:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: LADY AND THE TRAMP
PERSBERICHT: LADY AND THE TRAMP
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-02-06 - Geplaatst door: Werner
LADY AND THE TRAMP (LADY EN DE VAGEBOND)
Voor het eerst op DVD in Speciale Uitvoering
Te koop op DVD vanaf 22 februari 2006 in twee verschillende versies
1-Disc Speciale Uitvoering
2-Disc Speciale Uitvoering

Oh, hoog in de nacht houden sterren de wacht. Deze nacht heet "Bella Notte"... Geen Italiaan kan de hemel weerstaan, op zo'n mooie "Bella Notte". Een ronde maan als een pizza, een nacht vol pracht en praal. De sterren stralen allemaal...

Disney's 15e Classic, het ontroerende en meeslepende Lady And The Tramp verschijnt op 22 februari 2006 voor het eerst als speciale uitvoering op Disney DVD. Maak kennis met de lieve maar verwende cockerspaniël Lady en de arme maar tevreden, stoere straathond Vagebond, die zomaar op elkaar verliefd worden. Samen met de beminnelijke terriër Jock, de speurhond Snuffel, de pekinees en ex-revuester Peggy en de twee slinkse Siamese katten Si en Am storten zij zich in een avontuur dat ze voor altijd samenbrengt. Dit onvergetelijke meesterwerk vol onweerstaanbare romantiek en innemende karakters werd op spectaculaire wijze gerestaureerd. Het avontuur is nu mooier dan ooit. Stof, haartjes, krassen...; de hele film is volledig nagekeken en opgepoetst. Ook de kleuren zijn grondig onder handen genomen. Deze zijn opgefrist en nu dus nog dieper en feller. Bovendien is de film voorzien van supergeluid! (Disney Enhanced Home Theater Mix 5.1 Dolby Digital).

De geliefde klassieker wordt als Speciale Uitvoering in 2 verschillende versies aangeboden. De 1-Disc Speciale Uitvoering waarop naast de film een niet eerder vertoonde scène, leuke spelletjes en onthullende geheimen uit 'the making of' zijn toegevoegd. Bovendien, in een gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars, de 2-Disc Speciale Uitvoering met nooit eerder vertoonde scènes en nóg meer bijzonder bonusmateriaal. De film zal ook, samen met Lady And The Tramp 2, waarin het avontuur verder gaat, in een speciaal Family Pack verkrijgbaar zijn.

Het verhaal
Lady is een mooie en lieve cockerspaniël. Ze woont in een prachtig huis. Haar baas en bazin, Jim en Lieverd, houden van haar en zij van hen. Hoewel ze een hondenmand heeft, gaat haar voorkeur uit naar een plekje op het bed van haar baasjes. 's Ochtends wekt ze hen met een ferme lik, ze haalt de krant en ze ontbijten samen. 's Avonds, als haar baasje thuiskomt, rent ze hem tegemoet en wordt ze lekker geknuffeld en aangehaald. Ze heeft het er perfect naar haar zin. Maar op een dag gebeurt er iets raars. Lady kan niets meer goed doen in huis. Het lijkt wel of niemand haar nog aardig vindt. Zou ze iets fouts gedaan hebben? Het duurt een hele tijd voor ze weet waarom niemand nog aandacht voor haar heeft. Er is een baby'tje op komst! Het is een jongen en in april wordt hij geboren. Wanneer Jim en Lieverd niet lang daarna op reis gaan, past tante Saar op de baby. Zij brengt haar twee Siamese katten Si en Am mee. Zij vinden zichzelf heel mooi en zijn vooral goed in het uithalen van kattenkwaad. Lady wordt er gek van. En wat doet tante Saar? Zij neemt Lady mee naar de eerste de beste dierenwinkel om haar een muilkorf aan te meten. Niet gewend aan zo'n barbaarse behandeling neemt Lady de benen...

