:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: CASANOVA
PERSBERICHT: CASANOVA
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-07-12 - Geplaatst door: Werner
CASANOVA
De meest verleidelijke film van deze zomer!

In deze romantische komedie maken we kennis met de wereldberoemde rokkenjager Casanova (Heath Ledger). Geen enkele vrouw zou aan zijn charmes kunnen weerstaan... Maar dan ontmoet hij de Venetiaanse schoonheid Francesca (Sienna Miller). Zij laat Casanova's hart sneller slaan, maar doet ook het onmogelijke : ze wijst hem af. Toch slaagt Casanova erin via allerlei vermommingen en leugens dichter bij haar te komen. Maar dit gevaarlijke spel kan wel eens fout aflopen…

De voor een Academy Award genomineerde Lasse Hallström (Chocolat, Cider House Rules) regisseerde deze opwindende komedie over Giacomo Casanova. Heath Ledger (Brokeback Mountain) geeft een gezicht aan de historische rokkenjager, die verliefd wordt op de feministische schoonheid Francesa Bruni, vertolkt door Sienna Miller (Alfie). Jeremy Irons (Kingdom Of Heaven) speelt de rol van Pucci, de gevreesde inquisiteur die Casanova op de hielen zit.

Productie: Mark Gordon, Betsy Beers, Leslie Holleran
Regie: Lasse Hallström
Scenario: Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi
Muziek: Alexandre Desplat

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in de romantische straatjes van Venetië. Casanova staat daar bekend als succesvolle verleider en de wildste verhalen doen over hem de ronde. Maar dit laat niet iedereen onberoerd. De Kerk beschuldigt Casanova van ontucht en ketterij en wil hem dan ook zo snel mogelijk aan de strop. Wanneer de inquisitie hem oppakt voor gestoei met de verkeerde vrouw, kan Casanova met de hulp van de doge op het nippertje aan zijn straf ontsnappen. Maar de doge waarschuwt hem dat dit niet kan blijven duren. Hij raadt Casanova aan te trouwen en zo de kerk koest te houden. Casanova laat hiervoor zijn oog vallen op de jonge, onbevlekte Victoria, die niets liever wil dan met de befaamde vrouwenverslinder trouwen. Tot Casanova de feministische schoonheid Francesca Bruni ontmoet. Zij is de eerste vrouw die zijn hart op hol doet slaan. Dit kan wel eens de liefde van zijn leven zijn. Laat dit nu echter ook juist de eerste vrouw zijn die Casanova afwijst. Daarbovenop is Francesca verloofd met Paprizzio, een corpulente handelaar in varkensvet. Door enkele vermommingen en sluwe listen kan Casanovo zich voordoen als Paprizzio en slaagt hij er toch in het hart van Francesca te veroveren. Maar dit gevaarlijke spelletje kan niet blijven duren. Zeker niet als de meest gevreesde Spaanse inquisiteur Pucci naar Venetië komt om af te rekenen met Casanova's ontucht...

Cast & crew
Heath Ledger (Casanova) is in 1979 geboren in het Australische Perth. Op zijn 17de trok hij samen met een vriend naar Sydney om zijn dromen waar te maken. Zijn acteerdebuut maakte hij in de low-budgetfilm Blackrock waarin hij een kleine rol had. Nadien speelde hij mee in enkele Australische soaps, zoals Sweat en Home And Away. Uiteindelijk trok hij naar Amerika waar hij aan enkele onsuccesvolle audities meedeed voor hij de hoofdrol kreeg in de thriller Two Hands. Die zorgde ook voor zijn rol in de tienerfilm 10 Things I Hate About You. Om zijn tienerimago kwijt te spelen, deed Ledger mee in films als The Patriot en The Four Feathers. Onlangs was hij nog te zien in Brokeback Mountain als homoseksuele cowboy. Deze rol leverde hem zowel een Golden Globe- als Oscar-nominatie op.

Sienna Miller (Francesca) is geboren in de Verenigde Staten, maar opgegroeid in de U.K. Tijdens haar middelbare school werd ze gepassioneerd door film, zang en modelwerk. Na haar school verhuisde ze terug naar New York, waar ze acteren studeerde aan het Lee Strasberg Institute. Miller speelde mee in verschillende NYC producties zoals A School For Scandal van Richard Brinsely Sheridan en Cigarettes And Chocolate van Anthony Minghella. Ze stapte over naar televisie met haar rol van Fiona Bickerton in Keen Eddie. In 2004 speelde ze mee in de remake van Alfie en in de Britse gangsterkomedie Layer Cake. Onlangs was ze te zien in de London West End productie As You Like It, gebaseerd op het verhaal van William Shakespeare.

Jeremy Irons (Pucci) is een Brits acteur afkomstig uit Bristol. Zijn eerste doorbraak maakte hij in 1971 in de musicall Godspell met Davie Bowie. Al snel werd hij een gerespecteerd persoon in de theaterwereld en ontving hij verschillende rollen in televisiereeksen. In 1984 maakte hij zijn debuut op Broadway in The Real Thing, samen met Glenn Close. Voor deze rol ontving hij een Tony Award. In 1998 won hij een Oscar voor zijn rol in Reversal Of Fortune. Ook speelde Irons mee in Lolita, The Man In The Iron Mask en Being Julia. Onlangs was hij nog te zien in Kingdom Of Heaven.

Lasse Hallström (regisseur) zijn carrière begon op 25-jarige leeftijd met het regisseren van enkele kortfilms. Zo ontdekte de popgroep ABBA hem. Hallström regisseerde enkele van hun vidoclips, waaronder S.O.S. en Dancing Queen. In 1977 regisseerde hij ook het succes ABBA: The Movie. Daarna bleef hij lange tijd onopgemerkt totdat hij in 1985 internationale bekendheid kreeg met het drama My Life As A Dog, waarvoor hij een Oscar-nominatie kreeg voor beste regie. Zijn overstap naar Amerika kwam pas in 1991, toen hij Once Around regisseerde. Toch kwam zijn Amerikaanse doorbraak pas twee jaar later met What's Eating Gilbert Grape, de film die de acteercarrière van Leonardo DiCaprio lanceerde. Daarna regisseerde Hallström nog de successers The Cider House Rules en Chocolat.

Technische specificaties:
Talen: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Duits / Turks
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden / Frans / Duits / Turks / Arabisch
Speelduur: 107 min.
Beeldformaat: 2.35:1 / 16x9
Leeftijd: 6
Genre: Romatische Komedie
Te huur op DVD vanaf 18 juli 2006
Te koop op DVD vanaf 16 augustus 2006

Bonusmateriaal:
• Een Avontuur Ontstaat
• Gekleed In Stijl
• Toegevoegde Scène 'Het Ware Gezicht'
• Beelden Van Venetië
• Gesproken Toelichting:
De film bekijken met optionele gesproken toelichting van regisseur Lasse Hallström