:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS-SEPTEMBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS-SEPTEMBER 2006
Bron: RCV - Datum: 2006-07-28 - Geplaatst door: Werner
THE NEW WORLD

In The New World neemt meester-regisseur Terrence Malick ons mee naar de oprichting van Jamestown; een omslagpunt in de wereldgeschiedenis. In 1607 vond hier de eerste ontmoeting plaats tussen de imperialistische Europeanen en de oorspronkelijke Amerikanen. We maken kennis met de avontuurlijke Engelse soldaat John Smith. Nadat hij voet aan wal heeft gezet op de nieuwe wereld wordt hij gevangen genomen door de indianen. Tijdens zijn gevangenschap wordt John verliefd op de mooie dochter van het opperhoofd. Ze zijn twee sterke karakters die ondanks de grote kloof tussen hun culturen sterk tot elkaar aangetrokken worden. Hoewel ze haar vader weet over te halen het leven van de gevangen genomen Smith te sparen, lukt het haar niet zo de vrede te bewaren. Al snel beginnen de spanningen die ontstaan tussen de nieuwe en de oorspronkelijke bewoners hun schaduwen te werpen over hun prille relatie. En daarmee over het begin van de nieuwe beschaving. De film wordt naast Colin Farrell gedragen door een indrukwekkende cast waaronder Christopher Plummer, Christian Bale, Ben Chaplin en Nederlander Yorick van Wageningen.

Specs:
Regie: Terrence Malick (The Thin Red Line, Badlands, Days Of Heaven)
Cast: Colin Farell (Minority Report, Daredevil, S.W.A.T., Alexander), Q Orianka Kilcher (Debuut), Yorick van Wageningen (The Chronicles Of Riddick, Beyond Borders)
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Genre: avontuur/romantiek
Speelduur: ca. 135 minuten
Te koop op DVD vanaf 30 augustus 2006

Extra's:
• Trailers



THE DARK

Sarah (Sophie Stuckey) gaat met haar moeder Adèle (Maria Bello) op bezoek bij haar vader James (Sean Bean), die gekozen heeft voor een eenzaam leven aan de kust van Wales. In zijn huis aan de steile kliffen dat hij samen met schaapherder en klusjesman Dafydd verbouwt, blijken de vorige bewoners echter mysterieuze voorwerpen achtergelaten te hebben. Zo vindt Sarah een oud kistje dat ze niet open krijgt. Als ze later onderaan de kliffen speelt, ontdekt ze in het zeewater een sleutel. Het lukt Sarah de sleutel op te vissen maar daarna verdwijnt ze spoorloos. Terwijl James de zee op gaat om Sarah te zoeken, begint haar moeder te vermoeden dat de verdwijning van haar dochter een oude Keltische vloek tot leven heeft gewekt. Als ze vervolgens in het huis een klein meisje ontdekt en er plotseling schapen van de klif springen, is dat het begin van de onthulling van het angstige verleden van het huis. Dan dringt het langzaam tot Adèle door wat de verdwijning van Sarah en de verschijning van het meisje Ebrill met elkaar te maken hebben... The Dark is gebaseerd op het boek Sheep van Simon Maginn.

Te koop op DVD vanaf 2 augustus 2006



HOLY LOLA

Tijdens het regenseizoen in Cambodja arriveert een Frans stel in een hotel vol met andere stellen met slechts één wens; het adopteren van een kind. Pierre en Géraldine hebben de benodigde papieren en moeten nu wachten op hun kans... Wat volgt is een meeslepende reis vol hindernissen, van dorp naar dorp, weeshuizen bezoekend en de lokale autoriteiten omkopend. Al deze ontberingen zetten hun relatie onder hoogspanning. Regisseur Bernard Tavenier (Around Midnight) schildert een rauw portret van een stel dat tot het uiterste moet gaan om hun geluk te bereiken...

