:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
Bron: A-Film - Datum: 2005-10-08 - Geplaatst door: Werner
DER UNTERGANG - 3DISC SPECIAL EXTENDED EDITION

Berlijn, april 1945. Het land staat op het punt van de totale ineenstorting. In de straten van de hoofdstad voltrekken zich hevige gevechten van huis tot huis. Hitler heeft zich, met enige van zijn generalen en vertrouwelingen, verschanst in de Führer’s Bunker onder de Rijkskanselarij. Onder hen is ook Traudl Junge, Hitler’s prive secretaresse, die hem niet in de steek wil laten. Terwijl de situatie buiten escaleert – het Rode Leger rukt immers fors op en in de door bombardementen getekende stad spelen zich wanhopige taferelen af – ondergaat Hitler de ineenstorting van zijn Derde Rijk achter de dikke muren van zijn bunker. En hoewel Berlijn op het punt van vallen staat weigert de Führer de stad te verlaten. Hij wil, zoals zijn architect Speer het wist te vertellen, "op het podium staan als het doek voor de laatste keer valt." Maar Hitler staat niet op het podium. Terwijl de gevolgen van zijn hopeloos verloren oorlog met alle macht over zijn volk heenvallen, werkt de Führer aan zijn eigen aftocht. Slechts enkele uren voor hun gemeenschappelijke zelfmoord trouwt hij met Eva Braun. In plaats van een laatste overwinning komt er een laatste nederlaag, maar ook die moet tot in de puntjes verzorgd worden. Nadat Hitler en Eva Braun de hand aan zichzelf hebben geslagen worden ze verbrand zodat hun lichamen niet in handen van de vijand vallen. Vele van zijn getrouwen kiezen eveneens voor zelfmoord. Goebbels en de overgebleven generalen weigeren zich onvoorwaardelijk over te geven aan de Russen. Als de situatie nog hopelozer wordt besluit Magda Goebbels haar zes kinderen te vergiftigen voordat zij zelf met haar man zelfmoord pleegt. Kort daarna weten Traudl Junge en enige anderen op het laatste moment te ontsnappen uit de bunker...

Specificaties
Disc Disc 1, 2 & 3 (Special Extended Edition)
Geluid/Taal: Duits Dolby Digital 5.1, Duits DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat": Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 24-11-2005
Kijkwijzer: 16

Extra's:
• Disc 3 M.Müller about T. Junge
• Der Bunker virtual tour
• Shooting
• Interviews
• Historical characters and their actors
• Biographies

Deze film is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart



CINEMA BELGICA (BOX)

ROSETTA
Rosetta speelt zich af in de onderklasse van een voormalig industriegebied in Wallonië waar de werkloosheid tot ongekende hoogte is gestegen. Op een troosteloze camping woont de 18-jarige Rosetta samen met haar alcoholistische moeder, die zich tegen betaling van geld en bier laat gebruiken door allerlei mannen. Rosetta haat haar moeder en de hele wereld. Ze heeft maar één doel: de camping te verlaten en te leven zoals 'normale' mensen. Rosetta zet daarvoor werkelijk alles op het spel... zelfs de vriendschap met haar enige vriend!

Specificaties Rosetta
Regie: Jean-Pierre en Luc Dardenne
Geluid/Taal: Frans Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Spaans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,77:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• BXL-minuit - Short Film (+/- 16 min.)
• Video Clip (+/- 3 min.)
• Photo Gallery & Posters
• Biographies & Filmographies

MEISJE
Meisje vertelt het verhaal van drie vrouwen op een keerpunt in hun leven. Muriel, een zoekend meisje (20), breekt met haar ouders, vaste vriend en het verstikkende dorpsleven om in Brussel haar onafhankelijkheid te gaan beproeven. Ze trekt in bij de ongedwongen en vitale Laura (37), een vrouw met een chaotisch liefdesleven en een groeiend verlangen naar een kind. Martha (56), Muriels moeder, leeft op een afstand mee, ziet haar ingekapselde leven openbreken en ontdekt een vergeten meisjesdroom. Hun levens kruisen en beïnvloeden elkaar om tenslotte in één turbulente avond samen te vallen. Meisje is een film over de subtiele en immense kracht die vrouwen drijft.

Specificaties Meisje
Regie: Dorothée Van den Berghe
Geluid/Taal Nederlands Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo; Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,77:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Behind the Scenes (+/- 18 min.)
• Filmographies
• Short Film "Leonie" (+/- 13 min.)

