:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
Bron: Warner - Datum: 2006-02-22 - Geplaatst door: Werner
MUST LOVE DOGS

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Claire Cook verenigt de verfilming van Must Love Dogs twee vaste waarden uit het genre van de romantische komedie: John Cusack en Diane Lane. De aantrekkelijke, gescheiden kleuterjuf Sarah Nolan (Diane Lane) heeft geen man, geen illusies en geen afspraakjes meer. Dan zet haar zus Sarahs profiel op perfectmatch.com. Ineens willen er een hoop mannen met haar uit - rare snuiters, huilebalken, wellustelingen en sportfanaten. En Jake (John Cusack), een gevoelige botenbouwer die zijn ideeën over de ware liefde rechtstreeks uit Doctor Zhivago haalt. Jake is aantrekkelijk en intelligent, maar misschien een tikje té serieus. Daarom laat Sarah hem schieten. Schiet ze daarmee ook haar enige echte kans op liefde aan flarden? Behalve deze onweerstaanbare hoofdrolspelers steelt ook Christopher Plummer de show als Sarahs vader. Deze weduwnaar spint zo zijn eigen wereldwijde web op zoek naar romantiek. Stockard Channing schittert als zijn nieuwe vriendin. Met haar geestige script en zulke sterren is deze romantische komedie net zo'n verrukkelijke verrassing als de perfecte blind date. Mis ze niet, want wie weet komt de liefde met één muisklik binnen handbereik!

Technische Fiche:
Regie: Gary David Goldberg
Cast: Diane Lane, John Cusack, Elizabeth Perkins, Christopher Plummer, Dermot Mulroney, Stockard Channing, Ali Hillis, Brad William Henke, Julie Gonzalo, Glenn Howerton, Ben Shenkman, Jordana Spiro, Kirk Trutner, Victor Webster, Michael Spound
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Grieks, Portugees, Engels voor slechthorenden, Spaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 94 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
• •
Extra scènes met optioneel commentaar
• Bloopers: Pass the Beef
• Bioscooptrailer



LAURA'S STER

De zevenjarige Laura is met haar vader, moeder en broertje Tommy naar een nieuwe woonplaats verhuisd. Ze vindt het moeilijk om vrienden te maken en wil het liefst terugkeren. Als ze op een nacht vanaf het dak naar de sterren kijkt, valt er een ster uit de hemel. Ze ontfermt zich over de ster die door de val een punt heeft gebroken. Laura plakt een pleister op de ster om de pijn te verzachten en repareert haar. Het is het begin van een bijzondere vriendschap. Uiteindelijk moet ze beseffen dat ondanks de liefde die ze voor de ster voelt, deze toch zal moeten terugkeren naar de sterrenhemel. Als ze op aarde blijft, zal haar glans verdwijnen. Het is een moeilijke beslissing voor Laura, maar Max, een jongen die naast haar woont, helpt haar daarbij. Zal Laura uiteindelijk toch nog vrienden maken in haar nieuwe woonplaats?

Van de hand van de Duitser Thilo Graf Rothkirch en de Belg Piet De Rycker, het getalenteerde duo achter de populaire animatiefilms Tobias Totz en De Kleine IJsbeer, komt opnieuw een schitterende animatiefilm voor kinderen, ditmaal gebaseerd op de kinderboeken van Klaus Baumgart over Laura en haar ster. Sinds hun eerste publicatie in 1996 werden hiervan al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht in maar liefst 25 verschillende talen en meer dan 30 landen. De muziek is van de hand van de gerenommeerde componist Hans Zimmer, die de score van tal van Hollywood kaskrakers op zijn naam heeft staan. Hij verleende zijn muzikale talenten aan uiteenlopende projecten van de langspeeltekenfilms The Prince Of Egypt en The Road To El Dorado over actiespektakels als Batman Begins en Mission Impossible II tot grootse epen als The Last Samurai en Gladiator. Hij werd al zeven maal genomineerd voor een Academy Award en sleepte de Oscar voor de soundtrack van de Disney-klassieker The Lion King ook daadwerkelijk in de wacht. De combinatie van al deze beproefde talenten in de wereld van de kinderfilm maakt van Laura's ster een hemelse film voor jong én oud.

Technische Fiche:
Regie: Thilo Graf Rothkirch
Stemmen (Nederlands): Veerle Burmeister, Xavier Werner, Jurre Wieten, Mila Bleeksma, Laurens Lentz, Darius Lagerwerf, Philip Pipercic, Hans Kesting, Ingeborg Wieten, Magali De Fremery, Just Meijer, Wim Van Rooij
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 80 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
• Achter de schermen - talent en producer/regisseur
• Laura's ster uitdaging
• De animators praten over het maken van Laura's Ster
• De muziek van Laura's ster
• Het opbouwen van een scène



TRACTOR TOM
- KIPPENVEL
VERSTOPPERTJE

Tractor Tom, wat zouden wij zonder jou moeten?

Tractor Tom woont op de boerderij Springhill met Fi, knecht Matt en alle andere fantastische vrienden. Het maakt niet uit wat het probleem is of wat er moet gebeuren, Tractor Tom zorgt dat het gedaan wordt en het guitige rode tractortje vindt veel uitdagingen op zijn pad!

