:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: CINDERELLA MAN
PERSBERICHT: CINDERELLA MAN
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-02-15 - Geplaatst door: Werner
CINDERELLA MAN
A Fighter's Tale
Te huur op DVD vanaf 7 maart 2006
Te koop op DVD vanaf 8 maart 2006

Cinderella Man – A Fighter's Tale vertelt het waargebeurde en diepmenselijke verhaal van een man die zich, met ongelooflijk veel moed, uit een uitzichtloze situatie een weg terug naar de top wist te knokken. Een man die, liefdevol gesteund door zijn vrouw en kinderen, het beste in zichzelf naar boven kon halen, met maar één doel: geld verdienen om zijn gezin te kunnen onderhouden. Een man die tegen de achtergrond van de Grote Depressie in de Verenigde Staten van de jaren '30, uitgroeide tot het heroïsche boegbeeld van een legioen werklozen. Oscarwinnaars Russell Crowe (Gladiator) en Renée Zellweger (Cold Mountain) schitteren in de hoofdrollen van respectievelijk Jim en Mae Braddock. De Oscarwinnende regisseur Ron Howard, die eerder al de, met Russell Crowe in de hoofdrol, bijzondere film A Beautiful Mind maakte, regisseerde hen. De productie was in handen van Brian Grazer, Ron Howard, Todd Hallowell en Penny Marshall.

Het verhaal
Jim (Russell Crowe) en Mae Braddock (René Zellweger) vormen met hun kinderen een liefdevol gezin. Ze hebben het, net als vele anderen, niet gemakkelijk. Na de beurscrash van 1929 laat de Grote Depressie zich ook bij hen voelen. Het kleine vermogen dat Jim als veelbelovend lichtgewicht bokser verdiend had, is in één keer verdampt. Als bokser is Jim, na een gebroken rechterarm en enkele verloren partijen, uitgerangeerd. Geld verdienen in de bokssport is nu dus uitgesloten. Maar er moet brood op de plank komen. Met het ene uitzichtloze baantje na het andere probeert hij voor vrouw en kinderen de kost te verdienen. Wanneer Jim de kans krijgt om weer in de ring te stappen omdat een deelnemer aan een wedstrijd op het allerlaatste moment afzegt, reageert Mae toch met gemengde gevoelens. Met zijn magere, ongetrainde lijf maakt hij volgens haar geen schijn van kans. Jim grijpt de mogelijkheid echter met beide handen aan. En dan gebeurt het onmogelijke. Ronde na ronde blijft hij op de been totdat hij uiteindelijk als winnaar wordt uitgeroepen. Na deze overwinning weet Jim opnieuw een gevecht af te dwingen. In trance, met zijn gezin op zijn netvlies, wint hij tot ieders verbazing opnieuw de wedstrijd. Hoewel hij lichter is dan zijn tegenstanders en geplaagd wordt door de ene blessure na de andere, volgen meerdere duels. Steeds lukt het hem om zich uit een bijna verslagen positie terug in de wedstrijd te knokken en te winnen. Het publiek stroomt massaal toe, en hij wordt een voorbeeld voor allen die het moeilijk hebben. Met het ultieme gevecht in zicht, heeft de 'Cinderella Man' slechts één doel voor ogen: een winnaar zijn voor zijn vrouw en kinderen.

Cast en crew
Ron Howard begon zijn carrière als acteur, zowel in films (The Journey, The Music Man) als televisieseries (The Andy Griffith Show, Happy Days), maar het was in het regisseren van films dat zijn werkelijke droom lag. Vandaag blijkt hij één van de meest succesvolle regisseurs van zijn generatie te zijn. Naast gelauwerde dramas als A Beautiful Mind en Apollo 13, realiseerde hij ook populaire komedies als Parenthood en Splash. Voor A Beautiful Mind werd hij overigens bekroond met een Academy Award voor Beste regisseur. De film won tevens de Oscars voor Beste Film, Beste Screenplay en Beste Actrice in een Bijrol, kreeg vier Golden Globes waaronder die voor Beste Drama Film en Howard zelf werd tot Beste Regisseur van het Jaar benoemd door de Directors Guild of America. Diezelfde prijs kreeg Howard in 1995 voor de eerste keer voor Apollo 13. De film vergaarde daarenboven negen Academy Award nominaties en verzilverde daarvan twee (Beste Montage en Beste Geluid). Veel van Howard's films werden in de loop van de jaren met Oscarnominaties beloond. Zijn portfolio bevat dan ook enkele van de meest populaire films van de afgelopen twintig jaar. Backdraft met Robert DeNiro, Kurt Russel en William Baldwin; Far And Away met Tom Cruise en Nicole Kidman; Ransom met Mel Gibson, Rene Russo en Gary Sinise; het is slechts een greep uit Howards indrukwekkende palmares. Dit jaar is het uitkijken naar Howard’s bewerking van de bestseller The Da Vinci Code.

