:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DE BLOEDBRUILOFT
PERSBERICHT: DE BLOEDBRUILOFT
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2006-07-27 - Geplaatst door: Werner
DE BLOEDBRUILOFT
Naar Lune De Guerre van Hermann & Van Damme

In dit filmpareltje toont regisseur Dominique Deruddere ons hoe macht en liefde de levens van een kleine groep mensen sturen. Deze tragikomische parabel houdt ons een spiegel voor waarin het moeilijk, maar altijd fascinerend kijken is. Een Vlaamse topptroductie die je gezien moet hebben!

Vanaf 15 augustus kunt U thuis van De Bloedbruiloft genieten. De film is verkrijgbaar in een luxe 1-dvd digipack. De dvd bevat heel wat extra's, onder meer audiocommentaar door regisseur Dominique Deruddere en Hubert Pouille, werkopnames en interviews op de set van De Bloedbruiloft, beelden van de première op het Filmfestival te Gent en gesprekken met Dominique Deruddere, Arne Lenk en Lisa Marie Pothoff. U kunt ook de trailer bekijken van de nieuwe film Windkracht 10 - Koksijde Rescue, vanaf 11 oktober in de bioscoop.

Het verhaal
Een bedorven garnalencocktail doet het huwelijksfeest van Mark Walzer en Sophie Halberstadt ontsporen. Maar is die cocktail niet enkel de druppel die de emmer doet overlopen? Zeker is dat Herman Walzer, vader van de bruidegom, en Franz Berge op wiens domein het bruiloftsfeest wordt gehouden, op gespannen voet leven. Op de dag van het feest brengt Walzer een laatste bod uit op het domein van Berger, maar die weigert. Het feest ontaardt in een mini-oorlog waarbij de restaurantuitbater de bruid en de vrouw van Walzer gijzelt. Mensen grijpen naar wapens, telefoonlijnen worden stukgeschoten, ontsnappingspogingen verijdeld... hoe raken de feestgangers uit deze impasse?

Naar Lune De Guerre van Hermann & Van Hamme>
Hermann en Van Hamme, respectievelijk een geweldige tekenaar en een schitterend stripscenarist, zijn een Belgisch duo die de reputatie van het Belgische beeldverhaal hooghouden. Wat betreft De Bloedbruiloft kunnen we misschien beter van een graphic novel spreken, want de strip maakt zijn ambitieuze opzet ook volledig waar. Het scenario van de strip is ijzersterk en houdt de spanning er tot het laatste in. Hermann, het pseudoniem van Herman Huppen (o 1938), draait al sinds de jaren vijftig mee in de stripwereld. Zijn bekendste reeksen zijn Jeremiah, Comanche en Bernard Prince. Van Jeremiah werd een televisiereeks gemaakt. Jean Van Hamme (o 1939) was aanvankelijk universiteitsprofessor, maar hij verkoos het fulltime auteurschap. De bekendste stripreeksen waarvoor hij de scenario's leverde zijn Thorgal, Largo Winch en XIII.

Eerbetoon aan Nand Buyl
Na de feestelijke Benelux-première van De Bloedbruiloft op 22 oktober 2005 werd acteur Nand Buyl bekroond met een Special Joseph Plateau Lifetime Achievement Award. Hij ontving deze award uit handen van Vlaams minister-president Yves Leterme voor zijn jarenlange succesvolle carrière. Nand Buyl (o 1923, Antwerpen) is één van de pioniers uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Van 1955 tot 1963 speelde hij de gepensioneerde schipper in het succesvolle Schipper Naast Mathilde, naast zijn huidige echtgenote Chris Lomme. In 1965 maakte hij zijn opwachting als detective Axel Nort en recenter zagen we hem ook nog aan het werk in series als Ons Geluk, Stille Waters en sinds kort ook in Thuis. Al meer dan 60 jaar lang is Nand Buyl als acteur, regisseur en leraar drama verbonden aan de KVS in Brussel waarvan hij van 1972 tot 1992 ook artistiek directeur was. Nand Buyl speelde reeds in 26 langspeelfilms waaronder Olivetti 82 van Rudi van den Bossche (2001), Pauline En Paulette van Lieven Debrauwer (2001) en Vidange Perdu van Geoffrey Enthoven (2005). Voor zijn culturele verdienste werd Nand Buyl tot Ridder in de Leopoldsorde geslagen.

DVD-gegevens:
Titel: De Bloedbruiloft
Verpakking: Luxe 1-dvd digipack
Releasedatum: 15 augustus 1006
Duur: 90 minuten
Geluid: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1
Beeld: Widescreen 16:9

Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur Dominique Deruddere en decorateur Hubert Pouille
• Werkopnames en interviews op de set van De Bloedbruiloft (uit De Rode Loper)
• Première op het Filmfestival te Gent (uit De Rode Loper)
• Gesprekken met Dominique Deruddere, Arne Lenk en Lisa Marie Pothoff (uit De Laatste Show)
• Bioscooptrailer
• Teaser trailer Windkracht 10 - Koksijde Rescue


Recent nieuws van dezelfde bron