:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER-OKTOBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER-OKTOBER 2006
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2006-08-08 - Geplaatst door: Werner
GRIJPSTRA & DE GIER - Seizoen 2
De populaire serie van RTL4. Het complete tweede seizoen op DVD.

Synopsis:
In iedere aflevering onderzoeken rechercheurs Grijpstra en de Gier een moord in Amsterdam. Grijpstra (Jack Wouterse) is een veertiger, getrouwd en vader. Hij is een rustige, zwaarmoedige man. De Gier (Roef Ragas) is alleenstaand en in de dertig. Hij is een impulsieve man die heel open in het leven staat. Het duo wordt op het bureau bijgestaan door de jonge rechercheur Cardozo (Jasper van Overbruggen), de commissaris (Lex van Delden) en secretaresse Hetty (Anniek Pheifer). Niet alleen moordzaken staan centraal, ook hoe het werk de rechercheurs beïnvloedt in hun dagelijks leven. Wanneer zijn iemands motieven wel of niet rechtvaardig? De heren komen door deze vraag wel eens in conflict met hun eigen geweten enerzijds en de rechtlijnigheid van de wet anderzijds. En soms ook in conflict met elkaar.

DVD specificaties:
Cast: Jack Wouterse, Roef Ragas, Lex van Delden, Jasper van Overbruggen, Anniek Pheifer, Frans de Wit
Regie: Lodewijk Crijns, Idse Grotenhuis, Maud Kieft, Erik van 't Wout
Release: 19 september 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 585 min.
Taal: Nederlands
Ondertitels: nee
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped - 2.0CSI: NEW YORK - Seizoen 2 Deel 1
In a city that never sleeps, CSI:NY never rests.

Synopsis:
In de "Big Apple" is een team doortastende forensische detectives actief om moorden op te lossen door alle sporen te verzamelen en te interpreteren. Tijdens de zoektochten naar DNA, haren, bloedspetters, vingerafdrukken en andere, met hightech apparatuur op de sporen aanwijzingen, schijnt de serie nieuw licht op de soms onheilspellende wereldstad. Detective Mack "Mac" Taylor (Gary Sinise) is een gedreven "crime scene investigator". Zijn partner, detective en workaholic Stella Bonasera (Melina Kanakaredes) deelt zijn voorliefde voor het werk. Samen geven zij leiding aan het team deskundigen.

DVD specificaties:
Cast: Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Hill Harper, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Anna Belknap, Eddie Cahill
Regie: Diverse regisseurs
Release: 19 september 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 445 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Beeld: 1.78:1 anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 - Dolby Surround 2.0THE NEGOTIATOR

Synopsis:
Agent Laura Martian is een succesvol onderhandelaar bij gijzelnemingen. Een van de besten in de business. Ze moet zeven dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar zijn om in crisissituaties gijzelaars vrij te krijgen, zonder dat er doden vallen. Wat het werk voor haar gecompliceerd maakt, is dat ze zich moet handhaven in een echte mannenwereld. Als ze ook nog eens hopeloos verliefd wordt op haar collega en een opstandige dochter onder de duim moet houden, maakt dat haar leven er niet eenvoudiger op. Dan krijgt Laura te maken met de moeilijkste situatie ooit: ze moet onderhandelen met een moeder die het personeel van een ziekenhuis heeft gegijzeld. De vrouw wil zo aan medicijnen komen voor haar zieke dochter. Dit leidt tot een bloedstollende climax, waarbij één misstap vele levens kan kosten

The Negotiator is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jean-Claude Goulet, die in 1982 het personeel van St. Jude's Hospital gijzelde om zo aan experimentele medicijnen te komen voor zijn zoon, die leed aan een zeldzame vorm van leukemie.

DVD specificaties:
Cast: Elisabeth Rhom, Chandra West, Woody Jeffreys, Jerry Wasserman, Malcolm Stewart, Matthew Walker
Writer: Joseph Nasser, Keoni Waxman
Director: Nicholas Kendall
Release: 19 september 2006
Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 84 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Beeld: 1:78:1 Full Height anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1 - Dolby Surround 2.0CSI: MIAMI - Seizoen 3 Deel 2
A city to die for...

Synopsis:
In Miami, de stad waar zien en gezien worden een belangrijke rol speelt, werkt een team van forensische detectives nauwgezet samen om misdaden te onderzoeken. Gewapend met de meest moderne technieken en een flinke dosis intuïtie gaan de detectives op pad, proberen ze daders te ontmaskeren en bewijzen zij vaak de in vergetelheid geraakte slachtoffers een aanzienlijke dienst. Geen moord blijft onopgelost onder de brandende zon. CSI: Miami staat zo goed als overal in de top 10 van best bekeken TV programma's zo liet een wereldwijde studie onlangs zien!

DVD specificaties:
Cast: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Sofia Milos, Jonathan Togo
Regie: Diverse regisseurs
Release: 17 oktober 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 543 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Beeld: 1.78:1 Widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Locations: Coast to Coast
• Delivering the Goods
• Medical Examiner School
• Visualizing Season 3
• "Whacked" Commentary
• "Under the Influence" Commentary
• "Crime Wave" Commentary
• "After the Fall" Commentary
• "Shootout" CommentaryLETHAL MARRIAGE (a.k.a. KARLA)

Synopsis:
Karla - Lethal Marriage is het waargebeurde verhaal over Canada's beruchte serial-killer echtpaar, Paul Bernardo en Karla Homolka. Samen zaaiden zij dood en verderf wat eindigde met de verkrachting en de moord op een aantal tiener slachtoffers. Nauwgezet en waarheidsgetrouw volgen we het legendarische verhaal van het verknipte duo, opgemaakt uit politierapporten, rechtbank verslagen, psychiatrische rapporten en filmbeelden, welke door de daders zelf zijn gemaakt. Karla wordt door de liefde voor haar man meegesleurd in zijn gewelddadigheden en wordt zijn medeplichtige, hetgeen begon met de verkrachting van haar eigen zuster. Hoe kon Karla deze rol blijven vervullen? Kon ze niet ontsnappen uit Paul's misleidende wereld? Of, is ze zelf nóg gewetenlozer dan Paul?

DVD specificaties:
Cast: Laura Prepon (Slackers), Misha Collins (Girl Interrupted, CSI: Las Vegas)
Regie: Joel Bender
Release: 17 oktober 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 99 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Beeld: 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 5.1THE VIRGIN OF JUAREZ

Synopsis:
In het grensstadje Ciudad Juarez worden honderden jonge, onschuldige vrouwen vermoord. Reporter Karina Danes (Minnie Driver, o.a. Good Will Hunting) onderzoekt deze serie moorden. Ze ontmoet een van de weinige overlevenden van deze gruwelijke wandaden, Mariela. Zij is een vrouw met een hemelse en charismatische uitstraling, die tijdens haar herstelperiode onder andere visioenen van de maagd Maria ziet. Algauw wordt Mariela voor velen een symbool van hoop. Als ze naar het oosten van Los Angeles verhuist, verandert ze zelfs in een Jeanne d'Arc-achtige figuur voor een neochristelijke bende van latino's. Karina volgt het ongelooflijke verhaal van de transformatie van een jonge vrouw op de voet. Uiteindelijk blijkt haar betrokkenheid zelfs te groot, als de bende uiteenspat in drama en geweld. The Virgin Of Juarez is gebaseerd op de waargebeurde, onopgeloste moorden in de stad Juarez. De film legt een link tussen politiek, religie en fanatisme, en het geweld in Mexico en het oosten van Los Angeles.

DVD specificaties:
Cast: Minnie Driver, Ana Claudia Talancon, Esai Morales, Angus MacFayden, Jorge Cervera Jr., Jacob Vargas
Producent: Rosemary Marks
Regie: Kevin James Dobson
Release: 17 oktober 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 86 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 - Dolby Surround 2.0THE PLEASURE DRIVERS

Synopsis:
Deze misdaadthriller speelt zich af in de gevaarlijke achterbuurten van Los Angeles. De film bevat drie afzonderlijke verhaallijnen, waarin de levens van verschillende karakters centraal staan. Daphne (Lauren Holly) is een ex-verslaafde in geldnood. Ze besluit daarom Casey (Steffany Huckaby), de knappe woordvoerder van een rijke en machtige sekte, te ontvoeren. Maar daar krijgt ze spijt van ... Psychologieleraar Bill Plummer (Angus Macfayden) is geobsedeerd door het "lustprincipe" van Freud. Zijn leven neemt een interessante wending als hij erachter komt dat zijn vrouw vreemdgaat met een andere vrouw. Daarnaast volgen we een wrede lesbische vrouw, Marcy (Jill Bennett), die alles op alles zet om de kidnapper van Casey te vinden. Het verhaal beweegt zich heen en weer tussen deze drie verschillende werelden, waarvan de karakters, zonder het te weten, sterk met elkaar zijn verbonden. In een spannende climax vol actie komen ze uiteindelijk bij elkaar.

DVD specificaties:
Cast: Lauren Holly, Billy Zane, Angus MacFayden, Steffany Huckaby, Lacey Chabert, Meat Loaf Aday
Producent: Timothy Patrick Cavanaugh, Stefan F. Owens
Regie: Andrzej Sekula
Release: 17 oktober 2006
Genre: Thriller
Speelduur: 95 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Beeld: 2.35:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 - Dolby Surround 2.0LÉOLO

Synopsis:
Léolo leeft in een droomwereld en heeft aanwijzingen dat hij is geboren uit de Zon óf misschien uit een tomaat die het sperma bij zich droeg van een ondeugende Siciliaanse boer. Dag na dag, leeft hij tussen vreemdelingen: een vader die is geobsedeerd door de gezondheid van zijn familie, een broer wiens obsessie voor bodybuilding nauwelijks zijn angst voor mensen wegneemt, twee zussen die steeds meer tijd aan elkaar besteden in een psychiatrisch ziekenhuis en een grootvader die verantwoordelijk wordt gehouden voor de genetische fout van de gehele familie. Alleen Léolo's moeder is normaal, een lieve kolossale vrouw die zacht vooruit vaart door de troebele wateren. De meeste van Léolo's gedachten gaan echter over Bianca, de knappe Italiaanse buurvrouw. Zo dichtbij, maar toch zo ver weg. Zo jong en zo'n wilde meid. Léolo's eerste sexuele impuls én eerste liefde. Als hij zichzelf steeds verder weg ziet zakken in de krankzinnigheid van zijn familie, ontsnapt hij door enkel zijn eigen gedachten te volgen. Deze leiden naar het antieke theater Taormina, waar Bianca op hem wacht en voor hem zingt in het licht van de ondergaande zon.

DVD specificaties:
Cast: Ginette Reno, Pierre Bougault, Maxime Collin, Giuditta Del Vecchio, Julien Guiomar
Producer: Lyse Lafontaine, Aimée Danis
Director: Jean-Claude Lauzon
Release: 17 oktober 2006
Genre: Drama/Comedy
Speelduur: 107 minuten
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 - Dolby Surround 2.0RODGER DODGER

Synopsis:
Rodger Dodger is het verhaal met een comische, stedelijke kijk naar het mannelijke ego in de trendy singles scene in het trendy Manhatten. Rodger Swanson (Campbell Scott) is een cynische copywriter op een reclamebureau met een messcherpe geest. Hij is er heilig van overtuigd dat hij de kunst van het manipuleren van vrouwen heeft eigen gemaakt en iedere vrouw dan ook kan versieren. Maar Rogers' schijnbare waterdichte wereld van gladde praatjes en standaard sex begint te ontrafelen: hij wordt aan de kant gezet door een van zijn scharrels en tevens zijn baas Joyce (Isabella Rosselini) en zijn neefje Nick (Jesse Eisenberg) komt bij hem op bezoek. Nick hoopt zijn maagdelijkheid te verliezen en smeekt Roger om hem de kunst van het verleiden van vrouwen bij te brengen. Die uitdaging neemt Roger aan en leidt Nick door het wilde nachtleven van New York. Niet alleen om een vrouw voor hem te scoren, maar misschien nog meer om erachter te komen wat vrouwen en mannen nu eigenlijk willen...

DVD specificaties:
Cast: Jennifer Beals, Elizabeth Berkley, Jesse Eisenberg, Isabella Rossellini, Campbell Scott
Producers: Anne Chaisson, George Van Bliskirk
Director: Dylan Kidd
Release: 17 oktober 2006
Genre: Drama
Speelduur: 101 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Beeld: 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 5.1WELCOME TO THE DOLLHOUSE

Synopsis:
Als 11-jarige op school is het geen lolletje. Helemaal niet voor Dawn Weiner. Zeker niet als je broer "King of the Nerds" is en je jongste zusje een bijdehand ballerinaatje die jou in de problemen brengt, maar je ouders favoriet is. En dit is alleen nog maar het begin. Hoewel Dawn gepest wordt en gekweld door de bruut van school, smeedt ze het onwaarschijnlijke plan om de ster van de Highschool band te verleiden. Hoewel Welcome To The Dollhouse veel lachwekkende momenten heeft, is het geen feel-good movie, maar eerder een sterke en realistisch kijk op het volwassen worden op een manier die we niet vaak zien. Het is niet alleen rozegeur en manenschijn op highschool en niet iedere "nerd" is een stereotype. Een feit dat al is bewezen door deze film. Welcome To The Dollhouse werd in 1996 onderscheiden met de "Grand Jury Prize" op het Sundance Film Festival

DVD specificaties:
Cast: Heather Matarazzo, Brendan Sexton, Eric Mabius, Matthew Fabe
Regie: Todd Solonz
Release: 17 oktober 2006
Genre: Drama/Comedy
Speelduur: 84 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1