:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> NIEUWSBERICHT: PRIJS VAN DE TELEVISIEKRITIEK VOOR MATROESJKA'S
NIEUWSBERICHT: PRIJS VAN DE TELEVISIEKRITIEK VOOR MATROESJKA'S
Bron: Universal - Datum: 2006-01-31 - Geplaatst door: Werner
MATROESJKA'S, EEN BLIJVEND SUCCESVERHAAL.

Matroesjka's, de veelbesproken en -bekeken tv-serie over de vrouwenhandel, sleepte dit weekend de begeerde Prijs voor de Televisiekritiek in de wacht. De prijs wordt jaarlijks door de Vlaamse pers toegekend aan het beste tv-programma van eigen bodem. De prijs illustreert de blijvende impact van deze meeslepende reeks van Marc Punt (scenario/regie/productie) en Guy Goossens (regie). Matroesjka's, over de lotgevallen van enkele Russische en Litouwse meisjes die onder valse voorwendselen naar Vlaanderen worden gelokt en er in de prostitutie belanden, is een co-productie van Independent Productions, Canal+ en VTM, gerealiseerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De crème la crème van de Vlaamse acteurs speelt mee in de reeks, en ook productietechnisch kan Matroesjka's zich moeiteloos meten met internationale series. Gevolg: meer dan 40 landen kochten de uitzendrechten aan.

Matroesjka's behaalde, bij zijn uitzending op VTM, niet alleen verbluffende kijkcijfers, met een gemiddelde van 1.260.000 kijkers per aflevering, ook de prachtige dvd-box die Universal Pictures (Benelux) in het voorjaar van 2005 op de markt bracht, bleek een overweldigend succes. Matroesjka's kan, met meer dan 25.000 verkochte exemplaren, de diamanten status claimen.

Maar er is nog meer goed nieuws. Wanneer een reeks zowel bij de pers als bij het publiek zo goed scoort, kan een vervolg uiteraard niet uitblijven. De plannen voor het draaien van een vervolgreeks nemen intussen steeds concretere vormen aan. Verwacht wordt dat de dramaserie in 2008 op de Vlaamse buis te zien zal zijn. Tot het zover is, kunnen de kijkers blijven genieten van Matroesjka's op dvd.