:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2005-10-08 - Geplaatst door: Werner
ALS JE BEGRIJPT WAT IK BEDOEL

Synopsis
Olivier B. Bommel
Olivier B. Bommel is een 'Heer van Stand' en bewoont Slot Bommelstein. Na een onweersbui vindt hij een raadselachtig ei in zijn park. Het ei komt al snel uit en er komt een vreemd groen wezentje uitgekropen. Het blijkt een zwelbast te zijn. Aangezien deze zwelbast Heer Bommel als eerste ziet, beschouwt deze kleine draak Heer Bommel als zijn vader. Heer Bommel noemt hem Zwelgje.
Avontuur
Heer Bommel's jonge vriend Tom Poes en de deftige Butler Joost vertrouwen het zaakje niet en tot hun ongenoegen krijgen ze nog gelijk ook. Als Zwelgje zijn zin niet krijgt, boos of angstig is, groeit hij uit tot een reusachtige draak. Zo verstoort hij het fraaie feest, dat Heer Bommel in Bommelstein voor notabelen van het stadje Rommeldam heeft georganiseerd.
Olivier B. Bommel (Ollie genoemd door Tom Poes) moet vluchten en Zwelgje sleept hem mee in een groot en spannend avontuur, dat na een brutale bankroof en een wilde tocht door de Zwarte Bergen voor Ollie eindigt in een kille gevangeniscel. Zwelgje eindigt in het circus, waar hij verplicht kunstjes moet vertonen. Ollie wordt eindelijk bevrijdt door Tom Poes en kan zijn drakenkind uit het circus bevrijden en terugbrengen naar de wildernis waar Zwelgje thuis hoort. "Maar..." klaagt Ollie, "een Heer moet ook altijd alles alleen doen."

DVD Specificaties:
Artistieke supervisie: Marten Toonder, Rob Houwer
Producent: Rob Houwer
Genre: Animatie
Speelduur: 82 minuten
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.78:1 letterbox kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 Unwrapped / Dolby Surround 2.0 Nederlands
Release: 8 novemberDE KLEINE BLONDE DOOD

Synopsis
Zwanger
Valentijn is een jonge, veelbelovende schrijver met een heftig en wild leven. Als hij op een nacht in een telefooncel de liefde bedrijft met zijn vroegere schooljuf Mieke heeft dat vergaande gevolgen. Mieke, die een waanzinnige maar onbeantwoorde liefde voor Valentijn koestert, raakt zwanger en besluit het kind te houden.
Vader
Ondanks de geboorte van hun zoontje Mickey houdt Valentijn aan zijn ruige en egoïstische leventje vast en bezoekt het kind alleen op verjaardagen. Hierin komt drastisch verandering als hij ontdekt dat de inmiddels verslonsde Mieke de kleine Mickey slaat. Valentijn neemt hem mee naar huis en moet opeens zijn leven aanpassen aan dat van zijn zoontje. Hij doet echter zijn uiterste best een modelvader te zijn.
Tragisch
Valentijn verzet zich hevig als Mieke het kind weer terug wil hebben, en een rechtszaak aanspant. Beide ouders vechten om het voogdijschap, waarbij Valentijn goede hoop heeft te winnen. Maar het noodlot beslist anders. Als Valantijn voor een korte periode in Parijs verblijft belandt Mickey onverwachts in het ziekenhuis en raakt in coma.

DVD Specificaties:
Cast: Antonie Kamerling, Olivier Tuinman, Loes Wouterson, Ellen ten Damme
Regie: Jean van de Velde
Genre: Speelfilm
Speelduur: 90 minuten
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.78:1 letterbox kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped /Dolby Surround 2.0 Nederlands
Release: 8 novemberDE ZEEMEERMAN

Synopsis
Sterren
In deze doldwaze familiefilm spelen meer Nederlandse sterren dan ooit mee: Daniël Bossevain, Katja Schuurman, Huub Stapel, Peter Faber, Serge Henri Valcke, Frans van Deursen, Manuëla Kemp, Joke Bruijs, Ben Cramer, Gert Jan Dröge, Roeland Fernhout, Peer Mascini, Roef Ragas en vele anderen.
Vis
Tony groeide op bij zijn twee vaders, die hem in hun visnetten vonden toen hij nog een baby was. Tony is een knappe en vriendelijke jongeman die iedere vrouw aan de haak zou kunnen slaan mits…hij niet zo vreselijk naar vis zou stinken. Om hem hier vanaf te helpen brengt een vriendin hem naar een professor die hier wel een middeltje tegen weet. En inderdaad, Tony raakt zijn vislucht kwijt, maar het middeltje heeft een rare bijwerking... hij wordt tijdelijk onzichtbaar.
Onzichtbaar
Zijn onzichtbaarheid komt Tony goed van pas. Het is tijd om datgene te doen wat hij altijd al had willen doen. Hij pakt alle mensen aan die hem de afgelopen jaren dwars hebben gezeten en hij regelt een afspraakje met zijn mooie en verleidelijke buurvrouw...

