:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
Bron: A-Film - Datum: 2005-09-07 - Geplaatst door: Werner
MILLION DOLLAR BABY
Single disc & Special Edition


Het schitterende oscarwinnende meesterwerk van Clint Eastwood is vanaf 13 oktober te koop op DVD als single disc edition en als luxe 2disc special edition.


Synopsis:
Na de pijnlijke vervreemding van zijn dochter heeft bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke sfeer. En dan stapt Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnen. Getekend door een zwaar leven heeft de jonge Maggie zich door puur en rauw talent en een ongelofelijke wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Maar meer dan ooit te voren heeft ze nu iemand nodig die in haar gelooft. Het laatste waar Frankie op zit te wachten is verantwoordig te dragen voor Maggie en hij heeft er ook niet echt veel zin in om zijn nek uit te steken voor de vrouwelijke bokser. Maar Maggie's wil en vastberadenheid weten hem toch te overtuigen. Frankie neemt de training van Maggie op zich en gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen die al hun pijnlijke ervaringen uit het verleden overstijgt. Voor het eerst sinds lange tijd komt er weer een gevoel van onderlinge verbondenheid die lijkt op een familie. Maar in de nasleep van een belangrijke wedstrijd komen de twee voor een zware beproeving te staan die heel wat meer vergt van hun hart en moed. Meer dan ooit tevoren.

Releasedatum: huur 20 september, koop 13 oktober 2005
Regisseur: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Morgan Freeman, Hillary Swank
Genre: Speelfilm
Land: USA
Kijkwijzer: 12
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: mixed 4/3 & 16/9

Extra's
• Born to Fight (+/- 20 min)
• Producer's Round 15 (+/- 15 min)
• James Lipton takes on Three (+/- 25 min)



GIRL WITH A PEARL EARRING (Quality Film Collection)

De prachtige film over Johannes Vermeer met o.a. Scarlett Johansson (Lost In Translation) is vanaf 6 oktober te koop op DVD uit de Quality Film Collection.

Synopsis
Delft 1665. Nadat haar vader, een tegelschilder, blind is geraakt na de ontploffing van een oven, moet de zeventienjarige Griet hard werken om haar familie te onderhouden. Ze krijgt een baan als dienstmeisje in het huis van schilder Johannes Vermeer die gaandeweg steeds meer oog voor haar krijgt. Ondanks een wereld van verschil in afkomst, opvoeding, opleiding en sociale klasse, ontdekt Vermeer dat Griet intuïtief kleur en licht aanvoelt en neemt haar zo mee in de mysterieuze wereld van zijn schilderijen. Delft 1665. Nadat haar vader, een tegelschilder, blind is geraakt na de ontploffing van een oven, moet de zeventienjarige Griet hard werken om haar familie te onderhouden. Ze krijgt een baan als dienstmeisje in het huis van schilder Johannes Vermeer die gaandeweg steeds meer oog voor haar krijgt. Ondanks een wereld van verschil in afkomst, opvoeding, opleiding en sociale klasse, ontdekt Vermeer dat Griet intuïtief kleur en licht aanvoelt en neemt haar zo mee in de mysterieuze wereld van zijn schilderijen.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Peter Webber
Cast: Colin Firth, Alakina Mann, Scarlett Johansson, Tom Wilkinson

Genre: Speelfilm
Land: United Kingdom
Kijkwijzer: AL
Label: Quality Film Collection
Regiocode: 2



ELEPHANT (Quality Film Collection)

Synopsis
Gus Van Sant's nieuwste film neemt ons mee naar een Amerikaanse middelbare school. Elephant ontplooit zich als een doodgewone schooldag, gevuld met schoolwerk, voetbal, roddel en 'socializing'. Elephant observeert het doen en laten van verschillende studenten en laat ons zien hoe ze echt zijn. Zo maken we kennis met Eli, die verschillende studenten voor z'n camera laat poseren. Nate die na de voetbaltraining met z‘n vriendinnetje Carrie gaat eten. Brittany, Jordan, en Nicole klagen over de bemoeizucht van hun moeders. John loopt over het gras naar buiten en kruist het pas met Alex en Eric. Een doodgewone schooldag, maar dit lijkt alleen maar zo.

Gus van Sant's Gouden Palmwinnaar Elephant is vanaf 6 oktober te koop op DVD uit de Quality Film Collection.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Gus van Sant
Cast: Timothy Bottoms, Larry Laverty, Matt Malloy
Genre: Speelfilm
Land: USA
Kijkwijzer: 12
Label: Quality Film Collection
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Gus Van Sant (+/- 32 min)
• "Elephant" by Alan Clark (+/- 26 min)



CHRISTIANE F (Quality Film Collection)

De ontroerende en schokkende bekentenissen uit het wereldberoemde dagboek van de echte Christiane F op deze prachtige DVD uit de Quality Film Collection.

Synopsis

De 13-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlef. Ze worden verliefd op elkaar en Christiane gaat steeds vaker stiekem naar de Sound. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt Christiane verslaafd aan heroïne. 's Ochtends gaat ze gewoon naar school. 's Middags tippelt ze net als andere jonge verslaafden op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Naar de wereldberoemde dagboek-bekentenissen van de echte Christiane F. Met muziek (en een gastoptreden) van David Bowie, waarbij klassiekers zoals "Station to Station" en "Heroes" naadloos aansluiten bij dit schokkende portret van de Berlijnse drugs-scene, eind jaren '70.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Cast: Natja Brunckhorst, Thomas Haustein, David Bowie
Genre: Speelfilm
Land: Duitsland
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2



CINEMA ESPAÑA

Vier topfilms uit Spanje zijn bijeengebracht in deze schitterende box, te weten: Atame! (Pedro Almodóvar), Te Doy Mis Ojos (Icíar Bollaín), Lucía Y El Sexo (Julio Medem) en Mar Adentro (Alejandro Amenábar).

