:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: BLACKBEARD
PERSBERICHT: BLACKBEARD
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-07-27 - Geplaatst door: Werner
BLACKBEARD - THE REAL PIRATE OF THE CARIBBEAN
Het ware verhaal van Blackbeard op DVD

Mede door het wereldwijde bioscoopsucces van het Hollywoodspektakel Pirates Of The Caribbean staat de romantiek van zeerovers en piraten de laatste jaren weer sterk in de belangstelling. Ook de BBC droeg een belangrijk steentje bij, met het op feiten gebaseerde drama Blackbeard - The Real Pirate Of The Caribbean. Deze boeiende film over de meest beruchte zeeschuimer aller tijden wordt op DVD uitgebracht door Just Entertainment. De koopversie ligt nu in de winkel.

Blackbeard - The Real Pirate Of The Caribbean vertelt het ware verhaal van de man die ooit werd geboren als Edward Teach. Onder de naam Blackbeard voerde hij een waar schrikbewind in de wateren ten oosten van Amerika en nam hij het zelfs openlijk op tegen de regering. Hij was er zo ongeveer in z'n eentje verantwoordelijk voor dat de gezagsdragers besloten alles op alles te zetten om de piraterij eens en voor altijd uit te roeien. Naast Blackbeard zelf komen in de film ook allerlei kleurrijke tijdgenoten aan de orde. Zo ontstaat een gedetailleerd en authentiek beeld van een fascinerende periode in de wereldgeschiedenis.

De rol van Blackbeard wordt met glans vertolkt door James Purejoy. Deze Britse acteur zette onlangs ook al een indrukwekkende Marcus Antonius neer in Rome, de veelbesproken coproductie van HBO en BBC. En net als met Rome het geval was, is er nogal wat te doen geweest over de hoeveelheid geweld in Blackbeard. Purejoy vindt dat overigens onzin: "Het sterke van deze productie is juist het realisme. Er is niets bijbedacht, zo ruw ging het er in die tijd nu eenmaal aan toe. Als je geloofwaardig drama wilt maken, moet je de zaken niet rooskleuriger voorstellen dan ze waren."