:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: TARZAN 2
PERSBERICHT: TARZAN 2
Bron: Buena Vista - Datum: 2005-07-20 - Geplaatst door: Serge
De legende begint...

Het verhaal van de kleine Tarzan
te koop op dvd vanaf 31 augustus 2005

Tarzan 2, de volledig nieuwe langspeelfilm van de Disney Studios, onthult eindelijk de oorsprong van de legende! Tarzan 2 vertelt, in tegenstelling tot wat zijn titel doet vermoeden, niet het vervolg op het verhaal van de bekende mensaap, maar wel alles wat vooraf ging...

Tarzan is niet van de ene dag op de andere Koning van de jungle geworden! Als kind is Tarzan zeer onhandig en weet hij geen blijf met zichzelf. Op een dag brengt hij zo zijn familie in gevaar en Tarzan besluit te vluchten om zijn familie te beschermen. In zijn afzondering ontmoet hij de mysterieuze Zugor die in de wijde omtrek bekend staat als één van de machtigste bewoners van de jungle. Samen met hem leert de kleine Tarzan alle geheimen van de jungle kennen en ziet hij in dat verschillend zijn niet altijd een zwakte is. Hij ontdekt dat vriendschap en familiebanden van onschatbare waarde zijn en de allergrootste kracht bezitten.

Op de nieuwe liedjes van de hand van Phil Collins, toont Tarzan 2 ons de kindertijd van Tarzan, maar ook die van Tuk en Tantor, zijn beste vrienden. Samen beleven ze hilarische avonturen en ontmoeten ze nieuwe vrienden, een magisch moment voor groot en klein.

TARZAN 2 op DVD:
De nieuwe animatiefilm Tarzan 2 is beschikbaar vanaf 31 augustus 2005 op Disney dvd met de technologie Fast Play. Dit is een manier om de film en een automatische selectie van het bonusmateriaal snel en gemakkelijk op te starten, zonder tussenkomst van de afstandsbediening. Ideaal voor de allerkleinsten!

BONUSMATERIAAL :
Achter de schermen bij Disney
- Tarzan Jungle weetjes
- De legende komt tot leven
Muziek en meer
Spellen en activiteiten
- Grommende gorilla’s
- Tuk en Tantors Junglegids

Talen: Nederlands, Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.78:1 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Frans
Genre: Animatiefilm
Speelduur: 68 min.

DE MUZIEK
Vanaf het begin, naar aanleiding van de eerste langspeel-animatiefilm Tarzan, was de ploeg het erover eens : Tarzan mocht niet zingen en er moest een andere manier gevonden worden om muziek te integreren in het verhaal. Spontaan gingen de stemmen op voor Phil Collins. Zijn stem en geest zouden kleur geven aan de eerste film Tarzan. Het was dan ook vanzelfsprekend dat de ploeg ook deze maal beroep deed op de oud-frontman van Genesis voor dit nieuwe luik van de bekende legende. Na Tarzan en Brother Bear heeft Phil Collins dus getekend voor zijn derde samenwerking met de Disney Studios.

Voor Tarzan 2 componeerde hij twee nieuwe liedjes: Leaving Home die Tarzan’s reis ver weg van zijn familie begeleidt en Who am I die gaat over de zoektocht van onze kleine mensaap naar zijn identiteit.

ZUGOR, EEN NIEUW MYSTERIEUS PERSONAGE
In dit nieuwe luik van de legende van Tarzan, maakt een volledig nieuw personage zijn opwachting : de mysterieuze Zugor. Deze oude aap oefent een enorme macht uit over heel de jungle. Hij is gereputeerd voor zijn wreedheid en boezemt alle bewoners van de jungle angst in. Hij zal Tarzan helpen in zijn zoektocht naar zichzelf.