Synopsis Atame!
Ricky (Antonio Banderas' doorbraakrol) is een wees met geestelijke problemen, die net ontslagen is uit een psychiatrische kliniek. hij stalkt pornoactrice en junkie Marina en kidnapt haar. Ricky wil dat zij van hem gaat houden. Ondertussen worstelt Marina met haar behoefte aan drugs, een slechte tand en haar eigen verwarring over de behoefte aan liefde en vrijheid. Ondertussen raakt ook Maximo (Francisco Rabal),een oudere regisseur die Marina's laatste film heeft opgenomen, geobsedeerd door haar. Marina's zus Lola (Loles Leon) vreest op haar beurt dat Marina weer aan de drugs is en probeert haar te vinden. De spanning stijgt als Lola Ricky op het spoor komt. Marina wordt heen en weer geslingerd tussen haar behoefte om te ontsnappen en haar groeiende affectie voor haar kidnapper.

Synopsis Lucia Y El Sexo
Lucía is een jonge serveerster in een restaurant in hartje Madrid. Na een abrupt afgebroken telefoongesprek door haar vriend Lorenzo, een schrijver met wie ze al zes jaar samenwoont, spoedt ze zich naar huis. Hier aangekomen krijgt ze het bericht dat hij een dodelijk ongeluk heeft gehad. Halsoverkop besluit ze Madrid te verlaten en haar oude leven achter zich te verbranden. Ze vlucht naar een rustig, verlaten eiland in de Middellandse Zee. Daar, badend in de ontspannen atmosfeer van frisse lucht en de hete zon, ontmoet ze Carlos en Elena. Naarmate de ‘spanningen' tussen deze mensen dichter bij een hoogtepunt komen,wordt duidelijk dat zij allen een speciale band hebben met Lorenzo. Hierdoor wordt Lucía geconfronteerd met het dubbelleven van haar grote liefde en zal een onverwachte ontmoeting haar vermoedens bevestigen.

Synopsis Te Doy Mis Ojos
Op een nacht vlucht Pilar weg van huis. Ze heeft genoeg van het gewelddadige regime van haar echtgenoot Antonio. Ze vindt onderdak bij haar zus Ana, die haar liefdevol opvangt. Antonio gaat in therapie, maakt zijn vrouw opnieuw het hof en samen besluiten ze hun huwelijk nog een kans te geven. Antonio meent immers dat Pilar de zon in zijn leven is. Maar de wonden zijn diep en Pilar wordt heen en weer geslingerd tussen de haat en liefde voor haar man.

Synopsis Mar Adentro
Ramón ligt al dertig jaar verlamd in bed terwijl hij verzorgd wordt door zijn familie. Zijn slaapkamerraam is ook zijn enige raam naar de wereld. Hij kijkt naar buiten en fantaseert over de zee waar hij vroeger zoveel ging zeilen. Dezelfde zee waar hij tijdens zijn jeugd een vreselijk ongeluk kreeg. Sindsdien is zijn enige doel zijn leven op een waardige manier te beëindigen. Zijn wereld wordt danig ondersteboven gezet door de komst van twee vrouwen: Julia, de advocate die hem ondersteunt en hem helpt in de juridische strijd om zijn leven naar eigen inzicht te beëindigen en Rosa, een vrouw uit het dorp die hem er steeds van probeert te overtuigen dat het leven altijd de moeite waard blijft. Beide vrouwen zijn danig van slag door Ramóns indrukwekkende persoonlijkheid en beginnen vraagtekens te zetten bij de principes die zij hun hele leven al aanhangen. Ramón weet dat alleen degene die echt van hem houdt ook degene zal zijn die hem helpt om zijn laatste reis te maken.

Releasedatum: 27 oktober 2005
Cast: Javier Bardem, Paz Vega, Laia Marull, Antonio Banderas, Victoria Abril, Tristán Ulloa, Luis Tosar, Belén Rueda
Land: Spanje
Regiocode: 2



CINEMA DEUTSCHLAND

Vier topfilms uit Duitsland zijn bijeengebracht in deze schitterende box, te weten: Christiane F (Uli Edel), Die Blechtrommel (Volker Schlöndorff), Die Ehe Der Maria Braun (Rainer Werner Fassbinder) en Nosferatu (Werner Herzog).

Synopsis Christiane F
De 13-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlef. Ze worden verliefd op elkaar en Christiane gaat steeds vaker stiekem naar de Sound. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt Christiane verslaafd aan heroïne. 's Ochtends gaat ze gewoon naar school. 's Middags tippelt ze net als andere jonge verslaafden op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Naar de wereldberoemde dagboek-bekentenissen van de echte Christiane F. Met muziek (en een gastoptreden) van David Bowie, waarbij klassiekers zoals "Station to Station" en "Heroes" naadloos aansluiten bij dit schokkende portret van de Berlijnse drugs-scene, eind jaren '70.

Synopsis Die Blechtrommel
Deze onvergetelijke klassieker vertelt het verhaal van de kleine Oskar Matzerath die uit onvrede met de wereld besluit niet verder te groeien en daarom klein blijft Oskar ziet de wereld om zich heen veranderen en is getuige van de opkomst van het Nationaal Socialisme in Duitsland. Gevangen in het lichaam van een kind ventileert Oskar zijn ongenoegen trommelend op zijn blikken trommeltje en door oorverdovend gegil. Hij keert zich af van de benepen moraal van de volwassenen die in de loop van het verhaal uitmondt in het Duitse fascisme. Gebaseerd op de roman van Nobelprijswinnaar Günter Grass

Synopsis Die Ehe Der Maria Braun
Het verhaal van het gedwarsboomde liefdesleven van Maria en Hermann Braun in de periode 1943-1954. Na de huwelijksvoltrekking vertrekt Hermann Braun naar het Russische front. Hij wordt als vermist opgegeven en Maria gaat als animeermeisje in een bar voor Amerikaanse soldaten werken. Hier ontmoet ze Bill, een zwarte GI, en raakt in verwachting van hem. Maar Hermann duikt plotseling weer op en verrast Bill en Maria samen in bed. Maria doodt Bill, maar het is Hermann die voor tien jaar de gevangenis indraait. Maria verhardt, verrijkt zich en bereidt zich voor op haar toekomst met Hermann; haar lot wordt één met dat van het naoorlogse Duitsland en de mythe van het "Wirtschaftswunder".

Releasedatum: 27 oktober 2005
Cast: Mario Adorf, David Bennent, Isabelle Adjani, Bruno Ganz, Natja Brunckhorst, Thomas Haustein, Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch
Land: Duitsland
Regiocode: 2



CINEMA ITALIA II

Vier topfilms uit Italië zijn bijeengebracht in deze schitterende tweede Cinema Italia box, te weten: Padre Padrone (Paolo & Vittorio Taviani), Ludwig II (Luchino Visconti), Il Ladro Di Bambini (Gianni Amelio) en Commare Secca (Bernardo Bertolucci).

Synopsis Padre Padrone
Gavino Ledda is zes jaar oud als zijn vader hem van school haalt omdat hij wil dat de jongen in een dorre landstreek op een kudde schapen past. Gavino moet dag en nacht in een geïmproviseerde hut wonen. De jongen wordt constant geslagen en uitgescholden door zijn vader, die dreigt Gavino net zo te behandelen als zijn vader hem behandelde. Wanneer Gavino van zijnvader het bevel krijgt om zich aan te sluiten bij het leger, leert hij een vak én ontdekt een nieuwe levensstijl. Gavino ontdekt behalve de buitenwereld en zijn rol daarin ook zijn eigen persoonlijkheid. Uiteindelijk keert hij terug naar zijn oude huis, confronteert zijn vader met zijn persoonlijkheid en behaalt een graad op de universiteit.

Synopsis Ludwig II
Een kleurrijke en weelderige verfilming van het leven van Ludwig II Koning van Beieren. Visconti weet op indringende wijze Ludwig's korte maar intrigerende regeerperiode vast te leggen, van zijn kroning in 1864 tot zijn dood in 1886. Hierin spelen zijn liefde voor zijn nicht Keizerin Elisabeth “Sissi” van Oostenrijk (gespeeld door Romy Schneider); de muziek van Richard Wagner, zijn tweestrijd met zijn homosexualiteit en de zich langzaam ontwikkelende krankzinnigheid een zeer prominente rol. Dit alles uiteraard gefilmd door een van de grootste Italiaanse cinematografen van de vorige eeuw: Luchino Visconti.

Synopsis Commare Secca
Op een dag wordt in een park in Rome het lijk van een vermoorde prostituee gevonden. De moord heeft 's avonds laat plaatsgevonden en de politie verhoort alle mogelijke verdachten die rond dat tijdstip in het park aanwezig waren. Iedereen heeft een verklaring waarom hij in het park was, maar al gauw blijkt dat alle getuigen wel iets te verbergen hebben en niemand de gehele waarheid vertelt.

Synopsis Il Ladro Di Bambini
Antonio, een jonge carabiniere, krijgt de opdracht om de elfjarige Rosetta en haar ziekelijke broertje Luciano naar een weeshuis te brengen. De kinderen zijn bij hun moeder weggehaald omdat deze Rosetta dwong zich te prostitueren. Vanwege Rosetta's achtergrond weigert het weeshuis de kinderen op te nemen. Antonio moet daarom met ze op pad naar een ander tehuis, op Sicilië. Naarmate de reis vordert groeit het drietal naar elkaar toe en verandert het wederzijdse wantrouwen in genegenheid. Maar het pijnlijke verleden van de kinderen laat hen niet zomaar los, en de idyllische dagen die ze samen doorbrengen moeten wel tot een einde komen.

Releasedatum: 27 oktober 2005
Cast: Omero Antonutti, Saverio Marconi, Romy Schneider, Helmut Berger, Carlotta Barilli, Lorenza Benedetti, Enrico Lo Verso, Valentina Scalici
Land: Italië



DIE BLECHTROMMEL (Special Edition + Quality Film Collection)

Deze onvergetelijke Duitse klassieker vertelt het verhaal van de kleine Oskar Matzerath die uit onvrede met de wereld besluit niet verder te groeien en daarom klein blijft.

Synopsis
Deze onvergetelijke klassieker vertelt het verhaal van de kleine Oskar Matzerath die uit onvrede met de wereld besluit niet verder te groeien en daarom klein blijft. Oskar ziet de wereld om zich heen veranderen en is getuige van de opkomst van het Nationaal Socialisme in Duitsland. Gevangen in het lichaam van een kind ventileert Oskar zijn ongenoegen trommelend op zijn blikken trommeltje en door oorverdovend gegil. Hij keert zich af van de benepen moraal van de volwassenen die in de loop van het verhaal uitmondt in het Duitse fascisme.

