:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: NIEUWS APRIL 2006
NIEUWSBERICHT: NIEUWS APRIL 2006
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-04-08 - Geplaatst door: Werner
DFW OP DE DA VINCI TOUR

Nog even en dan zal de Da Vinci hype nog grotere vormen aannemen, als 18 mei de langverwachte verfilming van het boek in de bioscopen gaat draaien. Dutch FilmWorks speelt daar alvast handig op in door twee dagen eerder een aantal Da Vinci producten uit te brengen op DVD. Het gaat hier om de relithrillers The Omega Code Collection Box, met daarin The Omega Code deel 1 en 2 (a.k.a. Megiddo), The Body, waarin Antonio Banderas het lichaam van Jezus gevonden lijkt te hebben, Hunt For The Hidden Relic, waarin een 2000 jaar oud skelet wordt opgegraven, met een videocamera uit 2003 in zijn handen waarop beelden van Jezus staan, de documentaires Beyond The Da Vinci Code, over de (on)waarheden van Dan Brown's bestseller en Inside The Vatican, waarin ons een blik wordt gegund in het land van de Paus. Over Leonardo Da Vinci zelf verschijnt een dvd èn de bekroonde miniserie Leonardo Da Vinci. Alle producten zijn herkenbaar gemaakt door een opvallende sticker. De Da Vinci lijn zal onder de aandacht worden gebracht via consumentenmailings, internetbannering en free Publicity.



BOEFIE HELPT RONALD MCDONALD KINDERFONDS EEN HANDJE

Ieder jaar organiseert het Ronald McDonald Kinderfonds een galadiner, dat gepresenteerd wordt door de ambassadeurs Robert ten Brink en Yvon Jaspers. Dit jaar krijgen de gasten een presentje van Dutch FilmWorks: de DVD van Cabaret wordt maar liefst 325 keer uitgedeeld aan de gasten van het Ronald McDonald Kinderfonds Gala. Maar DFW wil de kinderen zelf natuurlijk niet overslaan. Daarom deelt Boefie, de mascotte van MoefieKlub!, tientallen dvd's uit aan de Ronald McDonald Huizen en Huiskamers. Dutch FilmWorks stelt de gehele catalogus van de Moefieklub! ter beschikking van het Kinderfonds.



THE SICKEST, CREEPIEST COMEDY OF THE YEAR

Hoewel Ice Age II, The Inside Man en V For Vendetta de box office van de Verenigde Staten naar verwachting domineerden, kon de horrorfilm Slither rekenen op de lovende kritieken van de pers. Op Rotten Tomatoes, waar de Amerikaanse reviews worden verzameld, kreeg de horrorfilm een score van maar liefst 85%. De algemene consensus was: A slimy, rotten B-movie homage oozing with mawkish affection for low-budget horror films, Slither is a wicked good time. De film kwam binnen op nr. 8 en haalde ruim 3,5 miljoen dollar op in het eerste weekend. De voorspellingen zijn dat Slither – net als eerder Saw – de potentie heeft om een enorme sellthru en rentalhit te worden. De film verschijnt 1 juni in Nederlandse bioscopen. Maar eerst sluit Slither nog het AFFF af op woensdag 26 april. 28 juni gaan de Belgen eraan.



HOUSE OF KNOWLEDGE DOET MEE AAN DE TOUR DE FRANCE

6 juni verschijnen er vier prachtige dvd’s over de Tour de France bij House of Knowledge. De eerste dvd gaat over de zevenvoudige (!) Tour de France Winnaar Lance Armstrong. In 150 minuten wordt de geschiedenis vertelt van de grootste wielrenner ooit. Op de andere drie dvd’s wordt ingegaan op de Belgische grootheid Eddy Merckx, de Italiaanse fietshelden Fausto Coppi, Gino Bartali en Marco Pantani en de Franse winnaars Jacques Anquetil en Bernard Hinault. Iedere dvd duurt minstens twee uur en bevat beelden van de hoogte- en dieptepunten van de grootste fietsers die de wereld ooit heeft gekend. De dvd’s zijn samengetseld door de ASO (Amaury Sport Orgainisation) en het INA (Institut National de L'Audiovisuel).