Een potje tennis
Wanneer Matt en Fi bevangen zijn door het Wimbledonvirus, is het Tractor Tom die de mensen vermaakt.
Kippenvel
Er gebeuren rare dingen op de Sringhill boerderij wanneer een mysterieus wezen de dieren afschrikt. Gelukkig is Tom in de buurt om het mysterie op te lossen!
Het gat in de grond
Fi is toe aan een korte vakantie. Na een mislukte poging om Fi op vakantie te sturen, brengt Tractor Tom de vakantie naar Fi. Hij maakt een zee voor haar deur!
Een verrassing voor Fi
Na een onrustige dag krijgt Fi de mooiste verjaardagsverrassing ooit. Alle dank gaat naar Tom!
Een drukke dag voor Tom
Fi gaat een dagje weg en geeft Tom de leiding voor die dag. Het wordt die dag erg druk en Tom heeft zijn handen vol aan een paar moeilijke problemen.
Rodeo
Matt droomt van cowboys en Tom vindt een weg om het Wilde Westen naar Springhill te brengen!

Buzz helpt mee
Buzz vindt het heerlijk om met Tractor Tom op de Springhill boerderij te werken... Maar de hulp van Buzz is niet altijd welkom.
De nieuwe voetbal
Oh oh! De schapen spelen een belangrijke voetbalwedstrijd wanneer Tom over de bal rijdt. Tom moet nu heel erg snel op zoek naar een nieuwe bal voor de schapen.
Verstoppertje
Het is eendag voor plezier en spelletjes op de boerderij, maar wanneer Rev vast komt te zitten, is het tijd om Tractor Tom te zoeken.
Niet te bereiken
Boerenknecht Matt durft niet meer van het dak af en Mo de koe zit vast in een boom. Wat een rare dag voor de Springhill boerderij.
Allemaal een wasbeurt
Boerin Fi heeft iedereen een grote verrassing beloofd als ze al het werk af hebben. Rev wil de eerste zijn die van de verrassing kan genieten, tot hij weet wat de verrassing is.

Technische Fiche:
Creatie: Contender Entertainment Group
Regie: Jerry Hibbert
Taalkeuze in stereo 2.0: Nederlands
Speelduur: Kippenvel: ca. 67 min., Verstoppertje: ca. 65 min.
Releasedatum: 22 maart 2006



THIRD WATCH serie 1, 6-disc

Elke seconde telt... Elke kleinigheid kan van belang zijn... Elke dag brengt de derde wacht, van 15-23 uur, een flinke hoeveelheid risico's, angsten en levensgevaarlijke ondernemingen met zich mee! De schrijvers van deze dramaserie hadden al meerdere prijzen gewonnen met E.R. en The West Wing. Ook nu weer leveren zij volop actie, met de dappere en toegewijde mensen van de politie, de eerstehulpdiensten en de brandweer van het 55ste eskadron. Het is hun dagelijkse werk om de straten veilig te houden en te reageren op noodkreten. De 22 afleveringen van Third Watch, winnaar van de Emmy Award, zijn nu verkrijgbaar in een box met 6 DVD's. Leef mee met de veelgeprezen momenten van heftige emoties en flitsende actie uit het eerste seizoen, waarin we samen met de groentjes Davis, die net als zijn vader bij de politie gaat, en Carlos, die zijn kansen wil wagen als ambulancier, kennis maken met de agenten Bosco en Yokas, met ambulanciers Bobby en Kim en brandweerman Jimmy en zijn crew. Elk van hen draagt er, vaak met gevaar voor eigen leven en in nauw samenwerkingsverband met zijn collega's, zijn steentje toe bij om de straten van New York leefbaar te houden. Om de crisissituaties op dagdagelijkse basis het hoofd te bieden, zijn teamspirit en communicatievaardigheden van het allergrootste belang, maar vergissingen zijn en blijven eigen aan de menselijke natuur...

Technische Fiche:
Creatie: Edward Allen Bernero, John Wells
Regie: Christopher Chulack, Christopher Misiano, Felix Enriquez Alcala, R.W. Goodwin, Bryan Spicer, Matt Penn, Kenneth Fink, Guy Norman Bee, Clark Johnson, Michael Fields
Cast: Coby Bell, Molly Price, Anthony Ruivivar, Skipp Sudduth, Jason Wiles, Michael Beach, Bobby cannavale, Eddie Cibrian, Kim Raver, Amy Carlson, Chris Bauer
Taalkeuze in stereo 2 L/R: Engels, Frans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks, Pools, Portugees, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 940 min., ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 15 maart 2006



GILMORE GIRLS serie 2, 6-disc

De razend populaire Gilmore Girls zijn terug. Ook nu weer onweerstaanbaar, hartverwarmend, innemend, vol pittige dialogen en adembenemend dramatische momenten. Uiteraard willen we allemaal weten hoe het verder is gegaan met de mensen die we in ons hart hebben gesloten. De jonge alleenstaande moeder Lorelai en haar dochter Rory, de bolleboos, worden nog steeds maar al te vaak voor zusjes aanzien. Hun levens en emoties vertonen dan ook veel parallellen. Beiden hebben het moeilijk met de dominante opstelling van Lorelai's elitaire ouders Emily en Richard en zoeken met vallen en opstaan hun weg doorheen het mijnenveld van relaties.Vooral als Rory's idealen steeds meer verschuiven van toegelaten worden tot privéscholen en Harvard naar jongens en een jeugdig streven naar onafhankelijkheid begint Lorelai de overmoed en opstandigheid te herkennen die haar eigen tienerjaren kenmerkten. Er verschijnen ook nieuwe gezichten in Stars Hollow, het dorp vol dromers en excentriekelingen. Jess, bijvoorbeeld, de neef van Luke. Zijn opstandige gedrag valt in het dorp niet in goede aarde, maar Rory wordt geboeid door zijn passie voor boeken. Harten worden gebroken en geheeld, carrières worden afgebroken en gestart, mensen struikelen en krabbelen weer overeind... deze lichtvoetige dramareeks spreekt jong en oud aan met haar unieke combinatie van traditionele familieproblemen en een hippe hedendaagse aanpak. Deze box met 6 DVD's bevat alle 22 afleveringen van het tweede seizoen.