Releasedatum: 27 oktober 2005
Regisseur: Volker Schlöndorff
Cast: Mario Adorf, Angela Winkler, David Bennent, Katharina Thalbach, Daniel Olbrychski, Tina Engel, Berta Drews, Roland Teubner, Tadeusz Kunikowski, Andréa Ferréol, Heinz Bennent, Ilse Pagé, Werner Rehm, Käte Jaenicke, Helmut Brasch
Genre: Speelfilm
Land: Duitsland
Kijkwijzer: 12
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Duits Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.66:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Director's Commentary Track (Volker Schlöndorff)
• Documentary "Die Blechtrommel - Memories of Volker Schlöndorff" (+/- 23 min)



REPULSION

Synopsis
Carol, een Belgisch meisje, werkt als manicure in Londen en deelt een flat met haar zus. Al snel wordt duidelijk dat ze niet alleen eenzaam is en in zichzelf gekeerd, maar dat ze een fatale afkeer van mannen en seks heeft. Als haar zuster met een minnaar op vakantie gaat, versnelt de eenzaamheid een nog sluimerend ziekteproces. Gekweld door nachtmerries sluit Carol zich op in haar flat, verbreekt de telefoonverbindingen en verslonst.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Roman Polanski
Cast: Catherine Deneuve, Ian Hendry, Yvonne Furneau
Genre: Speelfilm
Land: United Kingdom
Kijkwijzer: 12
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Mono, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Widescreen 16:9 (1.78:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Featurette (+/- 24 min)



CUL DE SAC

Synopsis
De wat oudere en ietwat perverse George is getrouwd met de jonge, sexy Teresa. Hun rustige leventje wordt wreed verstoord door twee gewonde gangsters die hun huis binnenvallen en hen vervolgens gijzelen. Teresa dwingt haar man om eens actie te ondernemen, maar de gangsters blijken nogal vreemde, excentrieke vogels waar geen peil op te trekken is.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Roman Polanski
Cast: Donald Pleasence, Lionel Stander
Kijkwijzer: 6
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Featurette (+/- 24 min)



KNIFE IN THE WATER

Synopsis
Een jonge nonconformist krijgt van een welgesteld echtpaar een lift en wordt vervolgens uitgenodigd om een weekendje mee te gaan zeilen op hun boot. Er ontstaat een machtsstrijd tussen de jonge lifter en Abdrej, de gezeten eigenaar van de boot.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Roman Polanski
Cast: Leon Niemczyk, Jolanta Umecka, Zygmunt Malanowicz
Genre: Speelfilm
Land: Polen
Kijkwijzer: 6
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Pools Mono, Pools Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)

Extra's:
• Featurette (+/- 30 min)



DEEP BLUE (Quality Film Collection)

Synopsis
Hoewel meer dan tweederde van onze planeet bedekt is met water weten we meer over het maanoppervlak dan over de zeebodem. Deep Blue is een verbazingwekkende en goed gevulde reis naar de wereld van de zee. Ongekende diersoorten die leven op dieptes waar de mens nooit eerder kwam, de geboorte van krabben, het gevecht van de sardienen tegen roofdieren uit het water en uit de lucht, de wat onhandige pinguïns, de wrede spelletjes van de orka's om nog maar het ballet van de dolfijnen of de majestueuze bewegingen van de met uitsterven bedreigde walvissen niet te vergeten  Deze film, die geschikt is voor kijkers van alle leeftijden, nodigt u uit op een reis doorheen de natuur. Om deze onbekende wereld met meer levende soorten dan op aarde te ontdekken, waren 5 jaar van ononderbroken draaiwerk noodzakelijk. Meer dan 200 bestemmingen, 40 partnerlanden, 7000 uur rushes, extreme filmomstandigheden tot –4500 meter, technische innovaties om in alle situaties te kunnen filmen... U gaat op ontdekking naar een onbekende planeet: de zee.

Release: 6 oktober 2005
Regisseur: Andy Byatt
Genre: Documentaire
Land: United Kingdom
Kijkwijzer: 6
Regiocode: 2



THE DREAMERS (Quality Film Collection)

Synopsis
Left alone in Paris whilst their parents are on holiday, Isabelle (Eva Green) and her brother Theo (Louis Garrel) invite fellow student Matthew (Michael Pitt), a young American, to stay at their apartment. Here they make their own rules as they experiment with each other's emotions and sexuality, playing a series of increasingly demanding mind games. Set against the turbulent political backdrop of France in Spring 1968, when the voice of youth was reverberating around Europe, The Dreamers is a story of self-discovery as the three students test one another to see just how far they each will go

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Bernardo Bertolucci
Cast: Eva Green, Louis Garrel, Michael Pitt, Jean-Pierre Kalfon, Anna Karina
Genre: Speelfilm
Land: Italië
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2



PELLE THE CONQUEROR (Quality Film Collection)

Synopsis
Aan het eind van de 19e eeuw vertrekken Lasse en zijn zoon Pelle met de boot van Zweden naar het Deense eiland Bornholm. Ze willen een nieuw leven opbouwen in Denemarken. Spoedig vinden ze werk op een boerderij en Pelle leert Deens spreken. Desondanks blijven ze gezien worden als buitenstaanders maar ze blijven trouw aan hun droom: een beter leven dan dat ze hadden in Zweden.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Bille August
Cast: Pelle Hvenegard, Erik Paaske, Max von Sydow
Genre: Speelfilm
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)



TOUCHING THE VOID (Quality Film Collection)

Synopsis
In juni 1985 bereikten de twee jonge Britse bergbeklimmers Joe Simpson (21) en Simon Yates (25) als eersten de 21.000 voet hoge top van de Siula Grande in de Peruviaanse Andes. Tijdens hun afdaling kreeg Simpson een ongeluk waarbij hij zware breuken opliep aan zijn rechterbeen. Yates ondernam een poging om Simpson aan een touw naar beneden te laten zakken maar dat ging mis. In een wanhoopsdaad moest Yates het touw doorsnijden om zijn eigen leven te redden. Wonderwel overleefde Simpson deze tweede val en kroop met uiterste inspanning verder naar beneden. Hij bereikte het basiskamp enige uren voordat Yates wilde vertrekken. Yates wist niet dat Simpson de val had overleefd. Deze documentaire combineert interviews met Simpson met nagespeelde scenes om het wonderbaarlijke verhaal van zijn barre overlevingstocht te vertellen.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Kevin Macdonald
Cast: Joe Simpson, Nicholas Aaron, Brendan Mackey
Genre: Documentaire
Land: United Kingdom
Kijkwijzer: 6
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



HIROSHIMA MON AMOUR (Quality Film Collection)

Synopsis
In Alain Resnais' artistieke bewerking van het wereldberoemde boek Hiroshima Mon Amour van Margerite Duras ontmoet een in Japan werkzame Franse actrice een Japanse architect. Ze begint een intense verhouding met hem. Hun relatie bestaat voornamelijk uit gesprekken over het bombardement op Hiroshima. Over de ellende die de architect en zijn familie daardoor hebben meegemaakt en haar beleving van het bombardement in haar thuisland, het toen nog bezette Frankrijk. De Franse actrice herinnert zich nog alles over de Tweede Wereldoorlog. Maar de architect daagt haar uit om vast te stellen of alles wat zij zich herinnert werkelijkheid is of slechts een projectie.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Alain Resnais
Cast: Emmanuelle Riva, Eiji Okada, Stella Dassas, Pierre Barbaud, Bernard Fresson
Genre: Oorlog
Land: Frankrijk
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2



QUERELLE (Quality Film Collection)

Synopsis
Fassbinder's laatste film is een surrealistische film over de frustraties van het homo-zijn in een kleinburgerlijke samenleving. De moordzuchtige, drugssmokkelende zeeman Querelle word gered door een Grote Opofferende Liefde uit de hel die een gokkende kroegbaas in de havenstad Brest geschapen heeft.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Rainer Werner Fassbinder
Cast: Jeanne Moreau, Brad Davis, Franco Nero
Genre: Drama
Land: Duitsland
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)



OSAMA (Quality Film Collection)

Synopsis
Een 12-jarig meisje, haar moeder en haar jonge zoontje hebben de onderdrukte demonstraties overleefd die door de Afghaanse vrouwen waren begonnen tegen het Taliban-regime. Het meisje en haar moeder werken in een ziekenhuis en komen er op een dag achter dat de Taliban al het personeel ontslagen heeft en de deuren van het ziekenhuis gesloten heeft. De Taliban zorgt er ook voor dat vrouwen niet zonder een wettelijke begeleider (een lid van de familie) op straat komen. Doen ze dat wel dan worden ze gestraft. Omdat haar man en broer beide overleden zijn is er niemand die in het levensonderhoud van het gezin kan voorzien. De moeder van het meisje, die ook haar baan verloren heeft, besluit samen met de grootmoeder om het uiterlijk van de dochter zodanig te veranderen dat ze eruit ziet als een jongen. De beslissing van haar moeder en grootmoeder maakt het meisje doodsbang want wat zal er gebeuren als de Taliban achter haar ware identiteit komt. Op zoek naar een baantje gaat de moeder met haar dochter naar de melkman, die een oude vriend van haar omgekomen man is. De dochter begint vanaf dit moment een geheel andere kijk op het leven te krijgen.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Sedigh Barmak
Cast: Marina Golbarhari, Khwaja Nader, Arif Herati, Zubaida Sahar, Hamida Refah, Gol Rahman Ghorbandi
Genre: Speelfilm
Kijkwijzer: AL
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Mono, Duits mono, Italiaans mono, Frans mono
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with director Siddiq Barmak (+/- 19 min)
• Marina, portrait of a young actress (+/- 52 min)



BLACK CAT, WHITE CAT (Quality Film Collection)

Synopsis
De hoogbejaarde ‘gypsy godfather' Grga Pitic en zijn vriend Zarije Destanov zijn beste vrienden. Zarije's zoon Matko is een nietsnut die met zijn achttienjarige zoon Zare aan de oevers van de Donau woont. Hij voert daar een illegaal handeltje met de Russen die er regelmatig voorbij varen. Op een dag denkt Matko zijn grote slag te kunnen slaan op de zwarte markt. Hij kan zijn eigen vader niet om geld vragen en keert daarom naar Grga. Matko vertelt hem dat Zarije dood is. De oude man is ontsteld door het nieuws en besluit Matko te helpen. Matko draaft door na zijn succesvolle bedrog en betrekt vervolgens de zigeunergangster Dadan bij de deal. Met alle gevolgen van dien...

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Emir Kusturica
Cast: Bajram Severdzan, Srdjan Todorovic
Genre: Speelfilm
Kijkwijzer: 12
Regiocode: 2



TOGETHER (Quality Film Collection)

Synopsis
Together is een verhaal over een opgroeiende jongen verweven met de harmonie en intensiteit van een ingewikkelde muziek compositie. Xiaochun is 13 jaar oud, een getalenteerd violist die samen met zijn vader in een kleine provinciale stad woont. Hij is verlegen en gevoelig en muziek is zijn manier om zijn gevoelens te uiten. Xiaochun's zachtaardige vader wil het beste voor hem en ze verhuizen naar het immens groet Beijing waar Xiaochun auditie kan doen voor een prestigieuze muziek school dat waar zijn talent beter tot zijn recht zal komen. Maar de wereld daar is anders dan waar ze vandaan komen. Xiaochun ontmoet veeleisende leraren, ontdekt wat ware vriendschap is, wordt voor het eerst verliefd, leert hoe pijnlijk liefde kan zijn en leert de ware aard van muziek. Nu zijn wereld zich in tweeën splits en iedereen hem vertelt wat ze van hem willen, moet Xiaochun uitvinden wat hij zelf wil.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Chen Kaige
Cast: Chen Hong, Liu Peiqi, Tang Yun, Wang Zhiwan
Genre: Speelfilm
Land: China
Kijkwijzer: AL
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Mandarijn Dolby Digital 5.1, Mandarijn DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview Director Chen Kaige (+/- 41 min)
• Filmography Director Chen Kaige



DOWN BY LAW (Quality Film Collection)

