:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASE JAPANSE KLASSIEKERS IN 2006
PERSBERICHT: RELEASE JAPANSE KLASSIEKERS IN 2006
Bron: Total Film - Datum: 2005-12-19 - Geplaatst door: Werner
RELEASE JAPANSE KLASSIEKERS OP 17 JANUARI 2006
Op 17 januari 2006 brengt Total Film Home Entertainment deel 4 en 5 van de Japanse Klassieker uit op DVD: Deel 4: Tokyo Drifter en deel 5: Branded To Kill. De regisseur van beide films is Seijun Suzuki. Hieronder vindt u meer meer informatie over deze titels. Tevens verschijnen op deze datum Eros, Illusive Tracks en The Overture.

SEIJUN SUZUKI
De films van de eigenzinnige regisseur Seijun Suzuki behoren tot de meest opwindende en visueel indrukwekkende van de Japanse cinema. Met de films die hij in de jaren '50 en '60 voor de Nikkatsu studio maakte, schiep hij een unieke stijl die zijn bazen zo vervreemde dat hij na de Yakuza klassiekers Tokyo Drifter en Branded To Kill de laan uit werd gestuurd. Beide films gelden nu als meesterwerken en Suzuki's verdraaiingen van de gangsterfilm conventies vormde de inspiratie voor filmmakers als Takeshi Kitano, John Woo, Quentin Tarantino en Jim Jarmusch.

TOKYO DRIFTER [TŌKYŌ NAGAREMONO]
Een film van Seijun Suzuki
Japanse Klassiekers 4

Tetsu is een jonge, maar ervaren Yakuza wiens loyaliteit aan zijn baas Katura buiten kijf staat. Katura besluit de clan te ontmantelen om zich met meer eervolle zaken bezig te houden. Dit is echter buiten de standvastigheid en de uitgekookte methodes van de clan gerekend, die lak heeft aan ouderwetse eer. Wegens zijn loyaliteit aan Katura ziet Tetsu zich gedwongen Tokio te ontvluchten. Hiermee begint voor hem een lange eenzame omzwerving in een ijselijk en dodelijk Japan.

Een film van Seijun Suzuki
Herkomst: Japan 1965
Beeld: kleur en zwart wit, formaat: 16:9
Speelduur: 83 minuten
Met: Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Hideaki Nitani, Ryuji Kita
Geluid: Dolby 1.0 Japans
Ondertitels: Nederlands en FransBRANDED TO KILL [KOROSHI NO RAKUIN]
Japanse Klassiekers 5

Met een adembenemende combinatie van geweld, erotiek en zwarte humor vond Suzuki de gangsterfilm opnieuw uit en bracht het genre naar een nieuw niveau dat grenst aan het surrealistische. Zijn laatste film voor Nikkatsu vertelt het waanzinnige verhaal van 'Nummer 3', Hanada. Als hij autopech heeft, wordt hij opgepikt door de mooie en mysterieuze Misako die al snel een beroep doet op zijn professionele diensten. De aanslag mislukt. Een fout die in de onderwereld niet over het hoofd kan worden gezien. Hanada raakt verwikkeld in een kat-en-muis-spel met de legendarische en anonieme ‘Nummer1'.

Een film van Seijun Suzuki
Herkomst: Japan 1967
Beeld: zwart wit, formaat: 16:9
Speelduur: 91 minuten
Met: Jo Shishido, Mariko Ogawa, Annu Mari, Koji Nambara
Geluid: Dolby 1.0 Japans
Ondertitels: Nederlands en FransEERDER VERSCHENEN JAPANSE KLASSIEKERS
In 2004 verschenen de eerste drie delen van de Japanse Klassiekers:
• SONATINE
Een film van Takeshi Kitano
• WOMAN IN THE DUNES
Een film van Hiroshi Teshigahara
• THE BALLAD OF NARAYAMA
Een film van Shohei Imamura