Technische Fiche:
Creatie: Amy Sherman
Regie: Nancy Malone, Charlie Correll, James Frawley, Barbara Amato, James Whitmore Jr., Paul Lazarus, Bethany Rooney, Marty Pasetta Jr., Chip Chalmers, Richard Lang, Victoria Hochberg, Jefferson Kibbee, Marty Pasetta, Steve Dubin, Parker Stevenson
Cast: Keiko Agena, Kelly Bishop, Alexis Bledel, Lauren Graham, Edward Hermann, Melissa Mccarthy, Scott Patterson, Yanic Truesdale, Liza Weil, Jared Padalecki, Milo Ventimiglia
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 934 min., ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
• Korte film "International Success: How other countries welcome The Girls"
• "Who wants to argue?": de beste staaltjes bekvechten van het seizoen
• A Film by Kirk
• Weggelaten scènes



THE FLINTSTONES serie 4, 5-disc
Pebbles ontmoet BammBamm en 25 andere prehysterische afleveringen uit het vierde seizoen!

De twee bekendste families van Bedrock zijn terug. In seizoen vier maakt Bamm-Bamm, de jongste telg van de Rubble-clan, zijn doorslaggevende debuut, en vooral Pebbles Flintstone is daarvan danig onder de indruk. In de openingsaflevering verrast de charmante diva Ann-Margrock (ingesproken door de echte Ann-Margret en meteen goed voor een kijkcijferklapper) een nietsvermoedende Fred en Barney met een onvergetelijk zang- en dansnummertje. Verder krijgen kijkers de amoureuze voorgeschiedenis van Fred, Wilma, Betty en Barney te zien. Ook krijgen de holbewoners het aan de stok met 10 ruimtewezens die sprekend op Fred lijken en de Aarde willen veroveren. The Flintstones blijft een onverwoestbare serie, hartverwarmend en hilarisch tegelijk, en deze DVD-box bevat alle 26 afleveringen van seizoen vier en een schat aan extra's. Yabba-dabba-doo!


Technische Fiche:
Creatie: Joseph Barbera, William Hanna
Regie: Joseph Barbera, William Hanna
Stemmen (Engels): Paul Lynde, Paul Winchell, Mel Blanc, Gary Owens, Don Messick, Janet Waldo
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 25 min. per aflevering
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
• Audiocommentaar op Ann-Margrock Presents en Little Bamm-Bamm
• Trailers
• Hanna-Barbera's legendarische componist: Hoyt Curtin
• The Flintstones: z'n tijd een miljoen jaar vooruit



EVERYBODY LOVES RAYMOND serie 4, 5-disc

De stand-up komiek Ray Romano speelt de rol van Ray Barone, succesvol sportjournalist en toegewijde echtgenoot van Debra (Patricia Heaton, Beethoven). Ray wordt voortdurend belaagd door zijn broer en zijn ouders, die toevallig aan de overkant van de straat wonen. Frank (Peter Boyle, While You Were Sleeping) en Marie (Doris Roberts, Remington Steele) doen niets liever dan zich met zijn leven te bemoeien. Zijn oudere broer Robert (Brad Garret, Suicide Kings) benijdt hem dan weer voor zijn succes. Desalniettemin blijven Raymonds goede humeur en zin voor humor intact en vindt hij steeds weer de perfecte balans tussen zijn familie en zijn werk. In seizoen vier is het hek opnieuw van de dam in deze hilarische dysfunctionele Italiaanse famiglia! Debra trekt haar
ideale maten in twijfel als ze Ray's reactie op de borstvergroting van haar vriendin ziet. Amy begint zich vragen te stellen bij Roberts sexuele geaardheid als deze maar blijft weigeren om hun relatie naar een hoger niveau te tillen. Marie gaat weer onverstoorbaar de culinaire strijd met haar schoondochter aan en Frank legt opnieuw zijn hele familie het vuur aan de schenen met zijn onverbloemde kritieken en gezeur. Ook de kinderen worden stilaan groter en ontwikkelen een eigen willetje en karakter, en dankzij hun Barone genen gebeurt dit met alle gevolgen vandien!

Technische Fiche:
Creatie: Philip Rosenthal
Regie: Will Mackenzie, Steve Zuckerman, David Lee, Brian K. Roberts, Wil Shriner
Cast: Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Madylin Sweeten, Sawyer Sweeten, Sullivan Sweeten, Monica Horan, Doris Roberts, Peter Boyle
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Fins, Hongaars, Grieks, Hebreeuws, Noors, Zweeds, Portugees, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 576 min., ca. 24 min. per aflevering
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
• Audiocommentaar bij 4 afleveringen door bedenker Philip Rosenthal, acteurs Ray Romano, Brad Garrett en Patricia Heaton
• Bloopers en weggelaten scènes uit de serie



BEST OF FRIENDS serie 3 & serie 4
Het beste uit het jaar dat de Friends op hilarische wijze volwassen werden
&
Geen band te sterk, geen feest te gek!


