:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2006
PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2006
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2006-06-07 - Geplaatst door: Werner
DEATH TUNNEL

Na een wild feest balanden vijf highschool studentes in het verlaten sanatorium van Waverly Hills, door velen bestempeld als "de meest enge plek op aarde". In dit vijf verdiepingen tellende vervallen ziekenhuis dwalen vijf geesten uit het verleden rond. Een voor een worden de studentes geconfronteerd met de meest angstaanjagende gebeurtenissen die hier voor voorheen plaatsvonden. Een 175 meter lange ondergrondse tunnel, de "Death Tunnel", ooit gebouwd om de vele overledenen aan de pest af te voeren, is de enige uitweg. Ze hebben slechts vijf uur de tijd...

Death Tunnel is gebaseerd op waargebeurde feiten. Over deze gebeurtenissen in het sanatorium van Waverly Hills is tevens een huiveringwekkende documentaire gemaakt, Spooked: The Ghosts of Waverly Hills Sanatorium.

DVD specificaties
Cast: Stephany Huckaby, Annie Burgstede, Kristin Novak, Jason Lasater, Melanie Lewis, Yolanda Pecoraro
Ex. Producer: Corky Taylor
Producer: Christopher Saint, Booth Shane, Dax Taylor
Director: Philip Adrian Booth
Release: 11 juli 2006
Genre: Horror
Speelduur: 95 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 Widescreen
Geluid: Dolby 5.1 unwrappedSPOOKED

1928, Kentucky U.S.A. Een verschrikkelijke ziekte, "The White Plague" genoemd (TBC-Tubercelose), kostte aan ruim 63.000 mensen het leven. In het Waverly Hills Sanatorium werden de geinfecteerden van de buitenwereld geisoleerd om experimenten op uit te voeren, in de hoop op genezing. Om het enorme aantal slachtoffers voor de buitenwereld te verbergen, werd een 175 meter lange tunnel gebouwd, waardoor de vele lijken naar gereedstaand treinen werden afgevoerd. Deze tunnel werd de "Death Tunnel" of "Body Chute" genoemd. In 1960 werd er een geneesmiddel ontdekt met als gevolg dat het sanatorium werd gesloten. Echter, dit monsterlijke gebouw heeft zoveel geheimen dat het met recht "de meest enge plek op aarde" wordt genoemd.

Spooked vertelt het verhaal van "De geesten van het Sanatorium van Waverly Hills". De Vijf Etages, de "Death Tunnel", de ziekte, de behandelkamers, de geesten, de klopgeesten, video-opnames, foto's, audioopnamen, paranormale verschijningen en een jacht op geesten. Maar ook: Interviews met deskundigen, oud-patienten, oud-werknemers en historici. Het vervolg brengt de film Death Tunnel!

DVD specificaties
Ex. Producer: Corky Taylor
Producer: Christopher Saint, Booth Shane, Dax Taylor
Director: Philip Adrian Booth
Release: 11 juli 2006
Genre: Horror-documentaire
Speelduur: 70 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 Widescreen
Geluid: Dolby 5.1 unwrappedCRITICAL ASSIGNMENT

Critical Assignment is een spannende actiefilm over de internationale journalist Michael Power. Hij reist naar zijn geboorteland Nigeria om daar verslag te doen van het wereldwijde waterprobleem. Maar daar zit niet iedereen op te wachten. Hij raakt verstrikt in een samenzwering van wapenhandelaren tegen de regering van het Afrikaanse land, die geld van het wapenbudget in het "Water for All"-project wil laten stromen. Als de coup slaagt, zal dit ten koste gaan van de eerste levensbehoefte van de bevolking. Power zet alles op alles om dit te voorkomen. Hij wordt een man met een missie als hij probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Critical Assignment is een waar heldenverhaal, waarin innerlijke kracht grote morele, sociale en politieke obstakels overwint. Actie, stunts en special effects spelen zich af tegen de achtergrond van het prachtige Afrikaanse landschap, op de klanken van de Afrikaanse muziek van Angélique Kidjo. De film heeft als doel om te vermaken, maar heeft ook een belangrijke, menselijke boodschap: schoon water is belangrijker dan wapens.

DVD specificaties
Cast: Michael Power, Richard Mofe-Damijo, Terence Reis, Omanza Shaw
Ex. producer: Celia Couchman Tunde
Producer: Babalola Bob Mahoney
Screenplay: Tunde Babalola
Director: Jason Xenopoulos
Release: 11 juli 2006
Genre: Actie
Speelduur: 110 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.77:1 Full Height Anamorphic
Geluid: Dolby 5.1 unwrappedCSI: MIAMI SEIZOEN 3 DEEL 1 (aflevering 3.1-3.12)
A city to die for

In Miami, de stad waar zien en gezien worden een belangrijke rol speelt, werkt een team van forensische detectives nauwgezet samen om misdaden te onderzoeken. Gewapend met de meest moderne technieken en een flinke dosis intuïtie gaan de detectives op pad, proberen ze daders te ontmaskeren en bewijzen zij vaak de in vergetelheid geraakte slachtoffers een aanzienlijke dienst. Geen moord blijft onopgelost onder de brandende zon. Met CSI: Miami is het filmveteraan producer Jerry Bruckheimer gelukt om naast de serie CSI nog een Amerikaanse successerie neer te zetten. De serie heeft ook in Nederland een trouwe schare fans.

DVD specificaties
Regie: diverse regisseurs
Cast: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Sofia Milos, Jonathan Togo
Release : 22 augustus 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 524 min.
Aantal Discs: 3
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 Widescreen
Geluid: Dolby 5.1

Extra's:
• "Deep Blue Sea"
• "Lost Son" Commentary
• "Under The Influence" Commentary
• "Crime Wave" Commentary
• Visualizing Season 3
• "After the Fall" Commentary
• "Shootout" CommentaryTHE SUSPECT

Samen met haar man Paul - een succesvol advocaat en alom gerespecteerd oorlogsheld - en een lieve stiefdochter leidt Beth James het perfecte leventje. Tot die ene nacht, als Beth vanuit haar slaapkamerraam ziet dat een vreemdeling haar man vermoordt en zijn lichaam verbrandt. Maar er rijzen twijfels rond haar verhaal, als de politie tot de ontdekking komt dat zij enkele weken voor de moord op Paul een levensverzekering op zijn leven heeft afgesloten. Bovendien is er een grote som geld verdwenen van de rekeningen van de cliënten van Paul. De politie doorzoekt haar woning en vindt het moordwapen, met haar vingerafdrukken erop. Nadat Beth is gearresteerd, keert zowel de gemeenschap als haar stiefdochter zich tegen haar. Vastbesloten haar onschuld te bewijzen, ontsnapt ze uit de gevangenis. Eenmaal op vrije voeten wendt ze zich tot Jerry Calhoun, een verzekeringsonderzoeker die aanvankelijk geloofde dat Beth schuldig was, maar daar nu niet meer zo zeker van is. Hoe meer onderzoek ze doen, hoe meer ze ervan overtuigd raken dat Paul niet de man was die iedereen dacht dat hij was. Was hij een onschuldig slachtoffer of een heel gevaarlijke man?

DVD specificaties
Cast: Jamie Luner, Adrian Hough, Christian Bocher, Taylor, Anne Reid, Belinda Metz
Ex. Producer: Jack & Joseph Nasser
Producer: Deborach Gabler
Director: Keoni Waxman
Release: 22 augustus 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 85 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1 Full Height Anamorphic
Geluid: Dolby 5.1 unwrappedNATIONAL LAMPOON'S ADAM AND EVE
Als je denkt dat maagdelijkheid niet om te lachen is...

Midden op straat ziet Adam haar voor het eerst. Als ze zich voorstel als Eve lijken ze vanaf het eerste moment voor elkaar voorbestemd. De relatie lijkt perfect maar al snel merkt Adam, hoewel hij het niet kan geloven, dat Eve nog maagd is en nog even wil wachten op haar 'eerste keer'. En dat voor zo'n bloedmooie studente op de campus van een universiteit. Adam denkt hier wel mee om te kunnen gaan, want Eve is meer dan het wachten waard. De eerste weken vallen nog mee, maar dan neemt de frustratie toe. Adam zal echter moeten wachten totdat Eve er helemaal klaar voor is!

DVD specificaties
Cast: Cameron Douglas, Emmanuelle Chriqui, Chad Lindberg, Brian Klugman
Ex. Producer: Martin E. Cauw
Writer: Justin Kanew
Director: Jeff Kanew
Release: 22 augustus 2006
Genre: Komedie
Speelduur: 92 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1
Geluid: Dolby 5.1

UIT HET ARCHIEF