

Alvast leuk om te weten is dat eind augustus 2005 de compleet nieuwe animatiefilm, Tarzan 2, over de periode waarin de kleine Tarzan opgroeit, verkrijgbaar zal zijn op DVD.

En om de collectie Jungle-verhalen aan te vullen...FAMILY FUN BOX: JUNGLE STORIES
Te koop op DVD vanaf 25 mei 2005

Jungle Stories is een avontuurlijke box met maar liefst 4 leuke jungle-titels:
Jungle 2 Jungle: een ontroerende komedie over een jongen, opgevoed in de Jungle, die samen met zijn spin verhuist naar New York.
The Jungle Book: Mowgli's Story: een swingende live-actionfilm met Mowgli, een indiaase mensenjong opgevoed door wolven
George of the Jungle: een hilarische komedie over de onhandige George die in de jungle plots de mooie Ursula tegen het lijf slingert.
Mighty Joe Young: een spannende avonturenfilm over een reuzengorilla.