:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
Bron: A-Film - Datum: 2006-01-06 - Geplaatst door: Werner
CINEMA ASIA 1 (BOX)
Releasedatum: 02-02-2006

DOLLS

Matsumoto en Sawako waren ooit een gelukkig koppel dat op het punt stond om in het huwelijksbootje te stappen. Maar door de inmenging van de ouders, die vooral het belang van de familie voorop wilden stellen, werd de jonge man gedwongen tot een vreselijke keuze. Hiro is een eenzame, ouder wordende yakuza leider. Dertig jaar geleden was hij een arme fabrieksarbeider die elke middag in het park zijn vriendinnetje ontmoette. Maar door voorrang te geven aan zijn persoonlijke ambities, liet hij haar staan. Nu keert hij terug naar het park om er oude herinneringen op te halen. Haruna Yamaguchi brengt haar dagen door aan het strand, waar ze naar de eindeloze zee kijkt. Haar gezicht is half omhuld met verband. Voor haar ongeval was zij een gevierde popster die een glamoureus leven leidde. Miljoenen fans verafgoodden haar, maar Nukui was ontegensprekelijk haar meest toegewijde fan. Vandaag wil hij zijn trouw bewijzen.

Geluid/Taal: Japans Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interviews with Cast & Crew (+/- 40 min)
• Venice Film Festival 2002 (+/- 8 min)
• Behind the Scenes (+/- 18 min)
• Filmographies & Biographies of Cast & Crew

IN THE MOOD FOR LOVE

Wanneer Meneer Chow en zijn vrouw verhuizen naar een nieuw appartementencomplex, komt hij in contact met zijn buurvrouw, mevrouw Chan. Uit eenzaamheid zoeken Chow en Chan elkaars gezelschap op. Op een dag komen ze er achter dat hun partners een verhouding met elkaar hebben. Hun vriendschap wordt hechter door de gedeelde wraakgevoelens en groeit langzaam uit tot liefde. Nu staan ze voor de keuze: doorgaan met hun relatie of terug keren naar hun overspel plegende partners.

Geluid/Taal: Cantonees Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.66:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

THE BLUE KITE

De vader van Tietou komt om in een heropvoedingskamp en zijn moeder belandt, na in aanraking te zijn gekomen met het rode leger, in de gevangenis. De blauwe vlieger van Tietou is een symbool van hoop voor het jonge gezin.

Geluid/Taal: Mandarijn Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 4:3 Letterbox
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Filmography of Director Tian Zhuangzhuang

SPRING, SUMMER, FALL, WINTER... AND SPRING

Spring, Summer, Fall, Winter... And Spring is een afschildering van een leven in vijf hoofdstukken. De lente toont geboorte en dood; in de zomer heersen liefde en obsessie; in de herfst is er pijn en woede en in de winter leegte en vrede. Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en de jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Dit geldt ook voor een oude en een jonge monnik die een kluizenaarshuisje delen dat drijft op een grote vijver, midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun leven doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit - en tragedie. De jonge monnik ervaart het ontwaken van liefde wanneer een vrouw zijn beschermde leven binnendringt. Hij voelt de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring...

Geluid/Taal: Koreaans Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making Of (+/- 17 min)
• Press Conference (+/- 10 min)

Alle films behalve In The Mood For Love zijn een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.CINEMA ASIA 2 (BOX)
Releasedatum: 02-02-2006

ZATOICHI

Zatoichi is blind, leeft van gokken en het geven van massages. Maar achter deze eenvoudige man schuilt een meester in het zwaardvechten. Zatoichi is bliksemsnel en uiterst doelgericht. Wanneer hij in een bergdorpje aankomt, merkt hij dat het hele dorp geterroriseerd wordt door de bende van Ginzo. In een goktent, ontmoeten Zatoichi en zijn vriend Shinkichi, een koppel Geishas, even mooi als gevaarlijk. Wanneer Zatoichi de bende van Ginzo tegen het lijf loop, wordt een bloedbad onvermijdelijk...

