:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: 5 NIEUWE RELEASES AUGUSTUS-SEPTEMBER
PERSBERICHT: 5 NIEUWE RELEASES AUGUSTUS-SEPTEMBER
Bron: Filmfreaks - Datum: 2006-07-27 - Geplaatst door: Werner
PRIMER

Vier mannen in een garage. In de avonduren zijn ze bezig met een ingewikkelde constructie. Ze spreken bevlogen over een mogelijk patent, maar eerst moet het prototype stabiel worden. Het is niet geheel duidelijk wat hun uitvinding behelst. Misschien weten ze het zelf ook niet zo goed, want ze lijken verrast door de bijwerkingen van hun aparaat. Maar die bijwerkingen wijzen in de richting van iets veel groters dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Ineens wordt de inzet van hun werk exponentieel verhoogd en komt de vriendschap onder druk te staan. Wie zegt Primer in één keer door te hebben is een genie of een leugenaar. Opgebouwd als een lome thriller ontwikkelt de film zich tot een duizelingwekkende puzzel zonder weerga. Voor de meeste stervelingen zit maar één ding op: koffie halen en opnieuw beginnen.

Diverse awards o.a. 2004 Sundance Film Festival: Grand Jury Prize

DVD Details:
Label: Filmfreak
Regie: Shane Carruth
Herkomst: 2004 USA
Speelduur: 77 minuten
Beeld: kleur, 16/9 PAL
Regio 2
Geluid: Dolby Surround 2.0
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum rentaldvd: 29-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006

Extra's:
• Audiocommentaar
• Trailer



EXILS

Naïma en haar vriend Zano besluiten impulsief om van Parijs naar Algerije te reizen via dezelfde route die hun ouders in de jaren '60 namen maar toen in omgekeerde richting. Ze zijn op zoek naar zichzelf en naar een diepere kennis over hun verleden. Onderweg in Andalusië en Marokko ontmoeten ze zigeuners en jonge migranten, en beleven ze zwoele avonturen. Hun zwerftocht naar het zuiden is ook en vooral een muzikale reis die eindigt met een zinderende finale waarin ze de genezende kracht van een extatisch muziekritueel ondergaan.

In de filmtheaters uitgebracht door Contact Film. Bezoekersaantal: 25.000
Prijs voor Beste Regie Cannes 2004

Tony Gatlif bouwt aan een oeuvre dat het filmische geheugen vormt van de verdwijnende zigeunercultuur, waarin muziek een essentiële rol speelt, met films als Latcho Drom (1993), Gadjo Dilo (1998), Vengo (2000) en Swing (2002).

DVD Details:
Label: Contact Film
Scenario en regie: Tony Gatlif
Cast: Lubna Azabal, Romain Duris, Leila Makhlouf, Habib Cheik, Zouhir Gacem
Herkomst: Frankrijk 2004
Beeld: kleur 16/9 Anamorphic PAL
Speelduur: 103 min.
Regio 2
DVD 9
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld
Releasedatum rentaldvd: 29-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006

Extra's:
• Making of
• Trailers



HET ZUIDEN

Martje (Monic Hendrickx) is de sympathieke bazin van een wasserij. Haar medewerkers dragen haar op handen. Op de chauffeur na zijn het allemaal vrouwen, met een sterke onderlinge solidariteit. Als de oude chauffeur met pensioen gaat komt Loe (Frank Lammers) solliciteren. Als vrachtwagenchauffeur heeft hij jaren op het zuiden gereden, maar hij wil graag voor de wasserij werken om wat vaker thuis te zijn. Loe en Martje voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Het onvermijdelijke lijkt te gaan gebeuren als Loe in haar kantoor wordt ontboden. Maar de flirt loopt uit op een fiasco. Martje ziet haar droom verstoord en haar medewerksters, die Loe zien wegstormen, trekken hun conclusies. Leugens en misverstanden leiden tot een dramatische reeks gebeurtenissen.

Het Zuiden won behalve een Gouden Kalf voor Beste Actrice (Monic Hendricks) prijzen in Rouen en Viareggio. De film zal eind september bij de NPS te zien zijn.

DVD Details:
Label: Isabella Films
Regie: Martin Koolhoven (Suzy Q, AmnesiA, De Grot, Het Schnitzelparadijs en Knetter)
Herkomst: Nederland 2004
Speelduur: 87 min
Beeld: kleur 16/9 Anamorf PAL
Regio 2
Geluid: Dolby Digital 5.1 Nederlands gesproken
Engels en Nederlands ondertiteld
Releasedatum rentaldvd: 15-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006

Extra's:
• Duister Licht, 1997, 53 min. Met Marc van Uchelen en Viviane de Muynck. Korte speelfilm van Martin Koolhoven gemaakt voor VPRO's Lolamoviola.



CERTI BAMBINI

Vandaag spelen ze op straat, morgen stelen ze voor de Camorra. De elfjarige Rosario woont met zijn zieke grootmoeder, die de hele dag in bed ligt, in een troosteloos appartement in een voorstad van Napels. Samen met zijn vrienden brengt hij de tijd door in een obscure kroeg of in een goktent. Ze roken, drinken en stelen, zoals ze de volwassenen rondom hen zien doen. Hun kinderlijke lach heeft plaatsgemaakt voor een vreemde dubbelzinnige grijns die vooral pijnlijke ervaringen uitdrukt. De regisseurs vertellen de voorvallen uit het leven van de jongens in uitgebreide flashbacks. Tijdens lange metroritten neemt Rosario ons in gedachten mee naar zijn recent verleden en stelt de drie belangrijkste personen in zijn leven voor: de bewonderde Santino, de gevreesde Damiano en de verleidelijke Caterina.

Awards:
• Winnaar European Film Awards
• Winnaar David di Donatello Awards 2005
• Winnaar Karlovy Vary Festival 2004

DVD Details:
Label: Imagine
Een film van Andrea Frazzi & Antonio Frazzi naar een verhaal van Diego De Silva met Gianluca Di Gennaro, Carmine Recano, Arturo Paglia & Sergio Soll.
Herkomst: Italie, 2004
Speelduur: 96 min.
Beeld: kleur 16/9 Anamorf PAL
Regio 2
DVD 9
Geluid: Dolby Surround 2.0 Italiaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum rentaldvd: 15-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006



CRIMEN FERPECTO (FERPECT CRIME)

Rafael is een geboren winnaar, charmant en ambitieus. Hij houdt van luxe, status en aantrekkelijke vrouwen. Hij werkt in een exclusief warenhuis waar hij de scepter zwaait over de damesafdeling. Eindelijk krijgt hij de kans om baas te worden van de hele winkelvloer. Zijn belangrijkste rivaal is Don Antonio, sinds mensenheugenis de baas van de herenafdeling. Hun wederzijdse afkeer leidt tot een gewelddadige confrontatie met dodelijke afl oop voor Antonio. De enige getuige van de misdaad is Lourdes, een lelijke en gefrustreerde verkoopster. Ze chanteert Rafael om eerst haar minnaar te worden, vervolgens haar echtgenoot en tenslotte haar slaaf. Rafael's wereld van perfectie verwordt tot een vulgaire hel. Hij moet zich van Lourdes ontdoen. En deze keer mag er niets fout gaan. Het moet ferpect zijn.

DVD Details:
Label: Art
Een film van Alex de la Iglesia (Accion Mutante, Dia de la Bestia, 800 Balas) met Guillermo Toledo, Munica Cervera en Luis Varela.
Herkomst: Spanje, 2004
Speelduur: 98 min.
Beeld: kleur 16/9 Anamorf PAL
Regio 2
DVD 9
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1 Spaans gesproken
Nederlands ondertiteld
Releasedatum rentaldvd: 15-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006

Extra's:
• Trailer
• Teaser
• Interviews
• Behind the scenes

UIT HET ARCHIEF