DVD Specificaties
Cast: Daniël Bossevain, Huub Stapel, Peter Faber, Katja Schuurman, Manuëla Kemp, Ben Cramer, Joke Bruijs, Serge Henri Valke.
Regie: Frank Herrebout
Genre: Komedie
Speelduur: 94 minuten
Regio 2 (PAL)
Beeld 1.78:1 letterbox kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped / Dolby Surround 2.0 Nederlands
Release: 8 novemberCSI : GRAVE DANGER

Levend begraven in een doodskist, met een boodschap op tape van je aanstaande moordenaar en een pistool voor als je niet langer wilt wachten totdat het zuurstof op is. Een krankzinnig en haast verstikkend verhaal dat slechts bedacht kan zijn door niemand minder dan Quentin Tarantino, de spraakmakende regisseur van onder andere de films Pulp Fiction en Kill Bill. Deze enorme CSI-fan is niet alleen de bedenker van deze Crime Scene Investigation season finale getiteld Grave Danger, hij tekende ook voor de regie. RTL 4 zendt deze zeer bijzondere tweedelige aflevering, die in de VS door maar liefst dertig miljoen kijkers ademloos werd gevolgd, uit op maandag 7 en maandag 14 november. Ditmaal is het slachtoffer (voor de kijker) geen onbekende inwoner uit Las Vegas. Ditmaal moeten de forensische detectives alle aanwijzingen in een race tegen de klok volgen om een lid uit het eigen CSI-team te redden voordat het te laat is. Deze afsluiting van alweer het vijfde seizoen is voor RTL zo speciaal, dat de Nederlandse première eerst in de bioscoop plaatsvindt. Een dag na de eerste uitzending op tv ligt Grave Danger bovendien al op dvd in de winkel.

7 november: Deel 1 CSI Grave Danger: RTL 4
8 november: Steel Case DVD CSI Grave Danger in de winkel
14 november: Deel 2 en slot van CSI Grave Danger: RTL 4

DVD Specificaties:
Regie: Quentin Tarantino
Schrijver: Quentin Tarantino
Cast: William Petersen (Manhunter, The Contender, Fear), Marg Helgenberger (Erin Brockovich, Bad Boys, Species), Gary Dourdan (Alien: Resurrection, Impostor), George Eads, Jorja Fox (serie E.R., Memento), Eric Szmanda, Robert David Hall, Paul Guilfoyle (L.A. Confidential, Air Force One, Primary Colors)
Genre: Thriller
Speelduur: 140 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.85:1 Widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels
Release: 8 november

Extra's:
• Aflevering 1.1 CSI : New YorkNO WAY UP

Synopsis
Tom Weaver heeft de hele avond doorgewerkt en wil naar huis. Als hij weg wil rijden uit de ondergrondse parkeergarage, sectie E5, merkt hij dat zijn auto niet wil starten. Als hij daarop besluit maar met de lift terug naar boven te gaan, merkt hij dat deze niet meer werken, en alle deuren van het trappenhuis zijn afgesloten. Dan merkt Tom dat hij niet alleen is. Vanuit een truck met geblindeerde ramen wordt hij geobserveerd door een onherkenbaar persoon met slechts één doel in gedachten: Tom komt hier niet levend uit. In de uren die volgen speelt zich een angstaanjagend kat- en muisspel af waarbij het aankomt om de wil om te overleven. Misschien nog wel meer op de manier hoe! Als Tom het daglicht nog zien, moet hij vechtend voor zijn leven, 5 etages omhoog...

DVD specificaties
Cast: Grayson McCouch (Armageddon), Adrian Paul (Highlander: Endgame), Amy Locane (The Heist)
Director: James Seale
Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 90 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.78:1 Widescreen kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels
Release: 22 novemberA KILLER WITHIN

Synopsis
Addison en zijn beste vriend Sam hebben samen een succesvol advocatenkantoor. Alles zit mee en niets staat een glanzende carrière in de weg. Tot het moment dat Addison thuis komt van zijn werk en hij zijn vrouw vermoord aantreft. De muur van de kamer is beklad met de tekst: 'We're even now'. Zijn zoon is zwaargewond en ligt inmiddels in het ziekenhuis. Als Addison door de politie als verdachte wordt aangewezen stelt hij zijn eigen onderzoek in. Hij stuit hierbij op een zaak uit het verleden. De ex-rechercheur op deze zaak wil Addison wel helpen, maar hij heeft hierbij een heel ander belang. Om de echte moordenaar te vinden zetten beide hun leven meerdere malen op het spel. Tijdens hun zoektocht door de onderwereld raken ze steeds dieper verstrikt in een web van geweld, intriges, bedrog en geheimen.