Synopsis
Zack en pooier Jack belanden in de gavangenis vanwege misdaden die zij niet hebben gepleegd. Zij komen terecht in een cel met de vrolijke, optimistische Roberto. Deze Italiaan spreekt gebrekkig Engels, en vormt daardoor een komisch maar soms ook irritante aanwezigheid. Roberto weet echter wel een vluchtroute.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Jim Jarmusch:
Cast: Roberto Benigni, Tom Waits, John Lurie, Nicoletta Braschi
Genre: Komedie
Land: USA
Kijkwijzer: 6
Regiocode: 2



FIORILE (Quality Film Collection)

Synopsis
Een intrigerende film over 2 kinderen die onderweg zijn naar hun grootvader en de vloek die hun familie al 200 jaar in zijn greep houdt. Tijdens Napoleon's invasie van Italië, verliest Elisabetta Benedetti haar hart aan de Franse soldaat Jean. Hij gaat zo in haar op dat hij niet merkt dat het goud dat hij moet bewaken wordt gestolen door Elisabetta's broer Corrado. Deze diefstal roept een vloek af over de Benedetti's Het goud brengt de familie grote rijkdom, maar tegelijkertijd raken de Benedetti's gecorrumpeerd en worden zij al snel gehaat door hun vrienden die hen nu de Maledetti's noemen - de vervloekten. Massimo, de grootvader van de 2 kinderen, is de laatste in de lijn der vervloekten, maar zal de vloek ook daadwerkelijk bij hem eindigen...?

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseurs: Paolo & Vittorio Taviani
Cast: Claudio Bigagli, Galatea Ranzi, Michael Vartan
Genre: Drama
Land: Italië
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Italiaans Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)

Extra's:
• Cast & Crew Information



HELL NIGHT (The House Of Horror)

Synopsis
Vier jonge studentes van de vereniging Alpha Sigma Rho moeten als ontgroening een nacht doorbrengen in Garth Manor, twaalf jaar na de dag dat de toenmalige bewoner zijn hele familie vermoordde. Twee van de studentes, Marti en Jeff, negeren de geruchten dat er een gestoorde moordenaar rond dwaalt in het nu verlaten herenhuis, totdat andere studenten één voor één op mysterieuze wijze verdwijnen. Kan dit een grap zijn die bij de ontgroening hoort of is een krankzinnige oud bewoner uit op wraak? Wanneer de ogenschijnlijke onschuldige ontgroening dodelijk eindigt, doen de studentes er alles aan om ‘Hell Night' te overleven.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Cast: Line Blair, Vincent van Patten, Kevin Brophy, Jenny Neuman
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
BeeldformaatL Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



PIRANHA (The House Of Horror)

Synopsis
De genetisch gemanipuleerde piranha's van dokter Baines zijn buitengewoon gevaarlijk. De 30 centimeter grote vissen kunnen zowel in zoet als in zout water overleven, planten zich snel voort en hebben een voorliefde voor mensenvlees. Als privé-detective Maggie McNamara en Paul Grogan deze vraatzuchtige piranha's tijdens hun speurtocht naar twee verdwenen tieners per ongeluk in de Lost River laten ontsnappen, dreigen deze Serrasalmus Mutandis alles en iedereen op hun pad te gaan verslinden. Maggie and Paul zetten op een gammel bootje de achtervolging in. Ze moeten zo snel mogelijk het Lost River-meer zien te bereiken, de gasten van een vakantieparadijs waarschuwen en de verderop gelegen dam afsluiten. Als de piranha's eenmaal de zee bereiken, kunnen de vissen zich onbeperkt voortplanten en dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Een bijkomend probleem is dat Grogans eigen dochter aan het Lost River-meer op schoolkamp is en dagelijks in het water te vinden is.

Releasedatüm: 6 oktober 2005
Regisseur: Scott Levy
Cast: William Katt, Alexandra Paul, Monte Markham, Darleen Karr, Mila Kunis
Genre: Horror
Land: USA
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



PIRANHA 2 (The House Of Horror)

Synopsis
Duikinstructrice Anne komt bij het onderzoek naar de mysterieuze dood van een duiker tot een afgrijselijke ontdekking. Zijn verwondingen duiden erop dat hij is aangevallen door vliegende piranha's die ook boven water een levensbedreigend gevaar vormen. Terwijl het ene na het andere dodelijke slachtoffer valt probeert Anne de eigenaar van het lokale strandhotel Club Elysium ervan te overtuigen de jaarlijkse strandbarbecue af te blazen. Maar hij heeft maar één ding voor ogen: het ultieme eetfestijn. Wat een feestelijke avond had moeten worden mondt uit in een vreselijk bloedbad. Als de hongerige piranha's in zwermen over het strand vliegen en hun messcherpe tanden in het vlees van de nietsvermoedende feestgangers zetten is er geen houden meer aan!

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: James Cameron
Cast: Lance Henriksen, Ricky Paull Goldin, Steve Marachuk, Tricia O'Neil
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's:
• Filmography of Directors James Cameron & Ovidio G. Assonitis



HOUSE 1 (The House Of Horror)

Synopsis
Roger Cobb, een succesvol auteur van griezelverhalen, wijdt zijn volgende boek aan zijn gruwelijke Vietnam ervaringen. Zijn leven neemt een vreselijke wending wanneer zijn zoon Jimmy, tijdens een bezoek aan het huis van zijn tante, op mysterieuze wijze verdwijnt. Rogers zoektocht naar zijn zoon verwoest niet alleen zijn huwelijk maar ook zijn carriere als schrijver.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Cast: George Wendt, William Katt, Richard Moll
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)



HOUSE 2 (The House Of Horror)

