:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: LOST EN DESPERATE HOUSEWIVES
PERSBERICHT: LOST EN DESPERATE HOUSEWIVES
Bron: Buena Vista - Datum: 2005-11-15 - Geplaatst door: Werner
LOST en DESPERATE HOUSEWIVES
Het complete eerste seizoen
2 top-series vanaf 1 december op DVD-box
Te koop in een 7 DVD-box resp. 6 DVD-box

Beide series zijn zeer populair in Amerika en hebben de laatste tijd in België ook een hele schare fans weten te verzamelen. Zowel Desperate Housewives (VRT en RTL) als Lost (VT4 en RTL) zijn niet alleen veel bekeken programma's op TV, maar wisten ook nog eens prestigieuze Emmy Awards binnen te rijven! De eerste seizoenen van deze topseries zullen vanaf 1 december te koop zijn in een DVD-box. Dus wie houdt van spanning en actie of eerder van een goede komedie, reserveert alvast het einde van het jaar voor heel wat boeiende TV-uren!

LOST - Het complete eerste seizoen
Verlies jezelf in de populairste serie van het jaar van J.J. Abrams, de maker van Alias. Lost werd onlangs bekroond met twee Emmy Award voor "Outstanding Drama Series" en "Outstanding Directing for a Drama Series". Wanneer vlucht Ocean Flight 815 de oceaan oversteekt zorgen hevige turbulenties ervoor dat het toestel vervaarlijk door elkaar wordt geschud en uiteindelijk in twee scheurt. Het vliegtuig stort neer op een verlaten eiland. In een van de helften van het vliegtuig overleven 48 inzittenden de ramp, maar verschillenden liepen verwondingen op of zijn helemaal in shocktoestand. Al snel groeit het besef dat ze zich dringend moeten organiseren om te kunnen overleven tot er redding komt. Een van de passagiers, Jack, een chirurg, neemt meteen het voortouw en start, met de hulp van enkele medepassagiers, met de verzorging van de gewonden die het nog kunnen halen. Sayid en Charlie beslissen een groot vuur te maken om hulp in te roepen terwijl Hurley voedsel, gevonden in het vliegtuig, uitdeelt aan de passagiers. Na zich ervan verzekerd te hebben dat zijn zoon Walt levend en wel is, legt Michael aan zijn nieuwe vriendin Kate uit dat als ze het andere deel van het vliegtuig zouden vinden, ze een radiosignaal kunnen uitzenden. Wanneer Jack hen vervoegt, wordt hun conversatie verstoord door vreemde geluiden, verschrikkelijke oorverdovende krijsen die steeds sterker worden. In de jungle worden de bomen door elkaar geschud en neergehaald tot het mysterieuze wezen plots verdwijnt. Bij de overlevenden blijft er enkel een ijzingwekkende stilte hangen. De 48 passagiers staan nog heel wat (slechte) verrassingen te wachten: wanneer een paar van hen de berg op het eiland beklimt, in de hoop er een noodsignaal te kunnen uitzenden, vangt hun radio een vreemde boodschap op, blijkbaar in het Frans. Dankzij Shannon die verschillende schooljaren heeft doorgebracht in Frankrijk, begrijpt de groep dat het gaat over een noodoproep die zich steeds herhaalt ... al jarenlang! Na een lange discussie beslist de groep niet over de boodschap te spreken met de andere overlevenden – alleszins niet meteen – om hun hoop op redding niet te ontnemen. Wel bereiden ze zich voor om te kunnen overleven ... op lange termijn. De angst, de vermoeidheid, de honger, de dorst zorgen gaandeweg voor spanningen tussen de overlevenden, zeker wanneer het steeds duidelijker wordt dat dit eiland vele geheimen verbergt, het ene al angstaanjagender dan het andere.

Lost – Het complete eerste seizoen op DVD
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Duits
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Duits / Zweeds / Noors / Deens / Fins.
Technische specificatie: 16 x 9 / 1.78:1 (geschikt voor alle beeldformaten).
Distributeur: Buena Vista Home Entertainment
Genre: Serie
Speelduur: ca. 15 uur
Kwotering: Vanaf 12 jaar

Bonusmateriaal :
• Het ontstaan van Lost
• Voor de crash
• Lost: op locatie
• Lost@comicon
• Welcome to Oahu – Achtergrondreportage van de pilot "The Making Of"
• De talenten van Matthew Fox
• Niet eerder vertoonde scènes
• ... en nog veel meer!DESPERATE HOUSEWIVES – Het complete eerste seizoen
Beleef nu het complete eerste seizoen van Desperate Housewives op DVD!

