:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> aRTi Producties >> NIEUWSBERICHT: DVD MASTER AWARDS 2002
NIEUWSBERICHT: DVD MASTER AWARDS 2002
Bron: aRTi Producties - Datum: 2002-01-11 - Geplaatst door: Serge
Nominaties Master Awards 2002 bekend

De nominaties voor de kwaliteitsprijs voor DVD's, de Master Award, zijn bekend. De vakjury, bestaande uit onder andere regisseurs Dick Maas en Roel Reinť, heeft DVD's genomineerd in 16 verschillende categorieŽn, waaronder Beste DVD (film), Beste DVD (muziek), Beste DVD Box. De films die het meest worden genoemd, zijn Seven, Terminator 2: Judgement Day en Star Wars: Episode I. Vanaf 15 februari a.s. kan er gestemd worden via www.masteraward.nl. De feestelijke uitreiking van de Master Awards 2002 zal plaatsvinden op 8 april.

In elke categorie zijn er vijf titels genomineerd, met uitzondering van Beste DVD (film) en Beste Distributeur, waarin respectievelijk zeven films en 23 distributeurs meedingen naar de prijs. Genomineerd voor Beste DVD (film) zijn: Forrest Gump (Paramount), Hannibal (Columbia), In the Mood for Love (C-Sales), Seven (Universal Pictures), Terminator 2: Judgement Day - Ultimate Edition (RCV), Fight Club en Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (beide van Fox). De maatschappij met de meeste nominaties - 13 stuks in totaal - is 20th Century Fox Home Entertainment.

De Master Awards, een technische en inhoudelijke kwaliteitsprijs voor de beste DVD's van het jaar, worden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door een weging van de vakjury- en de publieksstemmen. Tijdens de eerste editie vorig jaar was Columbia Tristar Home Entertainment met vijf awards de grote winnaar.


Recent nieuws van dezelfde bron