:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY E.A.
PERSBERICHT: THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY E.A.
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-01-09 - Geplaatst door: Werner
THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY
Te koop op DVD vanaf 25 januari 2006

In deze hilarische komedie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Douglas Adams, zetten we ons schrap voor een spannende reis door de ruimte. Arthur Dent (Martin Freeman) heeft een rotdag. Zijn huis staat op het punt afgebroken te worden, hij ontdekt dat zijn beste maat Ford Prefect (Mos Def) een buitenaards wezen is en tot overmaat van ramp zal de aarde binnen enkele seconden vernietigd worden voor de aanleg van een intergalactische snelweg. Om te overleven is er maar 1 oplossing: Arthur lift samen met Ford de ruimte in en start zo een geweldig avontuur. Met de gids - verlaat nooit de aarde zonder! - in de hand, reist Arthur naar de gekste plaatsen in het heelal waar niets is wat het lijkt.

Zo kruisen heel wat bizarre personages zijn pad. De Vogons hebben net de aarde vernietigd en staan bekend om hun vreselijke karakter en slechte poëzie. Marvin is een depressief prototype van een nieuwe generatie robotten. Humma Kavula is een intergalactische missionaris met wel heel onreine gedachten. En Slartibartfast was vroeger constructeur van planeten met een passie voor fjorden en heeft net 5 miljoen jaar geslapen. Arthur probeert tijdens zijn reis een antwoord te vinden op de mysteries van het leven, het universum en al het andere. Zo ontdekt hij dat handdoeken zowat de belangrijkste voorwerpen zijn in de ruimte, dat dolfijnen slimmer zijn dan de mens – en reeds lange tijd op de hoogte waren van de vernietiging van de aarde - en vooral dat het heelal echt heel heel heel erg groot is...

De Gids
De oorsprong van de 'guide to the galaxy' ligt in een radioprogramma dat in 1978 werd uitgezonden op BBC Radio 4. Het programma was een soort soap over de ruimte, met intergalactische gidsen, robotten, ... waarin op humoristische wijze belangrijke levensvragen werden behandeld. De auteur was een zekere Douglas N. Adams (DNA). Al gauw werd hij gevraagd een boek te schrijven over de avonturen van zijn hoofdpersonage Arthur Dent. Omdat het eerste boek zo een overweldigend succes werd, schreef Adams nog 4 andere romans. Hierop volgden ook een televisieserie voor de BBC, een computerspelletje en nog veel andere dingen. Een film kon dus niet uitblijven en 20 jaar lang werkte Adams aan een scenario. In 1998 tekent hij een contract met Disney en kan de realisatie eindelijk beginnen. Helaas overlijdt hij niet lang daarna.

De acteurs
Arthur Dent wordt vertolkt door Martin Freeman: The Office, Love Actually, Ali G,... Ford Prefect wordt vertolkt door Mos Def: bekende hiphop artiest en acteur (Spin City, Something The Lord made, The Woodsman,...). Slartibartfast wordt vertolkt door Bill Nighy: Shaun Of The Dead, Love Actually, Lawless Hart, ... Humma Kavula wordt vertolkt door John Malkovich: Death Of A Salesman, Dangerous Liaisons, Johnny English, ...

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy op DVD:
Taalkeuze: DTS: Frans; Dolby Digital 5.1: Frans / Engels
Ondertitels: Frans / Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Technische kenmerken: 2.35:1 / 16x9
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: Komedie
Speelduur: 104 minuten

Bonusmateriaal :
• Achtergrondreportage van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy "The making of"
• Handboek extra
• Deleted scenes
- Aarde: grotendeels ongevaarlijk
- "We gaan winnen"
- Onmogelijke krachten
• Echte deleted scenes
- Paniek!
- Arthur ontsnapt
• Singalong "tot ziens en bedankt voor de vis"
• Gesproken toelichting,
- Regisseur Garth Jennings, producent Nick Goldsmith en acteurs Martin Freeman en Bill Nighy
• Uitvoerend producent Robbie Stamp en collega van Douglas Adams, Sean SolleA LOT LIKE LOVE
Te koop op DVD vanaf 8 februari

Oliver (Ashton Kutcher) en Emily (Amanda Peet) ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een vlucht van Los Angeles naar New York. Meteen beseffen ze dat ze maar slecht bij elkaar zouden passen. Gedurende zeven jaar lopen ze elkaar echter steeds weer tegen het lijf. Zo groeit een hechte vriendschap die meer en meer op liefde begint te lijken... Maar wat betekent dat voor hun vriendschap?