:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: DEAF MUSIC: DIE TÖDLICHE DORIS IN SIGNS AND GESTURES
PERSBERICHT: DEAF MUSIC: DIE TÖDLICHE DORIS IN SIGNS AND GESTURES
Bron: Filmfreaks - Datum: 2006-06-28 - Geplaatst door: Werner
DEAF MUSIC: DIE TÖDLICHE DORIS IN SIGNS AND GESTURES
Gelimiteerde oplage (1000 stuks)

Jarenlang was de legendarische debuutelpee uit 1981 van de Berlijnse cultband Die Tödliche Doris onvindbaar. In 1998 besloot oprichter Wolfgang Müller dat het tijd was voor een re-release, maar dan niet als geluidsopname, maar wel in gebarentaal. Doventolken Dina Tabbert en Andrea Schultz 'vertaalden' de teksten én de muziek. Het resultaat is 'geluidloze' muziek, alleen 'ten gehore' gebracht door middel van bewegingen, gebaren, interactie en gelaatsuitdrukkingen. In november 1998 werd deze nieuwe versie opgevoerd in het Prater van de Berlijnse Volksbühne voor een publiek van doven, gehoorgestoorden én horenden. Het resultaat is geen dans, geen performace, geen muziek, maar een nieuwe, onconventionele kunstvorm.

Deze met de hand genummerde luxueuze linnen box in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks bevat naast een registratie van de opvoering in het Prater een interview met Wolfgang Müller en een boek met teksten en foto's.

Edition Kröthenhayn is het gloednieuwe dvd-label van Monitorpop (La Linea, On Tour with Einstürzende Neubauten, Berlin Super80, ...). Het handelsmerk zijn gelimiteerde, met de hand genummerde luxueus uitgegeven boxen die recht doen aan het werk van invloedrijke hedendaagse kunstenaars. Extra's zoals interviews en documentaires plaatsen telkens het oeuvre in zijn context. In het najaar van 2006 brengt Edition Kröthenhayn dvd's over de omstreden jaren 1960-beweging Wiener Aktionismus en zijn protagonisten Hermann Nitsch, Günter Brus, Otto Muehl en Rudolf Schwarzkogler.

De releases van Monitorpop en Edition Kröthenhayn worden in Nederland en Vlaanderen exclusief verdeeld door Filmfreak Distributie.

Voor meer informatie: http://www.kroethenhayn.de/

DVD Details
Label: Edition Kroethenhayn
Met de hand genummerde linnen box met dvd en boek.
Releasedatum:27 juli 2006
Herkomst: Duitsland, 1998
Speelduur: 60 minuten
Beeld: 4:3 NTSC
Regio 0 DVD 5
Geluid: Dolby 2.0

Extra's:
• Interview (Duits gesproken, geen ondertitels)

UIT HET ARCHIEF