Russel Crowe krijgt op 25-jarige leeftijd zijn eerste filmrol aangeboden in Prisoners Of The Sun. Zijn volgende film, The Crossing, levert hem al vlug een rol op in Proof, waarvoor hij de Australian Film Institute's Award voor beste ondersteunende rol wint. Het daaropvolgende Romper Stomper, werd een enorm kassucces in Australië en zou hem de prijs voor beste acteur opleveren. Met The Sum Of Us breekt hij ook door in Europa en Amerika. The Quick And The Dead, geproduceerd door Sharon Stone, maakt Crowes sterrenstatus compleet. Na deze eerste Amerikaanse blockbuster volgen snel de films Virtuosity en L.A. Confidential. Zijn volgende rol werd die van Jeffrey Wigland in The Insider, die hem een welverdiende oscarnominatie opleverde. Wie op dat moment nog dacht dat Russelll Crowe niet tot één van de grootste acteurs van de komende jaren zal uitgroeien, had waarschijnlijk niet gerekend op Gladiator. Zijn prestatie daarin werd dan ook terecht bekroond met de Oscar voor beste acteur. Voor zijn rol in A Beautiful Mind werd Crowe alweer genomineerd voor een Oscar in de categorie beste acteur, maar deze keer haalde hij die net niet binnen. Na Master And Commander: The Far Side Of The World in 2003, was Cinderella Man in 2005 zijn voorlopig laatste verwezenlijking.

Renée Zellweger's debuut op het grote doek was in Dazed And Confused, de ensemblefilm van Richard Linklater. Na andere bijrolletjes in Reality Bites en 8 Seconds was haar eerste hoofdrol in de B-film Love And A .45, een door Tarantino beïnvloede gewelddadige roadfilm, waaraan ze prompt een Independent Spirit Award nominatie aan overhield. Een tweede dergelijke nominatie kreeg ze voor The Whole Wide World. Haar grote doorbraak kwam er met Cameron Crowe's Jerry Maguire in 1996. De rol van alleenstaande moeder die haar zinnen zet op Cruise leverde haar onder meer de Critics Choice en National Board Of Review Awards op, samen met een Screen Actors Guild (SAG) Award nominatie. Haar eerste Golden Globe Award kreeg ze in 2001 voor haar rol in Neil LaBute's zwarte komedie Nurse Betty. In 2004 won Renée Zellweger een Academy Award voor beste actrice in het burgeroorlogsdrama Cold Mountain. Een rol waarvoor ze ook een Golden Globe, Screen Actors Guild Award en BAFTA Award kreeg. Het was het derde opeenvolgende jaar dat ze genomineerd was als beste actrice: voor haar vertolkingen in Bridget Jones' Diary (2002) en Chicago (2003) ving ze echter bot. Voor die laatste ontving ze wel een Golden Globe en SAG Award.Andere rollen uit die periode zijn onder meer One True Thing, The Bachelor, Me Myself And Irene, White Oleander en Down With Love. Recentelijk was Renée te zien in Bridget Jones: The Edge Of Reason en te horen in Shark Tale. In 2005 voegtde ze ook Cinderella Man aan haar indrukwekkende palmares toe.

Technische details:
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: Drama
Speelduur: 139 minuten
Keuring: 16 jaar, geweld
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Technische kenmerken: 2.35:1 / 16x9

Bonusmateriaal:
• Deleted scenes met toelichtingen van Ron Howard :
- Intro van Ron Howard
- Madison Square Garden en taxi
- Ben trekt wapen
- Noodspalk
- Schoensmeer
- Gaarkeuken
- Schoenen verkopen in Roosevelt Montage
• Op de eerste rij