:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: FILMRELEASES JANUARI
RELEASEBERICHT: FILMRELEASES JANUARI
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-01-08 - Geplaatst door: Serge
Hier een overzicht van de nieuwste speelfilmreleases van Video/Film Express. Eerst een viertal dat nu reeds verkrijgbaar is.

NAKED LUNCH
Een topper uit 1991 van de immer spraakmakende, want de gebaande paden mijdende regisseur David Cronenberg (Videodrome, Crash, The Fly, eXistenZ, M Butterfly, Dead Ringers). En dat gebaseerd op een niet minder intrigerend boek van William Burroughs. Cronenberg vond het zijn eer te na om dat vervreemdende boek 'zomaar' te verfilmen; hij koos voor een opzet, waarin hij het boek zelf, ander werk van de schrijver en diens biografie met elkaar mixte. Een bizarre filmfantasie was het resultaat dat inmiddels velen uitermate heeft bekoord. Hypnotiserende special effects en Peter Weller (Mighty Aphrodite, RoboCop) spelen de hoofdrollen. Verder zijn onder anderen Roy Scheider, Ian Holm, Julian Sands en Judy Davis te zien.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1- Beeldformaat: 4:3 letterbox - Speelduur: 110 minuten - Extra's: bioscooptrailer, 7,5 minuten durend interview met David Cronenberg7 DAYS TO LIVE
Het echtpaar Shaw probeert een nieuw leven op te bouwen na de dood van hun zoontje. Martin (Sean Pertwee) stort zich op een schrijverscarrière en Ellen (Amanda Plummer) richt het oude landhuis dat ze net gekocht hebben in. Ellen krijgt echter al snel last van visioenen over haar eigen dood, die daarin niet ver weg lijkt te zijn. De spanningen tussen het echtpaar keren terug en bereiken een hoogtepunt. Ellen duikt in de geschiedenis van het huis en bezoekt daarvoor onder meer de vorige bewoner die inmiddels in een psychiatrische inrichting zit. Gruwelijkheden uit het verleden vinden een vervolg in het heden: een helse nachtmerrie is het resultaat.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 93 minuten - Extra's: bioscooptrailer, interviews met cast en regisseurTHE LIST
In 2000 draafde good old Ryan O'Neal weer eens op voor een filmrol. Onder regie van Sylvain Guy speelde hij met verve de rol een rechter die voor een pittig dilemma wordt gesteld. Hij moet rechtspreken in de zaak tegen de dure prostituee Gabrielle Mitchell (Mädchen Amick) die zichzelf heeft laten arresteren om daarna haar rijke cliëntèle te kunnen chanteren. Onder die klanten zitten ook enkele vrienden van de rechter en aan hem de beslissing om die namen bekend te maken of niet. Al snel wordt hij met de dood bedreigd en gaandeweg blijkt hoe corrupt de verschillende instanties en personen wel zijn. Naast Mädchen Amick (Twin Peaks, Scenes of the crime) en O'Neal speelt Ben Gazzara (The big Lebowski, The Thomas Crown affair) een belangrijke rol.

Geluid: Dolby Digital 5.1 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 88 minuten - Extra's: bioscooptrailerBEAUTIFUL JOE
Sharon Stone geeft in deze ondergewaardeerde film weer eens ondubbelzinnig aan dat ze niet altijd een rol is, maar ook een rol kan spelen. In Beautiful Joe, een Engels-Amerikaanse productie uit 2000 onder regie van John Metcalfe, geeft zij uitstekend tegenspel aan Billy Connolly (Indecent proposal, Still crazy) die sterk gestalte geeft aan de Joe uit de titel. Stone is Hush, een mooie, babbelzieke, gokverslaafde alleenstaande moeder van twee kinderen, die zich met allerlei louche praktijken de schuldeisers van het lijf probeert te houden. Zij komt op een mooie dag Joe tegen, een bloemenhandelaar die op één dag twee vervelende boodschappen krijgt: zijn vrouw wil van hem scheiden en de dokter vertelt hem dat-ie een hersentumor heeft. Het klikt tussen de twee, ook al steelt Hush direct Joe's portemonnee. Joe probeert vervolgens Hush te helpen in de strijd tegen de inmiddels uiterst ongeduldige schuldeisers, die beslist geen plezierige plannen met haar hebben. Naast Connolly en Stone zien we ook nog Ian Holm (Naked lunch, eXistenZ, The fifth element) en Gil Bellows (The Shawshank redemption).

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 94 minuten - Extra's: bioscooptrailer, trailers Drowning Mona en 7 Days to live


Later deze maand verschijnen de volgende titels:

CHILL FACTOR
Een explosieve actiefilm die elementen van The Rock, Speed en Broken Arrow combineert. Het gaat allemaal om een militair experiment, Elvis genaamd. Elvis is een bevroren substantie, die bij smelting alle leven binnen een straal van honderden kilometers kan doden. Twee mannen krijgen de opdracht om Elvis te beschermen, maar als de temperatuur begint op te lopen en een bende het op Elvis gemunt blijkt te hebben, dienen zich serieuze problemen aan. Hoofdrollen voor Cuba Gooding Jr. (Men of honor, Zoolander, A few good men), Peter Firth (Pearl Harbor, Amistad) en Skeet Ulrich (As good as it gets, Scream, The Craft).

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 93 minuten - Extra's: bioscooptrailer, interviews met cast en regisseurTHE GIFT
Annie, een alleenstaande moeder in het diepe zuiden van de Verenigde Staten is behept met paranormale gaven. Haar omgeving is daar niet dol op en wanneer zij een buurvrouw aanraadt om weg te lopen van haar echtgenoot die haar continu mishandelt, wordt ze al snel met de dood bedreigd. Die man wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van een jonge vrouw en de politie roept haar hulp in. Maar of die politie nu wel te vertrouwen is?

Deze spannende film is geregisseerd door Sam Raimi, die wereldfaam behaalde met zijn Evil dead cyclus, maar later nog meer fraais te bieden had in de vorm van o.m. A simple plan, Army of darkness, Spider-Man en The quick and the dead. Voor The gift had Raimi een bijzonder sterke cast tot zijn beschikking: Greg Kinnear (You've got mail, As good as it gets), Hilary Swank (Boys don't cry, The audition, Buffy the vampire slayer), Keanu Reeves (geen nadere toelichting nodig), Katie Holmes (Wonder boys, The ice storm), Giovanni Ribisi (Saving private Ryan, Gone in 60 seconds) en hoofdrolspeelster Cate Blanchett (Elizabeth, Lord of the rings, Shipping news, Bandits).

Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS - Beeldformaat: 16:9 widescreen - Speelduur: 111 minuten - Extra's: bioscooptrailers, interviews met cast en regisseurWOMEN OF THE NIGHT
Drie met elkaar vervlochten verhalen over liefde, hartstocht, gevaar en wraak, opgebouwd rond een knappe radiopirate, die haar luisteraars 's nachts erotische verhalen voorschotelt. Geef zo'n opzetje aan regisseur Zalman King (9½ weeks, Two moon junction, Red shoe diaries, Wild orchid) en die maakt er natuurlijk een zinderend zwoele film van.

James Farentino (Her alibi, Jesus of Nazareth), Sally Kellerman (MASH, Welcome to L.A., Dopelganger), Shawnee Free-Jones (L.A. Confidential), Seymour Cassel (Dick Tracy, Indecent proposal) en Masaya Kato (Godzilla).

Geluid: Dolby Surround - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 92 minuten - Extra's: bioscooptrailer

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron