:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE CHRONICLES OF NARNIA
PERSBERICHT: THE CHRONICLES OF NARNIA
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-06-09 - Geplaatst door: Werner
THE CHRONICLES OF NARNIA: THE LION, THE WITCH AND THE WARDROBE
DE KRONIEKEN VAN NARNIA: DE LEEUW, DE HEKS EN DE KLEERKAST

Te koop op dvd vanaf 21 juni 2006
In 1-disc en 2-disc Collector’s Edition

Stap mee in de kleerkast en kom terecht in de wondere wereld van Narnia! Dit tijdloze verhaal, gebaseerd op de bestseller boeken van C.S. Lewis, gaat over de spannende avonturen van de vier Pevensie-kinderen. Zij belanden tijdens een spelletje verstoppertje in het landhuis van een oude professor in een magische kleerkast en komen terecht in de mysterieuze wereld van Narnia : een prachtig sprookjesland vol sprekende dieren, dwergen, faunen, centauren en andere mythische wezens. Narnia is echter betoverd door de ijskoude witte heks Jadis. Samen met de machtige leeuw Aslan gooien de kinderen zich in een spectaculaire strijd om Narnia terug te veroveren.

De Nieuw-Zeelandse regisseur Andrew Adamson (bekend van Shrek) waagt zich met deze film voor het eerst aan een live-action verhaal. Daarin schitteren enkele jonge talenten, zoals Anna Popplewell, Skandar Keynes, Georgie Henley en William Moseley (de Pevensie-kinderen), maar ook oude bekenden, zoals Tilda Swinton (Jadis). Howard Berger verzorgde de prachtige kostuums en make-up in deze The Chronicles Of Narnia en verdiende zo de Oscar voor Beste Make Up en de BAFTA voor Beste Make Up en Haar.

Al 1.7 miljoen mensen in de Benelux genoten in de bioscoop van deze magische film. Op 21 juni brengt Buena Vista niet alleen een 1 disc DVD uit, maar ook een 2 disc collector's edition DVD met duizelingwekkend bonusmateriaal voor de hele familie!

Het Verhaal
The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe vangt aan tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland. De vier Pevensie-kinderen, Lucy, Edmund, Susan en Peter, verhuizen van hun huis in Londen naar het kasteel van een oude professor om te schuilen voor de Duitse bombardementen. In dat kasteel verstopt de jongste telg Lucy zich in een grote kleerkast in één van de kamers. Zo belandt ze in een wonderlijk winterlandschap waar ze een faun ontmoet. Die vertelt haar dat ze in het land Narnia is. Wanneer Lucy weer terugkeert naar de 'gewone' wereld, gelooft niemand haar. Maar tijdens een nieuw spelletje verstoppertje belanden alle vier de kinderen per ongeluk in de kleerkast. Voordat ze het goed beseffen, komen ze terecht in een prachtig land vol sprekende dieren, dwergen, faunen, centauren en reuzen. Lang kunnen de kinderen hier echter niet van genieten, want al snel moeten ze op de vlucht slaan voor de Witte Heks Jadis. Die is bang dat de kinderen een einde zullen maken aan haar ijskoude heerschappij over Narnia. Dat zegt immers een eeuwenoude voorspelling, die ook de terugkeer van de echte koning van Narnia, de leeuw Aslan, aankondigt. De Pevensies gaan op zoek naar de machtige leeuw Aslan en besluiten samen het land te redden. Wat volgt is een spectaculaire strijd om het ooit zo mooie Narnia voor eens en altijd uit de greep van Jadis te bevrijden.

Cast & Crew
Georgie Henley (Lucy) maakt in The Chronicles Of Narnia haar acteerdebuut. Casting director Pippa Hall ontdekte het tienjarige meisje uit Ilkley, Noord-Engeland, in een nationale casting voor de film in 2003. Georgie won hiermee de rol boven 2 000 andere kandidaten.

Skandar Keynes (Edmund), 14, is afkomstig uit Londen. Hij begon zijn professionele acteercarriëre op zijn negende in de Royal Shakespeare Company's productie van Macbeth voor het Britse Channel 4 TV. Meteen daarna speelde hij een andere televisierol in Jonathan Meade’s docudrama The Victorians. Enkele maanden later verscheen de jongen op het podium van het St. George's Theatre in een opvoering van de klassieker Cinderella. In 2001 speelde Skandar ook nog de rol van Enzo Ferrari als kind, in de productie Enzo Ferrari.

De zestienjarige Anna Popplewell (Susan) is de enige van de vier kinderen die al filmervaring had. Ze begon haar acteercarrière in 1998, in een tv-adaptatie van Maurier's novel, Frenchman's Creek. Inmiddels speelde ze nog mee in ondermeer The Little Vampire, Me Without You, Mansfield Park en Thunderpants. Haar laatste prestatie was in Webbers drama, Girl With A Pearl Earring, waar ze de oudste dochter van de bekende schilder Vermeer speelde.

William Moseley (Peter) maakt eveneens zijn filmdebuut in deze The Chronicles Of Narnia. Hij werd al in 1998 ontdekt door casting director Pippa Hall tijdens haar casting voor de Engelse tv-film Cider With Rosie. Ze hield William de daarop volgende jaren goed in de gaten, wat tot een auditie leidde. Zijn eerste professionele rol speelde hij in 2002 in de SMG televisiefilm Goodbye, Mr. Chips die hij via Hall's casting partner, Gail Stevens, kreeg.

Tilda Swinton (Jadis) staat bekend als risiconemer. Voor ze in de jaren '80 in de filmindustrie terecht kwam, werkte ze bij het Traverse Theatre in Edinburgh en de Royal Shakespeare Company. Eén van haar eerste filmrollen was in de film Orlando van Sally Potter. In 1995 kreeg Swinton grote bekendheid door haar levende exhibitie in de Serpentine Gallery in Londen. De laatste jaren is ze meer in mainstreamprojecten terecht gekomen. Zo was ze ondermeer te zien als de engel Gabriel in Constantine, en had ze bijrollen in Vanilla Sky en The Beach. Ook speelde ze mee in enkele Britse films zoals Young Adam en The Statement en zat ze in de jury van het Film Festival van Cannes in 2004.

Andrew Adamson (regie) is een Nieuw-Zeelandse regisseur die bekend werd door de twee blockbusters Shrek en Shrek 2, die allebei een Oscarnominatie op hun naam hebben staan. Met The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe waagt Adamson zich met succes voor het eerst aan een live-action film.

Howard Berger zorgde voor de prachtige make up en kapsels. Onder de vleugels van zijn idolen Stan Winston en Rick Baker leerde hij de kneepjes van het vak. Door de jaren heen werkte Howard met verschillende studio’s samen en steeg hij snel in aanzien. In 1998 waagde hij de sprong en richtte samen met twee goede vrienden, Robert Kurtzman en Gregory Nicotero, hun eigen studio op, K.N.B. EFX Group Inc. In de afgelopen 18 jaar heeft Howard met bijna elke regisseur in Hollywood samengewerkt aan de meest uiteenlopende films, waaronder Oscarwinnaars Dances With Wolves en Quentin Tarantino's Kill Bill-films. Howard's grootste uitdaging was The Chronicles Of Narnia. Hierin begeleidde hij een team van 120 artiesten bij K.N.B. in LA en 42 artiesten op locatie in Nieuw-Zeeland om alle bewoners van Narnia te creëren. Voor deze prestatie kreeg Howard onlangs een BAFTA voor Beste Make Up en Haar en de Oscar voor Beste Make Up, waarmee zijn grootste droom uitkwam.