Nog meer lachen geblazen met het beste uit de tien Friends seizoenen, opgesmukt met leuke extra's. Ditmaal zijn seizoen 3 en 4 aan de beurt om hun frappantste afleveringen prijs te geven.

The One with the Princess Leia Fantasy
De bizarre fantasieën van Ross blijven niet lang geheim wanneer hij ze aan Rachel toevertrouwt. De relatie tussen Chandler en zijn ex-vriendin Janice wakkert weer aan.
The One where No One's Ready
Ross is erg teleurgesteld als zijn vrienden er niet in slagen op tijd klaar te zijn voor de toespraak die hij zal gaan geven in het museum.
The One with the Football
Het is Thanksgiving en de vrienden beginnen een spelletje football waardoor duidelijk wordt dat er onderling grote rivaliteit heerst. Wanneer er een revanche wedstrijd komt, ziet het er voor de geroosterde kalkoen niet zo gunstig uit...
The One where Ross & Rachel take a Break
Ross en Rachel besluiten even uit elkaar te gaan. Phoebe krijgt een relatie met een diplomaat.
The One at the Beach
Phoebe nodigt iedereen uit om naar het strandhuis van één van haar klanten te komen. Rachel haalt de nieuwe vriendin van Ross over haar hoofd kaal te scheren.

The One with the Dirty Girl
De mooie nieuwe vriendin van Ross heeft een vervelend geheim. Chandler raakt dichter betrokken bij Kathy en koopt een duur verjaardagscadeau. Rachel slaagt erin zelfstandig een kruiswoordpuzzel op te lossen.
The One with Chandler in a Box
Joey is nog steeds boos over het feit dat Chandler Kathy heeft gekust. Hij besluit Chandler te straffen door hem in een doos op te sluiten tijdensThanksgiving diner. Monica wordt verrast tijdens haar bezoek aan de oogarts.
The One with the Embryos
Phoebe's baarmoeder krijgt de ultieme test... Een in het begin onschuldig spel tussen de jongens en de meisjes eindigt in een ware competitiestrijd. Welk paar weet het meest van elkaar?
The One with Ross's Wedding (Part 1 & 2)
Na gearriveerd te zijn in Londen gaan Joey en Chandler samen de stad verkennen, maar door Joey's enthousiaste gedrag besluit Chandler alleen op pad te gaan. In New York realiseert Rachel zich dat haar gevoelens voor Ross sterker zijn dan ooit tevoren en haast ze zich naar het vliegveld.

Technische Fiche:
Creatie: David Crane, Marta Kauffman
Regie: Gail Mancuso, Kevin S. Bright, James Burrows, Robby Benson, Shelley Jensen, Peter Bonerz
Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox-Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Duits, Pools (voice-over)
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Zweeds, Deens, Fins, IJslands, Duits, Portugees, Arabisch, Grieks, Tsjechisch, Pools, Bulgaars, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 22 min. per aflevering
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
serie 3:
• tour in het vrijgezellenhuis van Joey en Chandler
• Karakterbeschrijvingen
• Link naar de website
Serie 4:
• Friends, around the world
• Wie kent wie het best?, de ultieme uitdaging van Ross



DOG DAY AFTERNOON ('75) S.E., 2-disc
De overval zou tien minuten duren. Acht uur later zat het hele land aan de buis gekluisterd. En het is allemaal echt gebeurd.

Op een snikhete namiddag in Brooklyn proberen twee optimistische nietsnutten een bank te beroven. Sonny (Al Pacino) is het meesterbrein, Sal (John Cazale) zijn handlanger en de catastrofe is onafwendbaar. Want plots lijkt de hele wereld wel van de partij: de politie, de massa's kijklustigen, de camera's en zelfs de pizzajongen. Pacino en regisseur Sidney Lumet, die voorheen al samenwerkten voor Serpico, slaan opnieuw de handen in elkaar voor deze zinderende tragikomische thriller. Dog Day Afternoon, dat gebaseerd is op een waar gebeurd nieuwsfeit, kreeg zes Oscarnominaties (waaronder Beste Film) en verzilverde een beeldje voor het "streetwise" scenario van Frank Pierson. Dertig jaar na datum blijft deze aanklacht aan het adres van het mediacircus en reality TV nog even relevant en beklijvend. Sidney Lumet debuteerde in 1957 met 12 Angry Men en verzamelde 40 films op zijn curriculum. Zijn deskundige leiding bracht 17 acteurs tot een oscargenomineerde acteerprestatie en zelf werd hij in 2005 bedacht met een ere-oscar: de Director's Guild of America Lifetime Achievement Award.

Technische Fiche:
Regie: Sidney Lumet
Cast: Al Pacino, John Cazale, Charles Durning, James Broderick, Beulah Garrick, Chris Sarandon, Sully Boyar, Sandra Kazan, Penelope Allen, Marcia Jean Kurtz, Carol Kane, Amy Levitt, Lance Henriksen, John Marriott, Estelle Omens
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 120 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra:
• The Making of Dog Day Afternoon, een vierdelige documentaire voor de 30ste verjaardag van de film: ontdek de ware gebeurtenissen die de film inspireerden, de casting, de verfilming en de nasleep
• Commentaar door regisseur Sidney Lumet
• Archiefdocumentaire: Lumet, filmmaker
• Bioscooptrailer



RYAN'S DAUGHTER ('70) S.E., 2-disc

De mooie, koppige Rosy (Sarah Miles) wil haar passionele verhouding met de knappe Britse officier (Christopher Jones) niet opgeven. Maar deze liefde valt in het niets bij de toewijding van haar gereserveerde echtgenoot, de rechtschapen leraar Charles (Robert Mitchum), die Rosy blijft bijstaan wanneer ze door haar verboden affaire van hoogverraad beschuldigd wordt. De legendarische regisseur David Lean en scenarist Robert Bolt, die voorheen al samenwerkten aan de klassiekers Lawrence Of Arabia en Doctor Zhivago, situeren dit broeierige verhaal op de weidse stranden, woeste kliffen en onherbergzame heideheuvels van het Ierse schiereiland Dingle. De weelderige fotografie van Freddie Young en de gedenkwaardige vertolking van John Mills als de dorpsgek werden met een Oscar bekroond. Een opmerkelijke film die nog lang blijft nazinderen. De special edition release bevat een nieuwe digitale transfer vanaf de gerestaureerde 65 mm kopie en werd voorzien van een geremasterde soundtrack.

Technische Fiche:
Regie: David Lean
Cast: Robert Mitchum, Trevor Howard, Christopher Jones, John Mills, Leo Mckern, Sarah Miles, Barry Foster, Marie Kean, Arthur O'Sullivan, Evin Crowley, Douglas Sheldon, Gerald Sim, Barry Jackson, Des Keogh, Niall Toibin
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 103 min.
Releasedatum: 15 maart 2006


Extra's:
• The Making of Ryan's Daughter, een driedelige documentaire naar aanleiding van de 35ste verjaardag van de film: Ryan's Daughter, Storm Rising; Ryan's Daughter, storm chaser; Ryan's Daughter, the Eye of the Storm
• 2 klassieke documentaires: "We're the Last of the Traveling Circuses" en "Ryan's Daughter, a Story of Love"
• Commentaar door Sarah Miles, Michael Stevenson en anderen
• 2 bioscooptrailers



DEATH IN GAZA
Militanten. Levende bommen. Onschuldige slachtoffers.

Death In Gaza is het prangende verhaal van een verwrongen wereld waarin sterven als martelaar het hoogste goed is en van de filmmaker die deel gaat uitmaken van het relaas dat hij wil doen. Deze aangrijpende en krachtige documentaire werpt een schokkende, ongefilterde blik op de cultuur van haat waarvan de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook doordrongen zijn, een klimaat waarin de eeuwige spiraal van geweld tussen Palestijnen en Israeli's goed gedijt. De met een Emmy bekroonde filmer James Miller begint zijn verhaal in Nablus, waar nagenoeg 80 procent van de zelfmoordaanslagen gepland worden. Daar volgt hij journaliste Saira Shah bij haar eigen pogingen om de cyclus van het geweld te ontrafelen. Vandaar reizen ze naar Gaza, waar ze kennis maken met drie Palestijnse kinderen - twee twaalfjarige jongens en een meisje van 16 - die opgroeiden in een steeds verder afkalvende wereld, gevangen tussen twee vuren: enerzijds het Israëlische leger, anderzijds de Palestijnse militanten. De film eindigt in mei 2003, op een dag zoals zovele andere in deze streek, met een sterfgeval. Vandaag is het slachtoffer echter de befaamde filmer James Miller, doodgeschoten door een Israëlische soldaat in de Gazastrook.

Technische Fiche:
Regie: James Miller
Cast: James Miller, Saira Shah
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 80 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
• Herinneringen aan James
• Compilatie van huldeblijken aan James Miller
• The Making of Death In Gaza



WHOOPI
BACK ON BROADWAY/DIRECT FROM BROADWAY, 2-disc


Twee onnavolgbare evenementen uit de comedy-carrière van Whoopi Goldberg: Whoopi, Back To Broadway, the 20th Anniversary plus bonusdvd Whoopi Goldberg, Direct From Broadway, haar overdonderende one-woman show uit 1985. Whoopi, Back To Broadway, The 20th Anniversary is gemaakt ter ere van de terugkeer van Whoopi Goldberg naar Broadway. Vanaf deze plek veroverde ze twintig jaar geleden voor het eerst stormenderhand de wereld met haar wervelende one-woman show Whoopi Goldberg,
Direct From Broadway
. Voor het eerst in bijna dertien jaar maakte Whoopi weer een TV-special met HBO. In dit baanbrekende optreden zet ze een aantal bekende, onvergetelijke typetjes neer en creëert ze een paar hilarische nieuwe personages.

Technische Fiche:
Regie: Marty Callner
Cast: Whoopi Goldberg
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

Extra's:
• Whoopi's Bloopers
• Whoopi over Whoopi
• In the Can with Whoopi



BLACK HILL MUSIC LIBRARY
- GIPSY KINGS: LIVE AT THE KENWOOD HOUSE IN LONDON, 2-disc
- KOOL & THE GANG: 40th ANNIVERSARY OF THE FUNK LEGEND, 2-disc
- KOOL & THE GANG: THE GREATEST HITS CONCERT FOR THEIR 40th ANNIVERSARY
- JOHN LEE HOOKER: THAT'S MY STORY
- J.J. CALE: TO TULSA AND BACK


GIPSY KINGS: LIVE AT THE KENWOOD HOUSE IN LONDON, 2-disc
Al zestien jaar lang spelen flamenco-coryfeeën Gipsy Kings wereldwijd alle zalen plat. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u nu zelf zien en horen op de eerste live DVD van de groep, die in High-Definition werd opgenomen in het legendarische Kenwood House in Londen. Op deze majestueuze locatie op het water spelen de Gipsy Kings een set met hun grootste hits voor enkele duizenden fans. Op de playlist staan niet alleen klassiekers als Baila Me en Volare, maar ook enkele fantastische nieuwe songs van hun recentste album, Roots. Op deze DVD vindt u verder ook repetitiebeelden en archiefmateriaal dat de evolutie van de band treffend schetst.