Geluid/Taal: Japans Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Dolby Stereo; Frans Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

TOGETHER

Xiaochun is 13 jaar oud, een getalenteerd violist die samen met zijn vader in een kleine provinciale stad woont. Hij is verlegen en gevoelig en muziek is zijn enige manier om zijn gevoelens te uiten. Xiaochun's zachtaardige vader wil het beste voor hem en ze
verhuizen naar het immens grote Bejing, waar Xiaochun auditie kan doen bij een prestigieuze muziekschool waar zijn talent beter tot zijn recht zal komen. Hij ontmoet veeleisende leraren, ontdekt wat ware vriendschap is, wordt voor het eerst verliefd, leert hoe pijnlijk de liefde kan zijn en leert de ware aard van muziek. Nu zijn wereld zich in tweeën splitst en iedereen hem vertelt wat ze van hem willen, moet Xiaochun uitvinden wat hij zelf wil.

Geluid/Taal: Mandarijn Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview Director Chen Kaige (+/- 41 min)
• Filmography Director Chen Kaige

2046

Hong Kong, 1966. In een kleine hotelkamer schrijft Chow Mo Wan een Science-Fiction boek dat zich afspeelt in 2046. Het gaat over een mysterieuze trein naar 2046 waar al degenen die daarheen gaan worden gedreven door hetzelfde verlangen: hun verloren herinneringen terugvinden. Tijdens het schrijven denkt hij aan de vrouwen die in zijn leven zijn voorbijgegaan. Elk van deze vrouwen hebben een spoor achtergelaten in zijn geheugen en voeden zijn inspiratie. Een van hen komt regelmatig terug, de vrouw van wie hij echt gehouden heeft. Het is zijn buurvrouw in hotelkamer 2046.

Geluid/Taal: Cantonees Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

FLEEING BY NIGHT

In het decor van China in de jaren dertig ontmoet Ing'er, de dochter van een theatereigenaar na een jarenlange briefwisseling eindelijk haar verloofde Shaodung, die zijn opleiding in New York heeft genoten. Tijdens deze ontmoeting heeft een theatergezelschap net zijn tijdelijke intrek genomen in het ouderlijke huis van Ing'er. Zowel Ing'er als Shaodung raken gefascineerd door Lin Chung, de hoofdrolspeler van het gezelschap. Hij is een gekwelde jongeman gehuld in mysterie. Het verhaal krijgt een dramatische wending wanneer beide mannen zich tot elkaar aangetrokken voelen in een tijd waarin van een dergelijke liefde geen sprake kan zijn. Een mooi verhaal met een prachtige soundtrack.

Geluid/Taal: Mandarijn Dolby stereo, Dolby Digital 5.1 enhanced
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Alle films behalve Fleeing By Night zijn een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.CINEMA ASIA 3 (BOX)
Releasedatum: 02-02-2006

RASHOMON

Rashomon is niet zomaar een klassieker: sinds de verschijning in 1950 is de film uitgegroeid tot een archetype: dat waarin diverse visies op één gebeurtenis elkaar moedwillig tegenspreken. De vorm werd geïmiteerd in onder andere The Outrage, Hero en The Usual Suspects. Het had nogal wat voeten in de aarde voordat Rashomon werd gemaakt: Akira Kurosawa's vaste studio Toho wilde er niet aan en de baas van de kleinere Daiei studio was zó verbolgen over het uiteindelijke resultaat dat hij zijn naam van de credits liet halen. Eenmaal in de bioscopen was de film echter een groot succes en na vertoning op het Filmfestival van Venetië werd de film onmiddellijk beschouwd als een meesterwerk. Rashomon draait om een moord en een verkrachting in de bossen. In flashbacks krijgt de kijker de gebeurtenissen viermaal te zien, steeds verteld vanuit een ander personage. De versies verschillen onderling zo sterk dat het onmogelijk is om de ware gebeurtenissen te achterhalen. Bij het verschijnen van Rashomon was de vertelvorm waarin diverse flash-backs elkaar tegenspreken volstrekt nieuw. Sindsdien is deze veelvuldig gekopieerd. Nog steeds is de titel van de film spreekwoordelijk voor een film die de waarheid van een steeds nieuwe kant belicht. Rashomon werd bekroond met de Gouden Leeuw in Venetië in 1951 en de Oscar voor de Beste niet-Engelstalige film in 1952.

