:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2006-01-05 - Geplaatst door: Werner
JOYRIDE

Synopsis:
Joyride is een ouderwets lekkere roadmovie over drie jonge meiden, één man en een prachtige oldtimer cabriolet. De bitchy Chantal (Georgina Verbaan), de 'goth' Joy (Peggy Vrijens) en het domme blondje Roos (Dorien de Haan) stelen de wagen om mee naar Nice te rijden, waar een jaarlijkse talentenjacht voor supermodellen wordt gehouden. De film ontwikkelt zich tot een spannende psychologische thriller, als blijkt dat er een jongen bewusteloos in de kofferbak ligt. Het slachtoffer is Tim (Tygo Gernandt), een student die door Joy is gedrogeerd en meegenomen om wat avontuur mee te beleven. Geïnspireerd door een middeleeuwse legende over drie moordlustige maagden ('Trois Vierges') die verliefd worden op dezelfde man en hem vervolgens vermoorden om hun vriendschap te redden, wil Joy Chantal en Roos betrekken bij een moord op Tim. Dit plan komt op losse schroeven te staan als zich een speciale band ontwikkelt tussen Tim en Joy. Maar Chantal is een keiharde tante. Zij heeft al een verschrikkelijke daad op haar geweten en lijkt vastbesloten: Tim moet dood... Het verhaal van Joyride is gebaseerd op de middeleeuwse legende van 'Trois Vierges', waarbij drie jonge vriendinnen die verliefd zijn geworden op dezelfde jonge man, besluiten om hem te vermoorden om zo hun vriendschap te redden.

Cast: Tygo Gernandt, Georgina Verbaan, Peggy Vrijens, Dorien Haan
Camera: Robert van Alphen
Geluid: Ruud Bo
Produktie: Leo van Maarenuma
Regie: Frank Herrebout
Releasedatum: 7 februari 2006
Genre: Thriller/Roadmovie
Speelduur: 87 minuten
Taal: Nederlands
Beeld: 16:9 HD kwaliteit
Geluid: Dolby Digital 5.1

DVD Extra's:
• Behind the Scenes
• Deleted Scenes
• Making of
• Composers Filmscore
• Interview Regisseur
• Videoclip
• Officiële TrailersCLASSIC COLLECTION: TRINITY IS STILL MY NAME (1972)

Synopsis:
Trinity en Bamino zijn terug als de 2 vogelvrij verklaarde broers waarmee altijd alles mis mee lijkt te gaan. In Trinity Is Still My Name beloven de twee broers hun stervende vader om betere criminelen te worden, zonder dit keer gepakt te worden. Als ze door een oneerlijke wapenhandelaar aangezien worden voor federale agenten, besluiten ze de situatie uit te buiten voor hun eigen financiele winst. Door speling van het lot en een grote reeks misverstanden moeten de twee zich verstoppen in een missionarispost, wat weer zorgt voor een heleboel humor, waar Bud Spencer en Terence Hill patent op lijken te hebben!

Cast: Terence Hill, Bud Spencer, Yanti Somer, Enzo Tarascio, Harry Carey, Jr. Pupo de Luca, Jessica Dublin.
Music by: Maruizio & Guido de Angelis
Editor: Antonio Siciliano
Producer: Italo Zingarelli
Director: Enzo Barboni
Releasedatum: 7 februari 2006
Genre: Western
Speelduur: 107 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.33:1
Geluid: Dolby Digital stereo 2.0CLASSIC COLLECTION: BLOOD ON THE SUN (1945)

Synopsis:
In Blood On The Sun kruipt James Cagney in de huid van Kranten Editor Nick Condon. Gestationeerd in Tokyo tussen de twee wereldoorlogen in. Het verhaal begint als Nick de dubbele moord op een verslaggever onderzoekt. Hij komt achter informatie, welke, indien hij deze publiekelijk maakt, extreme gevolgen zal hebben voor de rest van de wereld! Japan is een plan aan het smeden, als een springplank om over de gehele wereld te regeren. Dit plan, ook wel bekend als het 'Tanaka Plan', resulteerde in aanvallen op China, Korea en Pearl Harbour in de Verenigde Staten. Condon moet eigenlijk de wereld waarschuwen, maar ook proberen in leven te blijven als de geheime politie achter hem aanzit. Een innemend verhaal, met het plot deels gebaseerd op waargebeurde verhalen, waarvan een deel al in de geschiedenisboeken is verschenen.

Cast: James Cagney, Sylvia Sidney, Porter Hall, John Emery, Robert Armstrong, Rosemary DeCamp
Cinematography: Miklos Rozsa
Producer: William Cagney
Director: Frank Lloyd
Releasedatum: 7 februari 2006
Genre: Classic
Speelduur: 98 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3 (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital mono 2.0CLASSIC COLLECTION: SNOWS OF THE KILIMANJARO (1952)

Synopsis:
De schrijver Harry Street (Gregory Peck) is gewond geraakt bij een jacht in Afrika. Door zijn verwondingen flitst zijn leven aan hem voorbij als zijn koortsige gedachten afdwalen naar zijn enige grote liefde Cynthia (Ava Gardner) die is overleden. En hoe schuldig hij zich voelt dat hij zijn carrière boven haar geluk stelde. Maar in zijn verwarde toestand is het zijn toegewijde vrouw Helen (Susan Hayward) die voor hem zorgt. Zij is er altijd voor hem om hem gerust te stellen en aan te moedigen. Desondanks wacht Helen nog steeds op het moment dat Harry inziet dat wat hij nu heeft beter is dan wat hij kwijtgeraakt is.

