:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2006
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2006
Bron: A-Film - Datum: 2006-06-09 - Geplaatst door: Werner
SEVEN SWORDS

Seven Swords vertelt over heldendom, liefde en verraad in een verhaal over een legendarische bende zwaardvechters die hun dorp beschermen tegen een strijder die het dorp genadeloos wil uitroeien. Onder regie van de legendarische Tsui Hark (Once Upon A Time In China) en met supersterren Donnie Yen (Hero, Blade II) en Leon Lai (Infernal Affairs III) zien we een prachtig, spectaculair en gevoelig verhaal met schitterende beelden, uitbundige kostuums en sommige van de indrukwekkendste actiescènes die ooit gefilmd zijn.

Regisseur: Tsui Hark
Cast: Michael F. Wong, Duncan Chow, Honglei Sun,
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Mandarijn: Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 27-07-2006

Extra's:
• Trailers
• Shooting Diary (+-20 min)
• Making Of (+- 18 min)
• Interview Tsui Hark (+- 9 min)



SKY FIGHTERS
De vliegshow bij Farnborough. Een Mirage 2000 verdwijnt tijdens een vliegdemonstratie...

Captains Antoine Marchelli en Sébastien Vallois krijgen onmiddelijk het bevel om het gebied boven de Noordzee uit te kammen waar de straaljager van de radarschermen verdween. Ze hebben de Mirage al snel gevonden: hij vliegt verborgen onder een Airbus A340 en neemt een gevechtspositie aan. En op dat moment krijgen Marchelli en Vallois het bevel om de achtervolging direct te staken. Maar het is al te laat! De Mirage 2000 staat op het punt om het vuur te openen op Vallois. Marchelli moet het vliegtuig neerhalen om zijn collega te beschermen. Dit incident is de voorbode van een verregaand complot waarbij alles draait om het kapen van een straaljager van de Franse luchtmacht voor het uitvoeren van een terroristische aanslag. Een complot dat zijn climax bereikt op Bastille Dag in de lucht boven Parijs, boven de Champs-Elysées in aanwezigheid van de zelfde twee piloten, Marchelli en Vallois?

Regisseur: Gerard Pires
Cast: Benoît Magimel (La Fleur Du Mal), Clovis Cornillac (Un Long Dimanche De Fiançailles), Alice Taglioni (The Pink Panther)
Speelduur: 102 min
Geluid/Taal: Frans: Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 27-07-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



MORE GAY CLASSICS (BOX)

HEDWIG AND THE ANGRY INCH *

Hedwig (John Cameron Mitchell), geboren in Oost-Berlijn als "Hansel", was ooit verliefd op een Amerikaanse soldaat. Om met hem te kunnen trouwen en te vluchten naar het vrije Westen onderging ze een sex-operatie. Deze mislukte echter en ze hield er een "angry inch" aan over. Nadat ze wordt gedumpt door haar man besluit ze om een rockband op te richten en ontmoet een nieuwe liefde, Tommy Gnosis (Michael Pitt). Ook hij dumpt haar en steelt ook nog haar liedjes, waardoor hij snel een beroemde "rock-star" wordt. Nu toert Hedwig en haar band, the Angry Inch, door Amerika. Ze bezingt haar leven in winkelcentra en derderangs restaurantjes voor een paar die-hard fans en het toevallige publiek. Wel erg opvallend is het feit dat haar tourschema parallel loopt aan dat van Tommy Gnosis...

Winnaar Gouden Beer beste film
Regie:John Cameron Mitchell
Cast: John Cameron Mitchell, Michael Pitt
Geluid: Engels en Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD-9

Extra's:
• Audio-commentary by Director & Director of Photography,
• "Whether you like it or not"- the Real Story of Hedwig ('89),
• Deleted Scenes
• Original Theatrical Trailer
• Select a Song
• Feature
• Cast & Crew Filmographies.

