:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: HUURTITELS BEGIN 2006
PERSBERICHT: HUURTITELS BEGIN 2006
Bron: Universal - Datum: 2005-12-23 - Geplaatst door: Werner
HET SCHNITZELPARADIJS

Het Schnitzelparadijs is een hilarische komedie over de jonge Marokkaan Nordip Doenia, die van zijn traditionele vader medicijnen moet studeren. Nordip ziet dat niet zo zitten en neemt stiekem een baantje als afwasser in het plaatselijke hotel-restaurant, waar de keuken bevolkt wordt door een hofhouding van vreemde allochtone en autochtone snuiters, zoals de patserige Marokkaanse keukenhulpjes Mo en Amimoen, de agressieve Joegoslaaf Goran, de oenige Turk Ali, de foute kok Sander en de immer beschonken chef Willem. Als Nordip verliefd wordt op de mooie Agnes, het nichtje van de bazin, komen de verhoudingen in de keuken onder grote druk te staan en moet Nordip een belangrijke keuze maken.

Met: Mounir Valentyn, Bracha van Doesburgh (Vet Hard), Mimoun Oaïssa (Shouf Shouf Habibi), Yahya Gaier, Mo Chaara (Shouf Shouf Habibi), Tygo Gernandt (Van God Los), Gürkan Küçüksentürk (ONM), Frank Lammers (All Stars) en Linda van Dyck (Floris).
Regie: Martin Koolhoven (De Grot, Het Zuiden, Amnesia, Suzy Q)

http://www.hetschnitzelparadijs.nl/A DIRTY SHAME

De bijen gonzen, de bloemetjes lonken… lust is in the air in Harford Road in Baltimore, maar Sylvia Stickles, een bekrompen burgertrut, moet er niets van weten. Hoewel Sylvia's knappe man Vaughn nog altijd van bil wil, richt vrouwlief al haar aandacht op de familiezaak en haar exhibitionistische dochter Caprice, alias gogodanseres Ursula Udders. Dan raakt Sylvia betrokken bij een bizar verkeersongeval en verandert ze van een droge oude doos plotsklaps in een botergeile deerne. Een sexy, hoogst oneerbiedige komedie van cultregisseur John Waters.

Genre: komedie
Met: Tracey Ullman, Johnny Knoxville, Selma Blair, Mink Stole, Patricia Hearst
Regie: John Waters

http://www.adirtyshamemovie.com/BOY EATS GIRL

Een jongen wil een meisje zijn eeuwige liefde verklaren, maar pleegt nog diezelfde nacht zelfmoord. Zijn moeder, zo zijn moeders wel, laat hem uit de doden verrijzen. Allemaal goed en wel, maar aan haar voodooboek ontbrak een blad en nu is zoonlief een vleesetende zombie. In zijn zog wemelt het al snel van ondode tieners, en hij vindt het steeds moeilijker om zijn trek in zijn vriendin onder bedwang te houden.

Genre: Horror / Komedie
Met: Samantha Mumba, David Leon, Laurence Kinlan
Regie: Stephen Bradley

http://www.boyeatsgirl.com/HOUSE OF D

Tom Warshaw, een Amerikaans kunstenaar die in Parijs het bestaan van een bohémien leidt, blikt terug op zijn bewogen jeugd. Flashback naar 1973, het jaar waarin de 13-jarige Tommy in Greenwich Village op het punt staat een man te worden. Terwijl zijn alleenstaande moeder blijft rouwen om de dood van zijn vader, probeert Tommy aan zijn eigen verdriet te ontsnappen door de school op stelten te zetten en 's namiddags een slagersbestelronde te runnen met zijn beste vriend Pappass, een achterlijke conciërge. Lady, een hoer die in de beruchte vrouwengevangenis van Greenwich Village gevangen zit, geeft Tommy romantische raad en zo proeft hij voor het eerst van de liefde. Dan slaat het noodlot gruwelijk toe en moet hij een beslissing treffen die de rest van zijn leven zal beïnvloeden. En het is die beslissing die de volwassen Tom er, 30 jaar later, toe zal aanzetten om eindelijk zijn onverwerkte verleden te confronteren. Het regiedebuut van David Duchovny.

Genres: tragikomedie
Met: Anton Yelchin, Téa Leoni, David Duchovny, Robin Williams, Erykah Badu
Regie: David Duchovny

http://www.houseofdthemovie.com/I AM DAVID

David, een jongetje dat is opgegroeid in een Bulgaars gevangenenkamp in de jaren '50, weet niet wat vrijheid is en kent niets van de buitenwereld. Ook over het lot van zijn familie tast hij in het duister. Alles wat hij van het leven weet, werd hem geleerd door zijn medegevangene en mentor Johannes. Op een nacht ontsnapt David uit het kamp. Hij heeft een kompas bij, wat brood en een verzegelde brief die kost wat kost Denemarken moet bereiken, het enige land waar hij veilig zou zijn. Hij reist via Griekenland naar Italië, valt van het ene avontuur in het andere, geniet met volle teugen van de onbekende vrijheid, maar leeft ook met de constante druk om de geheimzinnige brief af te leveren. Aan de Zwitserse grens maakt hij kennis met Sophie, een kunstenares die zelf ook een tragedie te verwerken heeft en de vrouw die hem uiteindelijk zal helpen om de sleutel van zijn identiteit en lotsbestemming te ontdekken.

Genre: Drama, Oorlog
Met: Joan Plowright, Jim Caviezel, Ben Tibber, Clem Tibber, Maria Bonnevie
Regie: Paul Feig

http://www.iamdavidmovie.com/