Te koop op DVD vanaf 16 augustus 2006



OFFICIAL SELECTION: CANNES FILMFESTIVAL

Na Berlijn, Sundance en het Nederlands Filmfestival is het nu de beurt aan een selectie prijswinnaars van het filmfestival van Cannes. Een box met drie prachtige films die hoge ogen gooiden op dit belangrijke filmfestival. De box bestaat uit de volgende drie DVD's:
• Pulp Fiction (Winnaar Gouden Palm 1994)
• Henry Fool (Best Screenplay Award 1998)
• Velvet Goldmine (Best Artistic Contribution Award 1998)

Te koop vanaf 16 augustus 2006



PARTNERS

Soms moet je wel heel erg ver gaan om je doel te bereiken. Dave is een jonge, succesvolle advocaat bij een groot kantoor, maar het wil hem maar niet lukken om partner te worden. Verwikkeld in een strijd met zijn vrouwelijke collega Katherine denkt hij eindelijk zijn slag te kunnen slaan: want Dave ziet er goed uit, kleedt zich fantastisch en woont samen met een homofiele vriend, dus Dave zal zelf ook wel homo zijn. De ideale advocaat voor een zaak tegen een grote multinational die wordt aangeklaagd voor het ontslaan van een homofiele medewerker. Althans dat denkt de baas van Dave. Dave doet echter niets liever dan achter de vrouwen aanjagen, maar hij ruikt zijn kans op promotie en besluit om het spelletje mee te spelen ... als dan uiteindelijk blijkt dat hij moet samenwerken met de bloedmooie dochter van zijn klant wordt de situatie een stuk moeilijker, zeker als Katherine de mogelijkheid ziet om Dave voor eens en altijd buiten spel te zetten...

Te koop op DVD vanaf 2 augustus 2006



LAST EXIT

Op een warme zomerse dag botsen twee auto's frontaal op elkaar. De vrouwelijke bestuurders hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken: de één getrouwd, sexy en succesvol, de ander gescheiden en depressief. De reddingsteams doen alles om deze vrouwen uit hun benarde situatie te bevrijden, terwijl ondertussen hun hele leven aan hun ogen voorbij flitst. De vraag rijst al snel: Is dit ongeluk toeval of zit er toch meer achter?

Te koop op DVD vanaf 16 augustus 2006



DREAMER, MIJN DROOMPAARD

Een spannende en ontroerende familiefilm over pech, hoop, paarden en het jonge meisje Cale. Dreamer, mijn droompaard is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Met Kurt Russell, Dakota Fanning en Elisabeth Shue. Ben Crane was ooit een succesvolle renpaardenfokker. Maar nu zijn stal leeg is werkt hij als paardentrainer voor de onsympathieke Palmer. Ben's dochter, Cale, is gek op haar vader én op de paarden. Ze smeekt hem dagelijks mee te mogen naar de renbaan. Maar op de dag dat ze eindelijk mee mag, ziet ze hoe het jonge paard Soñador valt en haar been breekt. Ben kan het niet over zijn hart verkrijgen het dier af te maken en hij besluit haar mee naar huis te nemen. Cale zet samen met haar vader alles op alles om Soñador een tweede kans te geven. Want haar doel staat vast: hun paard zal niet alleen meedoen aan de Breeders' Cup Classic, maar ook winnen! De DVD bevat zowel de originele versie met Nederlandse ondertiteling, als de Nederlands gesproken versie.

Te koop op DVD vanaf 27 september 2006



FLYING DRAGON, LEAPING TIGER

Zwaardvechtster Yien Yien en paardendief Ching Yang ontmoeten elkaar voor het eerst weer sinds hun wegen 20 jaar geleden scheidden na de moord op hun zoontje. Ching Yang zoekt zijn verdwenen dochter en Yien Yien is nog steeds op zoek naar de schuldigen van de moord op hun zoontje. Ondanks alle verstreken jaren zijn ze nu doelgerichter dan ooit om hun missie te laten slagen. Dit gaat echter niet zonder bloedvergieten want de vijand zal met harde hand én zwaard terugslaan…

Te koop op DVD vanaf 20 september 2006



SLEDGE HAMMER 4-DISC PACK SEIZOEN 2

De hardste agent op aarde is terug in het tweede seizoen van de knotsgekke TV-serie Sledge Hammer. En Sledge is het vangen van boeven nog niet verleerd. Echter, er wordt nogal eens getwijfeld aan zijn methodes. Want is het nu echt nodig om een verdachte achter je auto mee te slepen om zo een verklaring te krijgen? Of om een deel van een gebouw weg te blazen om zo een sluipschutter op te ruimen? Niet echt, maar wat wil je van een man die tegen zijn pistool praat en constant overhoop ligt met zijn chef. "Trust him, he knows what he’s doing..."