Technische fiche:
Talen: Dolby Digital 5.1.: Engels
Songlist
DVD 1: Rhythmic, Rumba Tech, Lleva Me El Compas, Tristessa, Amigo, Petite Noya, Como Siento Yo, Sabroso, Como Ayer, A Mi Mora, Djobi Djoba
fresh, take My gle Boogie, open ca. 150 min. ca. 167 min.
DVD 2: Boleria, Fandangos, Legend, Quiero Saber, Tampa, Poquito A Poco, Baila Me, Todos Todos, Bamboleo, Volare
Speelduur: ca. 102 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

KOOL & THE GANG: 40th ANNIVERSARY OF THE FUNK LEGEND, 2-disc
Een intiem en origineel document over de legendarische groep Kool & The Gang. De eerste DVD bevat een zeldzame en exclusieve documentaire, waarvoor de groep opnieuw de plaats van hun eerste optreden, 40 jaar geleden, ging opzoeken: Café Wha? in New York. In ware jamsessionstijl brengen Kool & The Gang er enkele van de meest jazzy songs uit hun carrière, tracks van de gelijknamige plaat die ze in 1969 releasten. Verder op de DVD: interviews met Robert & Ronald Bell, waarin de gebroeders en creatieve genieën achter de groep de geheimen van hun grootste hits zoals Ladies Night, Get Down On It, Cherish etc. verklappen. Op dvd 2 vind je het Greatest Hits Concert in Denver terug.

Technische fiche:
Regie: Michel Jankielewicz
Talen: Dolby Digital 5.1.: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Songlist: Fresh, Take My Heart, Joanna, Too Hot, Hollywood Swinging, Jungle Boogie, Open Sesame, Summer Madness, Cherish, Let's Go Dancin', Ladies Night, Get Down On It, Celebration
Speelduur: ca. 204 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

KOOL & THE GANG: THE GREATEST HITS CONCERT FOR THEIR 40th ANNIVERSARY
Herbeleef het ongelofelijke verhaal van Kool & The Gang met de songs die de legende deden ontstaan. Tussen de jaren '60 en '90 cultiveerden Kool & The Gang hun eigen, speciale sound die de beste elementen van genres als Jazz, R&B, Funk en Pop samenbracht in een unieke, onweerstaanbare mix. Van de opzwepende groove van Funky Stuff tot de wilde kadans van Jungle Boogie, van romantische pareltjes als Cherish tot de elegante disco van Ladies Night, van de straathymne Hollywood Singing tot de internationale partyklassieker Celebration, hun muziek is en blijft een buitengewone staalkaart van de populaire muziek. Deze dvd bevat het Greatest Hits Concert in Denver.

Technische fiche:
Regie: Michel Jankielewicz
Talen: Dolby Digital 5.1.: Engels
Songlist: Fresh, Take My Heart, Joanna, Too Hot, Hollywood Swinging, Jungle Boogie, Open Sesame, Summer Madness, Cherish, Let's Go Dancin', Ladies Night, Get Down On It, Celebration
Speelduur: ca. 75 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

JOHN LEE HOOKER: THAT'S MY STORY
John Lee Hooker doet zelf zijn levensverhaal en hij krijgt daarbij de hulp van zijn familie, beste vrienden en muzikale collega's zoals Eric Clapton, Carlos Santana, Bonnie Raitt, Robert Cray en John Mayall. That's My Story gunt de kijkers een blik op het turbulente leven van een absolute blueslegende. De muziek van John Lee Hooker, alias de 'Godfather of Blues' vormt uiteraard de ruggengraat van deze film, met beelden van zeldzame en meeslepende live-optredens, archiefopnames uit het prille begin van zijn carrière en videoclips van het toppunt van zijn succes, waaronder zijn met een Grammy Award bekroonde duet met BonnieRaitt, I'm In The Mood. De documentaire wordt aangevuld met The Stanford Concert, 50th Anniversary Boogie. Hoogtepunten van het concert zijn onder meer: Boom Boom, Crawling King Snake, Boogie Chillen.

Technische fiche:
Regie: Jörg Bundschuh
Talen: Dolby Digital 5.1.: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Speelduur: ca. 150 min.
Releasedatum: 15 maart 2006

J.J. CALE: TO TULSA AND BACK
Deze unieke DVD bevat enkele van zijn bekendste hits en exclusief materiaal, zoals nooit eerder uitgebrachte songs en tal van interviews, met o.a. Eric Clapton. Het DVD-romgedeelte bevat 2 songbooks. Hij is een levende legende, zijn platen en enigmatische aura maakten hem tot een cultfiguur tegen wil en dank. Zijn invloed op de rockmuziek staat in schril contrast met zijn schuchtere persoonlijkheid. J.J. Cale staat te boek als de bedenker van de Tulsa Sound, een relaxte mix van Rock'n'Roll, Country, Blues en Jazz. Elke generatie muzikanten heeft zo zijn onvoorwaardelijke Cale-fans. Voor het eerst stemde Cale er in toe om een film over zijn muziek, leven en carrière te draaien. De documentaire volgt hem en zijn groep doorheen zes Amerikaanse staten, tijdens zijn recente To Tulsa And Back tournee.

Technische fiche:
Regie: Jörg Bundschuh
Talen: Dolby Digital 5.1.: Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Speelduur: ca. 167 min.
Releasedatum: 15 maart 2006



PURE PECKINPAH COLLECTION:
- RIDE THE HIGH COUNTRY ('62)
- THE WILD BUNCH S.E>, 2-disc ('69)
- THE BALLAD OF CABLE HOGUE ('70)
- PAT GARRETT & BILLY THE KID S.E., 2-disc ('73)


De in 1925 geboren Californische Peckinpah zette zijn eerste stappen in de filmwereld als beschermeling van de actiefilm-regisseur Don Siegel, voor wie hij ongecrediteerd meewerkte aan scripts of rolletjes vertolkte. Eind jaren '50 kreeg hij voet aan de grond als scenarist voor de klassieke TV-westerns Gunsmoke en The Rifleman om in 1960 over te gaan tot de creatie, regie en productie van de westernserie The Westerner. Voor zijn tweede langspeelfilm Ride The High Country, een schoolvoorbeeld voor de uitwerking van zijn favoriete thema's: vriendschap, vertrouwen, eer, verraad en veroudering, kreeg hij veel bijval van de critici. The New York Times riep hem uit tot de ultieme sixtiesregisseur. The Wild Bunch bezorgde hem in 1969 zijn eerste en enige oscarnominatie.

RIDE THE HIGH COUNTRY
In deze briljante, ontroerende film spelen Randolph Scott en Joel McCrea, allebei het prototype van een cowboy, een rol die hen op het getaande lijf geschreven is. Ze zijn twee oudere wetsdienaren die een goudtransport moeten bewaken. Veel bezitten ze niet, ieder een eigen paard en een paar dollar. Toch hebben ze alles wat ze nodig hebben, namelijk hun onafhankelijkheid. Helaas is het oude Westen aan het verdwijnen en daarmee ook de wijdopen vlakte die onafhankelijke mannen nodig hebben. Met een beetje geluk zullen deze twee genoeg ruimte vinden voor deze tocht en voor een laatste dag van afrekening. Ze zullen in elk geval avontuur vinden, met de meeslepende redding van een mishandelde bruid (Mariette Hartley), onderlinge vuurgevechten en een daad van verraad die diep in hun leven ingrijpt. Ride The High Country is niet alleen een spannende Western en een hartverwarmende hommage aan het genre, het is ook een ontdekkingstocht naar wat een film groots maakt.


Technische fiche:
Regie: Sam Peckinpah
Cast: Randolph Scott, Joel Mccrea, Mariette Hartley, Ron Starr,
Edgar Buchanan, R.G. Armstrong, Jenie Jackson, James Drury, L.Q. Jones, John Anderson, John Davis Chandler, Warren Oates
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Bulgaars, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 89 min.
Releasedatum: 29 maart 2006

Extra's:
• Nieuwe featurette "A Justified Life: Sam Peckinpah and the High Country"
• Commentaar van Peckinpahs biografen/documentalisten Nick Redman, Paul Seydor
• Galerij van trailers van Sam Peckinpah

THE WILD BUNCH
The Wild Bunch is het indrukwekkende verhaal van een stel gedemoraliseerde desperado's, onderling verbonden door een erecode. Welke maatstaf je ook hanteert, de film blijft een van de grootste Westerns aller tijden. In 1994 werd de film volledig in zijn oorspronkelijke staat gerestaureerd. Zo is hij niet meer te zien geweest sinds hij in juli 1969 in de bioscoop uitkwam. In de nieuwe anamorfe transfer ter ere van de 35e verjaardag van de film zijn de kleuren en geluidseffecten overdonderend als vanouds. Bekijk hoe William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan en vele andere grote sterren hun paarden bestijgen voor de rollen van hun leven.

Technische fiche:
Regie: Sam Peckinpah
Cast: William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O'Brien, Warren Oates, Jaime Sánchez, Ben Johnson, Emilio Fernández, Strother Martin, L.Q. Jones, Albert Dekker, Bo Hopkins, Dub Taylor, Paul Harper, Jorge Russek
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; Mono 1.0: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Arabisch, Bulgaars,
Hebreeuws, Roemeens, Russisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 140 min.
Releasedatum: 29 maart 2006

Extra's:
DISC 1:
• Commentaar van Peckinpahs biografen Nick Redman, Paul Seydor, Garner Simmons
• Galerij van trailers van Peckinpah
DISC 2:
• Nooit eerder vertoonde extra scènes
• 3 documentaires: "Sam Peckinpah's West, Legacy of a Hollywood
Renegade", "1996 Oscar nominee the Wild Bunch, an Album in Montage" en een fragment uit "A Simple Adventure Story; Sam Peckinpah, Mexico and the Wild Bunch", een documentaire van Nick Redman
• Beste korte documentaire

THE BALLAD OF CABLE HOGUE
Het is 1908. Het Wilde Westen is veranderd, maar pionier Cable Hogue (Jason Robards) niet. Hij heeft weliswaar een fortuin verdiend met de verkoop van water aan dorstige woestijnreizigers, maar hij blijft op de loer liggen. Jaren geleden werd Hogue beroofd en voor dood achtergelaten in het gloeiend hete zand van Arizona. De twee waardeloze woestijnratten die hem dat flikten, zullen ooit iets te drinken bij hem komen halen.Na het rauwe geweld in The Wild Bunch liet Peckinpah deze gedenkwaardige fabel een heel andere sfeer uitademen. Dit is niet zozeer het verhaal van een wraakneming als wel een lyrisch, ontroerend eerbetoon aan de pioniersgeest van het Westen in zijn nadagen. De bijrollen worden vertolkt door een ploeg uitstekende acteurs, aangevoerd door Stella Stevens en David Warner, en verder met o.a. L.Q. Jones en Strother Martin als de oude vijanden van Hogue.

