:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: TELEVISIESERIES JAREN '70 EN '80 JULI 2006
PERSBERICHT: TELEVISIESERIES JAREN '70 EN '80 JULI 2006
Bron: Universal - Datum: 2006-06-26 - Geplaatst door: Werner
AIRWOLF SEIZOEN 1 4-dvd box

In Airwolf (1984-1987), een creatie van Donald P. Bellisario, die voorheen al uitgebreid had gescoord met Magnum P.I. (1980-1988), volgen we de avonturen van de gelijknamige hightech aanvalshelikopter en zijn solitaire piloot, Stringfellow Hawke. Hij heeft een deal gesloten met The Firm, een geheime cel binnen de CIA. Hij vliegt delicate missies voor hen, als zij hem helpen zijn in Vietnam vermiste broer op te sporen. Met zijn vriend Dominic Santini (vaderfiguur Ernest Borgnine in comic relief modus) beleeft Hawke bloedstollende avonturen in opdracht van Archangel, leider van The Firm). Een geslaagde mix van spanning, spitstechnologie en soms delicate thema's in een onmiskenbaar 80's-sausje. De vier discs van Seizoen E้n bevatten de pilootaflevering en tien gewone episodes:

Met: Jan-Michael Vincent, Ernest Borgnine, Alex Cord
Beeld: 4:3
Geluid: Engels 5.1
Releasedatum: 20 juli 2006

"Why can't we hover like regular helicopter people?" Dominic Santini - Ernest Borgnine



THE A-TEAM SEIZOEN 3 6-dvd box

Vijf seizoenen lang (1983-1987) brak The A-Team alle kijkrecords. Het verhaal van Colonel John "Hannibal" Smith en zijn team van experts boeide jong en oud met een ouderwetse mix van actie, humor en knettergekke personages. Ten onrechte beschuldigd van een "misdaad" die ze op militair bevel hebben uitgevoerd in de laatste dagen van de Vietnamoorlog, duiken Hannibal en zijn mannetjes onder als huurlingen voor het goede doel: The A-Team. De kolonel is een meester in vermommingen. B.A. Baracas is de brute kracht en mecanicien van dienst en Templeton "Face" Peck windt iedereen rond zijn vingers met zijn charmes. En dan zijn er nog de psychotische piloot H.M. – Howling Mad – Murdock en een hele resem andere randfiguren die van deze serie ้้n van de meest bekeken reeksen uit de 80's maakten. In de 25 afleveringen van het derde seizoen binden Hannibal, Face, Murdock en B.A. de strijd aan met een resem nieuwe misdadigers die de smerigste praktijken hanteren, van het dumpen van giftig afval en het stropen van groot wild tot het saboteren van een restaurant.

Met: George Peppard, Mr. T, Dwight Schultz, Dirk Benedict, Carl Franklin...
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 20 juli 2006

"I love it when a plan comes together." Col. John "Hannibal" Smith - George Peppard



COLUMBO SEIZOEN 3 4-dvd box

Zijn – geweldloze – aanpak, zijn krakkemikkige Peugeot, zijn onzichtbare vrouw... Columbo is en blijft een fenomeen. Met zijn morsige regenjas, glazen oog en onafscheidelijke sigarenstompje ontrafelde deze politie-inspecteur van de LAPD elke moord die hem werd voorgeschoteld. Wij wisten meteen hoe de vork in de steel zat, want de moord gebeurde steevast aan het begin van de aflevering, maar daar ging het niet om. Columbo was geen "whodunnit" maar een "how does he do it"? Zijn achteloze "just one more thing" – vingers aan het voorhoofd, sigaar in de lucht, rug naar de kijker – luidde het begin van het einde van menig crimineel in. De met een Golden Globe bekroonde serie (Outstanding Production Drama Series) debuteerde begin de jaren 70 en werd wereldwijd een gigantisch succes. Het derde seizoen omvat 8 afleveringen van speelfilmlengte, en ook de regisseurs, schrijvers en gastacteurs zijn weer niet van de minste:

• Lovely But Lethal (met Martin Sheen en Vincent Price)
• Any Old Port In A Storm (met Donald Pleasence)
• Candidate For Crime (met "Superman" Jackie Cooper)
• Double Exposure (met Robert Culp)
• Publish Or Perish (met Mickey Spillane)
• Mind Over Mayhem (met Jose Ferrer, Robert Walker – scenario Steven Bochco)
• Swan Song (met Johnny Cash als zingende killer en John Cassavetes als regisseur)
• A Friend In Deed (regie: Ben Gazzara)