Geluid/Taal: Japans Mono
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)
Disc formaat: DVD 5

THE BROTHERHOOD OF WAR (a.k.a TAEGUKGI)

Taegukgi neemt het publiek mee op een emotionele reis door het door oorlog verscheurde Korea. Het verhaal speelt zich af in 1950 aan het begin van de Koreaanse oorlog. Jin seok (Won bin) en Jin-tae (Janfd Dong-gun) zijn broers die uit een arm maar gelukkig gezin komen. Jin-tae is schoenen poetser en is verloofd. Zijn jongere broer bereidt zich voor om naar de universiteit te gaan. De twee broers worden gedwongen zich staande te houden wanneer hun familie uit elkaar wordt gehaald en wanneer de vreselijke oorlog voor veel ellende zorgt. Al vanaf het begin van de oorlog probeert de overbezorgde Jin-tae zijn jongere broertje te beschermen. Jin-seok is er, ondanks zijn leeftijd (18), lichamelijk slecht aan toe. Op een dag wordt Jin-tae verteld dat als hij een ere medaille weet te ontvangen, zijn jongere broertje zal worden ontslagen uit het leger. Jin-tae schrijft zich hierdoor in voor elke gevaarlijke missie. Maar deze missies eisen veel van hem en maken van hem een ander mens; een wrede en harde man, ongevoelig voor de dood. Jin-seok begrijpt niet hoe zijn broer zo heeft kunnen veranderen. Uiteindelijk ontvangt Jin-tae een ere medaille voor zijn daden maar blijkt het niet mogelijk zijn broertje Jin-seok te ontslaan uit het leger�

Geluid/Taal: Koreaans DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

HET RODE KORENVELD (a.k.a. THE RED SORGHUM)

China, de jaren dertig van de twintigste eeuw. Een oude lepralijder die een afgelegen wijngaard beheert, overlijdt. Jiu'er, de vrouw die door de lepralijder is gekocht en haar minnaar, die door de verteller van de film 'mijn opa' wordt genoemd, nemen de wijnhandel over. Zij zetten een geïdealiseerde quasimatriarchale gemeenschap op, onder leiding van Jiu'er. Dan dringen Japanse soldaten het gebied binnen en leggen de bewoners hun regels op. Ze willen de druivenvelden platgooien om plaats te maken voor een weg. Dit pikken de lokale bewoners niet en ze komen in opstand. Zullen zij hun verzet overleven?

Geluid/Taal: Mandarijn mono
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 5

SWORD IN THE MOON

Deze Koreaanse martial arts film in de beste 'heroic bloodshed' traditie speelt zich af in het Seoul van 1628. Twee jongemannen sluiten vriendschap tijdens hun opleiding aan de militaire academie. Kyu-Yeop wordt gestationeerd bij het leger terwijl Ji-Hwan carrière maakt binnen de koninklijke garde. Wanneer Kyu-Yeop door zijn meerderen gedwongen wordt om een militaire coup te plegen, betekent dit ook dat hij zijn beste vriend moet vermoorden. Vijf jaar na de moord wordt ineens op mysterieuze wijze een aantal hoge generaals omgebracht. Niemand weet door wie de meedogenloze moorden worden gepleegd. Het enige dat men weet is dat ze worden gepleegd met een zwaard voorzien van de inscriptie van de koninklijke garde. Leeft Ji-Hwan nog en is dit zijn bloedige wraak?