Synopsis
Als Jesse en zijn vrienden het grote huis verkennen dat Jesse's familie hem heeft nagelaten, vinden ze tot hun grote verbazing "Gramps", de 170 jarige over - overgrootvader van Jesse. Dankzij een gestolen magische schedel is hij in leven gebleven. Dan wordt de schedel gestolen door bizarre monsters en moeten Jesse en z'n vrienden de strijd aan gaan met de bovennatuurlijke krachten van deze monsters om het leven van "Gramps" te redden.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Cast: Ayre Gross, Amy Yasbeck, Bill Maher
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)



HOUSE 3 (The House Of Horror)

Synopsis
Detective Lucas McCarthy denkt dat zijn problemen ten einde zijn nadat hij getuige is geweest van de inrekening en executie van massamoordenaar Klaus Jenke. Vlak voor zijn executie zweert Jenke dat hij niet zal rusten voordat hij wraak heeft genomen op Lucas. Voordat Lucas in staat is om zijn normale leven met zijn familie weer op te pakken, herrijst Jenke uit de dood om hun op afgrijselijke manier te terroriseren.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Cast: Brion James, Rita Taggart, Lance Henriksen
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)



HOUSE 4 (The House Of Horror)

Synopsis
Na een afschuwelijk auto-ongeluk waarin haar man overlijdt en haar dochter Laurel verlamd raakt, keert Kelly terug naar haar ouderlijk huis. Haar zwager Burke heeft echter andere plannen met het huis; hij wil het zo snel mogelijk verkopen Eenmaal in het huis zelf wordt ze opgeschrikt door een kwaadaardige geest. Wanhopig Zoekt Kelly hulp en komt ze erachter dat het huis dient ter bescherming van een onderliggende heilige bron. In een laatste poging om Kelly en haar dochter te verjagen steekt Burke het huis in brand.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Cast: William Katt, Terri Treas, Scott Burkholder
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)



THE TOOLBOX MURDERS (The House Of Horror)

Synopsis
Nell en Steven Burrows vertrekken vol goede moed naar Los Angeles om een frisse start te maken. Ze nemen hun intrek in het Lusman Gebouw, een historisch appartementencomplex in Hollywood. Er is iets vreemds aan de hand en de mysterieuze symbolen in het gebouw blijken heel wat meer te herbergen dan slechts schone decoratie. Er schuilt zwarte magie in het complex en diep in het gebouw sluimeren kwade machten. Het kwaad manifesteert zich in de vorm van een meedogenloze moordenaar die de bewoners met de inhoud van zijn gereedschapskist één voor één voor afslacht. Wat is de identiteit van deze koelbloedige moordenaar en is hij te stoppen?

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Tobe Hooper
Cast: Angela Bettis, Juliet Landau, Brent Roam
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Enhanced 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



CREEPERS (The House Of Horror)

Synopsis
Jennifer Corvino zit op een Zwitserse kostschool voor meisjes wanneer ze ontdekt dat ze het vermogen heeft om te communiceren met insecten. Wanneer een seriemoordenaar studentes begint te vermoorden, helpt insectenspecialist Dr. McGregor Jennifer om haar krachten te gebruiken om de moordenaar te vinden. Creepers is één van de topfilms van de Italiaanse specialist Dario Argento. De Muziek van Motorhead en Iron Maiden maakt deze filmbelevenis nog spectaculairder en onvoorspelbaar.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Dario Argento
Cast: Daria Nicolodi, Jennifer Connelly, Dalila Di Lazzaro, Patrick Bauchau
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.66:1)



THE IRREFUTABLE TRUTH ABOUT DEMONS (The House Of Horror)

Synopsis
Harry Ballard dacht dat hij zijn leven wel onder controle had. Maar wanneer zijn vriendin bruut vermoord wordt, belandt hij in een wereld waarvan hij het bestaan nooit had vermoed. Zijn enige lichtpuntje is de mooie en mysterieuze Benny. Maar is zij een beschermengel in deze donkere en mysterieuze wereld, of is zij gewoonweg gestoord? Of is zijn misschien nog iets veel angstaanjagenders...? In Harry's zoektocht naar antwoorden riskeert hij alles te verliezen, omdat hij op het punt staat de waarheid te onthullen... de onomkeerbare waarheid over demonen.

Releasedatum: 6 oktober 2005
Regisseur: Glenn Standring
Cast: Karl Urban, Katie Wolfe, Jonathan Hendry, Sally Stockwell, Tony MacIver
Genre: Thriller/Horror
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Cast & Crew Information



TURTLES CAN FLY

Synopsis
In een dorpje in het Irakese deel van Koerdistan, op de grens van Iran en Turkije, proberen de dorpelingen wanhopig een een satellietontvanger te bemachtigen om op de hoogte te blijven van de op handen zijnde aanval van het Amerikaanse leger op Irak. Maar de komst van een ernstige verminkte jongen met zijn jongere zus en haar kind brengen slecht nieuws: de oorlog is aantocht en komt steeds dichterbij...

Releasedatum: 13 oktober 2005
Regisseur: Bahman Ghobadi
Cast: Soran Ebrahim, Avaz Latif
Genre: Drama
Land: Irak
Kijkwijzer: 12
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Koerdisch Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Bahman Ghobadi (+/- 10 min)
• Interview with J.M. Boivin (Handicap International) (+/- 30 min)



FRITZ LANG BOX

Synopsis M – Eine Stadt Sucht Einen Mördere
In het Berlijn van de jaren '30 ontregelt een reeks brute kindermoorden het sociale systeem van de stad. De moordenaar, Hans Beckert, weet uit de handen van de politie te blijven en tergt deze door brieven aan de pers te sturen. De bevolking is hysterisch en maakt valse beschuldigingen. Hoewel ze zorgvuldig zoekt naar aanwijzingen, staat de politie onder leiding van commissaris Lohmann nog steeds met lege handen. De onderwereld van de stad wil de orde weer herstellen en de ongewenste publieke aandacht die hen ten deel is gevallen, ongedaan maken. Zij organisereert zelf een zoekactie om Beckert te grijpen voor hij weer toeslaat.

