:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> RELEASEBERICHT: FEBRUARI RELEASES
RELEASEBERICHT: FEBRUARI RELEASES
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-01-14 - Geplaatst door: Serge
FINAL FANTASY THE SPIRIT WITHIN
Er stroomt een levensechte adembries door de computergestuurde animatiefiguren... zijn dit de acteurs van de toekomst?

Hironobu Sakaguchi is het brein achter de intussen tot cult verheven videogamereeks Final Fantasy. Dankzij PlayStation werd dit grafisch hoogstaande videospel dat spannend, avontuurlijk en tegelijkertijd doorweven met menselijk drama en romantiek is, een wereldwijd succes. Nu, met de release van de eerste film, ook op video en DVD, is Final Fantasy een stuk cultuur van de 21 ste eeuw. Het is innoverende cinema, zonder acteurs, maar toch veel meer en ongelooflijk echter dan een klassieke animatiefilm. Elk detail is huiveringwekkend realistisch in beeld gebracht, en het hoofdpersonage, de knappe Dr. Aki Ross is zo innemend menselijk dat ze menig mannenhart sneller zal doen kloppen... alleen al de verwezenlijking van haar kapsel kostte 6 miljoen dollar!

Er ontstond in Hollywood na de release een ware hetze: Zou de komst van dit soort geperfectioneerde digitale acteurs - die precies uitvoeren wat de regisseur verlangt - de echte acteurs van vlees en bloed overbodig maken? Een overbodige vraag - waarschijnlijk - maar dit genre betekent weer een nieuwe invalshoek van de actuele cinema.

Synopsis
Het verhaal speelt zich af in 2065. Een meteoor die neerstortte op aarde bracht talloze schimmige buitenaardse levens met zich mee, die onze planeet stilaan maar zeker veroveren. Enkele wetenschappers en militairen verzetten zich nog en blijven zoeken naar een "antivirus" dat hen tegen de alien parasieten kan beschermen. Dit futuristische avontuur is ook een saga over liefde, menselijke waardigheid en respect voor de aarde. Een boeiende mix met de stemmen van onder andere Alec Baldwin, Donald Sutherland en James Woods.

Regisseur: HIRONOBU SAKAGUCHI en MOTONORI SAKAKIBARA (speldesigners Final Fantasy)
Stemacteurs: ALEC BALDWIN, DONALD SUTHERLAND, JAMES WOODS, STEVE BUSCEMI, MING-NA WEN, PERI GILPIN, VING RHAMES

Release op DVD (huur en koop): 19 februari 2002

De DVD bevat 2 discs met zeer veel extra's:
o Internationale bioscooptrailer
o Teaser trailer
o Promotietrailers
o Commentaren tijdens de film van de makers
o Apart commentaar tijdens de film over de muziek door componist Elliot Goldenthal
o Documentaire: "Storyboard versie"
o Making of
o Overzicht van de karakters
o Overzicht van de voertuigen
o Een scène op 3 verschillende manieren
o 16 korte filmpjes over de belangrijkste animatie
o Bloopers
o Verschillende trailers
o Diverse korte documentaires
o Komische video: Kelly's Thriller
o Mini-film: Aki's droom
o Alternatieve opening
o lnteractieve menu's
o DVD-Rom met interactieve ontdekkingstocht door de film, screensaversTHE REPLICANT
Van Damme liefhebbers worden extra verwend met "The Replicant". Ze krijgen Van Damme 2 maal in één film, en het is een hele goeie Van Damme die we hier te zien krijgen! Niet alleen krijgt hij de kans zijn klassieke vechtkunst ten toon te spreiden, maar de kloon die hij vertolkt, is een uitdagende rol waarin hij heel wat van zijn echt acteerwerk kwijt kan, onder de deskundige leiding van regisseur Ringo Lam (Maximum Risk). Van Damme is een uiterst sadistische seriemoordenaar met de bijnaam "de Toorts", omdat hij al zijn slachtoffers - allen aanstaande moeders - in brand steekt. Politie-officier Jake Riley zit hem al jaren op de hielen, zonder succes. Nu echter krijgt hij de kans deel te nemen aan een geheim project waarbij een kloon van de moordenaar gecreëerd werd, met als doel doorheen zijn profiel en telepatische krachten de echte misdadiger eindelijk te pakken te krijgen. Jake zal de bewaker en opvoeder zijn van deze kloon... een gevaarlijke job!

Regisseur: RINGO LAM
Acteurs: JEAN-CLAUDE VAN DAMME, MICHAEL ROOKER, CATHERINE DENT
Duur: Ongev. 95 minuten

Release op DVD (huur en koop): 5 februari 2002THE BROTHERS
The Brothers is een "black movie" maar dan niet over de ghetto's, de armoede en de straatgevechten... Neen, dit zijn 4 Afro-Amerikaanse welstellende vrienden, die ieder in Los Angeles een goeie baan hebben (dokter, manager, leraar, advocaat). Hun problemen situeren zich op een "ander" niveau... dat van de eeuwige strijd tussen de seksen. Ze willen een vrouw, liefst meerdere, maar zonder zich te binden... worden deze dertigers dan nooit volwassen? De sexy acteurs herkennen we vooral van soap-series op TV als Fresh Prince of Bellair. Er is maar één actrice uit die serie.

Regisseur: GARY HARDWICK
Acteurs: MORRIS CHESTNUT, TATYANA ALl, BILL BELLAMY, JULIE BENZ, D.I. HUGHLEY, SHEMAR MOORE
Duur: Ongev. 98 minuten

Release op DVD (huur en koop): 5 februari 2002

Extra's op DVD:
o Bioscooptrailer
o Promotrailers voor "Boyz 'n the Hood", "Buying the Cow" en "A Soldiers Story"
o Exclusieve documentaire "In gesprek met Gary Hardwick"
o Verwijderde scènes
o Commentaar gedurende de film door Gary Hardwick (regisseur)
o Filmografieën van cast en crew
o Videoclip "Love Don't Love Me" door Eric BenetVIKTOR VOGEL - COMMERCIAL MAN
De jonge Duitse film is in opmars, na Lola Rent en Anatomy is er nu Viktor Vogel.

Viktor is een ambitieuze jonge graficus, die met volle teugen geniet van het even en het wel ziet zitten in de reclamewereld. Met veel lef werkt hij zich binnen in een groot bureau, maar moet tot z'n spijt snel vaststellen dat het een krabbennest is. Zijn frisse ideeën worden misbruikt, wat vooral erg is wanneer het zelfs niet zijn ideeën zijn maar wel die van zijn nietsvermoedende vriendin-kunstenares. Moet hij kiezen voor de liefde of voor de business... Een moeilijke vraag wanneer je nog jong en onervaren bent! Zijn leermeester (Götz George uit Tatort en Schimanski) zal een gretig handje helpen. Intelligent grappig en zeer genietbaar Duits entertainment!

Regisseur: LARS KRAUME
Acteurs: ALEXANDER SCHEER, GOTZ GEORGE

Duur: Ongev. 104 minuten

Release op DVD (huur en koop): 5 februari 2002

Extra's op DVD:
o Bioscooptrailer
o Promotrailers voor "Anatomy", "Almoust Famous" en "What to Do in the Event of a Fire"
o Bloopers: Karaoke en Stylt
o Verwijderde scènes
o Alternatieve opening en einde
o Documentaire: Christian Jankowski
o Filmografieën van cast en crew
o Interactieve menu's