Geluid/Taal: Koreaans DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical TrailerSIMON
Releasedatum: 02-02-2006

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn�

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Nederlands DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Feature Commentary Track with Eddy Terstall
• Feature Commentary Track with Cees GeelLA MALA EDUCACION
Releasedatum: 02-02-2006

Begin jaren '60 ontdekken twee jongens, Ignacio en Enrique, de liefde, films en angst op een Christelijke school. Vader Manolo, het hoofd van de school en literatuurleraar, is getuige van deze ontdekkingen, maar neemt er ook aan deel. De drie personages staan nog twee keer tegenover elkaar, eind jaren '70 en in de jaren '80. Deze ontmoetingen veranderen het leven én de dood van sommige van hen.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Trailers & TV Spots (+/- 3 min)
• Deleted Scenes (+/- 5 min)
• Making of (+/- 2 min)
• Photo Galleries
• Press BooksSPRING, SUMMER, FALL, WINTER...AND SPRING
Releasedatum: 02-02-2006

Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet voor de twee monnikken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun beider levens doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit - en tragedie. Want ook zij ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die ieder van ons in hun greep houdt. Onder toeziend oog van de Oude Monnik ervaart de Jonge Monnik het verlies van de onschuld wanneer een spel een gruwelijke wending neemt, ervaart hij het ontwaken van liefde wanneer een vrouw hun beschermde leven binnendringt, voelt hij de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring. Net als de seizoenen voortdurend aan verandering onderhevig zijn, zal het kluizenaarshutje voor altijd een thuis voor de geest zijn, zwevend tussen het nu en de eeuwigheid.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Koreaans: Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making Of (+/- 17 min)
• Press Conference (+/- 10 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.LES CHORISTES
Releasedatum: 02-02-2006

1948. Clément Mathieu (Gérard Jugnot), een werkloze muziekleraar, krijgt een baan als ambtenaar in een tuchtschool voor minderjarige jongeren. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school en vooral door het extreme en grotendeels nutteloze beleid van directeur Rachin (François Berléand). Mathieu besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek. Christophe Barratier's regiedebuut is een tijdloos verhaal van jeugdjaren – al de wanhoop, het oprechte streven, de gevoelige geheimen en de hilarische streken – zoals ze worden ervaren door een kleurrijke verzameling ontspoorde kinderen die zich proberen te manifesteren in een harde wereld vol regels, overtredingen en straf. In dit emotioneel geladen drama zien we een handjevol zeer getalenteerde kinderen, achter de camera bijgestaan door een briljant kinderkoor onder regie van Bruno Coulais (Crimson Rivers, Himalaya, Microcosmos).

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical TrailerDORP AAN DE RIVIER
Releasedatum: 02-02-2006

Dorpsdokter Van Taeke (Max Croiset), een gerespecteerd en kundig man, heeft zo zijn eigen ideeën over de uitoefening van het doktersvak. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden kruisen tal van uitzonderlijke, vervelende, gevoelige, komische maar bovenal
levensechte gebeurtenissen het pad van de levensgenieter en rebelse geneesheer. Zo is daar de bevalling van mevrouw Van Erpen, de molenaarsknecht die zelfmoord pleegt en een macabere moord. Van Taeke, voor wie arm en rijk gelijk zijn, heeft een uitgesproken eigen mening die helaas niet bij iedereen in goede aarde valt. Hij is de hoge heren in het dorp meer en meer een doorn in het oog en er rest hen nog maar één oplossing. Van Taeke moet het veld ruimen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Antoon Coolen uit 1934 en naar een scenario van Hugo Claus presenteerde regisseur Fons Rademakers met Dorp Aan De Rivier in 1958 zijn debuutfilm. Het werd een eerlijke afspiegeling van de oer-Hollandse cultuur, leefwijze en vooral van het prachtige in wintertonen gehulde landschap aan de bevroren rivier. Rademakers zag zijn debuut meteen al bekroond met een nominatie voor de Gouden Beer in Berlijn en een Oscarnominatie voor de beste buitenlandse film.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Nederlands Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Duits, Frans, Engels, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmogaphies
• Photo Gallery
• Publicity Artwork
• AwardsALL OR NOTHING
Releasedatum: 02-02-2006

Penny's liefde voor Phil, haar partner is uitgedoofd en het dagelijkse leven is een sleur geworden. Phil is een lieve, filosofische man en probeert zijn brood te verdienen als taxichauffeur. Penny, caissière in een supermarkt, zorgt ervoor dat ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Hun dochter Rachel is schoonmaakster in een bejaardentehuis. Hun werkloze zoon Rory maakt hen het leven zuur. Wanneer Rory plotseling ziek wordt en naar het ziekenhuis moet, krijgen Penny en Phil de kans elkaar terug te vinden. All Or Nothing brengt ons gedurende enkele dagen in een Londense sociale woonwijk. De buren en vrienden van Phil en Penny, raken elk op één of andere manier betrokken bij wat Rory overkomt.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.DE ENCLAVE
Releasedatum: 02-02-2006