Synopsis Die 1000 Augen Des Mr. Mabuse
Onderweg naar z'n werk wordt verslaggever Peter Barter achter het stuur doodgeschoten. Inspecteur Kras krijgt een telefoontje van de helderziende Cornelius. Die beweert dat hij in een visioen de dood van Barter heeft gezien, maar dat een duistere kracht verhindert dat Cornelius de man achter de misdaad te zien krijgt. Ondertussen concentreert de politie zich op het Luxor Hotel omdat er een verband bestaat tussen dit hotel en een aantal onopgeloste misdrijven. Travers, een rijke Amerikaan, huurt een kamer in het hotel en weet de zelfmoord van de jonge vrouw Marion Menil ternauwernood te voorkomen. Waarom wilde Marion zelfmoord plegen? Waar is ze bang voor? Is het mogelijk dat de doodgewaande schurk Dr. Mabuse is teruggekeerd en dat hij het kwade genie is achter al deze misdrijven?

Synopsis The Testament Of Dr. Mabuse
Dr. Baum is directeur van een inrichting waar de oercrimineel Dr. Mabuse gevangen zit. Direct nadat hij opgesloten werd, is Dr. Mabuse begonnen aan het schrijven van complexe handleidingen waarmee moorden gepleegd kunnen worden. Wanneer blijkt dat al deze moorden daadwerkelijk gepleegd worden, begint Dr. Baum aan de zaak te twijfelen. Een grote groep mensen blijkt gehypnotiseerd te zijn en wordt door Dr. Mabuse bevolen om de beschreven moorden te plegen!

Releasedatum: 13 oktober 2005
Regisseur: Fritz Lang
Cast: Peter van Eyck, Peter Lorre, Ellen Widmann, Dawn Addams
Regiocode: 2



ISTANBUL TALES

Releasedatum: 13 oktober 2005



DIVINE TRASH

Releasedatum: 13 oktober 2005



H (Asiamania)

Releasedatum: 13 oktober 2005



HOTEL DU NORD

Releasedatum: 13 oktober 2005
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Frans Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Marcel Carné (+/- 9 min)



LES ENFANTS DU PARADIS

Releasedatum: 13 oktober 2005
Regisseur: Marcel Carne
Land: Frankrijk
Kijkwijzer: 6
Regiocode: 2



DE DALTONS

Synopsis
De gebroeders Dalton worden door hun moeder uit huis gegooid en mogen pas weer terugkomen wanneer zij een bank hebben beroofd. Hun eerste poging mislukt meteen en ze komen in de gevangenis terecht. Hier horen zij over een bandiet in Mexico die een dorpje terroriseert door middel van zijn magische hoed. De mannen maken een plan om uit de gevangenis te breken en de bandiet van zijn hoed te beroven om zo de magische krachten voor hun eigen rooftochten te gebruiken. Intussen verliest Lucky Luke hen uiteraard niet uit het oog...

Releasedatum: huur 4 oktober 2005, koop 27 oktober 2005
Regisseur: Philippe Haim
Cast: Eric Judor, Ramzy Bedia, Til Schweiger
Genre: Actie
Land: Frankrijk
Kijkwijzer: 6
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of (+/- 44 min)
• Bloopers (+/- 2 min)
• De 'sterren' in actie (+/- 5 min)
• Rataplan in de schijnwerpers (+/- 11 min)
• De junior-Daltons op het spoor van de Daltons (+/- 16 min)
• Nooit eerder vertoonde extra's (+/- 2 min)



IL LADRO DI BAMBINI

Synopsis
Antonio, een jonge carabiniere, krijgt de opdracht om de elfjarige Rosetta en haar ziekelijke broertje Luciano naar een weeshuis te brengen. De kinderen zijn bij hun moeder weggehaald omdat deze Rosetta dwong zich te prostitueren. Vanwege Rosetta's achtergrond weigert het weeshuis de kinderen op te nemen. Antonio moet daarom met ze op pad naar een ander tehuis, op Sicilië. Naarmate de reis vordert groeit het drietal naar elkaar toe en verandert het wederzijdse wantrouwen in genegenheid. Maar het pijnlijke verleden van de kinderen laat hen niet zomaar los, en de idyllische dagen die ze samen doorbrengen moeten wel tot een einde komen.

Releasedatum: 27 oktober 2005
Regisseur: Ermanno Olmi
Cast: Enrico Lo Verso, Florence Darel, Giuseppe Ieracitano, Valentina Scalici
Genre: Speelfilm
Land: Nederland
Kijkwijzer: 12
Regiocode: 2



PREMONITION (Japan Horror Anthology 2)

Synopsis
Wanneer docent Hideki Satomi met zijn vrouw en dochtertje Nana‘s avonds ergens aan de kant van de weg staat, valt zijn oog op een oud stuk krant. Tot zijn verbijstering leest hij een artikel over een auto-ongeluk , waar bij Nana omgekomen zou zijn. Slechts enkele momenten later vindt dit ongeluk ook daadwerkelijk plaats. Dit is het begin van een spookachtige reeks noodlottige voorspellingen, die slechts door enkele mensen worden waargenomen. Deze lotgenoten van Hideki worden het slachtoffer van de meest bizarre en verschrikkelijke gebeurtenissen. De getraumatiseerde docenten zijn vrouw proberen te achterhalen wat er aan de hand is, maar de realiteit lijkt meer en meer te vervagen en hun leven wordt met de dag griezeliger.

Releasedatum: huur 4 oktober 2005, koop 27 oktober 2005
Regisseur: Norio Tsuruta
Cast: Daisuke Ban, Maki Horikita, Hana Inoue
Kijkwijzer: 16
Regiocode: 2
Geluid/Taal: Japans DTS 5.1, Japans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Widescreen 16:9 (1.78:1)

Extra's:
• Original Theatrical Trailer