:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2005
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2005-07-22 - Geplaatst door: Serge
THE CLOWN
Anders dan de titel doet vermoeden is The Clown allesbehalve een lachertje. In deze keiharde en spectaculaire actiefilm, die een vervolg is op de gelijknamige Duitse tv-serie, is misdaadbestrijder Max Zander alias The Clown terug van weggeweest!

Als vier jaar na de moord op Max’ vriendin Claudia de misdadiger Zorbek uit de gevangenis ontsnapt, haalt hij opnieuw zijn masker uit de kast om haar dood te wreken. Maar Zorbek laat zich niet zomaar zijn vrijheid ontnemen. Lukt het The Clown om het recht te laten zegevieren? Wapens worden getrokken, spectaculaire achtervolgingen in auto’s, motoren en helicopters volgen, om Zorbeck op tijd te stoppen.

Adembenemende stunts die zich kunnen meten met de grote Amerikaanse producties en die je van begin tot eind op het puntje van je stoel laten zitten.

Regie: Sebastian Vigg
Cast: Sven Martinek / Eva Habermann / Xenia Seeberg / Gotz Otto

Speelduur: 100 min.
Releasedatum: 6 september 2005

Extra’s: Trailer, Making off

Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 anamorfisch
Geluid: Engels en Duits Dolby Digital 5.1 unwrapped + 2.0



FREEZE FRAME
Sean Veil (Lee Evans) is een paranoïde moordverdachte die zichzelf 24 uur per dag filmt om altijd een alibi te hebben in het geval hij nog ergens van beschuldigd wordt. Wanneer de politie hem ondervraagt als hoofdverdachte van een nieuwe brute moord, blijkt de tape die zijn onschuld moet bewijzen verdwenen te zijn. Op de vlucht geslagen moet Sean nu gaan uitzoeken wat er tijdens de ontbrekende uren gebeurd is. Op het moment dat de beschuldigingen zich tegen hem opstapelen en de spanning (bijna) te groot wordt, gebeurt er iets waardoor hij weer vechtlust krijgt...

Regie: John Simpson
Cast: Lee Evans / Sean McGinley / Ian McNeige / Colin Salmon / Rachael Stirling

Speelduur: 100 min.
Releasedatum: 6 september 2005

Extra’s: geen

Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1



DEAD DOLL
Tijdens een uit de hand gelopen ruzie vermoordt een aan lager wal geraakte beeldhouwer zijn vriendin. Van haar lichaam maakt hij een levensechte pop. Hoewel ze dood is, speelt ze wel in op de seksuele fantasieën van iedereen die haar pad kruist. Ze verleidt en doodt als ze van de één naar de ander gaat, een bloedbad achter zich latend. Het geweld stopt pas als ze bij haar eigen moordenaar terug is. Met de combinatie van angstaanjagende erotiek en zwartgallige humor is Dead Doll een film die tegelijkertijd afschrikt en verleidt.

Regie: Adam Sherman
Cast: Romi Koch / Gordan Dukic / Matt Boren / Chris Karmiol / Ernst Gossner / Mikal Portnoi
Genre: Horror
Speelduur: 85 min.
Release: 6 september 2005

Extra’s: Geen

Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1



DE ROB HOUWER COLLECTIE: GRIJPSTRA & DE GIER
Deze spannende thriller is gebaseerd op een intrigerende detectiveroman van Jan Willem van de Wetering. De hoofdpersonen zijn twee zeer herkenbare, oer-Nederlandse rechercheurs van het Bureau Zware Misdrijven van de Amsterdamse politie. De oudere adjudant Grijpstra is na twaalf uitputtende huwelijksjaren nodig een verandering toe. Hij is dan ook erg jaloers op de vele amoureuze avontuurtjes van zijn veel jongere collega, de goed uitziende vrijgezel De Gier (Rutger Hauer).

