:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: DR. DOLITTLE 2 (HUUR)
PERSBERICHT: DR. DOLITTLE 2 (HUUR)
Bron: Fox - Datum: 2002-01-14 - Geplaatst door: Serge
In Dr. Dolittle 2 heeft Dolittle (Eddie Murphy) z'n gave om met dieren te praten volledig onder de knie. Maar nu moet hij ze ook echt gaan gebruiken, en er blijkt werk aan de winkel... Dr. Dolittle 2 (regie van Steve Carr) is een heerlijke komedie die iedereen zal charmeren en boeien. Murphy speelt met ongeziene flair en klasse de aardige dokter, en ook de dieren zijn heel overtuigende persoonlijkheden. Dr. Dolittle is één van die films met een hart zoals u ze maar zelden te zien krijgt.

Vanaf 29 januari te huur op dvd.

De dieren gaan door tot op het bot...
Het rommelt in het dierenrijk. Een stuk van het woud wordt bedreigd door geldhongerige, gewetenloze bouwpromotoren die de natuurlijke habitat van de dieren tot een betonvlakte willen omvormen. Maar die pikken dat niet en zijn bereid tot het uiterste te gaan. Dr. Dolittle moet hen beschermen en hij heeft inderdaad een beregoed plan: zoek en vind een beschermde diersoort! Dan staat de wet achter de dieren van het woud. Die beschermde diersoort wordt gevonden en blijkt een pacific westernbeer te zijn die Ava heet. Ava is echter single, en ze moet echt wel een maatje vinden om het beschermde nageslacht te verzekeren. Dat maatje wordt Archie, een grizzlybeer met circuservaring, gewend aan het jachtige stadsleven...

Murphy schittert in glansrol
Eddie Murphy voelt zich ontzettend in z'n sas als Dr. Dolittle. Hij geeft Dolittle een eigentijds, hip karakter zonder aan de eigenheid van het personage te raken. Zelf rekent hij Dolittle tot zijn allerbeste acteerprestaties, en met recht. "Hey Dr. D.!" klinkt het wereldwijd bij de kleine snaken als Murphy publiek verschijnt. Maar ook de karakters van de talrijke dieren (in de cast zaten tweehondervijftig viervoeters) overtuigen en slepen de kijker mee in het verhaal.

Hoogtepunt in een carrière
Murphy houdt als komisch steracteur al meer dan één generatie filmliefhebbers in de ban. Met zijn gevoel voor humor viel hij op tussen zijn klasgenoten van Roosevelt Junior High School. Al toen hij vijftien was, stond hij op de planken als standup-comedian. De grote doorbraak kwam met 48 Hours (1983), aan de zijde van Nick Nolte. Het vuurwerk tussen beide acteurs maakte 48 Hours een klassieker in z'n genre. In 1984 was het alweer raak met Coming to America en Beverly Hills Cop. Met Beverly Hills Cop werd Murphy een superster die voor schitterende boxoffice-resultaten zorgde. Ook The Golden Child (1986) en Beverly Hills Cop 2 trokken massa's kijkers. Zijn regiedebuut - Harlem Nights (1989) - was een sisser en de ontvangst van 48 Hours II (1990) en Boomerang (1992) was lauw. Maar in de remake van Jerry Lewis' The Nutty Professor (1996) is Murphy weer op volle vuurkracht. Met Mulan en Dr. Dolittle 1 (beide van 1998) en Shrek (2001) toont Murphy zich ook een meester in humor voor het hele gezin.

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: AL
Speelduur: 84 min.

Extra's:
• Geen


Recent nieuws van dezelfde bron