Technische fiche:
Regie: Sam Peckinpah
Cast: Jason Robards, Stella Stevens, David Warner, Strother Martin, Slim Pickens, L.Q. Jones, Peter Whitney, R.G. Armstrong, Gene Evans, William Mims, Kathleen Freeman, Susan O'Connell, Vaughn Taylor, Max Evans, James Anderson
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Bulgaars, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 116 min.
Releasedatum: 29 maart 2006

Extra's:
• Commentaar van onder meer Peckinpahs biografen/documentalisten Nick Redman, Paul Seydor
• Nieuwe featurette "The Ladiest Damn'd Lady": een namiddag met de actrice Stella Stevens
• Galerij van trailers van Sam Peckinpah

PAT GARRETT & BILLY THE KID
Ze zijn onafscheidelijke vrienden en elkaars grootste vijand. De een is Billy the Kid (Kris Kristofferson), die zijn eigen wetten stelt. De ander is sherif PatGarrett (James Coburn), handhaver van de wet. Ooit trok hij op met Billy. De ruige soundtrack is van Bob Dylan, die ook een rol heeft als Billy's handlanger Alias. Een hele stoet karakteristieke Westernacteurs treedt aan voor Peckinpahs saga over een van de grootste legendes van het Wilde Westen. De film is nu hersteld in zijn volle glorie, zoals hij ooit bedoeld was. Voor het eerst sinds de film oorspronkelijk van de montagetafel kwam, biedt hij precies het evenwicht tussen actie en karakterontwikkeling dat Peckinpah voor ogen stond. Het is een gave mengeling geworden van woede en weemoed, gebaseerd op de aantekeningen van de regisseur en de visie van collega's. Liefhebbers kunnen vergelijken met de Turner Previewversie op disc 2.

Technische fiche:
Regie: Sam Peckinpah
Cast: James Coburn, Kris Kristofferson, Bob Dylan, Richard Jaeckel, Katy Jurado, Chill Wills, Jason Robards, R.G. Armstrong, Luke Askew, John Beck, Richard Bright, Matt Clark, Rita Coolidge, Jack Dodson, Jack Elam
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, IJslands, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden,
Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 110 min.
Releasedatum: 29 maart 2006
Extra's:
DISC 1:
• 2005 speciale uitgave op basis van aantekeningen van de regisseur en bijdrages van collega's, met audiocommentaar
• Galerij van trailers van Sam Peckinpah
DISC 2:
• 1988 Turner Preview Version, met audiocommentaar
• 2 nieuwe featurettes: "Deconstructing Pat and Billy" en "One Foot in the Groove: Remembering Sam Peckinpah and Other Things"
• "One for the Money" en "Sam's Song": originele liedjes uitgevoerd door Kris Kristofferson en Donny Fritts



ook nog... + verwacht in april

1 maart 2006:
• Un Long Dimanche De Fiançailles, 1-disc

29 maart 2006:
• 2-pack Robert De Niro:
- Heat S.E.
- Goodfellas S.E., 2-disc
• 3-pack Mel Gibson 1:
- Conspiracy theory
- Mad Max
- Payback
• 3-pack Mel Gibson 2:
- Lethal weapon
- Maverick
- Tequila Sunrise
• 3-pack Jack Nicholson:
- One Flew Over The Cuckoo's Nest
- Witches Of Eastwick
- Something's Gotta Give
• 4-pack sandra bullock
- Murder By Numbers
- Miss Congeniality
- Practical Magic
- Two Weeks Notice

4 april 2006:
• Harry Potter En De Vuurbeker (ook huur/koop = 2-disc)

5 april 2006:
• Road To Germany

12 april 2006:
• Best Of Friends season 5
• Best Of Friends season 6
• Gilmore Girls, season 3 (6-disc)
• Lois And Clark, season 2 (6-disc)
• E.R., serie 5 (3-disc)
• Full House, season 2 (4-disc)
• Two And A Half Men, season 1 (4-disc)
• The Unbearable Lightness Of Being S.E., 2-disc
• Lackawanna Blues
• Sometimes In April
• Empire Falls, 2-disc
• Warm Springs
• In The Gloaming
• 2004-2005 NBA Champions
• Mary-Kate & Ashley In Action,Vol. 1: Misty And Amber vs. Renée La Rouge
• Mary-Kate & Ashley: So Little Time, Vol. 3: About A Family
• Mary-Kate & Ashley: So Little Time, Vol. 4: Hangin' Out
• Trollz 1: Vriendinnen Voor Het Leven
• Trollz 2: De Magie Van De Vijf
• Batman: Man Who Would Be Bat
• Scooby-Doo In Where's My Mummy
• What's New Scooby-Doo, Vol.7: Ready To Scare

26 april 2006:
• Tim Burton's Corpse Bride (ook huur)
• Smallville, season 4 (6-disc)
• Hot Wheels Acceleracers: Het Breekpunt (Breaking Point)
• Who's That Girl
• Frisco Kid
• Deal Of The Century
• Quick Change
• Ajax (105 jaar Ajax)


Recent nieuws van dezelfde bron