ALL ABOUT MY MOTHER *

Dit wereldwijd bekroonde drama vertelt het hartverscheurende levensverhaal van Manuela. Wanneer Manuela haar 17-jarige zoon Esteban verliest bij een auto-ongeluk reist ze af naar Barcelona om zijn vader het droevige nieuws te vertellen. Esteban's vader gaat tegenwoordig als vrouw door het leven en heeft nooit van het bestaan van zijn zoon geweten. Manuela zoekt de rosse buurt van Barcelona af en treft daar een vroegere vriendin. Samen proberen ze weer wat van het leven te maken en door allerlei verwikkelingen lijkt zelfs het leven van Manuela weer zin te krijgen... Regisseur Pedro Almodóvar oogstte met dit aangrijpende verhaal, dat soms absurde maar ontroerende personages neerzet, wereldwijd succes.

Winnaar Oscar beste buitenlandse film
Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Penélope Cruz, Cecélia Roth
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1; Frans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 4:3
Discformaat: DVD-5

Extra's:
• 6 Teasers
• Filmography of Pedro Almodóvar

MYSTERIOUS SKIN *

Op achtjarige leeftijd wordt Brian Lackey wakker met een bloedneus in de kruipruimte van zijn ouderlijk huis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Maar wat het ook geweest is, het is verantwoordelijk voor zijn verdere levensloop. Sinds het incident is Brian bang in het donker, plast hij in bed en wordt hij geteisterd door heftige nachtmerries. Brian is nu achttien en raakt ervan overtuigd dat hij destijds ontvoerd moet zijn geweest door ruimtewezens. Neil McCormick is de ultieme knappe buitenstaander. De jongen die iedereen graag mag, maar waar niemand echt dichtbij komt. Als achttienjarige jongen verlangt hij naar een tijd die al tien jaar voorbij is. Hij verlangt naar de band die hij als achtjarig jongetje had met zijn basketbalcoach. Hij denkt op zoek te zijn naar liefde waarbij zijn zoektocht hem leidt naar New York. Brians zoektocht naar antwoorden, brengt hem bij Neil. Samen achterhalen ze de gebeurtenissen die zo'n impact hebben gehad op hun leven.

Winnaar Moviezone Jongerenjury IFFR
Regie: Gregg Araki
Cast: Elisabeth Shue, Bill Sage
Geluid: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD-9

Extra's:
• Interview met regisseur en hoofdrolspelers

MA VIE EN ROSE *

Ma Vie En Rose is het verhaal van Ludovic, een kleine jongen die ervan droomt een meisje te zijn. Wat voor hem normaal is, is dat niet per se voor de anderen; er zijn dingen die je doet en andere die je niet doet, zelfs als ze vanzelfsprekend lijken. Zijn ouders weten niet wat ze moeten doen tegenover zijn koppigheid en vaststaande meningen. Ze reageren zo goed als ze kunnen en voelen zich gekwetst door de blik vol verwijten van hun buren. Deze film gaat over een rustige wijk die het verschil, de angst voor de ander, het onbegrip en de afwijzing leert kennen. Maar hij gaat ook over droom, verleiding en hoop.

Winnaar Golden Globe beste buitenlandse film
Regie: Alain Berliner
Cast: Michèle Caroque, Jean-Philippe Écoffey
Geluid: Frans: Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD-9

Releasedatum: 27-07-2006



THE BUSINESS

The Business is een gelikte gangsterfilm die zich afspeelt aan de Costa del Crime, midden in de jaren '80. Frankie (Dyer) ontvlucht de ghettoflats in zuid Londen met alleen een zeer goed gevuld blikje bij zich, om een nieuw leven in Malaga te beginnen. Frankie is zich volledig onbewust van het feit dat het afleveren van dit (met heel veel geld) gevulde blikje bij gladde playboy Charlie zijn leven voorgoed zal veranderen, en gewillig laat hij zich opnemen in de groep rond Charlie. Al snel wordt hij meegesleurd in de flamboyante en gewelddadige wereld van de georganiseerde misdaad...