Wist je dat...
The Lion, The Witch And The Wardrobe de eerste film in een reeks van zeven is. De tweede zal Prince Caspian heten.
The Lion, The Witch And The Wardrobe Disney's best scorende bioscoophit ooit is, en daarmee Toy Story 2 overtreft.
• Co-producer Douglas Gresham de stiefzoon van auteur C.S. Lewis is.
• Georgie Henley's eerste reactie bij het zien van Mr. Tumnus echt is. Ze was zo opgewonden om haar tegenspeler in zijn kostuum te zien, dat de regisseur haar blinddoekte, naar de set bracht en onmiddellijk begon te filmen.
• De volwassen Lucy die we op het einde van de film zien, eigenlijk Rachael Henley, de oudere zus van Georgie Henley, is.
• Skandar Keynes er niet was toen ze de scène draaiden waar Edmund Lucy volgt in de kast, dus droeg Anna Popplewell zijn kostuum en deed zo de scène voor Skandar.
• De smeltende ijs-scène in vier verschillende landen gefilmd is: Nieuw-Zeeland, Polen, Tsjechië en de Verenigde Staten.
• Er geen enkele echte leeuw in de film verschijnt.
• De film volledig in chronologische volgorde gefilmd is.

Technische specificaties
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Nederlands / Vlaams
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 - 2.35:1
Speelduur: 138 minuten (exclusief bonus)

Bonusmateriaal
Waarom gaat de tijd vlugger in Narnia? Hoe werd Aslan's glorieuze leger tot leven gebracht? Wat betekenen de geheimzinnige gravures op de kleerkast? Deze en andere vragen worden eindelijk beantwoord in meer dan tien uur aan bonusmateriaal op deze langverwachte speciale DVD-uitvoering. Boeiende interviews, audiocommentaren en een exclusieve kijk achter de schermen onthullen de fantastische geheimen van Narnia en het maken van deze onvergetelijke film.

Disc 1:
• De bloopers van Narnia
• Ontdek leuke Narnia nieuwtjes
• Beleef The Lion, The Witch And The Wardrobe opnieuw met pop-up nieuwtjes van co-producent Douglas Gresham, de stiefzoon van C.S. Lewis.
• Gesproken toelichtingen :
- De film bekijken met gesproken toelichting van regisseur Andrew Adamson en topacteurs (William Mosely, Anna Popplewell, Skandar Keynes en Georgie Henley)
- De film bekijken met gesproken toelichting van het productieteam (regisseur Andrew Adamson, productieontwerper Roger Ford en producent Mark Johnson)

Disc 2 (enkel SE):
• Het creëren van Narnia
- Kronieken van een regisseur
- De magische reis van de kinderen
- De ontwikkeling van een epos
x Uit het brein van één man
x Beeldende vertellers
o Richard Taylor - WETA Workshop
o Howard berger - KNB Creature Shop
o Isis Mussenden - Kostuums
o Roger Ford - Productie ontwerper
o Don MCalpine - Hoofd camera
o Sim Evan-Jones - Editor
o Harry Gregson-Williams - Producent
o Mark Johnson - Producent
x Het creëren van de wezens
o De Witte Heks
o Aslan
o Tumnus
o Wolven
o Centauren
o Minotauren
o Enkelsnijders
o Ginarrbrik
o Bevers
o Satyrs
o Kobolden
x Analyse van een scène: De smeltende rivier

• Wezens, legenden en het land
- Wezens uit de hele wereld
o De Witte Heks
o Aslan
o Tumnus
o Wolven
o Centauren
o Minotauren
o Enkelsnijders
o Ginarrbrik
o Bevers
o Satyrs
o Kobolden
- Narnia ontdekken
- Legenden door de jaren heen
• Welkom in de wereld van Narnia, waar tijd altijd anders is dan je denkt. Navigeer door de tijdbalk voor een unieke reis door de jaren. Beleef opnieuw de hoogtepunten en zie hoe die zich ontwikkelden.