:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: WALK THE LINE
PERSBERICHT: WALK THE LINE
Bron: Fox - Datum: 2006-05-22 - Geplaatst door: Werner
WALK THE LINE
Winnaar van 3 Golden Globes, 2 BAFTA's en 1 oscar!
Verkrijgbaar op huur-en koop-dvd vanaf 23 mei

Het verhaal
Walk The Line schetst het beeld van een man die zijn agressie, zijn drugsverslaving en de verleidingen die bij zijn sterrenstatus hoorden, oversteeg en uitgroeide tot een icoon. De film geeft het verhaal weer van Johnny Cash die zich door de donkerste periode van zijn leven worstelde dankzij zijn passionele liefde voor June Carter. Hun passie is heel zijn leven een inspiratiebron voor zijn werk geweest. Dit aangrijpende verhaal is doordrongen van thema's als dood, liefde, verraad, zonde en geloof; thema's die steeds de kracht hebben uitgemaakt van de muziek en de minimalistische stijl van Cash.

Cast en regie
Joaquin Phoenix en Reese Withersppoon zetten ijzersterke acteerprestaties neer in deze biografische film over 'The Man in Black', de getormenteerde zanger. Phoenix toont hoe Cash zonder enige franje doorging tot op het bot, met een rauwe gevoeligheid die zijn songs uniek maakt. Maar vooral ook Reese Witherspoon verdient alle lof, want zij geeft Walk The Line een tomeloze kracht met haar vertolking van June Carter Cash, bekroond met een oscar. De alcoholische vader van Johnny R. Cash wordt scherp in beeld gebracht door een uitstekende Robert Patrick. De meest pijnlijke en aangrijpende sc่ne van regisseur James Mangold toont Johnny na een overdosis, gek van de pijn, maar toch vastbesloten om door te gaan met zijn optreden: het zegt veel over het karakter van Johnny Cash.

"De vertolkingen zijn prachtig, en de muziek is fantastisch!" - Erik Stockman, Humo

Awards in overvloed
Walk The Line won een oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol (Witherspoon) en werd genomineerd voor de kostumering, regie, geluid en mannelijke hoofdrol. De Britten bekroonden Walk The Line met respectievelijk een BAFTA award voor geluid ้n voor beste vrouwelijke hoofdrol. De film werd ook gelauwerd met drie golden globes voor beste actrice, beste acteur en beste film. Samen met tal van andere bekroningen en nominaties zorgt dit voor een zeldzaam en overtuigend palmares.

Fantastische muziek
Ook voor wie de stem van Cash goed kent, blijft het verbluffend te horen met welk een verve Joaquin Phoenix de lyrics in deze film voor zijn rekening heeft genomen. Een spectaculaire prestatie, de stem van Phoenix staat als een huis, is zo scherp als een scheermes en heeft zelfs die heel speciale bas die echt van de meester zelf lijkt te komen. Cash was in de jaren vijftig en zestig een superster, maar in het midden van de jaren tachtig was de glorie getaand. Zijn megatalent werd terug in de spotlights gezet door U2, die hem in 1993 vroegen The Wanderer in te zingen voor hun album Zooropa. Muziekbaas Rick Rubin herkende wederom het genie in Cash en tilde hem opnieuw in een doorleefde samenwerking naar een ongeziene hoogte. Dit werd vastgelegd in de American cd's, en pijnlijk mooie parels als The Man Comes Around en Solitary . De film is overigens genoemd naar de derde single van Cash, een grote hit uit 1956.

Knappe Premium Black Edition in zeer beperkte oplage
Naast de gewone Walk The Line dubbel-dvd verschijnt ook de Premium Black Edition op dezelfde dag. Deze luxe-editie voor fans stralt pure klasse uit. Behalve de twee dvd's bevat de Premium Black Edtion een extra cd met samples van de soundtrack. Andere extra's zijn een boekje met de songteksten van Cash, en een collector's card met foto's van de film. Liefhebbers zullen snel moeten zijn.

Productinformatie
Titel: Walk The Line
Releasedatum: 23 mei 2006 (huur), 24 mei 2006 (koop)
Genre: Drama/biografie
Leeftijd: 6
Lengte: ca. 130 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels DTS 5.1 (enkel koop), Commentaar 2.0 surround
Beeld: 16x9 2.39:1 LB
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's (enkel koop):
Disc 1:
• Audiocommentaar door James Mangold
• Deleted scenes met optioneel commentaar door James Mangold:
- Jack's funeral
- Memphis streets
- Cry cry cry
- Broken record
- Ezra & Maybelle Carter
- I still miss someone
- On the phone
- At the bar
- At the bank
- The sermon
• International theatrical trailer
Disc 2:
• Johnny Cash jukebox: Rock 'n' roll ruby:
- Lewis boogie
- Get rhythm
- You're my baby
- Jukebox blues
- That's alright mama
- Jackson
- Cocaine blues (20:00)
• Folsom: Cash and the comeback (12:14)
• Ring of fire: The passion of Johnny and June (11:27)
• Becoming Cash / Becoming Carter (10:54)


Recent nieuws van dezelfde bron