Cast: Gregory Peck, Susan Hayward, Ava Gardner, Hildegard Knef, Leo G. Carrol
Writer: Ernest Hemingway / Casey Robinson
Editor: Barbara McLean
Music: Bernard Herrmann, Alfred Newman
Producer: Darrel F. Zanuck
Director: Henry King
Releasedatum: 7 februari 2006
Genre: Avontuur
Speelduur: 113 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3 (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital mono 2.0CSI NEW YORK: SEIZOEN 1 DEEL 2
In a city that never sleeps, CSI:NY never rests.

Synopsis:
In de ‘Big Apple’ is een team doortastende forensische detectives actief om moorden op te lossen door alle sporen te verzamelen en te interpreteren. Tijdens de zoektochten naar DNA, haren, bloedspetters, vingerafdrukken en andere, met hightech apparatuur op de sporen aanwijzingen, schijnt de serie nieuw licht op de soms onheilspellende wereldstad. Detective Mack 'Mac' Taylor (Gary Sinise) is een gedreven 'crime scene investigator'. Zijn partner, detective en workaholic Stella Bonasera (Melina Kanakaredes) deelt zijn voorliefde voor het werk. Samen geven zij leiding aan het team deskundigen.

Cast: Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Hill Harper Eddie Cahill
Producer: Anthony E. Zuiker
Regie: Diverse regisseurs
Releasedatum: 21 februari 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 445 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

DVD Extra's:
• "Tanglewood" Commentary
• The World’s Largest Crime Scene
• The cast examine the characters
• The Zoo Year
• CSI:NY set tourBIGAS LUNA: LA TETA Y LA LUNA

Synopsis:
Tete (Biel Duran) is een jongen van rond de 10 jaar en ontzettend jaloers op zijn broertje die nog een baby is en het alleen recht heeft op zijn moeders tepels. Hij mist de 'moedermelk' die hij zo lekker vond. Daarop gaat hij te raad bij De Maan, of hij ook geen 'tiet' kan krijgen! Zijn gebeden worden verhoord met de komst van Estrellita (Mathilda May) een ontzettend mooie franse danseres. Hij wil haar hart veroveren, ondanks dat hij nog maar zo jong is. Maar zijn weg naar ware liefde verloopt niet zoals hij had gewild. Estrellita is namelijk heimelijk verliefd op Maurice(Gerard Dermon), een opgeblazen motorrijder, en Estrellita wordt ook nog achternagezet door Miguel, een Flamenco zanger met een stem van een engel. La Teta Y La Luna grijpt je aan door de pijn en marteling die je ontmoet als je gek bent op iemand die je niet kunt krijgen. De film laat je achter met de gedachte aan de tijd die je zelf doormaakte, gek van je eerste liefde….

Cast: Biel Durán, Mathilda May, Gérard Darmon, Miguel Poveda, Abel Folk, Laura Mañá.
Producer: Andres Vicente Gomez
Editor: Carmen Frias
Director: Bigas Luna
Releasedatum: 21 februari 2006
Genre: Komedie
Speelduur: 87 minuten
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1

3 awards:
- Cinema Writers Circle Awards, Spain 1994 - Won, CEC Award (Best Editing) - Carmen Frías
- Gramado Film Festival 1994 - Won, Golden Kikito (Best Editing) - Carmen Frías
- San Sebastián International Film Festival 1993 - Won, Special Prize of the Jury - Bigas LunaBIGAS LUNA: LAS EDADES DE LULU

Synopsis:
Als de 15-jarige Lulu bezwijkt voor de avances van een van haar broers vrienden, Pablo, heeft ze al snel haar eerste sexuele ervaring in zijn auto. En al snel gaat een nieuwe wereld voor haar open. Jaren later, komen ze elkaar weer tegen en trouwen met elkaar. Eens getrouwd, creëren zij hun eigen wereld, met sex als tijdsbesteding, weg van de gecompliceerde echte wereld. In no-time raakt Lulu in verwachting en krijgt een kleine. Hun intense sexuele ontdekkingstocht wordt vermorzeld als Pablo te ver gaat, en Lulu onverwachts in een trio betrekt met zijn beste vriend. Lulu is niet in staat Pablo te vergeven, en gaat bij hem weg. Eenmaal alleen, mist ze de sex en haar sexuele fantasieen spelen haar parten. Haar grenzen komen steeds verder te liggen, totdat het haar bijna fataal wordt…. Indrukwekkend en expliciet, Les Edades De Lulu is een van de meest sensuele en erotisch geladen cinemagrafische ervaringen ooit gemaakt.