DVD Specificaties
Cast: C. Thomas Howell, Sean Young, Ben Browder, Dedee Pfeiffer, Giancarlo Esposito
Director: Brad Keller
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.78:1 Widescreen kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels
Release: 22 novemberZULU

Synopsis
Zulu is één van de grootste films aller tijden en vertelt het heldhaftige avontuur van moed tegenover enorme cultuurverschillen. Zulu is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Weinig andere films hebben de spanning, dreiging en terreur van een dergelijke veldslag getoond. Met als achtergrond het schitterende Zuid-Afrikaanse landschap is Zulu een mijlpaal in de filmgeschiedenis, die een gepast eerbetoon geeft aan een van de meest heldhaftige daden van heldendom in de geschiedenis van oorlogsvoering. Het verhaal gaat over 100 Britse soldaten die recht tegenover 4.000 Zulu krijgers kwamen te staan in de verdediging van Rorkes Drift in 1879. De rol van Michael Caine als de arrogante, maar moedige Luitenant Bromhead heeft hem internationaal doen doorbreken.

DVD specificaties
Cast: Michael Caine, Stanley Baker, Jack Hawkins, Ulla Jacobsson, James Booth
Director: Cy Endfield
Genre: Oorlog / Documentaire
Speelduur: 137 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.33:1 (4:3) kleur
Geluid: mono 2.0 Engels
Release: 22 novemberBEAT THE DEVIL

Synopsis
Billy Dannreuther (Humphrey Bogart) krijgt een vertrouwelijke tip over unranium mijnen in Kenia. Hij maakt een listig plan om het land, waar deze mijnen zich bevinden, zo goedkoop mogelijk te kopen, en zo snel rijk te worden. Dan worden zijn plannen gedwarsboomd door het vervoer. Als hij en zijn vrouw (Gina Lolobrigida) wachten tot ze naar Kenia kunnen afreizen, ontmoeten ze nog een stel mensen die hetzelfde plan hebben. Ze zijn echter erg op hun hoede om niet gearresteerd te worden, een van hen is namelijk een vluchtende huurmoordenaar...

DVD Specificaties
Cast: Humphrey Bogart, Gina Lollobrigida, Robert Morley, Jennifer Jones
Director: John Huston
Genre: Drama
Speelduur: 89 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.33:1 (4:3) zwart-wit
Geluid: mono 2.0 Engels
Release: 22 novemberTILL THE CLOUDS ROLL BY

Synopsis
Judy Garland en Robert Walker schitteren in deze opvoering over het verhaal van Jerome Kern, de briljante Broadway componist. In zijn begin dagen verliep zijn carrière echter niet zo vlot, als waar hij beroemt door is geworden, dus zocht hij hulp bij ene Van Heflin. Deze herkende het talent en het potentieel in de worstelende songwriter. Zijn eerste suggestie was dat Kern zijn horizon moest verbreden. Dit advies sloeg hij niet in de wind en hij besluit naar Engeland te gaan, naar West End. Hier krijgt hij het publiek op de banken en scoort hij hit na hit, zodat hij uiteindelijk in de spotlights van Broadway komt te staan en hij de beloning krijgt waar hij zo lang naar hunkerde. De film opent en sluit met het fabuleuze Showboat en wordt opgeluisterd door vele andere gedenkwaardige Kern liedjes. Opgevoerd door de tijdloze talenten van Judy Garland en Frank Sinatra en een uitblinkende support cast.

DVD specificaties
Cast: Judy Garland, Frank Sinatra, Robert Walker, Van Johnson, Dina Shore, Lucille Bremer, Kathryn Grayson
Director: Richard Whorf
Genre: Musical / Drama
Speelduur: 95 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2 (PAL)
Beeld: 1.33:1 (4:3) Gekleurde versie
Geluid: mono 2.0 Engels
Release: 22 novemberverwacht...

Het jaar houdt niet op in november. Op 1 december zullen we de volgende titels releasen:

• CSI: New York - Seizoen 1, Deel 1
De eerste 12 afleveringen van CSI: NY op 3 DVD's.
• Paul Verhoeven Box.
7 DVD's met het vroege werk van Paul Verhoeven waaronder: Turks Fruit, Soldaat Van Oranje, De Vierde Man, Wat Zien Ik!?, Keetje Tippel, Flesh & Blood en het interview Waar is mijn jas?/Nou dat was het dan! van Ruud den Drijver met Paul Verhoeven (gefilmd door Dick Rijneke).
• Classic Collection
- Angel And The Badman (John Wayne - '47)
- Last Time I Saw Paris (Elizabeth Taylor - '54)
- Red Sun (Charles Bronson/Alain Delon - '71)