:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: HET BESTE UIT CHRIS & CO
PERSBERICHT: HET BESTE UIT CHRIS & CO
Bron: Universal - Datum: 2005-11-15 - Geplaatst door: Werner
HET BESTE UIT CHRIS & CO

Al zeven jaar lang kruidt Chris Van den Durpel het VT4-najaar met sketches, liedjes, persiflages en parodieën. Tussen september 1998 en december 2004 zette hij in Chris & Co meer dan 80 verschillende personages neer.

Iedereen die tussen 1998 en 2004 hip, spraakmakend of gewoon alomtegenwoordig was in medialand, maakte kans op een Chris & Co tweelingbroer of -zus: Ben Crabbé, Carl Huybrechts, Anja Daems, Nic Balthazar, de hoofdpersonages uit Thuis (Jean-Pierre, Marianne, Frank, Florke en Simonneke), Arno Hintjens, Johan Museeuw, Sergio, Marcel Van Thilt, Jean-Pierre Van Rossem, Eddy De Mey, Gary Hagger, Herman Brusselmans, Ilse Demeulemeester, Ingeborg, Ingrid De Putter, Jerry Springer, Marlène de Wouters, Mimi Smith, Piet Huysentruyt, Piet Van Eeckhaut, Prins Laurent, en natuurlijk de koning van de reportagemakers ... Paul Schampers.

Op deze dvd werden de beste momenten uit 7 jaar Chris & Co verzameld. Meer dan 8 uur kijkplezier met sketches, muziekclips en bloopers.

Inhoud
Disc 1: Het beste van Chris & Co 1998-1999 met o.a. Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Ronny King, Ben Crabbé, Johan Museeuw en vele anderen...

Disc 2: Het beste van Chris & Co 2000-2001 met o.a. Snelle Eddy, Kamiel Spiessens, Commissaris Huyghebaert, Sylvain Van Genechten, Herman Brusselmans en vele anderen ...

Disc 3: Het beste van Chris & Co 2002-2003 met o.a. Jimmy B, Kevin van Stay Steady, Firmin Crets, Snelle Eddy, Prins Laurent en vele anderen...

Disc 4: Het beste van Chris & Co 2003-2004 met: Snelle Eddy, Schampers, Luc & Anita, Witse, Firmin Crets en vele anderen...

Regie: Ludo Cox & David Ottenburgh
Productie: Ded's It
Audio: Nederlands 2.0 mono
Beeld: 4:3 full frame
Genre: Cabaret.
Totale speelduur ca. 450 minuten.

Extra's:
• Bloopers

Chris Van den Durpel (Lokeren, 1960) studeert Woord aan het Gentse conservatorium en geeft daarna zestien jaar les dictie en voordracht aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren. Hij is in die periode ook te zien in de musicals Chicago en I love my wife, en te horen bij Radio 2 Oost-Vlaanderen (sportmagazine Buitenspel en Broccoli). Hij waagt de overstap naar televisie, en tijdens die BRT-periode ontstaan zijn eerste typetjes: Schampers, Herman Le Compte en Vlaams icoon Kamiel Spiessens. Hij is te zien in programma's als De Drie Wijzen, Interflix en het jeugdprogramma De Peulschil. Jimmy B betreedt voor het eerst de bühne in 1995, in het zomerprogramma van Margriet. Zoetjesaan heeft Chris genoeg typetjes en materiaal voor een eigen show en Typisch Chris betekent de definitieve doorbraak voor de veelzijdige entertainer. De tweede jaargang wordt bekroond met een Gouden Oog in de categorie Show en Muziek.

Met het heerlijke typetje Kamiel Spiessens en de speelfilm Oesje scoort Van den Durpel naar Vlaamse normen een wereldhit. 750.000 bezoekers, de Joseph Plateau-prijs, een exclusief contract met VT4 en een grenzeloze creatieve vrijheid zijn de resultaten van dit monstersucces. Vanaf 1998 pakt Chris Van den Durpel bij VT4 uit met uiteenlopende projecten. Zijn perfect neergezette typetjes – of het nu gaat om originals of hilarische persiflages van Bekende Vlamingen – vormen de rode draad van programma's als Kamiel Vertelt (kindersprookjes), De Jimmy B. Show (talkshow met BV’s) en Schampers (reportageprogramma). Hierin breidt Chris zijn gamma uit met Ronny King, Sylvain Van Genechten en Snelle Eddy.

Eind '98 presenteert Chris De Publiciteitsjaren en pakt hij uit met zijn grootste tv-succes en langstlopende reeks totnogtoe: Chris en Co. Naast oude en nieuwe typetjes worden vooral zijn parodieën op bestaande tv-programma's fel gesmaakt. Geen BV ontsnapt aan zijn raak geobserveerde imitaties. Stem, tics, kapsel, kledij... het is er altijd op, maar er nooit over. Van den Durpel beperkt zich overigens niet louter tot pure mimicry. Ook de situaties waarin zijn personages verzeilen, zijn steevast grappig en goed geschreven. Na Spiessens en Jimmy B scoort ook Sylvain Van Genechten in 1999 een gouden single.

Voor Van den Durpel blijft het daarna in stijgende lijn gaan, met nieuwe reeksen van De Publiciteitsjaren (Bert Beterams!) en Chris & Co, en een eerste serie van het avontuurlijke spelprogramma Fort Boyard. Chris & Co pakt uit met nog meer typetjes, nog meer programma- en zelfs filmpersiflages en – als nieuwigheid – items die inspelen op de actualiteit. In het najaar van 2001 draaft Chris op in de musical Kuifje - De Zonnetempel en wijdt de VRT een De Leukste Eeuw-hommage aan hem, gepresenteerd door Bart Peeters. In de praatkwis 't Is Maar Een Spel test hij als charmezanger Ronny King wekelijks de parate kennis van drie collega-BV’s. De laatste paar jaar investeert Chris Van den Durpel het grootste gedeelte van zijn tijd in nieuwe reeksen van Chris & Co, die overigens steeds beter en grootschaliger worden. In 2005 gaat de serie zelfs "live", met een centrale studiogast en een levend zaalpubliek.

Weblink: http://www.chrisenco.vt4.be/