Cast: Francesca Neri, Oscar Ladoire, Maria Barranco, Fernando Guillen Cuervo
Producer: Andres Vicente Gomez
Writer: Bigas Luna, Almudena Grandes
Editor: Pablo G. del Amo
Fotographs: Fernando Arribas
Director: Bigas Luna
Releasedatum: 21 februari 2006
Genre: Speelfilm
Speelduur: 91 minuten
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1

Award
- Goya Awards 1991 - Won, Goya Best Supporting Actress - María BarrancoLOST
It's Phone Booth in a car.

Synopsis:
Gevangen in een eindeloos doolhof van wegen in de Nevada woestijn probeert Jeremy Stanton (Dean Cain) de juiste weg te vinden. Hij is verdwaald. Een paar uur eerder heeft hij op brute wijze de bank van zijn werkgever beroofd en is op weg naar zijn vrouw en zoontje om een nieuw bestaan op te bouwen. Jeremy heeft echter één grote fout gemaakt: hij heeft de gestolen miljoenen voor zichzelf gehouden en wordt nu opgejaagd door zijn partner. Gehinderd door wegafsluitingen, omleidingen en overstromingen probeert hij de juiste weg te vinden. Zijn enige hulp hierbij is de telefoniste van de verkeerscentrale. Zij probeert Jeremy middels de mobiele telefoon veilig door de woestijn te leiden. Inmiddels komt zijn achtervolger dichter en dichterbij… Het wordt de rit van zijn leven.

Cast: Dean Cain, Ashley Scott, Danny Trejo, Irina Bjorklund
Director: Darren Lemke
Writer: Darren Lemke
Producer: Kevin Matossian
Releasedatum: 21 februari 2006
Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1THE DEFENDER

Synopsis:
Wie van non-stop actie houdt, is bij The Defender aan het goede adres. In deze film vecht de Zweedse actieheld Dolph Lundgren (o.a. Masters Of The Universe, Rocky IV) in dienst van de Amerikaanse regering tegen terrorisme. Hij is Lance Rockford, de persoonlijke en uiterst loyale lijfwacht van het hoofd van de nationale veiligheidsdienst Roberta Jones. Zij moet ervoor zorgen dat de grootste terrorist, Mohamed Jamar, voor de wereld onzichtbaar blijft. Hij mag zich niet profileren, maar ook geen martelaar worden door te sterven. Als Mrs. Jones met een team van zes veiligheidsmensen voor een uiterst geheime ontmoeting met Jamar arriveert in een afgelegen hotel buiten Boekarest, lopen ze in een hinderlaag. Blijkbaar is er nog iemand op de hoogte van deze operatie en wil hen tegenhouden. Dan begint er een strijd op leven en dood tegen een onbekende vijand. Lance moet niet alleen Mrs. Jones maar ook Jamar tegen deze meedogenloze tegenstander beschermen.

Cast: Dolph Lundgren, Jerry Springer, Shakara Ledard, Thomas Lockyer
Producer: Philippe Martinez, Douglas W. Miller, Claudine Strasser
Writer: Douglas W. Miller
Director: Dolph Lundgren
Releasedatum: 21 februari 2006
Genre: Actie
Speelduur: 88 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1THE BLOB

Synopsis:
Een vreemde meteoriet land net buiten een klein dorpje. Een oude man (Olin Howlin) gaat op onderzoek uit. Het blijkt een vreemde gelachtige substantie te zijn: een soort Blob. De man wordt gepakt door de Blob, maar kan door een jong stel gered worden en ze nemen hem mee naar de dokter. Maar de Blob is onderweg, en neemt alles wat op zijn weg komt. Zo ook de man, dokter en zelfs de verpleegster worden verzwolgen. Als het jonge stel melding maakt bij de politie geloven ze hen niet waarop ze beschuldigd worden dit alles te hebben verzonnen. Ze worden pas begrepen als de Blob zijn opwachting maakt in de locale bioscoop. Iedereen die aan de Blob weet te ontsnappen rent schreeuwend de straat op. Er is slechts één iemand die weet hoe de blob te stoppen: De jonge Steve McQueen. Hij kwam erachter dat de Blob alleen van warmte houd en daardoor kan groeien. Door een lading brandblussers op hem leeg te spuiten, weet Steve McQueen de Blob te bevriezen. De blob wordt in bevroren toestand met het vliegtuig gedropt boven de Zuidpool. Alleen de Blob is alleen maar bevroren. Hij is nog niet dood…... Deze film uit 1958 betekende de doorbraak voor de dan nog jonge Steve McQueen en heeft een typische setting voor deze periode uit de filmgeschiedenis: Tieners en een klein dorpje.

Cast: Steve McQueen, Aneta Corsaut, Earl Rowe, Olin Howland
Writer: Irving H. Millgate
Producer: Jack H. Harris
Director: Irvin S. Yeaworth Jr.

Releasedatum: 21 februari 2006
Genre: Horror
Speelduur: 83 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital mono 2.0