Ver van het mooie huis waar Lady is opgegroeid, leeft Vagebond. Hij mag dan wel een straathond zijn, maar zijn trots pakken ze hem niet af. Hij woont op het spoorwegterrein, kan vechten als de beste, maakt plezier en geniet van zijn vrijheid. Zijn eten scharrelt hij links en rechts bij elkaar. Hij vindt het best zo. Dan wordt hij plotseling opgeschrikt door een hels kabaal. Een prachtige cockerspaniël met een muilkorf om, wordt achterna gezeten door een bende straathonden. Hier moet hij ingrijpen. Heel moedig stort Vagebond zich tussen de meute en redt Lady. Liefdevol toont Vagebond aan Lady zijn favoriete plekjes en de plaatsen waar hij zijn eten bijeenscharrelt. Deze bijzondere avond viert hij met een bezoek aan het Italiaanse restaurant van Tony, die na het zien van Lady direct in de gaten heeft dat dit een hele speciale avond is. De tafel wordt mooi gedekt, de kaarsjes gaan op tafel en een feestelijke maaltijd van spaghetti met gehaktballetjes wordt tevoorschijn getoverd. En terwijl Tony met een Italiaans accent het romantische lied "Bella Notte" zingt, weten Vagebond en Lady dat ze voor eeuwig bij elkaar horen.

Maar de nacht eindigt minder romantisch. Lady wordt als zwerfhond opgepakt om uiteindelijk in het asiel te belanden tussen een hele reeks andere honden. Daar fluistert iedereen dat Vagebond een rasversierder is. Alle vrouwtjeshonden aanbidden hem. Ze wordt er zenuwachtig van. Het was zo'n mooie avond. Ze voelde vlinders in haar buik en nu vertrouwt ze hem niet meer. Met de staart tussen haar benen wordt ze thuisgebracht en buiten aan de ketting gelegd. Lady voelt zich door iedereen verlaten. Zelfs Snuffel en Jock kunnen haar niet troosten. Die avond klimt een grote dikke rat de kinderkamer binnen waar de baby ligt te slapen. Lady slaat met luid geblaf alarm, maar tante Saar legt haar het zwijgen op. Vagebond, die op alle beroering is afgekomen, begrijpt direct wat er gaande is en rent het huis binnen om de rat te verjagen. In de strijd tussen Vagebond en de rat valt het wiegje om. Tante Saar is woest. Ze denkt dat Lady een van haar straatvrienden heeft binnengelaten om de baby pijn te doen. Ze sluit Lady in de kelder op en belt het asiel op om Vagebond te komen halen. Gelukkig komt alles toch nog goed. Als Jim en Lieverd later op de avond thuiskomen, toont Lady de dode rat aan Jim. Hij beseft direct de ware toedracht. Ook Snuffel en Jock weten nu dat Vagebond het hart op de juiste plaats heeft en niet zomaar een ordinaire vrouwenversierder is. Het verhaal eindigt met een dolgelukkige Lady en Vagebond, die samen met Jim, Lieverd, de baby én hun inmiddels geboren jonge honden het kerstfeest vieren.

De geschiedenis
22 juni 1955 beleefde Lady And The Tramp (Lady En De Vagebond) in Amerika zijn première en de film was meteen een groot succes. Honderden animators en artiesten werkten vier jaar lang om dit ontroerende en romantische verhaal tot leven te brengen. Lady And The Tramp was voor grondlegger Walt Disney een heel bijzondere film. In feite had hij het verhaal aangedragen. In 1925 gaf hij een kleine Lady cadeau aan zijn vrouw, nadat hij een dinerafspraak was vergeten. Het begin van de film verwijst hiernaar. Toen moest men nog op zoek naar een Vagebond, die men al snel in het korte verhaal Happy Dan, The Whistling Dog van Ward Greene, vond. Frank Thomas en Ollie Johnston zijn twee van de acht directing animators die aan het project meewerkten. Zij werkten gedurende meer dan 55 jaar bij Disney aan tientallen films mee. De andere zes zijn Milt Kahl, John Lounsberry, Wolfgang Reitherman, Eric Larson, Hal King en Les Clark. De regie was in handen van Hamilton Luske, Clyde Geronimi en Wilfred Jackson. Peggy Lee componeerde samen met Sonny Burke vijf prachtige liedjes.