TOTO LE HÉROS
Op achtjarige leeftijd is Thomas ervan overtuigd dat hij bij zijn geboorte is omgewisseld met zijn buurjongen Alfred. Hij leeft dus het leven van Alfred en Alfred leeft het leven van Thomas. Zestig jaar later: de oude Thomas is bang om te sterven alvorens echt geleefd te hebben. Hij gaat op zoek naar Alfred om terug te nemen wat Alfred van hem gestolen heeft: zijn leven...

Specificaties Toto le Herós
Regie: Jaco Van Dormael
Geluid/Taal: Frans Dolby Stereo, Italiaans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Italiaans, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,66:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Biographies of Cast & Crew
• Biographies/Filmographies of Luc and Jean-Pierre Dardenne
• Interview with Luc and Jean-Pierre Dardenne (+/- 10 min.)
• Photo Gallery
• Cannes Film-Festival (+/- 2 min.)

PAULINE & PAULETTE
Pauline & Paulette is een kleurrijke, vrolijke, ontroerende en subtiele film over de vriendschap tussen twee zussen die elkaar hun hele leven al kennen en plotseling gedwongen worden samen te wonen. Het is een film die ontroert tot tranen er op volgen maar die je tegelijkertijd laat glimlachen om de kleine dingen in het leven, gezien door de ogen van een 66-jarig 'klein meisje'.

Specificaties Pauline & Paulette
Regie: Lieven Debrauwer
Geluid/Taal: Nederlands Dolby Stereo, Frans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,66:1)
Discformaat: DVD 5

Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 10-11-2005
Deze film is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart



ELEMENTS OF NATURE (BOX)

GENESIS
Een Afrikaanse verteller doet het ontstaan van de wereld uit de doeken: de geboorte van het universum, de vorming van de aarde en het ontstaan van het leven. zijn verhaal wordt geïllustreerd aan de hand van adembenemende close-ups van prachtige flora en fauna over de oorsprong van het leven: een kraaghagedis, een onafscheidelijk papegaaienkoppel, de geboorte van een struisvogel een de paringsdans van zeepaardjes... Opgenomen in IJsland, Madagascar, Polynesië en Frankrijk.

Specificaties Genesis
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1, Frans DTS 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,77:1)
Discformaat: DVD 9

TRAVELLING BIRDS
Gedurende het hele jaar trekken overal ter wereld miljoenen vogels door het luchtruim. Het zijn allerlei verschillende soorten, van zwaluwen tot reusachtige albatrossen, van ganzen tot pelikanen en van ooievaars tot kleine zangvogels. Ze volgen oude, vaste routes, steken oceanen, woestijnen en bergen over en voltooien onvoorstelbare zwerftochten. Deze reizen markeren al sinds mensenheugenis de opeenvolging van seizoenen. Ze geven ritme aan de voortschrijdende tijd en zelfs aan het leven van de mens zelf, beneden op de grond. Het herontdekken van onze eigen wereld vanuit het 'hoge perspectief' van vogels, het beter leren kennen en begrijpen van de wetten en regels die ten grondslag liggen aan de duizelingwekkende trektochten van de vliegende wezens. Dat is de eeuwenoude droom die de door Jacques Perrin verzamelde groep cineasten en ornithologen wilde realiseren. Jaren van voorbereiding en geduld, het gebruik van de modernste technologie, veel wilskracht en bovenal een jeugdige geest waren nodig voor deze unieke zoektocht naar het 'trekkersvolk'.

Specificaties Travelling Birds
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,66:1)
Discformaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Outtakes (+/- 6 min.)
• Making of (+/- 13 min.)
• Cast & Crew Information

MICROCOSMOS
Een film met insekten in de hoofdrol. En dat blijkt heel spannend te kunnen zijn... Je ziet de insekten zo groot, van zo dichtbij, dat ze bijna menselijk worden. Want ook insekten houden zich bezig met ‘gewone’ dingen, als wakker worden, eten, liefhebben en
strijd. Soms ziet het er alleen een beetje anders uit... Eén dag, een regenbui, de duisternis. Twee lieveheersbeestjes die elkaar passeren op een grasspriet, een regendruppel als een bominslag voor een tor, rupsen die slecht ritsen op de snelweg.
Meegesleurd door de prachtige filmmuziek, kun je je moeiteloos identif ceren met dieren waar je dagelijks overheen loopt. Prachtige beelden, die verrassen, ontroeren, verbijsteren. En met een glimlach op je gezicht draai je de band terug om 'm nóg een keer te zien.

