:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: CHICKEN LITTLE
PERSBERICHT: CHICKEN LITTLE
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-02-28 - Geplaatst door: Werner
CHICKEN LITTLE
Walt Disney Home Entertainment Pictures
Verkrijgbaar op DVD vanaf 18 maart 2006

Geniet van de kleinste Disney held ooit in het grootste, hilarische avontuur tot nu toe. Reis mee naar het plaatsje Oakey Oaks en maak kennis met een paar fantastische bewoners, zoals de kleine kip Chicken Little, zijn vriendinnetje en beste maatje de eend Malle Abby, Billy het reuzenvarken en gaststudent Victor Fish. Op een dag komt een stukje van de hemel naar beneden vallen... en wie is dan de redder in nood? Chicken Little bedenkt samen met zijn maffe vriendjes een plan om de wereld voor de totale ondergang te behoeden. Hij bewijst aan iedereen dat de grootste held op aarde best een klein kippetje kan zijn. Met geweldige muziek en spannend bonusmateriaal gaat een fantastische wereld vol adembenemende actie open. Een must voor iedere Disney liefhebber.

Regie: Mark Dindal (Keizer Kuzco)
Producent: Randall Fullmer
Verhaal: Mark Dindal, Mark Kennedy
Scenario: Steve Bencich & Ron J. Friedman en Ron Anderson
Muziek: John Debney

Het verhaal
Chicken Little is klein, onhandig en druk, maar in feite is hij heel slim en dapper. Vooral zijn vader, de grote stoere haan Buck Cluck, ergert zich soms aan zijn zoon. Maar wat zou jij doen als je denkt dat de hemel naar beneden komt vallen? Dan waarschuw je toch ook direct het hele dorp? Dan luid je direct de alarmbel. Helaas bleek het vals alarm te zijn. Natuurlijk lachen alle dieren van het dorp Chicken Little nu uit. Iedereen vindt hem onnozel. Iemand die om niets paniek zaait. Om de zaak nog enigszins voor hem te redden biedt zijn vader Buck Cluck zijn excuses aan voor de stommiteit van zijn zoon. Chicken Little voelt zich nu heel ongelukkig. Hij wil aardig gevonden worden en doet daarvoor zijn uiterste best. Hij wordt zelfs lid van de plaatselijke honkbalploeg. Ook om indruk te maken op zijn vader, die vroeger heel goed was in honkbal. Tot ieders verbazing doet Chicken Little, ondanks het feit dat hij zo klein is, het helemaal niet zo slecht. En net als iedereen hem weer een beetje accepteert, komt de hemel écht naar beneden. De aarde dreigt overvallen te worden door een invasie van buitenaardse wezens. Het hele dierenrijk loopt groot gevaar. Deze keer heeft hij zich niet vergist. Nú wordt het menens. Hij moet een moeilijke en zeer moedige beslissing nemen; groot alarm slaan, waardoor hij weer kans loopt door iedereen uitgelachen te worden. Samen met zijn vriendjes zoals het schattige reuzenvarken Billy, zijn vriendinnetje Malle Abby en Victor Fish moet Chicken Little alle zeilen bijzetten om het dorp Oakey Oaks en zijn bewoners te behoeden voor een heuse ramp. Zonder paniek te zaaien natuurlijk. Maar zullen de bewoners hem wel geloven? In dit knotsgekke en vrolijke avontuur is Chicken Little vastbesloten te tonen wie hij werkelijk is. Hij bewijst aan iedereen dat de grootste held op aarde best een klein kippetje kan zijn.

Even voorstellen...
Chicken Little is een kleine kip en lijkt helemaal niet op zijn vader, de grote stoere haan Buck Cluck, die zich vaak ergert als Chicken Little in zijn ogen weer iets doms doet. Daarnaast is hij ook nog eens onhandig en druk. Althans, dat vinden anderen van hem. In feite is hij heel inventief en dapper. Hij gaat geen probleem uit de weg en staat altijd klaar voor zijn vrienden zoals de eend Malle Abby, Victor Fish en het reuzenvarken Billy Big.

Malle Abby, het lelijke eendje, is het beste maatje van Chicken Little. Ze heeft gemerkt dat, sinds het pijnlijke incident, het tussen haar vriendje en zijn vader niet meer zo goed gaat. Als verslindster van de probleempagina�s in haar favoriete tijdschriften voor tienereenden is ze gelukkig prima in staat om hem advies te geven over hoe je hoort te communiceren in een relatie. Abby gaat door het vuur voor haar vrienden. Ze vindt Chicken Little het einde, waardoor ze hem altijd steunt en positief blijft, ook al is ze het niet altijd eens met zijn grote plannen. Ze is stiekem verliefd op hem.

Billy Big is een schattig en onzeker reuzenvarken, dat alleen maar goed wil doen. Hij is een trouwe bondgenoot van Chicken Little, Malle Abby en Victor Fish. Hoewel hij groot is vindt hij zichzelf toch te klein. Zijn familie is namelijk nog véél groter. Hij ziet zichzelf dan ook als 'arm klein biggetje'. Hij vindt het heerlijk om ergens bij te horen. Het gelukkigste is hij als hij samen met zijn vriendjes is. Maar hij voelt zich ongelofelijk slecht als hij denkt dat hij iets verknoeid heeft. Als Billy het moeilijk heeft, eet hij meestal snel iets lekkers of neuriet hij een favoriet liedje.

Victor Fish is gaststudent. Hij heeft de grootste moeite om de nieuwe taal onder de knie te krijgen. Hij is een lieve, onschuldige vriend van Chicken Little, Abby en Billy. In elke situatie weet hij het hoofd boven water te houden. Blijkbaar hebben zijn vrienden geen problemen met zijn geblub. Je weet nooit zeker of hij alles begrijpt, maar als het erop aankomt, staat hij altijd paraat. Al is het maar met een lieve knuffel. Victor hoef je niets meer te leren, hij weet waar het om draait: liefde.

Naast Chicken Little en zijn beste vrienden wonen er in Oakey Oaks nog heel wat andere kleurrijke figuren: de sluwe Foxy Loxy; de niet erg snuggere Goosey Loosey; Buck Cluck, Chicken Little�s bezorgde vader; de coole Morkupine Porcupine; burgemeester Turkey Lurkey en nog vele anderen...

Een nieuwe technologische mijlpaal voor Disney
Sinds Walt Disney op 18 november 1928 Mickey Mouse voor het eerst aan de wereld voorstelde in de allereerste cartoon met volledig gesynchroniseerd geluid, Steamboat Willie, heeft de studio een reputatie opgebouwd van voorloper te zijn in prachtige kunst gecombineerd met 'state-of-the-art technology'. Een overzicht van de technologische mijlpalen:
• 1932: Eerste gebruik van de three-strip Technicolor in animatiefilm: Flowers And Trees.
• 1937: Disney bedenkt de multiplane camera en gebruikt deze voor het eerst in The Old Mill. De studio kreeg hiervoor een speciale technische Oscar.
• 1937: De eerste avondvullende animatiefilm: Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen.
• 1940: Eerste gebruik van stereofoon geluid in speelfilms, ontwikkeld als 'Fantasound' voor Fantasia.
• 1953: Eerste animatiefilm in Cinemascope: Toot, Whistle, Plunk And Boom.
• 1961: 101 Dalmatians is de eerste animatiefilm waarin gebruik wordt gemaakt van Xerox lijnen.
• 1982: Eerste film die met digitaal geluid wordt opgenomen is de heropname van Fantasia.
• 1982: Disney-animatoren Glen Keane en John Lasseter experimenteren met de combinatie van 2D en 3D animatie in Maurice Sendak's Where The Wild Things Are.
• 1985: In The Black Cauldron wordt voor het eerst computeranimatie toegepast op objecten die geen animatie zijn.
• 1986: 54 bewegende onderdelen van de klokkentoren van Big Ben worden in The Great Mouse Detective geanimeerd met behulp van de computer.
• 1992: Disney krijgt een speciale technische Academy Award voor de ontwikkeling van het CAPS-systeem, een revolutionair computergestuurd post-productie software systeem dat in samenwerking met Pixar werd bedacht.
• 1995: Release van Toy Story, de eerste computergeanimeerde speelfilm, in samenwerking met Pixar Animation Studios tot stand gekomen.
• 2000: Dinosaur van Disney combineert CG personages met een live-action achtergrond.

Met de release van Chicken Little voegt Walt Disney Feature Animation de eerste volledig computergeanimeerde speelfilm toe aan zijn lange lijst van technische verwezenlijkingen.

Wist je dat...
.... Chicken Little meer dan 76.000 individuele veren heeft, waarvan er 55.000 alleen al op zijn hoofd staan. Hij heeft er ongeveer 9000 op elke arm. Hij heeft ook verschillende soorten veren; sommige zijn lange traditionele veren, terwijl daaronder kleine pluizige veren zitten.
.... in het dorpje Oakey Oaks, staan er verschillende soorten bomen. Elke boom heeft tussen de 15.000 en de 20.000 individuele blaadjes die op dezelfde manier �gegroeid� zijn als de veren van Chicken Little en de vacht van de andere dieren.
.... er zich ongeveer 600 spieren in een menselijk lichaam bevinden. Chicken Little, hoe klein hij ook is, heeft er 700 die door de animatoren werden gecontroleerd en bewogen. Er moesten spieren in zijn staart en kam geplaatst worden om de bewegingen juist te krijgen.

Chicken Little op dvd:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans / Vlaams / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Beeldformaat: : 16 x 9 � 1.78:1
Speelduur: 78 minuten
Leeftijd: 6 jaar

Extra's:
• Niet-gebruikte scènes:
- Alternatieve openingsscène #1: Chicken Little Verhalenboek
- Alternatieve openingsscène #2: Koken met Klaus
- Originele openingsscène met Chicken Little als meisje
- Tijd voor een hapje
• Muziek en meer
- Muziekvideo van The Cheetah Girls "Shake Your Tail Feather"
- Muziekvideo met de Barenaked Ladies "One Little Slip"
- "One Little Slip" Karaoke
- "One Little Slip" SingAlong
• Spellen en activiteiten
- Vissen naar Fish
- Vliegensvlugge vragen
• Achter de schermen bij Disney
- Het uitbroeden van Chicken Little
- Achtergrondreportage van Chicken Little "The Making of":
• De incubatietijd: het verhaal achter het verhaal
• Het ei van Columbus
• Twee handen op één ei: De stemmen achter de personages
• Rock-A-Doodle-Doo: De muziek in Chicken Little
• De haan in het kippenhok: Een dag uit het leven van de regisseur

UIT HET ARCHIEF