Met: Peter Falk...
Beeld: 4:3
Geluid: Engels Mono
Releasedatum: 20 juli 2006

"One more thing..." Lieutenant Columbo - Peter Falk



KNIGHT RIDER SEIZOEN 3 6-dvd box

Knight Rider kluisterde de jongeren vanaf 1982 vier seizoenen lang aan de buis. Ook nu nog dromen volwassen mannen van een auto waarmee ze een verstandig praatje kunnen slaan. En de rol van Michael Knight katapulteerde ene David Hasselhoff naar de eeuwige roem. Als jonge detective werd hij in een hinderlaag gelokt en gedood. Althans dat is wat men aannam. De waarheid is dat hij de aanval overleefde en door tussenkomst van de stervende miljardair Wilton Knight een nieuw gezicht en identiteit kreeg aangemeten. Deze was er immers van overtuigd dat ้้n man het verschil kan maken en schakelde de kersverse Michael Knight in als agent van FLAG, Foundation of Law and Government. Samen met zijn superkarretje K.I.T.T., Knight Industries 2000, bindt hij sindsdien de strijd aan met booswichten van alle slag. Het derde seizoen bestaat uit 21 afleveringen (waaronder ้้n dubbelaflevering) waarin onze helden het o.a. – opnieuw – moeten opnemen tegen K.I.T.T.'s boosaardige dubbelganger, K.A.R.R., een stel nietsontziende veedieven en de Chameleon, een meester-vermommer. D้ archetypische 80's serie.

Met: David Hasselhoff, William Daniels, Patricia McPherson
Beeld: 4:3
Geluid: Engels Mono
Releasedatum: 20 juli 2006

"Michael... are you sure you want to do that?" K.I.T.T. - William Daniels



MAGNUM P.I. SEIZOEN 3 6-dvd box

De snor en het bloemetjesshirt van speurneus Thomas Magnum, voormalig inlichtingenofficier van de Marine, domineerden zowat de hele eighties, van 1980 tot 1988. Na zijn militaire carri่re belandt de joviale non-conformist Magnum in Oahu, Hawaii. Daar mag hij, onder het toeziend oog van stijve hark en Britse excentriekeling Jonathan Higgins, het landgoed van (de onzichtbare) miljonair-schrijver Robin Masters bewaken. Het blijkt een springplank naar tal van avonturen. Tussen Higgins en Magnum botert het aanvankelijk niet, maar uiteindelijk groeit het wederzijds respect en gaan ze een onklopbaar team vormen. Andere kleurrijke personages zijn o.a. T.C. Calvin, eigenaar van helikopterclub "Island Hoppers", en Rick Wright, uitbater van de exclusieve King Kamehameha Club, twee "helpende handen" die Magnum nog kent van zijn "tour of duty" in Vietnam. Want net dเt aspect maakte de reeks behoorlijk uniek: naast humor, actie en flashy gadgets was er ook ruimte voor ernstige momenten, zoals het verwerkingsproces van de Vietnamveteranen. De reeks won talloze awards, waaronder Emmys en Golden Globes voor Selleck en Hillerman. Het derde seizoen is goed voor 22 afleveringen en tal van opgemerkte gastrollen, zoals Morgan Fairchild, Ian McShane en Ernest Borgnine.

Met: John Hillerman, Larry Manetti, Roger E. Mosley, Tom Selleck
Beeld: 4:3
Geluid: Engels Mono
Releasedatum: 20 juli 2006

"Cheer up Higgins, we all have our crosses to bear." Thomas Sullivan Magnum IV - Tom Selleck



MIAMI VICE SEIZOEN 2 6-dvd box

Zelden heeft een reeks zo zijn stempel gedrukt op een bepaalde periode als Miami Vice op de jaren '80. Hoofdrolspelers Don Johnson en Philip Michael Thomas werden de iconen van een hele tv-generatie. Vijf seizoenen lang losten ze als agenten van de zedenpolitie de meest ingewikkelde misdaden op. In stijl. Troeven waren het contrasterende samenspel van New Yorker Rico Tubbs en lokale stoppelbaard Sonny Crockett, de fantastische bij- en gastrollen (in seizoen 2 onder meer vaste bijrolspeler Edward James Olmos, John Leguizamo en Arielle Dombasle en een waslijst muzikale grootheden zoals Gene Simmons, Frank Zappa, Little Richard, Leonard Cohen, Miles Davis, Phil Collins en Ted Nugent...), de gedurfde montage en cameravoering (niet zo verwonderlijk, met Michael Mann als producer) en, uiteraard, de muziek die op deze dvd-set in al zijn glorie uit de speakers spat, van Pride van U2 tot Sharp Dressed Man van ZZ Top, van songs van The Who en Dire Straits tot nummers van Robert Plant en Bryan Ferry. Het synthesizerthema van Jan Hammer groeide uit tot een wereldwijde nummer 1-hit! De 22 afleveringen van het tweede seizoen zijn nu verkrijgbaar in een knalgroene glansverpakking, die de stijl van de coolste tv-serie aller tijden alle eer aandoet!

Met: Don Johnson, Philip Michael Thomas
Beeld: 4:3
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 20 juli 2006

"Man, it's so hot you could fry an egg on my face." Sonny Crockett
"Hope I never get that hungry." Ricardo Tubbs

UIT HET ARCHIEF