:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: BELIEVE NOTHING
PERSBERICHT: BELIEVE NOTHING
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-01-23 - Geplaatst door: Werner
BELIEVE NOTHING
bizarre Britse comedy met Rik Mayall op DVD

Met series als The Young Ones, Bottom en The New Statesman bouwde de Britse tv aan een ware traditie op het gebied van bizarre comedy's. Niet geheel toevallig was in al deze series een hoofdrol weggelegd voor de onnavolgbare Rik Mayall. Voor de liefhebbers van het genre is het dan ook goed nieuws dat Just Entertainment binnenkort komt met de DVD-release van Believe Nothing, een zesdelige comedyserie waarin Mayall wederom in topvorm is. Believe Nothing ligt in februari in de winkels.

Viervoudig Professor Adonis Cnut, de hoofdpersoon in Believe Nothing, is een soort superintelligente uitvoering van de eveneens door Rik Mayall gespeelde Richard Richard uit Bottom; een onbetrouwbare, seksueel gefrustreerde blaaskaak die nergens voor terugschrikt om zijn ego steeds verder op te pompen. De Professor wordt lid van de Raad voor Internationale Vooruitgang, een geheim genootschap dat wereldwijd de lakens uitdeelt. Hij krijgt te maken met een moordzuchtige kloon, spelletjesprogramma's op tv, Watergate, het broeikaseffect, een seriekannibaal en andere bedreigingen van de wereld waarin wij leven.

Adonis Cnut wordt terzijde gestaan door zijn trouwe bediende Albumen, meer dan vakkundig gespeeld door de ervaren Shakespeare-acteur Michael Maloney. De derde hoofdrol is weggelegd voor het komische talent Emily Bruni als Dr. Hannah Awkward. Deze hooggeleerde donkerharige schoonheid zet Cnut's hart in vuur en vlam, maar dat gevoel is helaas niet wederzijds. Bovendien is Dr. Hannah minstens zo excentriek als de beide heren. Naast het ontregelende absurdisme is het vooral de wisselwerking tussen de drie personages die van Believe Nothing zo'n heerlijke serie maakt.