:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: THE SNOW QUEEN
PERSBERICHT: THE SNOW QUEEN
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-01-20 - Geplaatst door: Werner
THE SNOW QUEEN
sfeervol kerstsprookje Andersen op DVD

In Groot-Brittannië gaan de kenners er nu al van uit dat het zo'n echte klassieker wordt die voortaan elk jaar rond de kerstdagen op tv zal worden uitgezonden: de in opdracht van de BBC gemaakte verfilming van The Snow Queen ('De Sneeuwkoningin'), het beroemde kerstsprookje van Hans Christian Andersen. De film beleefde met kerst 2005 zijn première op de Britse tv en wordt nu op DVD uitgebracht door Just Entertainment. In januari ligt The Snow Queen in de winkels.

The Snow Queen is een hartverwarmende vertelling waarin vriendschap centraal staat en de liefde het kwaad overwint. Het magische avontuur begint als Gerda en haar moeder zich ontfermen over het straatarme zwervertje Kay. Alles gaat goed, tot Kay op een koude winteravond wordt betoverd door de Sneeuwkoningin. Zij lokt hem naar haar paleis in het ijzige noorden. Gerda gaat op pad om haar vriendje te redden. Vertrouwen, liefde en moed zijn haar gidsen op een gevaarlijke zoektocht door allerlei vreemde landen. Zal het meisje in de roodfluwelen mantel opgewassen zijn tegen de enorme macht van de Sneeuwkoningin?

Deze verfilming van The Snow Queen biedt een unieke combinatie van 'echte' beelden en animaties. Het project is het geesteskind van de componist Paul K. Joyce. Hij schreef de schitterende filmmuziek, die wordt uitgevoerd door het Royal Philharmonic Orchestra. In de hoofdrollen zien we onder meer Juliet Stevenson (Mona Lisa Smile, Bend It Like Beckham) en Kenneth Welsh (The Aviator, Twin Peaks). Verder leende niemand minder dan Patrick Stewart (Star Trek: The Next Generation, X Men, A Christmas Carol) zijn karakteristieke warme stemgeluid aan deze sfeervolle productie.

UIT HET ARCHIEF