Nog maar net haalde de serie Desperate Housewives twee prestigieuze Emmy Awards binnen en twee Golden Globe Awards en diverse nominaties. Vanaf 1 december biedt Buena Vista je reeds het eerste deel van deze succesvolle en veel geprezen serie op DVD. "Hoeveel zou jij eigenlijk willen weten over je buren..." Met deze vraag opent seizoen 1 van Desperate Housewives, de veel besproken TV serie met een verfrissende en satirische kijk op het leven van 5 huisvrouwen en hun mannen uit de sjieke buitenwijk Wisteria Lane (Los Angeles). De serie start wanneer Mary Alice Young (Brenda Strong) haar perfecte huis in Wisteria Lane voorgoed verlaat door zelfmoord te plegen. In dit eerste seizoen ontdekken we samen met de bewoners van de wijk wat haar tot deze mysterieuze daad heeft gebracht… Vanuit het hiernamaals bekijkt en becommentarieert Mary Alice samen met ons het leven, de liefdes, vriendschappen, onhebbelijkheden, teleurstellingen, geheimen... van haar vroegere familie, vriendinnen en buren. En wees gerust, iedereen heeft zo zijn eigen geheimen en zorgen, en niet in het minst Mary's vier beste vriendinnen: Eerst is er Susan Mayer (Teri Hatcher), een gescheiden en alleenstaande moeder die zich vol overgave stort in de liefde, wanneer ze denkt de ware gevonden te hebben. Lynette Scavo (Felicity Huffman) neemt net terug haar veeleisende carrière in de publiciteit op na lange tijd huismoeder geweest te zijn voor 4 kinderen. Bree Van De Kamp (Maria Cross) is perfect, zelfs zo perfect dat haar man het niet meer aankan en de scheiding aanvraagt... Gabrielle Solis (Eva Longoria) is een ex-model dat alles heeft waar ze ooit van droomde – een rijke man, een groot huis, en nu een baby die erbij past... alleen weet ze niet wie de vader is. Kortom, Desperate Housewives is een vleugje soap, bestrooid met een snuifje mysterie en overgoten met een lekkere saus van veel bizarre humoristische situaties! Deze 6 Disc DVD Box zit ook vol verrassingen en leuke bonusfragmenten.

De actrices
Maria Cross (Bree Van De Camp)
Maria Cross was van bij haar eerste rol in een schoolstuk overtuigd dat ze actrice wilde worden. Ondertussen is haar palmares al behoorlijk indrukwekkend. Ze speelde reeds in TV-series (Melrose Place, Everwood, Seinfeld, Cheers en verschijningen in Ally McBeal, Spin City, ...), drama (CSI, Profiler en Touched By An Angel) en films (Dancing In September, Bad Influence, ...). Dit jaar werd ze genomineerd voor een Golden Globe Award voor de "Best Actress" en een Emmy Award voor "the Best Actress in a Comedy Series".

Teri Hatcher (Susan Mayer)
Hatcher was voor het eerst te zien op TV in Lois & Clark: The New Adventures Of Superman, waarna nog heel wat succesvolle films volgden, waaronder Spy Kids, Tomorrow Never Dies, Soapdish, The Big Picture en 2 Days In The Valley. Teri werd dit jaar reeds veelvuldig geprezen voor haar rol in Desperate Housewives met een Golden Globe Award ("Best Actress in a Leading Role, Musical or Comedy, Television"), een Screen Actors Guild Award ("Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series"), een Television Critics Award en een Emmy Award Nominatie.

Felicity Huffman (Lynette Scavo)
Felicity Huffman heeft reeds bewezen een zeer goede actrice te zijn in drama en komedie. Dit jaar kreeg ze een Emmy Award nominatie als "Best Actress in a Comedy Series" en voor haar nieuwste film Transamerica won Huffman de "Award for Best Film Actress". Op haar palmares staan ook: theater, film (Christmas With The Kranks, Raising Helen), televisiefilms (Out Of Order, The Heart Department, Cry Of The City, Quicksand, Underworld,...) en ander televisiewerk (Chicago Hope, X-Files, The Human Factor, Sports Night, The Golden Years,...).

Eva Longoria (Gabrielle Solis)
Dankzij haar looks werd Eva Longoria meermaals genoemd in lijstjes over de meest sexy vrouwen ter wereld. Haar acteertalent bewees ze in films (Harsh Times, The Sentinel, The Dead Will Tell), op televisie (L.A. Dragnet, Hot Tamales Live Show, The Bold And The Beautiful, Beverly Hills 90210, The Young And The Restless,...) en in theater (What The Rabbi Saw).

Desperate Housewives – Het complete eerste seizoen op DVD:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans; Dolby Surround 2.0: Duits
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Duits / Italiaans.
Technische specificatie: 16 x 9 / 1.78:1 (geschikt voor alle beeldformaten).
Distributeur: Buena Vista Home Entertainment
Genre: Serie
Speelduur: ca. 16 uur
Kwotering: Vanaf 12 jaar

Bonusmateriaal :
• Gesproken toelichting
• Bloopers van de set
• De geheimen van Wisteria Lane
• Achter de schermen van Desperate Housewives
• Oprah Winfrey is de nieuwe buurvrouw
• ... en nog veel meer!