:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: SWORDFISH
PERSBERICHT: SWORDFISH
Bron: Warner - Datum: 2002-01-11 - Geplaatst door: Serge
SWORDFISH: ‘EXPLOSIEVE’ ACTIE-DVD MET 3-D CAMERAWERK

Combineer één van de meest charismatische acteurs (John Travolta) met twee van de snelst stijgende Hollywood-sterren (Halle Berry en Hugh Jackman), voeg hier een hoog gehalte ‘explosieve’ actie aan toe en je hebt een film die iedereen van start tot finish in een niet te stoppen rollercoaster zet. Niet in de laatste plaats veroorzaakt door een knap staaltje 3-D cameratechniek meegenomen uit de Matrix, dat de kijkers in de beruchte beginscène van Swordfish virtueel tussen de acteurs neerzet. De koop-DVD die vanaf 27 februari a.s. beschikbaar is, biedt – naast de film als hoofdschotel – onder meer ‘The Making Of’ en een focus op de ‘special effects, waaruit blijkt hoe vernuftig deze actie-thriller van Dominic Seca en Joel – The Matrix – Silva in elkaar zit. De regisseur geeft bovendien zelf commentaar op de scènes en heeft voor de fijnproever nog een alternatief einde in de DVD laten opnemen.

Wie wil weten hoe het is gesteld met de filmcarrière Vinnie Jones, krijgt in Swordfish in ieder geval een antwoord. De oud-Wimbledon voetballer, die met succes zijn geluk beproeft in Hollywood, duikt in het verhaal op in een bijrol naast John Travolta. Daarnaast is er een substantiële bijrol weggelegd voor Halle Berry, de schoonheid die is uitverkoren als Bond-girl 2002. Hugh Jackman, de in Australië geboren acteur (1968) om wie het allemaal draait, vervult in Swordfish zijn eerste grote rol. Hij was eerder te zien in onder meer X-Men, Someone Like You en Kate & Leopold. Halle Berry kreeg voor haar rol in Swordfish een Image Award nominatie Beste Actrice 2002.

Synopsis
Als de Amerikaanse drugsbrigade (DEA) in 1986 de dummy organisatie SWORDFISH beëindigen, is deze $ 400 mln. waard. Vijftien jaar later is dit bedrag – dat rente staat te trekken bij een federale bank – aangezweld tot $ 9.5 miljard. Een ondercover opererende antiterroristische beweging genaamd Black Cell, onder leiding van de zichzelf ‘kopiërende’ en uiterst gladde Gabriel Shear (John Travolta), wil het geld te pakken zien te krijgen om hun wraakzuchtige oorlog tegen internationaal terrorisme te financieren. De miljarden zitten echter verborgen achter een super computerencryptie. Shear trekt de veroordeelde hacker Stanley Dobson (Hugh Jackman) Black Cell binnen. Tegen zijn zin in, maar hij heeft geld nodig om zijn advocaten te betalen en hij wil zijn dochter terug die hij moet losweken bij zijn ex-vrouw. Terwijl diverse belanghebbenden op de hielen van Shear en Dobson zitten, ontspint zich een bloedstollend on- en offline verhaal met een bizar en onverwacht einde.

Release: huurdvd (19 februari) en koopdvd (27 februari)
Regie: Dominic Sena (Gone in 60 seconds, Kalifonia)
Productie: Joel Silver (The Matrix)
Cast: John Travolta, Halle Berry, Hugh Jackman, Sam Shepard

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 96 min.

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Audiocommentaar Dominic Sena
• The Making Of
• Focus op de special effects
• Alternatief einde met commentaar van de regisseur
• DVD-ROM materiaal


Recent nieuws van dezelfde bron