Wist U dat...
... meer dan vier jaar aan Lady And The Trampis gewerkt, waarvoor
... meer dan 2.000.000 schetsen en tekeningen zijn gemaakt door
... 150 Disney artiesten en animators, om uiteindelijk
... 110.000 kleurenbeeldjes te verkrijgen en
... 100 assistent animators meer dan
... 2.800 liter verf nodig hadden om
... duizenden tekeningen in te kleuren?

Lady And The Tramp op dvd
De 1-Disc Speciale Uitvoering van Lady And The Tramp:
Naast de Disney Classic Lady And The Tramp in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is ook magisch bonusmateriaal toegevoegd.

Technische specificaties 1-disc Speciale Uitvoering:
Taalkeuze: Engels (Disney Enhanced Home Theater Mix), Nederlands (Disney Enhanced Home Theater Mix), Frans (Disney Surround 5.1)
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.55:1 (TBC)
Speelduur: 73 minuten (exclusief bonusmateriaal)

Bonusmateriaal:
• Niet-gebruikte scènes:
- De rollen omgedraaid
• Muziek en meer:
- "Bella Notte": muziekvideo uitgevoerd door Steve Tyrell
- "The Siamese Cat song": muziekvideo uitgevoerd door Hilary en Haylie Duff
• Spellen en activiteiten:
- Virtuele Disney-puppy (DVD ROM)
- Jouw diepste blaf: Persoonlijkheidsspel
• Achter de schermen bij Disney:
- Lady's stamboom: Achtergrondreportage van Lady en de Vagebond "Making of"
. Terug naar Marceline
. Een echt dametje: Het verhaal van Lady en de Vagebond
. Ruwe animatie
. Wat een plaatje; artwork en ontwerp
. Epiloog: Terug naar huis
- Galerijen Lady en de Vagebond
. Visuele ontwikkeling
. Ontwerp personages
o Lady
o Vagebond
o De Siamezen
o Diverse personages
. Storyboard-tekeningen
. Layout en achergronden
. Productie-foto's

De 2-Disc Speciale Uitvoering van Lady And The Tramp
Gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars. Naast de Disney Classic Lady And The Tramp in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is nog extra veel magisch bonusmateriaal toegevoegd.

Technische specificaties 1-disc Speciale Uitvoering:
Taalkeuze: Engels (Disney Enhanced Home Theater Mix), Nederlands (Disney Enhanced Home Theater Mix), Frans (Disney Surround 5.1), Duits (Disney Enhanced Home Theater Mix)
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Duits / Italiaans / Spaans
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.55:1 (TBC)
Speelduur: 73 minuten (exclusief bonusmateriaal)

Bonusmateriaal:
• Niet-gebruikte scènes:
- De rollen omgedraaid
- De komst van de baby: Niet eerder gebruikt concept
• Muziek en meer:
- "Bella Notte": muziekvideo uitgevoerd door Steve Tyrell
- "The Siamese Cat song": muziekvideo uitgevoerd door Hilary en Haylie Duff
- Op zoek naar een stem voor de katten
• Spellen en activiteiten:
- Virtuele Disney-puppy (DVD ROM)
- Een hondenleven EncyclopeDisney
- Jouw diepste blaf: Persoonlijkheidsspel
• Achter de schermen bij Disney:
- Lady's stamboom: Achtergrondreportage van Lady en de Vagebond "Making of"
. Terug naar Marceline
. Een echt dametje: Het verhaal van Lady en de Vagebond
. Ruwe animatie
. Canine Chorus: De muziek van Lady en de Vagebond
. Hoe leer je een hond praten: De stemmen in Lady en de Vagenbond
. Wat een plaatje; artwork en ontwerp
. Epiloog: Terug naar huis
- Op zoek naar Lady: het storyboardproces
- Originele storyboards uit 1943
- Fragmenten uit : Disneyland" TV shows:
. "The Story of Dogs" - originele uitzending van 1 december 1954
. Promotietrailer voor "Story of the Dogs"
. Cavalcade Of Song - originele uitzending van 16 februari 1955
- Bioscooptrailers
- Galerijen Lady en de Vagebond
. Visuele ontwikkeling
. Ontwerp personages
o Lady
o Vagebond
o De Siamezen
o Diverse personages
. Storyboard-tekeningen
. Layout en achergronden
. Productie-foto's