Afl. 1: Halszaak
Ibro (Ramsey Nasr), tolk bij het Joegoslavië Tribunaal, werkte tijdens de val van Srebrenica voor Dutchbat, waar hij getuige was van de deportatie van zijn familie. In de jaren na dit drama heeft hij een nieuw leven in Nederland op weten te bouwen met Dutchbatter Sandra (Nienke Römer) die een kind van hem verwacht. Dan wordt hij op een dag op het Joegoslavië Tribunaal geconfronteerd met Darko Bokan (Frank Lammers), een aangeklaagde sergeant die volgens Ibro de dood van zijn familie op zijn geweten heeft. Darko wordt echter wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Ibro begaat een wanhoopsdaad… hij gijzelt Darko in het gebouw van het Tribunaal.

Afl. 2: Het verhoorhuis
Ibro probeert Bokan tot een bekentenis te dwingen. Bokan weigert, maar wordt wel opnieuw geconfronteerd met de ware toedracht van de door hem begane gruwelijkheden. In dezelfde bunker van waaruit de Nederlandse regering ooit geprobeerd heeft de val van de enclave te voorkomen, komt een crisisteam bijeen. Eén van de leden is de destijds verantwoordelijke Minister van Defensie George Terhoef (Johan Leysen). Dan verzoekt Ibro om Bokan in te ruilen voor Terhoef.

Afl. 3: In de grond
Vier jaar later reist ex-minister Terhoef, als lid van een Eurodelegatie die toeziet op de wederopbouw van Bosnië, samen met zijn vrouw Ilse (Renée Soutendijk) en dochter Tara (Sanne Van Kampen) naar Srebrenica. De trip loopt uit op een nachtmerrie. Als dochter Tara op een dag verdwenen is, moet Terhoef dezelfde kwellende onzekerheid ondergaan als de duizenden slachtoffers van de oorlog.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: 4:3 Letterbox
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Making Of
• Audiocommentaar van schrijvers en regisseurJEAN DE FLORETTE
Releasedatum: 02-02-2006

In dit eerste deel van een episch tweeluik volgen we de lotgevallen van Jean Cadoret (Gérard Dépardieu). Hij heeft het stadsleven de rug toegekeerd nadat hij van zijn moeder, Florette, een boerderij in de Provence heeft geërfd. Zijn heroïsche pogingen om daar samen met vrouw en dochter een 'nieuw Eden' te creëren, worden echter gedwarsboomd door zijn buurman, César Soubeyran (Yves Montand), die erop uit is om zijn grond in te pikken. Terwijl het landschap geteisterd wordt door een aanhoudende droogte, smeedt César met de hulp van een corrupte neef en de samenklittende dorpelingen een duivels plan dat Jean tot aan de rand van de waanzin zal brengen. De fatale consequenties van hun verbeten strijd krijgen hun beslag in het al even oogstrelende vervolg, Manon des Sources (Nu ook verkrijgbaar op DVD). Regisseur Claude Berri's onbetwiste meesterwerk won vier Britse Academy Awards (w.o. Beste Film) en werd genomineerd voor acht Franse Césars en een Oscar voor beste buitenlandse film.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1 Enhanced
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Cast & Crew InfoMANON DES SOURCES
Releasedatum: 02-02-2006

Manon Des Sources is het oogstrelende vervolg op het al even betoverende Jean De Florette, gebaseerd op Marcel Pagnol's klassieke roman over hebzucht, overleven en lotsbestemming. Manon, dochter van de titelheld uit de vorige film, is inmiddels een volwassen, beeldschone vrouw. De boerderij in de Provence die ooit van haar vader was, is nu definitief in handen van de sluwe Le Papet en diens niet al te snuggere neef Ugolin. Zodra Manon echter de ware toedracht van haar vaders tragische dood ontdekt, zint deze vrijgevochten herderin op wraak. Manon Des Sources is een visueel feest van een film, gedragen door zeldzaam geïnspireerde acteerprestaties van met name Emmanuelle Béart en Yves Montand en uitmondend in een even onthutsende als onverwachte climax.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1 Enhanced
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Cast & Crew InfoWILBUR WANTS TO KILL HIMSELF
Releasedatum: 02-02-2006