Regisseur: Nick Love
Cast: Danny Dyer, Tamer Hassan, Geoff Bell
Speelduur: 97 min
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands: Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 06-07-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



EILANDGASTEN

De film Eilandgasten is gebaseerd op de roman Eilandgasten, de eerste van de zeer succesvolle Eiland-romans van Vonne van der Meer. Het verhaal speelt zich af op Vlieland. We volgen diverse personages tijdens hun vakanties en worden betrokken bij hun relationele perikelen en persoonlijke ontwikkeling. Ze kwamen naar het eiland om het dagelijkse leven te ontvluchten, maar komen erachter dat ze eerst een paar problemen moeten oplossen voor ze de draad van hun levens op kunnen pakken. Verliefdheid, verlangen, verlies en vertrouwen. De wereld op een eiland.

Regisseur: Karim Traïdia
Cast: Tygo Gernandt (Van God Los, Ik Omhels Je Met Duizend Armen), Eva Duijvestein (Simon), Jaap Spijkers (Ik Omhels Je Met Duizend Armen), Johnny de Mol (Vet Hard)
Speelduur: 90 min
Geluid/Taal: Nederlands: Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands (voor doven en slechthorenden)
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 25-05-2006



EL LOBO

El Lobo is een politieke thriller gebaseerd op het ware verhaal van Mikel Lejarza, gespeeld door Eduardo Noriega alias El Lobo. Lejarza was een geheim agent die tussen 1973 en 1975 infiltreerde in de bevrijdingsbeweging ETA. Iets dat uiteindelijk de arrestatie van zo'n 150 ETA leden, waaronder enkele kopstukken, ten gevolg heeft gehad. In de steek gelaten door zijn eigen organisatie en op de vlucht voor ETA leden, krijgt hij een nieuwe identiteit en tot op heden is zijn woonplaats onbekend.

Regisseur: Miguel Courtois
Cast: Eduardo Noriega (Abre Los Ojos), Mélanie Doutey (La Fleur Du Mal)
Speelduur: 123 min
Geluid/Taal: Spaans: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 06-07-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



DE UITVERKORENE

De Uitverkorene gaat over het softwarebedrijf van de diepgelovige broers Johan en Peter van der Laan. Het gaat goed met het bedrijf Van der Laan, gevestigd in de 'bible belt' aan de Veluwer zoom. Opgericht door Johan van der Laan samen met zijn broer Peter en begonnen in een kippenhok, is het bedrijf in een paar jaar uitgegroeid tot een wereldwijd concern, een miljardenbedrijf met duizenden medewerkers. Op het moment dat het bedrijf naar de beurs in Amerika gaat, blijkt dat het op drijfzand is gebouwd. Als een jonge financiële directeur het aanlegt met de dochter van Johan, ontstaat er een onontwarbare knot van zakenbelangen, privé zaken en het geloof en stort het imperium als een kaartenhuis ineen.

Regisseur: Theu Boermans
Cast: Pierre Bokma (Cloaca), Monic Hendrickx (Leef!), Kees Prins (Grimm), Tijn Docter (Ik Omhels Je Met Duizend Armen)
Speelduur: 92 min
Geluid/Taal: Nederlands: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands (voor doven en slechthorenden)
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 06-07-2006



JUST A GIGOLO

Paul, een Pruisische veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, is op zoek naar werk in het decadente Berlijn van 1918-1928. Het land leidt onder de ideologische, financiële en sociale gevolgen van de verloren oorlog - net als Paul. Hij ontdekt zijn talent om rijke dames te entertainen met zijn seksuele bekwaamheid en ziet kans zichzelf te verrijken. De toekomst lacht Paul toe, maar tegelijkertijd wordt de opkomst van het Nationaal Socialisme door iedereen onderschat. Opmerkelijke rol van David Bowie als Paul, met Marlene Dietrich in haar laatste filmrol als zijn opdrachtgever Barones von Semering.