Te koop op DVD vanaf 6 september 2006



THE ULTIMATE AVENGERS, THE MOVIE

De wereld is in een diepe crisis. Een eeuwenoude vijand staat op het punt de aarde aan te vallen en de mensheid uit te roeien. Nick Fury, leider van de supergeheime organisatie S.H.I.E.L.D. krijgt de opdracht een team van superhelden samen te stellen om zo het hoofd te kunnen bieden aan de dreiging. Als leider van de groep wil hij Captain America, maar deze is net zestig jaar bevroren geweest en heeft de grootste moeite om zich aan te passen aan de huidige tijd. Met Thor, Iron Man, Wasp en The Hulk trekken ze ten strijde, maar wat zij niet weten is dat het grootste gevaar binnen hun eigen groep ligt...

Te koop op DVD vanaf 6 september 2006



INDEPENDENT QUALITY CHOICE DVD BOX

Drie prachtige kwaliteitsfilms verzameld in een box:

Her Majesty Mrs. Brown

Engeland, 1861. Na de dood van haar man raakt de Britse koningin Victoria (Judi Dench) steeds depressiever. Omdat ze zich vrij wel nooit meer publiekelijk vertoont, gaan er stemmen op om de monarchie maar helemaal af te schaffen. Om de koningin op te vrolijken wordt John Brown (Billy Connolly), de jachtopziener van het Schotse koninklijke buitenverblijf, naar het hof gesommeerd. Zijn komst zet alles onmiddelijk op z'n kop binnen de doorgaans stille paleismuren.

The Legend Of 1900

Terug naar de tijd van de Titanic met deze geweldige, bekroonde film. The Legend Of 1900 vertelt het ongelooflijke verhaal van een scheepspianist die op handen wordt gedragen. In het romantische tijdperk van de grote oceaanstomers klinken zijn schitterende pianoklanken ver over de golven van de oceanen. Zijn waanzinnige muziek maakt van hem een legendarische ster, maar om hem te horen, moet je een cruise maken. Hij gaat namelijk nooit van boord. Welk geheim probeert hij te verbergen? Een betoverende speelfilm met prachtige muziek van Ennio Morricone.

The Red Violin

Een adembenemend verhaal over liefde en onsterfelijkheid, met onder meer Samuel L. Jackson. De wereldreis door vier eeuwen heen van een onschatbaar en zeer bijzonder muziekinstrument: 'de rode viool'. Het is 1681 als de Italiaanse meester-vioolbouwer Nicolo Bussotti de laatste hand legt aan zijn meesterwerk: een viool voor zijn ongeboren zoon. Als Bussotti’s vrouw samen met de baby in het kraambed sterft lakt hij het instrument met het bloed van zijn vrouw, zodat haar ziel voor eeuwig in het instrument zal voortleven. Daarna volgen we de viool vierhonderd jaar langs al zijn eigenaren.

Te koop vanaf 6 september 2006



FIGHT FOR FREEDOM COLLECTION

Een verzameling van drie films die zich afspelen in Afrika en allen draaien om de strijd voor vrijheid:

Hotel Rwanda

Het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed, kracht en het vermogen had om zijn eigen leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te kunnen redden... Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe vijf-sterren hotel "Hotel des Milles Collines" in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu's en Tutsi's begin jaren '90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel.

