:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> NIEUWSBERICHT: BUITENSPEL NAAR NEW YORK
NIEUWSBERICHT: BUITENSPEL NAAR NEW YORK
Bron: Universal - Datum: 2006-06-07 - Geplaatst door: Werner
BUITENSPEL NAAR NEW YORK

Buitenspel van Jan Verheyen is één van de vier Europese films geselecteerd voor de European Industry Screenings die later deze maand in New York worden georganiseerd.

Buitenspel, dat internationaal als Gilles wordt voorgesteld, is de eerste volledig Vlaamse film die wordt geselecteerd voor deze screenings die driemaal per jaar in het New Yorkse Tribeca Center worden georganiseerd (in maart, juni en oktober/november). Het is ook de eerste titel die voor de editie van 27 en 28 juni wordt bekendgemaakt. Bedoeling van de European Industry Screenings is de in New York gevestigde filmprofessionals, zoals distributeurs, bioscoopuitbaters, festivalcuratoren, pers en programmatoren, kennis te laten maken met een gevarieerde selectie van nieuwe en recente Europese films. De selectie gebeurt door een aantal Noord Amerikaanse experts op het vlak van distributie, marketing en festivals. Initiatiefnemer is European Film Promotion uit Hamburg. Producent Dirk Impens, die op de screenings in New York aanwezig zal zijn, ziet o.a. mogelijkheden in de verkoop van de zgn. remake-rechten van Buitenspel.

Ruim 220.000 Vlamingen zijn in de bioscoop naar Buitenspel gaan kijken, wat de film meteen ook de Joseph Plateau Box Office Prijs opleverde. Vorige maand verscheen hij op koop-DVD en werd hij in Cannes vertoond als onderdeel van de Flanders Screenings. Ondertussen kwam het in Stuttgart gevestigde Sola Media aan boord als internationale verkoper van de film. Buitenspel vertelt het verhaal van Gilles, een jonge voetballer die er helemaal alleen komt voor te staan als zijn vader plots overlijdt. Buitenspel is een ontroerende en soms grappige familiefilm over afscheid nemen en keuzes maken.

UIT HET ARCHIEF