Specificaties Microcosmos
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1, Frans DTS 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,85:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

DEEP BLUE
Hoewel meer dan tweederde van onze planeet bedekt is met water weten we meer over het maanoppervlak dan over de zeebodem. Deep Blue is een verbazingwekkende en goed gevulde reis naar de wereld van de zee. Ongekende diersoorten die leven op dieptes waar de mens nooit eerder kwam, de geboorte van krabben, het gevecht van de sardienen tegen roofdieren uit het water en uit de lucht, de wat onhandige pinguïns, de wrede spelletjes van de orka's om nog maar het ballet van de dolfijnen of de majestueuze bewegingen van de met uitsterven bedreigde walvissen niet te vergeten … Meer dan 200 bestemmingen, 40 partnerlanden, 7000 uur rushes, extreme filmomstandigheden tot –4500 meter, technische innovaties om in alle situaties te kunnen filmen... U gaat op ontdekking naar een onbekende planeet: de zee.

Specificaties Deep Blue
Geluid/Taal: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0, Frans Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,85:1)
Discformaat: DVD 9

Releasedatum: 10-11-2005
Deze film is een gedeeltelijke gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart



IT'S ALL GONE PETE TONG

It's All Gone Pete Tong is een komedie gebaseerd op het tragische leven van de wereldberoemde DJ Frankie Wilde. In de vorm van een biopic neemt het verhaal ons mee door de hoogtepunten van het leven van Frankie als een van de beste DJ's tot de dieptepunten wanneer hij te kampen krijgt met een gehoorprobleem en zijn uiteindelijke mysterieuze verdwijning uit de scene. Op zijn eigen geniale wijze weet Frankie Wilde de hoogste regionen van de DJ wereld te bereiken en leeft als een ware superster in een machtig huis op Ibiza met zijn beeldschone vrouw. En dan slaat de tragedie toe. Door een aangeboren gehoorafwijking begint Frankie's gehoor het te begeven en moet hij het lopende seizoen in Ibiza afronden met slechts een werkend oor. En met een gehoor dat slechts voor 20% werkt kan Frankie niet mixen. Het publiek laat hem in de steek, de platenmaatschappij laat hem vallen en ook zijn manager trekt zich terug. Frankie raakt in een diepe depressie en sluit zich af van de buitenwereld en zijn problemen. Zal Frankie als een beter mens uit de afgrond herrijzen, zal hij zijn persoonlijke demonen kunnen overwinnen en zal hij terug kunnen keren naar zijn oude glorie en wil hij dat eigenlijk wel? Als je niet kunt horen voelt de muziek immers heel anders aan. It's All Gone Pete Tong balanceert op de snede tussen roem en waanzin tegen de achtergrond van de aanstekelijke ritmes van de clubscene op Ibiza.

Specificaties:
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Engels DTS 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 24-11-2005
Kijkwijzer: 16

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Teaser
• Making Of (+/- 40 min.)
• Deleted scenes
• B-roll(+/- 12 min.)
• Exclusive Boy George Interview
• Interview with Paul Kaye
• Interview with Michael Dowse
• Interview with Alan Niblo and James Richardson

Deze film is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart



OMAGH

Omagh, 15 augustus 1998. Een kleine groep dissidenten van het IRA, die het vredesproces in Noord-Ierland willen boycotten, plegen een bomaanslag in het vredige markstadje Omagh waarbij 31 slachtoffers vallen. De film beschrijft de gebeurtenissen en de nasleep van deze tragische dag, en belicht vooral het personage van Michael Gallagher die bij de aanslag zijn 21-jarige zoon verloor. Samen met familieleden van andere slachtoffers begint hij een lange zoektocht naar gerechtigheid, maar stuit daarbij op politieke onwil. Zijn charisma en vastberadenheid maken hem algauw tot de woordvoerder van een vereniging die koste wat het kost de waarheid achter deze bloedige aanslag wil ontdekken. Zijn moeilijke en veeleisende rol als bemiddelaar wegen echter zwaar door op Michaels privé-leven...

Specificaties:
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 24-11-2005
Kijkwijzer: 16

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Pete Travis (+/- 7 min.)
• Interview with Michael Gallagher (+/- 8 min.)

Deze film is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart



OVERIGE RELEASES NOVEMBER

10 november:
• Spellbound
• TaeGukGi a.k.a. The Brotherhood Of The War
• Hoop Dreams
• The Documentary Collection
- The Awful Truth
- Super Size Me
- Easy Riders, Raging Bulls

24 november:
• Fassbinder Volume 3
• Fassbinder Volume 4

UIT HET ARCHIEF