Mandela En De Klerk

In 1964 wordt Nelson Mandela (Sidney Poitier) als politiek gevangene geïnterneerd op Robbeneiland. Zevenentwintig jaar lang wordt er niets meer van hem vernomen. Geheel onverwacht kondigt president De Klerk (Michael Caine) in 1990 Mandela's vrijlating aan. Wat de wereld op dat moment niet weet is dat de Zuid-Afrikaanse regering maandenlang met Mandela heeft onderhandeld. Mandela weigert zijn vrijlating, tenzij heel Zuid-Afrika wordt bevrijd.

Red Dust

De gapende wonden van de apartheid in Zuid Afrika. De succesvolle politicus Alex Mpondo (Chiwetel Ejiofor) en zijn vriend Steve Sizela werden jaren geleden op gewelddadige wijze gemarteld in de gevangenis tijdens de rassenstrijd in hun land. Alex overleefde deze traumatische ervaring, maar Steve is sindsdien spoorloos. Alex is wanhopig op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van zijn vriend en ziet nu eindelijk zijn kans om de verantwoordelijke politiefunctionaris, Dirk Hendricks (Jamie Bartlett), te confronteren met zijn daden. Advocaat Sarah Barcant (Hilary Swank) besluit New York te verlaten en terug te keren naar haar geboortestad 'Smitsriver' om Alex te vertegenwoordigen.

Te koop vanaf 20 september 2006



JACK NICHOLSON COLLECTORSBOX

Voor de liefhebbers van deze kleurrijke acteur die meerdere Oscars op zak heeft is er nu de Jack Nicholson Collectorsbox, bestaande uit de volgende DVD's:

The Crossing Guard

Juwelier Freddy Gale's leven wordt beheerst door woede. Zes jaar geleden werd zijn dochter doodgereden door een dronken automobilist. Deze John Booth (David Morse) is net uit de gevangenis en Freddy wil maar één ding: eindelijk wraak. Hij zoekt John op, richt zijn pistool om hem dood te schieten en dan... weigert zijn pistool. Een razende Freddy geeft John nog drie dagen om te leven. Dan zal hij terugkomen om zijn werk af te maken. Drie dagen die voor beide mannen een hel worden...

Blood & Wine

Alex Gates is een ware rokkenjager die te kampen heeft met aanzienlijke financiële problemen. Hij heeft echter de perfecte misdaad beraamd om in één keer van zijn geldzorgen af te zijn. Als wijnleverancier heeft hij toegang tot de allerrijkste mannen en hun onweerstaanbare speeltjes. De misdadige plannen van Alex leken waterdicht. Hij vergat echter rekening te houden met factoren als jaloezie en lust; met alle bloedige consequenties van dien.

Te koop vanaf 20 september 2006



MURDER IN MY HOUSE

Lauren verhuist met haar vader naar een schitterend huis. De nieuwe buurman is aantrekkelijk en charmant en geeft hen een echt welkom gevoel. Niets lijkt een lang en gelukkig leven in de weg te staan. Al snel blijkt echter dat de vorige bewoner op gruwelijke wijze is afgeslacht en… de dader nog vrij rondloopt. Hoe dieper ze in de geschiedenis duiken, des te beklemmender het huis wordt. Was de killer uit op het huis of op persoonlijke wraak op de bewoners? Wat zal deze mysterieuze moordenaar nu van plan zijn? En is de vriendelijke, charmante buurman echt wel degene die hij zich voordoet...

Te koop op DVD vanaf 6 september 2006



Overige releases

16 augustus 2006:
• American Perfekt
• Cold Harvest
• Santa Fe
• Illicit Dreams
• Looking For Lola
• That Englishwoman
• Warriors

6 september 2006:
• Diamond Cut Diamond
• Prozac Nation
• Air Panic
• Cyborg Cop 3
• Raging Angels
• Reality Check
• Project Shadowchaser 3000

20 september 2006:
• Some Girl
• The Tenant
• Armstrong
• Disaster
• Last Word
• October 22
• Operation Delta Force 4: Deep Fault
• Operation Delta Force 5: Random Fire
• Lethal Ninja
• Plato's Run
• Point Of Impact