Regisseur: David Hemmings
Cast: David Bowie, Kim Novak, David Hemmings, Marlene Dietrich
Speelduur: 115 min
Geluid/Taal: Duits: Mono; Engels: Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 06-07-2006



TICKETS *

Drie regisseurs met wereldfaam maken samen één langspeelfilm over een treinreis van Innsbruck naar Rome. Naargelang de etappe van de treinreis worden de personages hoofd- of neven-personnages. "Tickets" is een film over onverwachte ontmoetingen en de gevolgen ervan, over zij die geprivilegieerd zijn en zij die niets hebben en ook over de waarde van... een treinticket. We maken eerst kennis met een oudere zakenman die dankzij de annulatie van zijn vlucht en deze onverwachte treinreis een onvergetelijke ontmoeting heeft met een jongere vrouw. Later stapt ook een jongere man op met een vrouw die zijn grootmoeder zou kunnen zijn. Terwijl de vrouw hem voortdurend aan het berispen is, haalt hij herinneringen op met een jong meisje uit zijn vroegere geboortestad. Even verder zijn drie jonge Schotten op weg naar de voetbalmatch van hun leven. Wanneer één van hen zijn treinticket kwijt is, neemt hun treinreis noodgedwongen een nieuwe wending.

Regisseur: Olmi, Kiarostami, Loach
Cast: Valeria Bruni Tedeschi, Carlo Delle Piane, Silvana De Santis, Aishe Gjuriqi
Genre: Drama
Land: Italië
Jaar: 2005
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 06-07-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



LA COMUNIDAD & EL DIA DE LA BESTIA

LA COMUNIDAD
In deze sarcastische komedie ontdekt de bijklussende makelaarster Julia (Carmen Maura) bij toeval het opgepotte lotto-fortuin van een zojuist heengegane bejaarde zonderling en drinkt al vrolijk een glaasje op haar fortuin. Jammer voor Julia: bij haar poging om het vindersloon in vuilniszakken ongemerkt het monumentale Madrileense pand uit te smokkelen, vindt zij de medebewoners van wijlen de oude baas tegenover zich. Deze blijken jaren op de gelegenheid te hebben gewacht om de centen onderling te verdelen.

Regisseur: Alex de la Iglesia
Geluid/Taal: Spaans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 4:3
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of (+/- 22 min)

EL DIA DE LA BESTIA
Na 25 jaar lang de Apocalyps van Johannes te hebben bestudeerd, komt de priester Angel Beriartúa eindelijk achter de boodschap die erin verborgen zit. Op de volgende dag, eerste kerstdag, zal de antichrist worden geboren. De priester vertrekt direct naar Madrid om deze gebeurtenis tegen te houden. Zijn doel is simpel: door zoveel mogelijk misdaden te begaan, hoopt hij in contact te komen met de duivel en zo de locatie van de geboorte te achterhalen. Bij deze missie wordt hij geholpen door José María, een vroegere student Ethiek, die nu heavy metalfan is, en ene 'professor Cavan', een mysticus die een populair tv-programma presenteert.

Regisseur: Alex de la Iglesia
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 4:3 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of (+/- 26 min)

Releasedatum: 27-07-2006



INVISIBLE WAVES

Kyoji, een hard werkende chefkok uit Macao, doodt per ongeluk zijn geliefde en raakt overmand door schuldgevoelens. Om aan zijn schuldgevoel en aan een mogelijke arrestatie te ontsnappen reist hij naar Thailand, waar hij slechts ontdekt dat zijn problemen hem volgen. Tijdens zijn reis raakt hij bevriend met een aantrekkelijke jonge vrouw, maar Kyoji komt er snel achter dat hij zijn ogenschijnlijke vrienden niet kan vertrouwen. Niet alleen moet hij met zijn gevoel van schuld afrekenen, maar ook met de directe bedreiging voor zijn leven.

Label: Asiamania
Regisseur: Pen-ek Rattanaruang
Cast: Tadanobu Asano, Maria Cordero, Hye-jeong Kang
Genre: Thriller
Land: Thailand
Releasedatum: 27-07-2006



DELAMU

Regisseur: Tian Zhuangzhuang
Genre: Documentaire
Land: China
Jaar: 2004

Releasedatum: 27-07-2006



FIGHTER IN THE WIND

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oyama Mastatsu, die opgroeide in Zuid-Korea en halverwege de 20-ste eeuw zich ontwikkelde tot een beroemde karateka in Japan.

Label: Asiamania
Regisseur: Yun-ho Yang
Cast: Masaya Kato, Aya Hirayama, Dong-kun Yang
Genre: Actie
Land: Zuid Korea
Releasedatum: 27-07-2006




* Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.

UIT HET ARCHIEF