:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: THE VIRGIN SUICIDES
PERSBERICHT: THE VIRGIN SUICIDES
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2001-08-06 - Geplaatst door: Serge

Een doodgewoon huis, een rustige laan, een conservatief stadje. In het Amerika van de jaren zeventig is dat de ietwat enge woonwereld van de vijf bloedmooie Lisbon zusjes. Hun droevig lot fascineert de buurjongetjes zo erg dat hun lippen er 25 jaar later nog niet over zwijgen.

Het verhaal van de zusjes Lisbon is een sprookje doorvlochten met zwarte humor en diepdroevige dagen, een verhaal ook van liefde en onderdrukking, van fantasie en nachtmerrie, seks en dood, herinneringen en verlangen. Die mix maakt van The Virgin Suicides een mysterieuze film over het intrigerende en opwindende leven van Amerikaanse tieners, vol onvervulde verlangens en gekwelde harten.

De verteller van dit mysterie is Tim Weiner (Jonathan Tucker), die opgroeide in de betoverende schaduw van de vijf Lisbon meisjes: Therese (Leslie Hayman), Mary (A.J. Cook), Bonnie (Chelse Swain), Lux (Kirsten Dunst) en Cecilia (Hanna Hall). Hij zoekt nog steeds de antwoorden op hun ophefmakende dood met behulp van dagboekfragmenten en brieven.

De meisjes zijn alles, aantrekkelijk, verstandig en volledig losgeslagen door de strenge huisregels van hun ouders (James Woods en Kathleen Turner). De buurjongens begluren de zusjes door half geopende rolluiken en verrekijkers en in hun levendige verbeelding. Dan zijn ze getuige van iets dat hen tot in het diepst van hun ziel zal raken: de engelachtige Cecilia springt uit haar slaapkamerraam. In de nasleep van Cedila's dramatische daad verglijdt de familie Lisbon in een diepe rouw waardoor ze langzaamaan alle contact met de buitenwereld verliezen. Het lijkt erop dat niets of niemand hen uit hun eenzaam bestaan zal halen tot Tripp Fontaine (Josh Hartnett) - de plaatselijke adonis - de onmogelijke Lux begint te verleiden, op wie hij tot over zijn oren verliefd is. Dan doet Trip wat niemand durft, hij vraagt Lux mee naar het eindejaarsbal. Daardoor belanden ook de andere zusjes voor het eerst op een schoolfeestje. Gedurende een korte hemelse avond komen vier vrienden, waaronder Tim en Tripp, dichter bij de zusjes dan iemand dat ooit zal doen. Maar wanneer Lux en Tripp wel heel nauw contact hebben, is het hek pas goed van de dam. De Lisbon meisjes mogen niet langer school lopen en verdwijnen achter slot en grendel.

Cast: James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett Regie: Sofia Coppola

Te koop vanaf 21 augustus 2001.

Specificaties:
Beeld: 1:78:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.0
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 92 min.

Extra's:
Videoclip
Fotogallerij
Cast en crew-informatie
Trailer


Recent nieuws van dezelfde bron