Wilbur probeert keer op keer zich van het leven te benemen maar vooralsnog is hij daar niet in geslaagd. Zijn unieke aantrekkingskracht, vooral op vrouwen, zijn pit en charme kunnen niet verhullen dat hij gebukt gaat onder groot pessimisme. De desillusie bij Wilbur is zo groot dat hij ernstige vraagtekens zet bij de zin van zijn leven op aarde. Dat in tegenstelling tot zijn oudere broer Harbour die een optimist zonder weerga is en het zorgdragen voor geluk in Wilbur's leven tot een belangrijk doel heeft gemaakt. De twee excentrieke broers van rond de dertig leven in Glasgow waar ze een vervallen boekenwinkel hebben geërfd, de enige herinnering aan hun onlangs overleden vader.

Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• B-Roll (+/- 8 min)
• Interviews with C&C (+/- 10 min)SHE HATE ME
Releasedatum: 02-02-2006

Als klokkenluider Jack Armstrong wordt ontslagen wil hij weer snel aan het werk. Hij had alleen niet verwacht dat hij spermadonor zou worden voor lesbische vrouwen die graag een kind willen! Met alle gevolgen van dien.

Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical TrailerMA VIE EN ROSE / LE MUR (2 DVD)
Releasedatum: 02-02-2006

Disc 1:
Ma Vie En Rose
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Another Feature Film by director Alain Berliner: "Le mur"
Beeldformaat: 16/9 anamorphic (1.66:1)
Geluid/Taal: Frans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: 67 min.

Disc 2:
Geluid/Taal: Frans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 5

Extra's - Ma Vie en Rose & Le Mur (box):
• Portrait of director Alain Berliner (+/- 31 min)
• Making Of "Ma vie en rose" (+/- 18 min)
• "Rose" (+/- 23 min)
• International Trailers of "Ma vie en rose" (+/- 18 min)
• Posters of "Ma vie en rose" (+/- 5 min)
• Original Drawings of "Le mur" (+/- 3 min)UNDERTOW
Releasedatum: 23-02-2006

In het broeierige zuiden van de Verenigde Staten leeft de weduwnaar John Munns, volledig geïsoleerd met zijn twee zonen. Chris, de oudste, voelt zich opgesloten op hun boerderij en trekt er voortdurend op uit om in het dichtstbijzijnde stadje rottigheid uit te halen. Tim, de jongste, koestert zijn zwakke gestel. Hij eet in het geheim de meest vreemde dingen, om ze vervolgens ergens in of rond het huis weer uit te braken. Dan verschijnt op een dag de broer van John, Deel, die net uit de gevangenis is vrijgekomen. John nodigt Deel uit om een poosje te blijven, maar de twee hebben duidelijk een roerig verleden en de spanning tussen hen is te snijden. Op een dag escaleert de boel en worden de broers Chris en Tim gedwongen op de vlucht te slaan.

Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical TrailerSAINT ANGE
Releasedatum: 23-02-2006

In 1958 wordt een jonge vrouw, Anna, naar het weeshuis Saint Ange gestuurd om daar te gaan schoonmaken. Het weeshuis ligt afgelegen in de Franse Alpen. Als zij arriveert, staan de kinderen op het punt te vertrekken. Het huis zal worden gesloten wegens de dood van een kind. De enigen die achterblijven zijn de Poolse kokkin Helenka en de vreemde Judith. Wanneer Anna aan de slag gaat, gebeuren er vreemde dingen. Als ze gaat rondneuzen, wordt ze door de directrice van het weeshuis op haar plaats gewezen. Ze moet niet zo nieuwsgierig zijn, anders loopt het nog slecht met haar af. Dit prikkelt Anna des te meer om op zoek te gaan.

Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer