:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: INSIDE MAN EN 4 TV-REEKSEN
PERSBERICHT: INSIDE MAN EN 4 TV-REEKSEN
Bron: Universal - Datum: 2006-07-27 - Geplaatst door: Werner
INSIDE MAN
"C'mon! You've seen Dog Day Afternoon! You're stalling!" - Detective Keith Frazier (Denzel Washington)

Overàààl...
Een minutieus voorbereide bankroof ontaardt al snel in een gijzelingssituatie. De onderhandelingen worden extra bemoeilijkt door het vernuft van de bankrovers – zo wordt iedereen in dezelfde anonieme overall gehesen om verwarring te zaaien – de interne strubbelingen bij de politiediensten en de inmenging van een derde macht achter de schermen. Want in deze film is alles verdacht en niets wat het lijkt.

"My name is Dalton Russell, pay strict attention to what I say because I choose my words carefully and never repeat myself. I told you my name, that's the Who. The Where can most readily be described as a prison cell. But there is a vast difference from being stuck in a tiny cell and being in prison. The What is easy, recently I planned and set in motion events to execute the perfect bank robbery, that's also the When. As for the Why, beyond the obvious financial motivation, it's exceedingly simple... because I can. Which leaves us only with the How, and therein, as the bard tells us, lies the rub."
"I'm just saying, money can't buy love." - Dalton Russell (Clive Owen)

Crimiverseel
Inside Man, een razend spannende misdaadthriller met in de hoofdrollen Oscarwinnaars Denzel Washington (Training Day, Man On Fire) en Jodie Foster (Flightplan, Silence Of The Lambs), en Oscargenomineerde Clive Owen (Derailed, Sin City), zet de de kijker meer dan eens op het verkeerde been. Geen wonder als je de controversiële regisseur Spike Lee (Malcolm X) aan het roer zet van een typisch doordachte en gelaagde productie van Brian Grazer (A Beautiful Mind, Cinderella Man). Dubbele bodems, achterliggende motieven, verrassende plotwendingen... tot het allerlaatste moment houdt het scenario je in het ongewisse over wat de hoofdrolspelers – die op het tweede plan overigens perfect ondersteund worden door topacteurs als Willem Dafoe en Christopher Plummer – precies bezielt.

Regelnicht
Denzel Washington, imponerend als vanouds, is een door de wol geverfde rechercheur die, achter een masker van cynisme, laveert tussen zijn hunkering naar nestwarmte en bindingsangst. Clive Owen, die zowat de hele film achter een écht masker schuilgaat, is de leider van een bende bankrovers die afwisselend brutaal efficiënt en gevoelig doordacht uit de hoek komt. Jodie Foster is de sluwe regelnicht die de manipulators manipuleert en de explosieve situatie in de bank naar haar hand probeert te zetten voor het hogere goed: haar eigen bankrekening en status. Met Spike Lee achter de camera, een verhaalstructuur die handig verspringt van heden naar verleden, en een paar maatschappijkritische salvo's die hun doel niet missen, ontpopt Inside Man zich tot één van de intelligentste misdaadfilms van de laatste jaren.

Technische fiche
Genre: misdaad
Duur: 123 min.
Met: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe
Regie: Spike Lee
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels en Russisch Dolby Digital 5.1
Vanaf 17 augustus op dvd

Extra's:
• Trailers Jarhead, King Kong, United 93



LAS VEGAS SEIZOEN 2

In de 24 afleveringen van het tweede seizoen neemt James Caan, chef van een uitgelezen team dat over het Montecito Resort waakt, ons opnieuw mee achter de schermen van één van de grootste casino's van Las Vegas. We komen wat meer te weten over de achtergrond van de verschillende personages en op de voorgrond treedt heel wat schoon volk aan: van Sylvester Stallone en Alex Baldwin tot Snoop Dogg, Duran Duran en The Black Eyed Peas.

Release: 10 augustus
Genre: actie/drama - tv-serie
Duur: 990 min.
Met: James Caan, Josh Duhamel, Nikki Cox, James Lesure, Vanessa Marcil, Molly Sims
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1



EARTH: FINAL CONFLICT SEIZOEN 1

In het begin van de 21ste eeuw wordt de Aarde bezocht door een buitenaards ras, de Taelons. Ze beweren dat ze kennis willen uitwisselen met de mensheid om tot een beter wederzijds begrip te komen. William Boone wordt aangesteld tot beschermer van Da'an, "Gezel" van de Taelons voor de regio Noord-Amerika. Maar eigenlijk werkt Boone voor het menselijk verzet dat de ware motieven van de Taelons, die misschien helemaal niet zo vrijgevig zijn als ze lijken, te onthullen. De reeks, een concept van Star Trek-bedenker Gene Roddenberry, liep vijf seizoenen, van 1997 tot 2002.

Release: 24 augustus
Genre: sciencefiction - tv-serie
Met: Kevin Kilner, Lisa Howard...
Regie: David Winning



QUANTUM LEAP SEIZOEN 1

Dr. Sam Beckett (Scott Bakula van Star Trek: Enterprise) experimenteert met tijdreizen, maar door een misrekening lijkt hij gedoemd om eeuwig tussen de toekomst en het verleden te moeten laveren. Daar komt hij voor de meest bizarre situaties (én spiegelbeelden) te staan, problemen die hij met behulp van hologram Al (Dean Stockwell) moet zien op te lossen vooraleer hij verder kan "springen", op zoek naar het ongrijpbare heden. Dit seizoen bevat de dubbele pilot Genesis en zeven gewone afleveringen.

Release: 10 augustus
Genre: sciencefiction - tv-serie
Met: Scott Bakula, Dean Stockwell



BATTLESTAR GALACTICA (2003-2004)

Ronald D. Moore, de visionaire producer achter Carnivale, en scenarist van tv-series als Star Trek: The Next Generation en Deep Space Nine geeft een totaal nieuwe wending aan het klassieke concept van goed versus kwaad. Deze nieuwe reeks heeft, behalve de naam, weinig uitstaans met de meer traditionele scifi van de reeks uit 1978. "Boosdoeners" van dienst zijn de Cylons, buitenaardse wezens met een menselijk uiterlijk die alle inwoners van de 12 kolonies uitroeien en de paar tienduizenden overlevenden wegjagen, op zoek naar de legendarische 13e kolonie, de Aarde. Deze box bevat de vierdelige miniserie uit 2003 en seizoen 1 van de daaruit voortvloeiende tv-reeks.

Release: 24 augustus
Met: Edward James Olmos
Regie: Harold Ramis