:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SOMEONE LIKE YOU (HUUR)
PERSBERICHT: SOMEONE LIKE YOU (HUUR)
Bron: Fox - Datum: 2002-01-15 - Geplaatst door: Serge
Een romantische komedie van de bovenste plank, te huur vanaf 12 februari.

Deze charmante, romantische komedie toont hoofdactrice Ashley Judd op haar best. Haar vertolking is ijzersterk en voor honderd procent geloofwaardig - de kijker zit in geen tijd op dezelfde golflengte. Als aantrekkelijke jonge vrouw gaat ze op zoek naar de ware liefde in de grootstad, maar dat doet ze bepaald op de verkeerde plaatsen... Een heerlijke, overtuigende film om mee te valentijnen, vanaf 12 februari te huur op dvd bij uw videotheek.

Actie achter de schermen
Jane Goodale (Ashley Judd) is een medewerkster achter de schermen van een populaire talkshow op de buis. Ze heeft alles mee: ze is producer van een populaire talkshow, en verliefd op Ray (Greg Kinnear), de flitsende producer van de show. Ray lijkt de ware Jacob te zijn, maar als hij afstand begint te nemen, realiseert Jane zich dat ze eens te meer gedumpt wordt. Jane's collega Eddie (Hugh Jackman) - als altijd op de versiertoer - is toevallig op zoek naar een medehuurder en Jane trekt met tegenzin bij hem in. In haar verwerkingsproces rond de afgebroken relatie met Ray ontwikkelt ze een theorie over man-vrouwrelaties op basis van observaties van wilde dieren. Ze vertelt haar theorie tegen een vriendin die bij een vrouwenblad werkt (Marisa Tomei) en krijgt een anonieme column in het magazine. De column wordt razend populair en Janes leven krijgt een nieuwe wending...

Filmfacts
Boek en script
Someone Like You is gebaseerd op het succesboek Animal Husbandry van Laura Zigman. In het boek laat de schrijfster het hoofdpersonage kennismaken met het Coolidge-effect, dat stelt dat een stier niet tweemaal met dezelfde koe paart. De 'multiple cow' theorie heeft inderdaad heel wat in petto... De grote aantrekkingskracht van de film is te danken aan het script van Elizabeth Chandler en de regie van Tony Goldwyn (A Walk On The Moon) die blijkt geeft van een bijzondere gave om vrouwen te regisseren in verhalen waar ook vrouwen van houden.

Sexy Judd
Ashley Judd (Heat, A Time To Kill) loopt in de kijker bij mensen die de lijstjes in society bladen opstellen. In 1999 werd ze een van de "25 Most Intriguing People" in People magazine, in 2000 verkoos hetzelfde blad haar tot één van de vijftig mooiste vrouwen ter wereld.

Tegenspeler Greg Kinnear (A Smile Like Yours, You've Got Mail) was vroeger presentator van een praatshow op de buis. Kinnear is meer dan tevreden over zijn faam en zijn gage als acteur want, zo zegt hij zelf, tot voor kort was het zijn belangrijkste levens doel uit de gevangenis te blijven. Zijn Oscarnominatie voor zijn vertolking van de homoseksuele kunstenaar aan de zijde van Jack Nicholson in As Good As It Gets betekende dan ook een keerpunt in Kinnears leven.

Cast: Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman, Marisa Tomei, Ellen Barkin, Catherine Dent, Peter Friedman (I), Laura Regan, Sue Jin Song, Keith Reddin.

Specificaties:
Beeld: 1:85:1 anamorfisch
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels en Frans
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: AL
Speelduur: 93 min.

Extra's:
• Geen

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron