:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: GOAL! KICK OFF
PERSBERICHT: GOAL! KICK OFF
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-03-30 - Geplaatst door: Werner
GOAL! KICK OFF
The Impossible Dream
Eén van de meest realistische voetbalfilms ooit gemaakt.
Te koop op DVD vanaf 12 april 2006

In de aanloop naar de Wereldkampioenschappen Voetbal (Duitsland, 9 juni t/m 9 juli 2006) verschijnt op 12 april de film Goal! Kick Off op DVD. Het is één van de meest realistische voetbalfilms ooit gemaakt. Een intrigerend verhaal vol flitsende voetbalactie met echte voetbalsterren zoals David Beckham, Raul Gonzalez Blanco, Kieron Dyer, Patrick Kluivert, Alan Shearer en Zinedine Zidane, met echte wedstrijden in echte stadions, met echte coaches zoals Liverpool-coach Rafael Benitez en met unieke beelden van de Engelse topvoetbalclub Newcastle United. Een film over zware beproevingen, liefde, humor en overwinning, met veel bonusmateriaal waaronder Gouden Momenten uit de FIFA World Cup en een vooruitblik...

2006 FIFA World Cup Duitsland
De hoofdrol wordt gespeeld door het aanstormend Latino-talent, de in Mexico razend populaire acteur Kuno Becker, die als Santiago Munoz door talentscouts wordt ontdekt en in Engeland een contract kan tekenen bij Newcastle United. Naast hem schitteren Stephen Dillane, Anna Friel en Alessandro Nivola. De regie was in handen van Danny Cannon (Judge Dredd, I Still Know What You Did Last Summer, Afleveringen TV-serie CSI). De film is tot stand gekomen met medewerking van de FIFA. Er zijn twee geplande vervolgfilms, waarvan de laatste gaat over de Wereldbekerfinale die in juli 2006 in Duitsland gespeeld wordt.

Het verhaal
Van kindsbeen af is Santiago Munez gek van voetbal. Altijd is hij met een bal in de weer. Als hij op tienjarige leeftijd met zijn familie de Mexicaanse grens oversteekt om zich illegaal in Los Angeles te vestigen heeft hij dan ook maar twee dingen bij zich: zijn voetbal en een verfrommeld prentje van de wereldbeker. Het liefst van al wil hij profvoetballer worden. Maar in Los Angeles zijn ze kansarm. De buurt is ruig en het leven hard. Ze kunnen nauwelijks rondkomen. Bovendien is zijn vader heel duidelijk over Santiago's droom. Er zijn twee soorten mensen op deze aarde; mensen in grote huizen, en mensen zoals wij die voor die anderen het gras maaien en de auto wassen. Toch geeft Santiago zijn droom niet op. Zijn leven neemt een uitzonderlijke wending als hij bij een plaatselijke wedstrijd ontdekt wordt door de voormalige sterspeler Glen Foy. Deze herkent in Santiago een snelle, behendige en doortastende voetballer, een ruwe diamant, het soort talent waar de Engelse Premier League Club Newcastle United om zit te springen. 9.500 kilometer van huis krijgt Santiago de kans om zich eindelijk in de schijnwerpers te spelen. Maar het vervullen van zijn droom gaat niet zo gemakkelijk als hij gehoopt had. Hij heeft moeite om zich aan te passen in dit vreemde land, waar voetbal een geloof is, het stadion een kathedraal lijkt, en de verwachtingen zeer hooggespannen zijn. Het veld lijkt altijd modderig en onbespeelbaar. Waar hij vandaan komt regent het nauwelijks. Voor iedere meter op het voetbalveld moet hij knokken. Koude wind, rake klappen van zijn medespelers, blessures, persoonlijke problemen en de vele verleidingen van het voetballeven zijn slechts enkele hindernissen die Santiago moet overwinnen. Gelukkig vindt hij steun bij Roz Harmison, een jonge verpleegster die hem met beide benen op de grond houdt. Maar Santiago moet wel bewijzen dat hij het talent is waar de geldschieters in geloofden, en dus moet hij meer dan eens risico�s nemen.

Cast
Santiago Munez wordt gespeeld door de Mexicaan Kuno Becker. Als opkomend acteur is hij een van de meest gevraagde sterren in de Spaanstalige landen. Voor de 27-jarige acteur kwam met deze film een droom uit. Hij begon zijn acteercarrière in de telenovelas en het theater, maar nu richt hij zijn pijlen helemaal op film. Eerder was hij o.a. al te zien in de film Imagining Argentina.

Stephen Dillane speelt de rol van Glen Foy, een ex-voetballer uit Schotland die jaren geleden voor Newcastle speelde, maar omwille van een ernstige belssure talentscout werd. Dillane was eerder al te zien in Spy Game (2000) met Robert Redford en Brad Pitt, The Truth About Charlie en The Hours in 2002 en in 2004 in Antoine Fuqua's King Arthur als Merlijn.

Alessandro Nivola is in Goal! te zien als Gavin Harris, de nieuwe aankoop van de ploeg. Nivola begon zijn filmcarrière met een kleine rol in Inventing The Abotts in 1997 en was in datzelfde jaar ook te zien in John Woo's Face/Off als de geniale maar psychotische broer van bad guy Nicolas Cage. In 1998 bewees Nivola dat hij feilloos kon overschakelen op een Engels accent in het Britse drama I Want You en Patricia Rozema's adaptatie van Mansfield Park. In 2000 volgden nog Love's Labour Lost en het meer experimentele Mike Figgis Time Code.

Verder in de film zien we Anna Friel als het vriendinnetje van Santiago, Tony Plana als vader van Santiago, Sean Pertwee als voetbalagent Barry Rankin, Kieran O'Brien in de rol van voetbalveteraan Hughie McGowen en Cassandra Bell als vriendin van Gavin Harris.

Voetbaltalent
David Beckham - 30 jaar - Engelsman. Speelt na Manchester United momenteel bij het Spaanse Real Madrid. Een absolute topvoetballer. Specialist in het nemen van vrije trappen. Getrouwd met Victoria Adams (Posh Spice) en samen met haar en de kinderen uitgegroeid tot een miljoenenmerk.

Raul Gonzalez Blanco - 28 jaar - Spanjaard. Een echte doelpuntenmaker waar zijn club Real Madrid en natuurlijk het Spaanse Nationale elftal de vruchten van plukken. Zowel in 1998, 2000 als 2002 won hij met Real Madrid de Champions League.

Kieron Dyer - 27 jaar - Engelsman. Na Ipswich speelt hij momenteel bij Newcastle United. Een nuttige, degelijke middenvelder. Een echte teamspeler. Zowel een kei in het
verdedigen als sterk bij de opbouw.

Patrick Kluivert - 30 jaar - Nederlander. Na Ajax, AC Milaan, Barcelona en Newcastle United speelt Kluivert momenteel bij Valencia. Een echte spits die helaas zal ontbreken bij de Wereldkampioenschappen in Duitsland. Een van zijn hoogtepunten was ongetwijfeld met Ajax het winnen op 20 jarige leeftijd van de Champions League.

Alan Shearer - 35 jaar - Engelsman. Legendarische voetballer. Na Southampton en Blackburn Rovers speelt hij nu alweer tien jaar bij Newcastle United. Maakte in 548 wedstrijden 278
competitiedoelpunten. Als international trof hij 30 keer doel.

Zinedine Zidane - 33 jaar - Fransman met Algerijnse roots. AS Cannes, Bordeaux, Juventus, Real Madrid. Zie hier de clubs van Zinedine Zidane. Een weergaloze voetballer met een fenomenaal spelinzicht en een bijzondere traptechniek. Scoorde bij de wereldkampioenschappen van 1998 in de finale tegen Brazilie twee keer.

Rafael Benitez - 45 jaar - Spanjaard. Na de topclubs Valladolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife en Valencia momenteel werkzaam als coach bij Liverpool. Won vorig jaar verrassend de Champions Leaque met zijn club door AC Milaan uiteindelijk met strafschoppen te verslaan

Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Italiaans / Spaans; Dolby Digital 2.0: English Audio Descriptive
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Italiaans / Spaans / Portugees / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands / Grieks / Bulgaars / Arabisch
Beeldformaat: 16 x 9 / 2.40:1
Speelduur: 114 minuten (exclusief bonus)
Leeftijd: Alle leeftijden

Bonusmateriaal:
• Buiten het veld
• De prachtige wedstrijd
• Gesproken toelichting
• De film bekijken met optionele gesproken toelichting van regisseur Danny Cannon
• Happy Mondays muziekvideo: "Playground Superstar"
• Muñez + 10
• Gouden momenten uit de FIFA World Cup
• Binnenkort... 2006 FiFA World Cup Duitsland
• Goal! II trailer

UIT HET ARCHIEF