Maar eerst is er het werk, in dit geval moeten beide collega’s een mysterieuze moord oplossen waarbij het lijk pertinent weigert zijn geheim prijs te geven. Is het zelfmoord, een misdrijf, of geen van beiden? En wie uit de ruime keuze van verdachte personen heeft het dan gedaan? De laatste minuten van de film zorgen voor de onverwachte ontknoping van deze opwindende en spannende moordzaak. De vriendschap tussen Grijpstra & De Gier blijkt daarbij een beslissende factor en letterlijk van levensbelang voor de twee hartverwarmende smerissen.

Deze spannende thriller is gebaseerd op een intrigerende detectiveroman van Jan Willem van de Wetering. Van de Wetering is een internationaal bekend misdaadauteur die met Grijpstra & de Gier twee van de meest bekende politiemensen uit de Nederlandse misdaadliteratuur schiep. Rob Houwer en Wim Verstappen verfilmden het boek ‘Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen’. Rijk de Gooyer geeft gestalte aan adjudant Grijpstra en Turger Hauer werd gecast voor de rol van De Gier.

Regie: Wim Verstappen
Cast: Rutger Hauer / Rijk de Gooyer / Willeke van Ammerooy /
Johnny Kraaykamp jr

Genre: Thriller
Speelduur: 86 min.
Release: 20 september 2005

Extra’s: trailer

Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0



PUERTO VALLARTA SQUEEZE
Puerto Vallarta, Mexico. De lokale bevolking en toeristen worden opgeschrikt door een vuursalvo. Twee mannen, waaronder een Amerikaanse marine officier, worden vermoord. De dader is Clayton Price, die een opdracht van de CIA heeft gebruikt als dekmantel om een persoonlijke vete te beslechten. Price moet Mexico snel zien te ontvluchten en biedt zijn naar Mexico geëmigreerde landgenoot Danny Pastor $5.000,- om hem naar de grens te rijden. Danny’s vriendin Maria de la Luz vergezelt hen. Ze worden op de hielen gezeten door Pryce’s meerdere van de CIA, Walter McGrane. Hij moet Pryce terugbrengen, dood of levend. Ondertussen raakt Maria, terwijl ze vecht voor haar verslechterende relatie met Danny, geïntrigeerd door Pryce. En hij door haar. Haar eerlijkheid dwingt Pryce om zijn eigen lot en dat van zijn onschuldige medeplichtigen te herzien.

Regie: Arthur Allan Seidelman
Cast: Scott Glenn / Harvey Keitel / Craig Wasson / Giovanna Zacarías
Genre: Actie-Thriller
Speelduur: 112 min.
Releasedatum: 20 september 2005

Extra’s: Trailer

Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1



PATIENT 14
Tijdens een overval verliest Liza Raines haar gehoor door het afgaan van pistoolschoten naast haar hoofd. Ze komt als proefpersoon terecht in een kliniek waar tests worden gedaan bij mensen om hun gehoor weer terug tte krijgen. Het project wordt gefinancierd door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Van de 15 proefpersonen worden er binnen een paar dagen 14 dood aangetroffen. De enige overlevende is Patient 14: Liza Raines. Niet alleen heeft ze haar gehoor weer terug, ze kan nu ook de gedachten van anderen ‘horen’. Liza wordt onmiddellijk gerekruteerd door de CIA. Ze wordt als agente ingezet bij enkele geheime operaties. In de tussentijd streeft de CIA er naar om meer mensen met een gave zoals die van Liza op te leiden. Dan komt Liza er achter dat ook zij vervangbaar is en zal ze het op moeten nemen tegen diegenen die haar gemaakt hebben zoals ze nu is, maar tegelijkertijd ontkennen dat ze bestaat...

Patient 14 is het waargebeurde verhaal over een samenzwering binnen regeringskringen in de US, gebaseerd op schokkende gebeurtenissen. Meer info op www.patient14.com.

Regie: Andrew Bakalar
Cast: Lucy Jenner / Costas Mandylor / Tucker Smallwood
Genre: Thriller
Speelduur: 97 min.
Releasedatum: 20 september 2005

Extra’s: Geen
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1